• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития на 1 март 2018

Предстоящи събития на 1 март 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в хотел Балкан, зала Роял, президентът Румен Радев ще участва в церемонията за връчване на наградите от конкурса "Твоите 25 причини да избереш България".

***
София.
От 18.00 часа в Гранд Хотел София, зала София, ще се състои връчването на ежегодните награди „Златна мартеница". На събитието ще присъстват президента на Република България Румен Радев, Вицепрезидента на Република България Илияна Йотова и Вицепремиера по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

***
София.
От 13.30 часа в „София Хотел Балкан" вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие конференция „Миграция и човешка сигурност в посткризисна България".

***
София.
В резиденция „Бояна" на работен обяд премиерът Бойко Борисов, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и лидерите на Западните Балкани ще обсъдят перспективата пред региона и възможностите за инфраструктурна и дигитална свързаност.

***
София.
От 9.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа в НДК Тибор Наврачич, европейски комисар отговарящ за образованието, културата, младежта и спорта ще вземе участие и в 8-мата среща на министрите на културата от АСЕМ.

***
София.
В Министерството на образованието и науката ще се проведе среща на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. В срещата ще участват заместник-министър председателя Томислав Дончев и министър Красимир Вълчев. В 12.00 часа ще има изявления за медии.

***
София.
От 15.00 часа във фоайето на 4 ет. на НДК министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова ще присъства на откриването на събитието „Улица на занаятите „Песента на колелетата".

***
София.
От 9.30 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло П., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илиян О., Емил М. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Добрин С., Георги П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай М., Николай Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу съдия Люба П. от Районен съд-Раднево и др. (Гл.VIII. Престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации).

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян А., Янко Я. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валери В., Илияна В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стелиан В., Иван Ст., и Ганчо Н., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Големия салон на Българската академия на науките ще се състои тържество по случай 28-та годишнина на Института по полимери - БАН и връчването за петнадесети път на Наградата на проф. Ив. Шопов за „Изявен млад учен в областта на полимерите" за 2018 г.

***
София.
От 10.30 часа на Терминал 2, гише „Информация", по случай Деня на Баба Марта летище София ще раздава мартеници на пътниците и гостите.

***
София.
От 11.00 часа в зала 2 на втория етаж на Столична община (ул. „Московска" № 33) общинските съветници от БСП ще дадат пресконференция на тема „Проблемите на транспорта в София. Как Столична община се опитва да финтира съда".

***
София.
От 11.00 часа кметът на Столичната община Йорданка Фандъкова ще присъства на откриване на нова детска градина в Бояна.

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се състои Представяне на новоучредената Агенция за инвестиции в строителството.

***
София.
От 11.00 часа в Мраморното фоайе, партер, на Столична библиотека ще бъде открита изложба „Освобождението през погледа на съвременниците".

***
София.
От 11.00 часа в изложбената зала на „Шипка" №6, ет. 1, Съюзът на колекционерите организира пресконференция.

***
София.
От 11.30 часа на ул. "Врабча" № 1 председателят на ПП Обединени земеделци Петя Ставрева, членове на националното ръководство на партията и признателните земеделци и симпатизанти ще поднесат венци и цветя пред паметника на Александър Стамболийски.

***
София.
От 12.00 часа пред Националната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий" над 300 деца ще рецитират заедно „Аз съм българче" и ще изпеят „Питат ли ме де зората".

***
София.
От 13.00 часа в Големия салон на БАН Българската национална комисия по военна история, в партньорство с Института за изследване на обществата и знанието при Българска академия на науките организира международна научна конференция: „140 години от освобождението на България. Завръщането на България в Европа".

***
София.
От 13.30 часа в Бизнес център Вертиго ще се проведе конференция по повод II Международния Ден на италианския дизайн- „Дизайн и устойчиво развитие".

***
София.
От 13.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Божидар К., Иван Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в постоянната приемна на БСП - София (ул. „Леге" № 10, ет. 1) на разположение на гражданите ще бъдат адвокатите Дарина Николаева и Румен Мирчев.

***
София.
От 16.00 часа по повод Националния празник на България, на тържествена церемония в къща музей „Иван Вазов" в София, ще бъдат връчени отличията „Златна монета" за принос в развитието на българската наука и култура.

***
София.
От 18.00 часа в салона на ул. „Леге" № 10, ет. 1, Литературен салон „Леге 10" и издателство „Захарий Стоянов" организират вечер, посветена на 140-тата годишнина от Руско-турската освободителна война и представяне на книгата на акад. Константин Косев и Стефан Дойнов „От Шипка и Плевен до Сан Стефано и Берлин".

***
София.
От 18.30 часа от Парк Баня Лозенец ще тръгне поредният протест в защита на НП „Пирин".

***
Асеновград.
От 11.30 часа в Градската библиотека ще се проведе библиотечен урок по родолюбие с ученици от ОУ „Ангел Кънчев", озаглавен „140 години свободна България".
***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека ще се състои рецитал на Виктория Стефанова, озаглавен „Българийо, за тебе те умряха". Събитието е част от програмата на Община Асеновград по повод 3 март.
***
Банско.
От 17.00 часа в салона на НЧ „Никола Вапцаров" ще се проведе концерт-спектакъл Под надслов „140 години свобода".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала №5 на Община Благоевград по проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в общински административни сгради".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе брифинг за Националния дебатьорски форум.

***
Бургас.
От 10.00 часа в парка на к-с „Изгрев" ще се проведе празникът „Посланици на мартениците".

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ общинският съветник от ГЕРБ Георги Кузманов организира приемна за граждани.

