• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящо на 21 юли

Предстоящо на 21 юли

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Централния военен клуб ще започне третият ден от Традиционната годишна среща на посланиците на Република България. Очаква се изказвания да направят министрите Красимир Вълчев, Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, както и заместник-министърът на външните работи Юрий Щерк.

***
София.
От 15.00 часа в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски", 124 заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността, заедно с вицепремиера Томислав Дончев ще участва в Гражданския Диалог за Бъдещето на Европа.

***
София.
От 10.00 часа ВУЗФ организира безплатен уъркшоп за създаване на успешен бизнес на тема „Анатомия на доброто стойностно предложение" с лектор ще бъде Бисер Райнов.

***
София.
От 11.00 часа в пешеходната зона на бул. „Витоша" на пресечката с ул. „Неофит Рилски" фондация „Една от 8" ще представи мобилен клуб „Розовия кемпер на Една от 8", който през следващите 6 месеца ще обиколи 25 града на страната.

***
София.
От 11.00 часа Демократи за Силна България ще дадат пресконференция във връзка със заплаха за енергийната сигурност на България. Пресконференцията ще се проведе в централата на ДСБ на бул. "Витоша".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА инициатива „Граждани за София" и „Граждани за устойчиво развитие" ще дадат пресконференция на тема „Не небостъргачите са проблема на София, а неевропейското ѝ управление и развитие. София се нуждае от нов устройствен план, а не от кръпки към досегашния".

***
София.
От 11.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание парламентарните комисии по икономическа политика и туризъм, по отбрана и по европейски въпроси и контрол на европейските фондове ще се срещнат със заместник-председателя на Европейската комисия Юрки Катайнен.

***
София.
От 13.30 часа на кръстовището на бул. „Овча купел" и бул. „Президент Линкълн" ще бъде дадено началото на строителството на втория етап от Линия 3 на метрото.

***
София.
В 15.00 часа в Конферентна зала А, ет. 1 в сградата на Българската търговско-промишлена палата ще се проведе кръгла маса на тема „Ролята на иновациите в областта на електротехниката, електрониката и енергийната ефективност в България".

***
София.
От 18.00 часа пред Паметника 1300 години България ще се състои музикално артистичен протест срещу рушенето на изкуството.

***
София.
В 18.00 часа на Стамболова поляна, над Златните мостове (Морените) в ДПП „Витоша", ще бъде открит музикалният фестивал „Broken Balkanz 2017".

***
София.
В 18.30 часа в галерия „Credo Bonum" ще бъде представена изложбата „Застинало безвремие" на младия фотограф Вилиан Стефанов, който ще покаже 27 цветни и черно бели фотографии на България.

***
София.
От 19.30 часа на специално изградена сцена на пл. „Знаме на мира" в кв. „Павлово" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще открие XXI Международен фолклорен фестивал „Витоша 2017".

***
Банско.
В 13.00 часа заместник областният управител на Благоевград Иван Стоянов организира приемна за граждани в Община Банско.

***
Белоградчик.
В двора на Белоградчишката крепост ще бъде открит фестивалът „Опера на върховете - Белоградчишки скали" 2017. Уникална цигулка от XIX в. ще е музикалният акцент на тазгодишното издание.

***
Бургас.
В 10.00 часа Административният ръководител на Апелативен съд - Бургас ще даде брифинг в заседателна зала №2.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Капитанска зала на хотел „България" ще се състои пресконференция във връзка със спечеленото домакинство на Бургас за Световното първенство по тай чи през 2018.

***
Бургас.
Пред Експоцентър „Флора" в Морската градина Общината организира изложение „С книга на плажа".

***
Варна.
От 9.00 часа в Община Варна ще се състои кръгла маса по проблемите на водното спасяване.

***
Варна.
В 10.00 часа тържественото ще бъде открита 28-мата база на Wizz Air на летище Варна. В 11.30 часа във ВИП салона за пристигащи ще се проведе пресконференция.

***
Варна.
От 13.00 часа ще бъде направена символичната първа копка на рехабилитацията на 29.4 км от път III-904 Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия в област Варна. На събитието ще присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов. Символичната първа копка на лот 8 ще бъде направена на в 14.00 часа в края на с. Старо Оряхово в посока Долен Чифлик. Символичната първа копка на лот 9 ще бъде направена в 13.00 часа в покрайнините на Провадия в посока с. Бозвелийско (при входа на предприятие „Провадсол").

