• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Събитията в страната на 27 февруари

Събитията в страната на 27 февруари

/КРОСС/ ***
София.
От 10.15 часа президентът Румен Радев ще проведе среща на „Дондуков"2 с Генералния директор на Световната търговска организация (СТО) Роберто Азеведо.

***
София.
От 16.20 часа президентът Румен Радев ще участва в церемонията за връчване на Наградите на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за 2017 г. Президентът ще връчи специалната награда на победителя в категорията „Значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии". Събитието ще се състои в зала „София" на световния търговски център „Интерпред".

***
София.
От 18.00 часа , в Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей при БАН вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие изложба „Бесарабия - съкровища от бабините ракли" на Донка Минковская - бесарабска българка.

***
София.
От 09.00 часа министърът на икономиката Емил Караниколов ще оглави Неформалното заседание на министрите, отговарящи за търговията в ЕС, което ще се проведе в НДК.

***
София.
От 12.00 часа в заседателната зала на МВР министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще даде редовен месечен брифинг.

***
София.
Заключителният етап от конференцията на началника на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще се проведе в София. Той ще представи анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината на Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2017 г. На конференцията ще присъстват президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев и заместник министър-председателят по обществения ред и сигурността и министър на отбраната Красимир Каракачанов. След приключването на доклада за анализа, около 12 ч., министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще направят изявления за медиите в сградата на Министерството на отбраната (бул. „Ген. Тотлебен" №34).

***
София.
От 08.00 часа в Ситуационния център на Агенция „Пътна инфраструктура" ще има брифинг за актуалната пътна обстановка.

***
София.
От 09.30 часа в Sofia Event Center ще се състои XIII Годишна конференция „СТРАТЕГИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА И ИНВЕСТИЦИИ 2018 - КОХЕЗИЯ И СВЪРЗАНОСТ".

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседания на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 11.30 часа в зала 3 в Източното крило в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" ще се проведе среща на ръководствата на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове (КЕВКЕФ), Комисията по икономическа политика и туризъм и членовете на Обществения съвет към КЕВКЕФ с генералния директор на Световната търговска организация Роберто Азеведо. След срещата, в 12.30 часа, е предвиден брифинг за журналисти, а преди това в 10.00 часа председателят на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин ще разговаря с председателя на Комисията за международна търговия на Европейския парламент Бернд Ланге.

***
София.
От 09.30 часа 15 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Любомир Д., обвинен в убийство по чл. 115-117 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 10.00 часа в хотел „BEST WESTERN- Hotel Expo Sofia" Комисията за защита на потребителите (КЗП) организира Национална конференция на тема: „КЗП- отговорен партньор на българските икономически оператори". В нея ще участват представители на Комисия за защита на потребителите, националния омбудсман, министерството на икономиката на Република България, браншови и търговски организации, малки и средни предприятия, които осъществяват електронна търговия, както и представители на средствата за масова информация.

***
София.
От 10.00 час VIII състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Цветан В., Александър П., Илиан З., Георги Х., Георги З., Елка С., Елена И., Рангел С., Светлана Г., Снежанка С., Маргарита Г., Красимир Х., Маргарита П., Мария Д., Борислава К., Цветан Гунев, Румен С., Славияна В, обвинени в организиране и ръководене на престъпна група. (Делото за КТБ)

***
София.
От 10.00 часа XV състав на Специализирания наказателен съд ще проведе заседание по делото срещу Иван Р., Димитър К. и Георги Г., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа III състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т., Владимир Р. и Стоян А., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на администрацията на район „Възраждане" на бул. „Александър Стамболийски" 62 ще се проведе „Работилница на Баба Марта" с участието на деца от учебните заведения в Района, кмета на район „Възраждане" Савина Савова, преподаватели и педагогически съветници.

***
София.
От 10.30 часа в София хотел Балкан ще се проведе Петият национален бизнес форум фарма „Икономика на здравето - новите предизвикателства".

***
София.
От 11.00 часа в УМБАЛ „Свети Иван Рилски" ще се проведе пресконференция по повод Деня на редките болести с представяне на Експертните центрове по редки болести и възможностите за тяхната диагностика.

***
София.
От 11.00 часа в зала IN THE PARK (над кино „Люмиер") ще се проведе пресконференция по повод 22-рия Международен филмов фестивал СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ 2018.

***
София.
От 11.00 часа, в Националния пресклуб на Българската телеграфна агенция ще се състои пресконференция, посветена на премиерата на Софийската опера и балет операта „Янините девет братя" от Любомир Пипков. Премиерата е на 22 март.

***
София.
От 11.00 часа на Националния стадион Васил Левски ще бъде даден старт на „Световния пробег на мира", който се провежда под патронажа на кмета на Столична община - Йорданка Фандъкова и с подкрепата на Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата и Министерство на образованието.

