• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Събитията в страната днес

Събитията в страната днес

/КРОСС/ ***
Карлово.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Професионална гимназия „Братя Евлоги и Христо Георгиеви" и ще вземе участие в тържествената програма „Будители", организирана от клуб „Родолюбие".
По-късно в същия ден вицепрезидентът ще бъде гост на тържественото честване на 130-годишнината от основаването на Средно училище „Васил Левски" - Карлово, което ще се състои в Народно читалище „Васил Левски 1861 г".
Илияна Йотова и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов ще проведат съвместен брифинг в сградата на Общината в 16.30 часа.

***
Русе.
От 11.30 часа, министърът на туризма Николина Ангелкова ще подпише рамков договор за сътрудничество между Министерството на туризма и Русенския университет „Ангел Кънчев".

***
София.
От 10.00 часа, в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в церемония по награждаване на български ученици с високи постижения в различни области на науката.

***
София.
От 11.30 часа, в зала „Пресцентър" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще направи изявление пред медиите, след като проведе среща с председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов и директорите на областните пътни управления в страната. На нея ще бъде докладвана създадената организация за зимно поддържане на пътищата, което се въвежда от 1 ноември.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на МВР министър Валентин Радев ще даде своя редовен месечен брифинг.

***
София.
От 09.30 часа, в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф" № 12, ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Съвета.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, организирана от Федерация „Български пациентски форум" на тема „Повече пари за здраве през 2018 г.? Надзорният съвет на НЗОК подписа смъртната присъда на пациентите и на българското здравеопазване".

***
София.
От 10.30 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности по реконструкцията и разширението на ул. „Тодор Каблешков" (влизане от „Цар Борис III").

***
София.
От 10.30 часа, в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се проведе кръгла маса на тема "Приоритетите на енергийния сектор в България до 2050 г.: европейски перспективи и стратегически рискове". Участие във форума ще вземат председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, ръководителят на Представителството на Фондация „Конрад Аденауер" в България Торстен Гайслер, председателят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев и др.

***
София.
От 11.00 часа, в заседателната зала на Съюза на юристите в България, на адрес София, ул. "Пиротска" № 7, етаж III ще се проведе пресконференция по проект „Гражданска инициатива за укрепване на интегритета на съдебната система" на тема "Още за интегритета на магистратите".

***
София/ к. к. Боровец.
От 11.00 часа в хотел „Рила" ще бъде открит форумът за лидерство и иновации в образованието „Учителят в действие". Приветствие към участниците ще отпавят председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева и кметът на община Самоков Владимир Георгиев.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на БАН ще бъде представен документът „Възгледи за национални цели и приоритети за устойчиво развитие на България", който екип от учени, интелектуалци и индустриалци изработиха.

***
София.
От 11.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се състои основната пресконференция за КИНОМАНИЯ 2017.

***
София.
От 13.00 до 15.00 часа, пред служебния вход на Министерството на земеделието храните и горите, ще се проведе протестен митинг на пчеларите с искания за промени в нормативната уредба и изплащане на субсидии по мярка 11 от Програмата за развитие на селските райони, както и за отваряне на схемата за подпомагане de minimis.

***
София.
От 15.00 часа, в залата на Централна автогара - София, народният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов организира среща-дискусия относно нормативната рамка и актуалните законови промени, свързани с транспортния бранш и автобусните превозвачи.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1, народният представител от "БСП за България" Ирена Анастасова и общинският съветник Николай Николов ще проведат приемна за граждани.

***
София.
По случай Деня на будителите - 1 ноември Националният исторически музей /НИМ/ ще направи възстановка на занятие в старо възрожденско училище. Музеят кани на 31 октомври, 1 и 2 ноември децата, които искат да научат и да опитат как едно време техните връстници са се учили да пишат и да четат „Аз", Буки", „Веди" - върху пясък и с перо.

***
София.
От 17.00 часа, на ул. „Алабин" 16-20 ще се проведе представление на младите възрожденци от Общобългарския комитет "Васил Левски".

***
София.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей - София ще бъде открита изложбата „Под знака на Меркурий". Тя е посветена на търговията в София, като обхваща периода от Античността до края на 80-те год. на ХХ в.

***
София.
От 17.30 часа, по инициатива на редакцията на списание „Аз съм българче", в Туристическия информационен център „ ЛАРГО" ще бъдат представени наградените творби от юбилейния, десети, национален конкурс за детска рисунка „Нарисувай ми слънце"

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе церемония по награждаването на лауреатите в конкурса „Страхливият умира всеки ден, смелият - само веднъж".

