• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Предстоящи събития на 25 януари 2018

Предстоящи събития на 25 януари 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 16.00 часа държавният глава Румен Радев ще разговаря на „Дондуков" 2 с председателя на Военния комитет на Европейския съюз генерал Михаил Костаракос. Гостът е на посещение у нас по покана на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев.

***
София.
От 19.00 часа, в Аулата на СУ „Св. Кл. Охридски", президентът Румен Радев ще присъства на награждаването на фирми, допринесли за развитието на българо-германските икономически отношения през 2017 година.

***
София.
От 08.30 часа, в Националния дворец на културата, ще започне заседанието на Неформалният съвет по правосъдие и вътрешни работи. От 11.30 до 12.00 часа ще се състои брифинг на Фолкер Тюрк, директор по международната защита във Върховния комисариат за бежанците към ООН. От 17.00 до 17.30 часа ще се проведе пресконференция за неформалния съвет във формат министри на вътрешните работи.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе работна среща в Министерството на правосъдието на министър Цецка Цачева с председателите на Синдиката на служителите в затворите в България (ССЗБ) и на Синдикат „Охрана". На нея ще присъстват и административните ръководители на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" и на Главна дирекция „Охрана".
Срещата, която е по инициатива на правосъдния министър, и е във връзка с поставени от синдикалните организации искания.

***
София.
От 11.00 часа председателят на най-висшия военен орган на Европейския съюз ще се срещне с началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и с министъра на отбраната Красимир Каракачанов, който на официална церемония в зала Тържествена на Министерство на отбраната ще го награди с почетен знак „Св. Георги" - I степен за офицери.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на ВСС (ул. Eкзарх Йосиф, № 12) Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа VI състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Пенчо Ч., обвинен в трафик на хора.

***
София.
От 10.00 часа II състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Георги Г., Цено Ф. и Борис Р., обвинени в ръководене и организиране на ОПГ.

***
София.
От 10.30 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитрина Р., Мария Ж., Нели К. и Надежда Т., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, пред база „Алеко" на ПСС, Планинската спасителна служба при БЧК организира традиционния квалификационен курс „Работа при лавинни нещастия" на групата за работа със спасителни кучета и техните водачи от отрядите в цялата страна. В курса се усвояват техники и умения за спасяване при зимни условия, намиране на затрупани от лавина, издирване на изгубени в планината и пр.

***
София.
От 11:00 в конферентната зала на Руския културно-информационен център (3-и етаж, зала 305) ще се състои презентация на програмата RUSSIA.STUDY, която дава възможност за получаване на безплатно образование в Русия.

***
София.
От 13.30 часа в Заседателна зала 1 в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе международен научен семинар на тема „Съвременни методи за проучване, систематизиране и презентиране на културно-историческото наследство на Балканите".

***
София.
От 14.00 часа Български Атомен Форум - Булатом, ще представи разработения по негова поръчка доклад за необходимостта от строителство на проекта АЕЦ „Белене" пред членовете на Комисията по енергетика към 44 Народно събрание.

***
София.
От 15.00 часа, в Общински културен институт Красно село, бул. „Цар Борис ІІІ" № 41 (спирка „Хиподрума" на трамвай №5), ще се проведе лекция на тема: „Законът за концесиите - колонизатор на българската икономика.

***
София.
От 16.00 часа в Националния военноисторически музей (ул. „Черковна" 29) ще бъде представена изложбата „Памет за бъдещето".

***
София.
От 17 .00 часа, в Централното фоайе на Ректората на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще бъде открита фотоизложбата „Пред прага на Света гора" на гръцкия фотограф Димитриос Лузикиотис. Експозицията е съвместен проект на Центъра за славяно-византийски проучвания "Проф. Иван Дуйчев" към Софийския университет и Солунския университет „Аристотел".

***
София.
От 18.30 часа, в Галерия Академия, НХА, ще бъде представена книгата „От Мърквичка до Минотавъра" от Митко Новков.