***
Бургас.
От 18.30 часа в сградата на „Бизнес инкубатор - Бургас", ул. „Княз Александър Батенберг" №28, Общината организира работна среща със собствениците на помещения с търговско предназначение в пешеходната зона на ул. "Богориди".

***
Варна/с. Неофит рилски.
От 11.00 часа в с. Неофит Рилски ще бъде официално открита Най-високата бронзова скулптура на Балканите.

***
Варна.
От 18.00 часа в Градската художествена галерия във Варна ще бъде открита Изложбата „140 години от Освобождението на България".

***
Враца.
От 14.00 часа в заседателната зала на Административен съд - Враца ще се проведе годишно отчетно събрание, на което ще бъде представен Доклад за дейността на съда през изминалата 2017 г.

***
Велико Търново.
В Гранд Хотел „Янтра" по инициатива на Комисията за енергийно и водно регулиране ще се състои Регионална среща на националните енергийни регулаторни органи на страните от Балканския полуостров.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на изложбата „Шедьоври от Фонда на Международното биенале на графиката, Варна".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Детска градина „Соня" ще се проведе „Баба Марта и Мартенка" - детски празник.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Детска градина „Пролет" ще се проведе Открито тържество "Трети март - Национален празник на България".

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в хотел "Премиер" ще се проведе Годишно отчетно събрание на БЧК - Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе Концерт - спектакъл „Възрожденски разкази" на Ансамбъл „Чинари", по повод 140 години от Освобождението на България и 170 години от рождението на Христо Ботев.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе Среща с дизайнера Атанас Парушев.

***
Горна Оряховица.
От 11.00 часа в града и селищата от общината ще се проведе Акция „Подари усмивка" - даряване на мартеници на жителите и гостите на Горна Оряховица, изработени от деца от учебните и детски заведения, Център за обществена подкрепа, Дневен център за деца с увреждания и Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в общината.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Зала 1 на Общината ще се проведе Празничен концерт по повод Деня на любителското художествено творчество с участието на съставите при НЧ „Братя Грънчарови-2002"

***
Димитровград.
Община Димитровград ще подари мартенички на всички граждани, които използват административни услуги.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Етнографска къща ще се проведе „Приказка за моето име" - празник, посветен на Деня на любителското творчество и на Баба Марта.

***
Добрич.
От 11.00 часа в Зала на Община град Добрич ще се проведе Конкурс „Мартеница ти дарявам" за изработване на оригинална мартеница за дома и семейството - награждаване.

***
Добрич.
От 16.00 часа Ресторант на Хотел „България" ще се проведе Официален празник на Народно читалище „Добрич - 2017 г."

***
Добрич.
От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се състои общоградско тържество „На България".

***
Добрич.
От 19.30 часа в Ресторант на Хотел „България" ще се състои Благотворителен бал с участието на Калинка Вълчева, Стефка Оникян и др.

***
Ловеч/Тетевен.
От 11.00 часа в салона на Община Тетевен ще се проведе Историческа лекция на проф. Пламен Митев по повод 140 год. от Освобождението на България.

***
Карлово.
От 18.00 часа в Общинската художествена галерия ще се открие изложба живопис на художника Веско Велев.
***
Пазарджик.
От 12.30 часа пред паметника на Александър Стамболийски (на кръстовището на бул. Стамболийски и бул. Цар Освободител) зам.-председателят на ПП Обединени земеделци и председател на областната организация на партията в Пазарджик инж. Емил Йончев, признателните земеделци и симпатизанти ще поднесат венци и цветя пред паметника на Александър Стамболийски.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в залата на Регионална библиотека „ Никола Фурнаджиев" ще се състои представяне на поредицата „ Дълг и чест" на Издателство „Захарий Стоянов".

***
Перник.
От 11.00 часа Огънят на мира ще премине през Перник.

***
Перник.
От 11.00 часа в Общинския младежки дом ще бъдат показани най-добрите модели от Националния конкурс за мартеници „Пижо и Пенда", организиран за десети път от сдружение „Дай, бабо, огънче". На събитието ще присъства кмета на община Перник Вяра Церовска.

***
Плевен.
От 13.30 часа в зала „Амброаз Паре" на Телекомуникационния ендоскопски център в деня на кандидат - студента в Медицински университет Плевен ще има разположен щанд за мартеници на Националното сдружение на сираците в България.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с граждани. Петър Попов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9; Ясен Михайлов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9; Гошо Къчков, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул. "Марица" №91; Пенчо Малинов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5; Веселин Маневски, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
В 12.00 часа пред паметната плоча на Александър Стамболийски на бул. „Южен" ще се отбележат 139 години от рождението му.

***
Пловдив.
В 18.00 часа в читалище „Христо Смирненски" ще се състои тържествен концерт, посветен на 140 години от Освобождението на България.

***
Смолян.
От 14.00 часа в Регионална библиотека „Николай Вранчев" - Смолян ще бъде представена изложба и мултимедийна презентация „140 години от подписването на Санстефанския мирен договор и освобождението на България от османско владичество (1878 г.)".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуб на дейците на културата - Смолян ще бъде открита изложба на Симеон Николов.

***
Смолян/с. Широка лъка
От 14.00 часа в село Широка лъка ще бъде открита изложба „Кукери" от детски рисунки в НЧ „Екзарх Стефан-1872".

***
Стара Загора/Дряново.
От 18.00 часа в Музей Икономова къща, в центъра на град Дряново, ще се състои откриването на представителната изложба на Национален проект „Аз съм Българка!".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Мечата поляна в Старозагорския зоопарк ще се проведе Ден на мартеницата и Зоопарка.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Зала „Байер" ще бъде представена „Полет над кукувиче гнездо",
драматизация Дейл Васерман, по романа на Кен Киси.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.