***
Бургас.
От 14.30 часа, в експо център „Флора" в Морската градина, ще се проведе тематичната конференция „Черно море - европейски перспективи". В нея ще участват домакинът Димитър Николов - кмет на община Бургас, Лиляна Павлова - министър за българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г., Атанаска Николова - зам.-министър на околната среда и водите, Ивелина Василева - председател на Парламентарната комисия по околна среда и водите.

***
Бургас.
От 16.30 часа в Културен център „Морско казино" ще се състои откриването на изложбата, с която млади фотографи от цялата страна отбелязват Международния ден на Черно море.

***
Варна.
От 9.10 часа в актовата зала на III ПМГ „Акад. Методий Попов" ще бъде представена книгата „Моето Черно море" на журналистката Цветелина Атанасова. Събитието е част от инициативите на РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция „Черноморски район" за Международния ден на Черно море.

***
Варна.
От 11.30 часа на ул. Михаил Колони" във Варна ще бъде представена книгата "От деца за деца" с най-добрите приказки от литературен конкурс.

***
Варна.
От 11.00 часа във фоайето пред зала "Варна"ще се състои официалното връчване на общинско отличие за млад учител за мотивиран и добър старт в учителската професия.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в аулата на Ректората на ВТУ ще се проведе тържествено събрание по случай Деня на народните будители. Акад. Антон Дончев, 49-ият почетен доктор на Великотърновския университет, ще получи инсигниите на Doctor honoris causa.

***
Враца.
От 10.30 часа в общата читалня на РБ „Христо Ботев" ще се проведе състезание „1000 причини да се гордеем, че сме българи".

***
Каварна.
От 11.00 часа в заседателната зала на сградата на общината, Каварна ще отбележи Международния ден на Черно море със специално подготвена програма.

***
Каварна.
От 16.30 часа, в заседателната зала на община Каварна, веднага след редовното заседание на Общински съвет, на информационна среща ще бъдат обсъдена възможности за финансиране от европейските структурни и инвестиционни фондове.

***
Нови Искър.
Служба „Военна полиция" ще проведе демонстрация на способности пред ученици и граждани на Столична община. Демонстрацията, която ще наблюдава министърът на отбраната Красимир Каракачанов, ще започне в 11.30 ч. на площад „Св. Дух" в гр. Нови Искър.

***
Пловдив.
От 09.30 часа, зала №1 Апелативен съд Пловдив ще гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия Асен Гюрганчев срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която е признат за виновен в това, че на 13.04.2017 г. в гр. Пловдив на бул. „Шести септември" при управление на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение като е причинил смъртта на Б.К., като деецът е избягал от местопроизшествието.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА - Пловдив, бул."Шести септември" 140 ще се проведе пресконференция на Шнайдер Електрик България ЕООД. Дружесвото ще представи проект „Социална политика и добри практики в Шнайдер Електрик България" за повишаване на качеството, организацията и привлекателността на работните места в производственото предприятие в индустриална зона „Радиново".

***
Пловдив.
От 17.30 часа в библиотека „Иван Вазов" ще се проведе церемония за връчване на почетното звание „Следовник на народните будители".

***
Разград.
От 14.00 часа, в зала 712 на Областна администрация - Разград, областният управител на Разград свиква заседание на Областната епизоотична комисия на 31 октомври във връзка с мерките за недопускане на разпространението на птичи грип на територията на страната.

***
Русе.
От 18.00 часа, в зала „Европа" на Доходно здание, ще се състои церемонията по връчване на Националната литературна награда „Елиас Канети" за 2017 година.

***
Свищов.
От 16.00 часа в изложбената зала на къщата музей „Алеко Константинов" ще бъде представена Документална изложба „Будителската мисия на театъра" от фондовете на Исторически музей и библиотеката при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа, в залата на I етаж на РБ „Захарий Княжески" ще се проведе официално връчване на наградата „Анастасия Тошева" на Община Стара Загора и наградата на Съюза на учените „Будител на Стара Загора".

***
Сливен.
От 15:00 часа, в двора на Читалище „Зора" в Сливен ще се състои церемония по откриване на паметна плоча на Стефан Георгиев Гидиков-първият председател на читалище „Зора".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „Хасково" на Община Хасково ще се проведе обществено обсъждане във връзка с изискванията от Насоките за кандидатстване по Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020, Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие" и изменение и допълнение на Наредба за реда и условията за управление и разпореждане с общинските жилища на територията на община Хасково.

***
Шумен.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" ще гостува Христо Димитров - хореограф, режисьор, продуцент; създател и ръководител на Национален фолклорен ансамбъл „Българе".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.