***
София.
От 27 февруари 2018 г. в Техническия университет - София се провеждат „Дни на отворените врати - 2018". Основната цел на събитието е бъдещите кандидат-студенти да посетят лабораториите на университета и да се запознаят с високото технологично ниво на оборудването, както и с възможностите за обучение и с добрите перспективи за тяхната бъдеща професионална реализация.

***
София.
От 12.00 часа зам.-кметът на София доц. д-р Тодор Чобанов и главният архитект арх. Здравко Здравков ще представят предложенията на Столична община за даване на статут на културна ценност на важни обекти и връщането на статут за обекти, на които той е бил отнет. На събитието е поканен и министъра на културата Боил Банов. Пресконференцията ще се проведе в сградата на Направление „Архитектура и градоустройство" на ул."Сердика" 5, зала на ет.3.

***
София.
От 12.00 часа в БТА Български зъболекарски съюз организира пресконференция на тема: „Новости в Национален рамков договор 2018 г. за денталното лечение на гражданите. Българският зъболекарски съюз за оралното здраве на българина.".

***
София.
От 12.00 часа в Руския културно-информационен център (Шипка №34) ще се проведе откриване на „Руската Къща на феновете", в която любителите на футбол могат да получат подробна информация за Световното първенство-2018 и за възможностите да го посетят.
След края на церемонията, от 13.00 часа в Руския културно-информационен център ще се състои пресконференция, на която ще бъде разказано за предстоящия детски футболен турнир под патронажа на Посолството на Руската Федерация в Република България и Българската Асоциация Мини Футбол „Мини Световно първенство" (14 юни - 15 юли 2018 година, София), в който ще вземат участие 32 детски футболни отбора от цяла България.

***
София.
От 12.30 часа след приключването на планирани за седмицата закрити заседания на КЕВР, председателят доц. Иван Иванов ще даде разяснения във връзка с нормативните правомощия на Комисията по сделката за продажба на активите на CEZ Group в България.

***
София.
От 14.00 часа до 17.30 часа в София Хотел Балкан, пл. „Света Неделя" 5, Германо-Българската индустриално-търговска камара организира втора конференция на тема „Compliance". Темите на конференцията са: „Устойчивост на веригата за доставки", „Отговорности на управителите", „Мерки срещу изпирането на пари", „Е-търговия и защита на личните данни" и „Нелоялни практики и заблуждаваща реклама".

***
София.
От 15.00 часа народният представител от „БСП за България" Димитър Данчев и общинският съветник Борис Цветков ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 16.30 часа в зала София на Интерпред ще се състои официалната церемония за връчване на Наградите на БАИТ за 2017 г. Участие в събитието ще вземе председателят на Държавната агенция „Електронно управление" (ДАЕУ) Атанас Темелков.

***
София.
От 17.30 часа, в галерийното пространство на Триъгълната кула на Сердика (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16), Регионален исторически музей - София представя изложбата "В светлината на Освобождението", посветена на 140 години от Освобождението на България.

***
София.
От 18.00 часа в галерия УниАрт на Нов български университет ще бъде открита експерименталната изложба „Някой vs. Никой" с куратори Златка Димитрова и Александра Велева, студенти от НБУ.

***
София.
От 18.00 часа в зала Концертна на Централен Военен Клуб, ще се състои официалната церемония за връчване на наградите „Инвеститор на годината". Събитието се организира от Българската агенция за инвестиции (БАИ).

***
София.
От 19.00 часа в зала „Изток" на Зала Универсиада ще бъде прожектиран филмът „Специална кръв" на американската режисьорка и продуцентка Натали Мецгър. Прожекцията се организира от Асоциация „Наследствен Ангиоедем България" в навечерието на честването на Деня на редките болести.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала „22 септември" кметът д-р Атанас Камбитов ще открие информационна среща по проект „Дейности за подпомагане и подкрепа на социалното предприемачество на местно ниво".

***
Благоевград.
От 15.00 часа Административен съд - Благоевград ще представи годишен доклад за дейността си през 2017 година. Събитието ще се проведе в Зала № 1, в сградата на Административен съд - Благоевград.

***
Благоевград.
От 19.30 часа в Аудитория „Андрей Делчев" в Академичен център „Балкански" на в Американския университет влогърът Емил Конрад изнесе публична лекция пред студенти и външни посетители на тема „Redefining Popularity: Self-Publishing and the Vlogosphere" (Предефиниране на популярността: Само-публикуване и влогосфера).

***
Бургас.
От 09.00 часа в СУ „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе благотворителен мартенски базар „Заедно за специалните деца".

***
Варна.
От 10.00 часа в съдебна зала 1А на І етаж на съдебната палата на площад "Тракия" Районен съд - Варна организира пресконференция за представяне на обобщените резултати от дейността си през изминалата 2017 г.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала на Център „Работа" към Дирекция „Бюро по труда" - Варна (гр. Варна, ул. „Бдин" №6), ще се проведе съвместна пресконференция на Директорите на Регионална дирекция за социално подпомагане - Варна и Дирекция „Регионална служба по заетостта" - Варна.

