• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Предстоящи събития в страната на 30 ноември

Предстоящи събития в страната на 30 ноември

/КРОСС/ София.
Държавният глава Румен Радев ще бъде гост на тържественото събрание, с което Национална спортна академия „Васил Левски" ще отбележи 75-ата си годишнина.

***
София.
От 13.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с членовете на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания

***
София.
В 11.00 часа в зала „Министър" в МОСВ на бул. „Княгиня Мария Луиза" № 22 министърът на околната среда и водите Нено Димов и кметовете на Разград, Исперих, Кубрат, Завет, Лозница, Самуил и Цар Калоян ще подпишат договор за проектиране и изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци.

***
София.
Около 13.00 часа в сградата на МВР, министърът на вътрешните работи Валентин Радев и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов ще дадат редовен месечен брифинг.

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в Ателие 7 на Националната художествена академия на ул. „Шипка" 1, ще се проведе научна конференция по повод 70 години от създаването на специалност „Стенопис" в НХА.

***
София.
От 09.00 часа в зала New York на бизнес сграда Capital Fort ще бъде проведена конференцията Наука и иновации в подкрепа на земеделието и награждаване на победилите в конкурса Иновативен фермер на годината.

***
София.
От 09.30 часа 15-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Роман Логвиненко (обвинен, че е организирал нападението над Алексей Петров, чл.116 НК).

***
София.
От 09.30 часа ще се състои заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" ще се състои конференция на тема ,,10 години в ЕС: Актуални тенденции в терминологията, административния и медийния български език".

***
София.
От 10.00 часа в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще бъде открит форумът „Дни на кариерата" 2017: Икономика, Финанси, Човешки ресурси, Маркетинг и Обслужване на клиенти.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Институтът за икономическа политика (ИИП) с подкрепата на Посолството на Съединените американски щати в България ще представят резултатите от Третото годишно изследване на дигиталното присъствие на най-големите общини в България и пилотния Мониторинг на финансовата отчетност онлайн.

***
София.
В 11.00 часа в зала „Тържествена" в Централния военен клуб Омбудсманът Мая Манолова организира конференция по повод 25 години от ратифициране на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Панорама" на Sofia Event Center (мол "Парадайз") ще се състои съвместна пресконференция на Български олимпийски комитет и Българска федерация по ски.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Българската търговско-промишлена палата ще се състои презентация на тема „Възможностите за участие в държавните поръчки към Посолството на САЩ в София".

***
София.
В 11.00 часа в зала „Тържествена" в Централния военен клуб Омбудсманът Мая Манолова организира конференция по повод 25 години от ратифициране на Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи.

***
София.
От 11.30 часа в сградата на Народното събрание ще бъде открита изложба с платна на Георги Баев и базар с книги на бургаски автори.

***
София.
На 30 ноември и 1 декември в Парк хотел „Москва" в София ще се проведе международна конференция на ТЕПСА (Trans European Policy Studies Association) под егидата на министъра на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова. Домакин е Нов български университет в лицето на департамент „Политически науки".

***
София.
От 12.20 часа на Терминал 1, гише „Информация" на Летище „София" ще бъде посрещнат рекордния 6-милионен пътник.

***
София.
В 13.00 часа в Аула „Раковски" на Военна академия „Г. С. Раковски", генерал-майор Груди Ангелов ще даде брифинг на тема „Военна академия днес: резултати и перспективи".

***
София.
От 17.00 часа официално ще бъде открито юбилейно тържество на Клиниката по нервни болести при УМБАЛ „Александровска" и Катедрата по неврология към Медицински факултет на Медицински университет, София.

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция и официална церемония за връчването на националния приз „Пчелар №1 на България" за 2017 г.

***
София.
От 14.00 часа 21-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Герман Костин (чл.116 НК).

***
София.
От 14.00 часа в Дома на Европа, на ул. „Георги С. Раковски" 124, Европейският съвет за външна политика ще представи публикация на тема „Одит на силата в отношенията между ЕС - Русия".

***
София.
От 17.30 часа в галерия „Средец" на Министерството на културата ще бъде открита изложбата „Arttransformers" - живопис от България и Австрия.
УМБАЛ "Александровска" ЕАД.

***
София.
От 18.30 часа на официална церемония в Националния военноисторически музей. ще бъдат връчени за първи път наградите на Сдружение „Български музеи". На събитието се очаква да присъстват министърът на културата Боил Банов и зам.-министърът на културата Амелия Гешева.

***
София.
От 18.30 часа в Заседателната зала на Столичния общински съвет ще се проведе Обществено обсъждане на проблемите на кв. „Манастирски ливади-Изток". На събитието ще присъстват Инициативният комитет и жители на квартала, НПО "Спаси София", кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, главният архитект на София арх. Здравко Здравков, заместник-кметът по направление „Транспорт и транспортни комуникации" Евгени Крусев, заместник-кмет по направление „Инвестиции и строителство" Ирина Савина, Йоана Христова - заместник-кмет по направление „Зелена система, екология и земеползване" и др.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе лекция на тема „Щастливите скандинавци и другият: чужденецът имигрант в съвременната скандинавска литература" на проф. Елисабет Оксфелт от Университета в Осло, Норвегия. Събитието е по повод 25 години специалност „Скандинавистика" в СУ „Св. Климент Охридски".

***
София.
От 19.00 часа в зала „София" на хотел „Маринела" ще се състои церемония по награждаване на победителите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика", ще бъдат отличени изявени представители на бизнеса с най-голям принос за развитието на българската икономика през изтичащата година.