***
София.
От 18.30 в Малката зала на РКИЦ ще се състои тържественото откриване на киноклуб "РУСИЯ" и прожекция на реставрираното копие на легендарния съветски телевизионен сериал "Мястото на срещата да не се променя " (1 и 2 серия).

***
София.
От 19.00 часа в Sofia Event Center, Paradise Mall, ще се проведе единадесетото издание на събитието по обявяване на Най-добрите работодатели в България 2017.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в кабинет 108 на Община Благоевград Председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков организира пресконференция по повод предстоящото първо редовно заседание на ОбС.

***
Благоевград.
От 18.30 часа на площад „България" ще започне протестно шествие срещу приетото на 28 декември 2017 г. решение на Министерски съвет за промяна в плана на управление на Национален парк „Пирин".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе Сесия на Великотърновския общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои съвместната пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов", голяма зала, ще се проведе оперетен спектакъл „Графиня Марица".

***
Враца.
От 08.00 часа, в митрополитския храм „Св. Николай Мирликийски", ще започне богослужението по повод 25 януари - денят, в който Православната Църква чества паметта на св. Григорий Богослов, архиепископ Константинополски.

***
Добрич.
От 09.30 и от 10.30 часа в Детска градина 11 и Детска градина 20 ще се проведат куклени спектакли „Лека нощ, съкровище" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Дупница.
От 18.30 часа на площад „Свобода" се организира протест „Да спасим Пирин".

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Градската галерия в Казанлък ще бъде представена изложбата „Майстора и Кюстендилска изобразителна школа".

***
Карлово.
От 10.00 часа в зала „Васил Караиванов" Общинският съвет ще проведе първото си редовно заседание за 2018 година. На заседанието предстои да бъде приет бюджета на Община Карлово за 2018 година.

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в заседателната зала на сградата на Община Кюстендил ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в читалище „Братство" ще се проведе възпоменателна вечер по повод 130 години от рождението на Иван Момчилов.

***
Перник.
От 11.30 часа ще се проведе съвместна пресконференция с ОДМВР в заседателната зала на Община Перник, относно паркирането и сигурността на гражданите по време на фестивала.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжен съд - Пловдив ще се проведе съдебно заседание по делото срещу подсъдимия Венцеслав К., срещу когото е повдигнато обвинени за убийство.

***
Пловдив.
От 09.30 часа, в зала 3 на Окръжен съд-Пловдив ще се проведе съдебно заседание по делото срещу подсъдимия Красимир Г., обвинен в закана за убийство.

***
Пловдив.
От 11.00 в клуба на БТА на бул. "Шести септември" ще се състои съвместна пресконференция на ПП ДСБ и "Да, България". Ще участват лидерите на двете формации, ген. Атанас Атанасов и Христо Иванов, и председателите на местните структури Йордан Иванов и Веселина Александрова.

***
Русе.
От 10.00 часа в ДГ „Чучулига", намираща се на ул. „Иглика" №2, ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Различни заедно вървим по пътя към училището родно", с бенефициент ДГ „Чучулига", гр. Русе, и партньори Община Русе и Фондация „Устойчиво общество".

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала 1 на Читалище „Христо Ботев - 1871" - Смолян ще се проведе концерт на класовете по пиано, акордеон и пеене.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в залата на първия етаж на РБ „Захарий Княжески" ще бъде представена новата книга на Йордан Стоев (Даки).

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора ще се проведе спектакълът „За сушата и сватбите" по Елин Пелин.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Кукления театър в Стара Загора ще бъде представен спектакъла „Животът бяс" по текстове на Ф. М. Достоевски.

***
Търговище.
От 17.00 часа в Славейковото училище ще бъде открита изложба „Един миг мечтан цели пет столетия", посветена на 140 години от Освобождението на Търговище.

***
Шумен.
От 9.00 часа в зала 306 в сградата на общината ще се състои заседание на Общински съвет- Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.