***
Варна.
От 16.00 часа в сградата на Музея на Възраждането ще се открие традиционната годишна изложба, която музеят организира по повод националния празник на България Трети март. Изложбата е под надслов „Честванията на Българската Свобода" и представя експонати, свързани с годишнини, отбелязващи бележитата дата.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Обществено обсъждане за поемане на дълг.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа през сградата на Общината ще бъде монтирана голямата мартеница, изработена от Клуба на хората с увреждания.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в детски отдел на РНБ „П.Р.Славейков" ще започне „Седмица на писателя Емилиян Станев" по повод 111 години от рождението му.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в СУ „Емилиян Станев" ще бъде открита изложба на ученици от профил „Изкуство".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в СУ „Емилиян Станев" ще се проведе Ден на античното наследство.

***
Враца.
ОТ 18.00 часа в Синя зала Младежки дом Камелия Кондова ще представи новата книга на Димитър Никифоров -„Казано по мъжки".

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 16.00 часа в НЧ „Съединение - 1888" ще се проведе „Мартенска работилничка" - изработване на мартеници с учениците от ОУ „Климент Охридски".

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина 29 ще се проведе Куклен спектакъл „Лека нощ, съкровище" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 11.00 часа в детска градина 20 ще се проведе куклен спектакъл „Косе Босе" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 11.00 часа в Етнографска къща ще се проведе „Бабомартенска работилничка" с участието на деца от клуб „Златна ябълка" с ръководител Руска Симеонова при СУ „Св. Кл. Охридски".

***
Добрич.
От 12.00 и 18.30 часа, в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.", Зала „Зорница", Любовта е..." - спектакъл по текст на Валери Петров на Театрална студия „Зорница".

***
Добрич.
От 19.00 часа в зала 3 на Младежки център ще се проведе Неформално обучение на тема „Животът ми като театър".

***
Карлово.
От 14.30 часа в Общинската художествена галерия ще бъде открита изложбата „Израелски открития и разработки, променили света".

***
Костинброд.
От 16.00 часа в малкия салон на Народно читалище „Иван Вазов" ученици и учители от три училища в града организират „Търг на бизнеса - подкрепяме образованието". Събитието ще срещне представители на бизнеса от София и София област с шест ученически проекта и различни възможности да ги подкрепят.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в залата на областна администрация ще се проведе консултативен съвет по животновъдство.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Младежки дом- Пазарджик, по време на която ще бъде представен проектът „Мулти Култи китчън".

***
Перник.
От 18.30 часа в Конферентната зала на Общински младежки дом ще се проведе обучение на тема „Организиране - от идеята до събитието".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1 на Пловдивски Апелативен съд ще се разглежда за втори път делото срещу Ахмед Муса. Делото се разглежда за втори път, след като ВКС отмени присъдата на Пловдивския апелативен съд и го върна за ново разглеждане от друг съдебен състав.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в СУ „Христо Г. Данов" ученици от начален курс на обучение ще покажат възможностите на micro:bit пред кмета на Пловдив Иван Тотев, заместник-кмета Стефан Стоянов, кметът на район Северен Ральо Ралев и началник на отдел "Образование" Донка Щилянова.

***
Пловдив.
От 16.00 часа, с тържествен водосвет на новия 16-срезов компютърен томограф ще бъде отбелязана 129-тата годишнина от създаването на МБАЛ-Пловдив към ВМА. На откриването, което ще се състои в диагностично-консултативния блок на болницата (ул. Петко Д. Петков), ще присъстват ръководството на ВМА в лицето на бригаден генрал професор доктор Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS и неговите заместници.

***
Пловдив.
От 18.00 часа на бул. „Васил Априлов" 124 А ще бъде открит REGUS Business Centre & Lounge.

***
Сливен.
От 14.30 часа в зала „Сливен" Регионалната организация на евреите „Шалом" ще отбележи 75-ата годишнина от спасяването на българските евреи.

***
Смолян.
От 14.00 часа в Сесийната зала на Община Смолян ще се проведе заседание на общинския съвет.

***
Смолян.
От 16.00 часа в атриума на Областна администрация Смолян Регионален исторически музей „Стою Шишков" - Смолян ще експонира фото-документалната изложба "Родопите и Руско-турската война 1877-1878 г."

***
Стара Загора.
От 11.30 часа в зала №3, ет.1 на Районен съд - Стара Загора - Председателя на Районен съд - Стара Загора свиква Пресконференция за представяне на резултатите от работата на Районен съд - Стара Загора за 2017 г. и запознаване със съдиите за „връзки с обществеността", избрани от Общото събрание на съдиите от Районен съд -Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се бъде открита документалната изложба на РБ „Стоян Чилингиров" - Шумен „Българската история в художествено слово и образ".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в споделеното работно пространство на Стара Загора - ZaraLab (бул. "Княз Александър Батенберг" №28) ще се състои безплатна лекция на тема „Първи стъпки в предприемачеството".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на областна администрация ще се проведе заседание на Общото събрание на Асоциацията по ВиК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.