***
Борово.
От 10.00 часа в сградата на Общинска администрация - Борово ще се проведе обществено обсъждане на Докладът за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Автомагистрала „Русе - Велико Търново" за населените места: гр. Борово, с. Екзарх Йосиф, с. Горно Абланово и с. Обретеник.

***
Бургас.
От 17.30 часа в централата на ПП ГЕРБ в Бургас общинският съветник Петя Гънева ще има приемен ден.

***
Бургас.
От 17.00 часа във фоайето на Бургаски свободен университет ще бъде открита експозиция с творби на Мириам Господинова, възпитаничка на Националното училище за музикално и сценично изкуство „Проф. Панчо Владигеров".

***
Бургас.
От 17.00 часа в зала „Петя Дубарова" на Културен център „Морско казино" ще се проведе Творческият портрет на Николай Ламбрев-Михайловски „В дреха от пясък, с криле от вълни".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се проведе "Вдъхновени от острова" - финалът на конкурса от гостуването "Поети влюбени в морето" на остров Света Анастасия.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Лидия Маринова организира приемна за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 16.00 часа в зала „Одесос" на Археологическия музей по случай петата годишнина от създаване на „Сдружение за възстановяване и съхранение на българските традиции - Авитохол" ще бъде открита изложба от фотоси и фигури в цял ръст и представяне на дейността на Сдружението през изминалите пет години.

***
Варна.
В 18.00 часа в зала „Пленарна" в Общината ще се проведе тържество по повод 30-годишнината на Детското отделение за интензивно лечение в УМБАЛ „Св. Марина"

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе сесия на Великотърновския общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Тодор Димитров Памукчиев на тема : "Проблемите в църквата и държавата /причини, причинители и причинителки/". Пред журналистите ще бъде представен идеен проект за смяна на формата за държавно устройство и управление на България, на базата на чл. 158, т.3 и
чл. 159 ал.1, от Конституцията.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложбата на великотърновски художници „Есенен салон Велико Търново 2017".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще бъде предстаен Спектакъл на Христо Бонин.

***
Видин.
В 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети предприятието „Бдинтекс" ЕООД.

***
Враца.
От 10.00 часа в заседателната зала на Областна администрация ще се проведе заседание на Областният съвет за развитие на Област Враца.

***
Горна Оряхопвица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен театър „Иван Димов" - Хасково представя постановката „Откачената фамилия" по Рей Куни. С участието на Ева Тепавичарова, Мариус Донкин, Кирил Кавадарков, Анна Симова, Явор Костов, Валентин Танев, Мария Сапунджиева.

***
Две могили.
От 13.00 часа в сградата на Народно читалище „Св. СВ. Кирил и Методий" ще се проведе обществено обсъждане на Докладът за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Автомагистрала „Русе - Велико Търново" за населените места: гр. Две могили, с. Бъзовец и с. Батишница.

***
Добрич.
От 10.30 часа в голяма заседателна зала на Община Добрич ще се състои жребий, на който ще бъдат определени занаятчиите и земеделските производители, които ще вземат участие в „Коледен базар 2017 г.".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се състои концерт „Филмова музика" на Милица Гладнишка и Филип Аврамов с Плевенска филхармония.

***
Иваново.
От 16.00 часа в сградата на Общинска администрация - Иваново ще се проведе обществено обсъждане на Докладът за Оценка на въздействието върху околната среда на инвестиционно предложение за „Автомагистрала „Русе - Велико Търново" за населените места: с. Иваново, с. Красен, с. Божичен, с. Щръклево, с. Пиргово, с. Кошов, с. Тръстеник и с. Мечка.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа ще започне заседание на Общинския съвет в Кюстендил.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще започне редовната сесия на Общински съвет - Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.45 часа в Дом на културата „Борис Христов" представители на Фондация „Пловдив 2019" ще проведат регионална информационна среща от и за читалища във връзка с възможностите за партньорства, критериите за участие, начините за финансиране от страна на фондацията на проекти във връзка с инициативата „Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

***
Пловдив.
В 12.30 часа в парк „Лаута" кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Тракия" Костадин Димитров ще дадат старт на есенното залесяване и разширяването на парковото пространство.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в зала №1 в Апелативния съд за дванадесети пореден път ще се проведе инициативата „Час на класа - съдът отблизо". Гости на съдиите ще бъдат учениците от ІІІ-а клас на Основно училище „Д-р Петър Берон".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Веселин Маневски ще проведе среща с граждани в офиса на партията в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Пенчо Малинов ще проведе среща с граждани в офиса на партията в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Петър Попов и Ясен Михайлов ще проведат срещи с граждани в офиса на партията в район „Западен" на ул. „Царевец" № 9.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Гошо Къчков ще проведе среща с граждани в офиса на партията в район „Северен" на бул. „Марица" №91.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Дома на културата "Борис Христов" ще се състои официалното откриване на новото училище за програмисти „Code School Plovdiv".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в читалище „Възраждане 1983" в Стария град ще се проведе четвъртото тематично литературно четене по проекта „Писателите и Пловдив".

***
Русе.
От 10.00 часа, в Заседателната зала на Община Русе ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Коледно-новогодишния фестивал.

***
Смолян.
От 13.00 часа ще започне заседание на Общински съвет - Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Централното управление на Сдружение „Самаряни" на бул. „Свети Патриарх Евтимий" 57 ще бъде открита зала за Терапевтична работа с деца.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залите на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои концерт на художествени колективи при читалището, част от „Дни за възхвала на свети Климент, Архиепископ Охридски 2017". От 20.00 часа ще бъде свален флагът флага на „Дните за възхвала на „Св. Климент, архиепископ Охридски" и тържествата ще бъдат закрити.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.