• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 05.10 часа в зала 5 на пред журналисти в Министерството на образованието и науката ще бъде генериран изпитния вариант за държавния зрелостния изпит по български език и литература за XII клас. От 8.50 часа отново в МОН ще бъде изтеглен изпитния вариант (от три възможни) по български език и литература за изпита след VII клас.

***
София.
От 08.30 часа в сградата на Министерски съвет председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов и министър-председателят Бойко Борисов ще обсъдят продължаването на съдебната реформа.

***
София.
От 09.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в Зала „Сердика" на хотел София Балкан ще се проведе семинар на тема: „Културата в подкрепа на социалното приобщаване, социалните иновации и междукултурния диалог". Той ще бъде открит от председателя на Европейския комитет на регионите Марку Маркула, кмета на София Йорданка Фандъкова и члена на КР Малина Едрева, която е председател на Комисията по образование и култура в Столичния общински съвет.

***
София.
От 11.00 часа, в Национална галерия „Двореца" на пл. „Княз Александър I" ще бъдат връчени годишните награди по случай 24 май - Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
София.
От 12.00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова ще проведе работна среща с журналистите, които работят по темата за подготовката на председателството.

***
София.
От 08.30 часа мотористите от най-голямата мото-организация в България Sofia Riders (SR) ще се съберат пред Съдебната палата в столицата, за да почетат паметта и подкрепят близките на своя брат Боян Митев, който през септември месец 2016 загуби живота си вследствие на извършена непозволена маневра - обратен завой от таксиметров шофьор.

***
София.
От 09.30 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа XIV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Красимир М. и Анатоли Т., обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа V състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М., Пламен М., Димитър М., Андон С., Димитър К., Милен В., Олег К., Лиляна Р., Стефан Г., Павлина Г., Димитър А., Иван И., Божидар С., Тошко Т., Красимир П. и Йордан П., обвинен в организиране и ръководене на престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа пред Софийската градска художествена галерия (ул. „Ген. Гурко" №1) ще бъде даден старт на Дните на доброволчеството - пролет 2017.

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА (бул. „Цариградско шосе" №49), Ръководството на EVN България ще даде пресконференция по актуални теми, свързани с дейността на компанията в България.

***
София.
От 11.00 часа в зала 702 на АПИ ще бъдат отворени ценовите оферти за изграждането на 16 км от АМ „Хемус" от п. в. „Белокопитово" към Търговище.

***
София.
От 11.00 часа в в Аула „Максима" на НСА „Васил Левски" ще се проведе тържествено събрание по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
София.
От 16.00 часа, в зала „София" на БЧК, Общото събрание на БЧК ще проведе своята годишна сесия. Българският Червен кръст ще отчете четиригодишния си мандат и ще избере ръководни органи.

***
София.
От 16.30 часа в Националния военноисторически музей ще бъде открита изложбата „Дълг по задължение: история и гледни точки" по повод Международния ден на музеите и Европейската инициатива Нощ на музеите.

***
София.
От 18:00 часа в Централното фоайе на Националния етнографски музей (пл. „Княз Александър I" 1) ще открием изложбата „Накити и български народни носии", с куратор Веска Борисова.

***
София.
От 18.30 часа в концертната зала на Общински културен институт „Надежда" Американският пианист Стивън Ванхауърт ще изнесе общ концерт с оркестър „Симфониета „София".

***
Асеновград.
От 17:00 часа ще се открие Нощта на музеите в Асеновград. Ще се състои безплатен тур по музеен маршрут, включващ исторически обекти, храмове и музейни сгради. Вечерта ще бъде съпроводена с концерт на Биг Бенд - Пловдив и Музейната музикална школа. Проявите са част от програмата на Майските културни празници в Асеновград.

***
Асеновград.
От 17:30 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" в Асеновград ще се състои премиера на книгата на проф. Николай Овчаров „Слънцето залязва над Ангкор".

***
Бургас.
От 09.30 часа в Окръжен съд - Бургас ще бъде проведено заседанието по делото срещу Петър Низамов, което е в резултат от протест на Районна прокуратура - Малко Търново срещу постановената му оправдателна присъда от първата съдебна инстанция.

***
Бургас.
От 11.00 часа в сградата на „Кариерен център" към Дирекция "Регионална служба за заетостта"-Бургас ще се проведе съвместна пресконференция на Дирекция "Регионална служба за заетостта"-Бургас , Дирекция "Бюро на труда", Регионална дирекция "Социално подпомагане"-Бургас и Дирекция "Областна инспекция на труда"-Бургас.