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ доц. Антоанета Цветкова организира приемна за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
В 16.00 часа в Туристическия информационен център Франкофонски център - Варна организира презентация „Варна видяна по различен начин".

***
Велико Търново.
В 17.30 часа в музей „Възраждане и Учредително събрание" ще бъде представена изложбата „Знаците на свободата и героизма", посветена на 140-годишнината от Руско-турската освободителна война (1877 - 1878 г.).

***
Велико Търново./село Арбанаси.
От 18.00 часа до конната база край село Арбанаси ще се състои официално откриване на Национален фолклорен събор „Болярска среща".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в парк „Асеневци" ще се проведе дискусия със стиймпънк скулпора Чудомир Драгнев на тема: „Изкуство с цената на всичко", като част от проекта „Арт лято".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на крепостта „Царевец" ще се играе мюзикълът „Котките" -от Андрю Лойд Уебър, представен от Театрално-музикален продуцентски център - Варна. След края на постановката ще се състои прожекция на Аудиовизуален спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на сцената на „Арт лято"в парк „Асеневци" ще се състои джаз-концерт на Мария Хитева (пиано, вокали) с участието на Емил Пехливанов (перкусии).

***
Видин.
В 11.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посрещне посланика на Франция у нас Н. Пр. Ерик Любедел.

***
Видин.
От 19.00 часа в хотел „Дунав" ще се проведе среща на земеделски производители с народни представители от парламентарна група „Обединени патриоти" в 44-тото Народно събрание.

***
Видин.
На площад „Бдинци" ще се проведе Urban Night - част от на Младежкия фестивал по изкуствата „The Bridge", като програмата включва танцово състезание и концерт.

***
Враца.
От 20.30 часа в местността Валога, село Оходен, официално ще бъде открито четвъртото издание на фестивала за древни култури „Слънцето на Тодорка" с дегустацията без прибори на автентичното ястие овнешко месо с лимец.

***
Добрич.
От 18.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе детско шоу-конкурс „Мини Мис и Мини Мистър".

***
Кърджали.
От 11.00 часа до бензиностанцията на „Лукойл" след село Черноочене ще бъде представен проблемът със съхненето на изкуствено създадените иглолистни гори в района на Ардино. Участие ще вземат заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, известни учени от Института по гората, Изпълнителна агенция по горите, РИОСВ - Смолян и други.

***
Кюстендил.
От 07.30 часа от Обединен детски комплекс ще започне поход „По стъпките на Свети Иван рилски".

***
Кюстендил.
От 10.00 часа Окръжен съд ще проведе заседание по делото за убийството на Николай Радев от Дупница.

***
Пазарджик.
От 09.30 часа в Окръжния съд в Пазарджик ще се проведе заседание по делото за екстрадиция на осмия задържан за участие в организирана престъпна група, действала в Испания.

***
Пещера.
От 18.30 часа ще бъде открит паметник на Васил Левски, изграден по инициатива на Община Пещера и Общобългарски комитет „Васил Левски".

***
Плевен.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която Сдружение "ОбзорАрт" ще представи проекта "Отвори очи. Светът е цветен!".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в причиняване на смъртта на две лица при управление на автомобил в нетрезво състояние на пътя с. Брестовица - гр. Перущица.

***
Разлог.
В 10.30 часа заместник областният управител на Благоевград Иван Стоянов организира приемна за граждани в Община Разлог.

***
Русе.
В 13.00 часа на мотописта Средна Кула ще се проведат атрактивни стартове по повод Втория кръг на Европейския офроуд шампионат. В 18.00 часа на паркинга до НАП кметът на Община Русе официално ще открие състезанието.

***
Силистра./с. Старо село.
От 10.00 часа ще се състои церемонията по символична първа копка рехабилитацията на още 9.77 км от път II-49 Търговище - Разград. На събитието се очаква да присъства председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов.

***
Симитли.
В 19.00 часа кметът на Община Симитли Апостол Апостолов ще открие тридневен Рок фестивал до крепостта „Хоталич".

***
Смолян./с. Левочево.
От 20.00 часа ще започне тридневен събор „Илинден - среща на родовете".

***
Созопол./къмпинг „Каваци".
От 12.00 часа в къмпинг „Каваци" ще се проведе пресконференция във връзка с опасността къмпингът да остане без ток и вода.

***
Шипка.
Ще се проведат три тренировъчни манша за петия кръг от автомобилно състезание по планинско изкачване „Шипка - Дамасцена 2017".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.