***
Бургас.
От 11.30 часа в Експозиционен център "Флора-Бургас" официално ще се открие велоизложение.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" Фондация „Шанс за децата на България" и Бургаският център за млади таланти ще отличат най-успешните даровити деца с програмата си „Награди, стипендии и отличия".

***
Бургас.
От 19.00 часа в залата на Държавната опера ще се играе спектакълът "Хоро е пусто без тебе, спечелил съфинансиране от Община Бургас.

***
Варна.
От 9.00 часа в Зала Пленарна на Община Варна ще се състои заседание на Общински съвет - Варна.

***
Варна.
От 11.00 и от 14.00 часа в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил" ще бъде представен мултимедийният проект „Азбучна истина". От 18.00 часа доц. Веселина Вачкова ще изнесе своята лекция за владетелите-християни преди Покръстването „Български владетели-християни V-IX век" и дискусия с участието на д-р Росен Русанов, историк и богослов, Православен богословски факултет на ВТУ.

***
Варна.
От 12.00 часа в заседателната зала на Медицински университет - Варна ще се проведе пресконференция по повод старта на първия по рода си научен форум в света, който специфично насочва своето внимание върху изследванията на невралните стволови клетки в приматния мозък.

***
Варна.
От 15.00 часа в Областна администрация - Варна ще се състои дискусия на тема: "Конкурентоспособност на българския туризъм - възможности за удължаване на сезон лято 2017".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Концерт на студенти и духов оркестър от специалност „Педагогика на обучението по музика" във ВТУ.

***
Добрич.
От 18.00 часа в концертната зала на Младежки център - Добрич ще се проведе ХХVI Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев" - Добрич 2017.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Областен информационен център ще се проведе заключителна среща в рамките на кампанията „Заедно за Европа".

***
Панагюрище.
От 09.00 до 13.00 часа в Спортна зала „Арена Асарел" ще се състои преклонението пред починалия почетен председател на БМГК проф. д-р Лъчезар Цоцорков.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в сградата на община Пазарджик ще започне Тържествена сесия на Общинския съвет по повод предстоящия празник на града.

***
Пазарджик.
От 15.30 до 17.30 часа в клуба на ПП ГЕРБ (ул. „Екзарх Йосиф" №5 А, етаж 2) Депутатът Десислава Костадинова ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 11.00 до 14.00 часа в регионалния офис на Комисията за защита на потребителите Константин Арабаджиев - член на Комисията, ще се включи в изнесена приемна на институцията.

***
Пловдив.
От 16:30 часа в парк „Ружа" в пловдивския район „Западен" ще се проведе Майски концерт. В концерта по традиция ще участват всички образователни и просветни учреждения на територията на района.

***
Свищов.
От 18.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе концерт на ДЮТА „Дунавска младост" и приятели от с. Козловец, посветен на 80 годишнината от написването на Дунавското хоро.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа Руският посланик Анатолий Макаров ще посети Регионалния исторически музей, а в 12.30 часа - Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора".

***
Сливен.
От 19.00 часа в зала „Сливен" учениците от театър „Класика" при ПГПЗЕ „Захарий Стоянов" ще представят благотворително постановката „Отвъд мечтаното" по едноименната драма на Соня Келеведжиева.

***
Созопол.
От 17.30 часа в Кино- видео клуб в НЧ „Отец Паисий" - Созопол ще се проведе обществено обсъждане по Проект на Наредба за платено паркиране на моторни превозни средства на територията на град Созопол.

***
Шумен.
От 10.00 часа пред Ректората с поднасяне на цветя на признателност от академичната общност пред Паметника-свитък Шуменският университет „Епископ Константин Преславски" ще отбележи патронния си празник.

***
Шумен/с. Хитрино.
От 12.00 часа ще се състои първа копка за строежа на новите къщи на мястото на разрушените при взрива в Хитрино.

***
Шумен.
От 13.30 часа в зала 203 на общината ще заседава ПК „Здравеопазване и социална политика" към Общински съвет- Шумен.

***
Шумен.
В периода между 19-ти и 21-ви май в гр. Шумен ще се проведе Младежка академия, която цели да повиши капацитета на младите хора в сферата на гражданската активност и участието на младите хора (от 15 до 29 години) в процеса на вземане на решение.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.