• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 25 април

Предстоящи събития в страната за 25 април

/КРОСС/ София.
От 14.30 часа в зала „EFE" на хотел „Маринела" държавният глава Румен Радев ще бъде гост на конференцията „20 години / Dir.bg: THE NEXT BULGARIAN WEB".

***
София.
9.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще се срещне с депутатите от 2-ри многомандатен избирателен район Бургас. Срещата е по покана на депутата от ГЕРБ Ивелина Василева.

***
София.
От 9.00 часа до 13.00 часа в хотел „Рамада" експерти на Главна дирекция „Стратегическо планиране и програми за регионално развитие" към Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще представят условията, допустимите кандидати и дейности, както и изискванията при подготовката на проектните предложения във връзка с процеса по деинституционализация на социалните услуги за възрастни и хора с увреждания.

***
София.
От 9.30 часа в IV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Т., Димитър К., Иван Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Кръстьо Д. и Ивайло С., обвинени за квалифицирани състави на изнудване.

***
София.
От 9.30 часа в XIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Румен О., обвинен за безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай.

***
София.
10.00 часа ще започне заседанието на Министерския съвет

***
София.
От 10.00 часа в V състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Хованес М., Пламен Т., Мариян М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в III състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Румен С., Младен П., Дейвид Г. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в IX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в I състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стоян И., обвинен в квалифицирани състави на изнудван.

***
София.
От 10.00 часа до 14.00 часа в кабинет № 108 на Катедра по инфекциозни болести на ВМА-София ще се проведат безплатни консултации и прегледи на лица с инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

***
София.
От 10.00 часа в I състав на Софийския градски съд ще се гледа делото срещу съдия Люба П. от Районен съд-Раднево и др., обвинени в престъпления против дейността на държавни органи и обществени организации.

***
София.
От 10.30 часа в XV състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитрина Р., Мария Ж., Нели К. и Надежда Т., обвинени в Образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 ч. в Централна поща (ул. „Гурко" №6) главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба издание на тема „ Европа 2018 - мостове", което се състои от две пощенски марки в тираж 18 000 броя, две пощенски марки в блок в тираж 10 100 броя, карнетка, илюстрован пощенски плик с оригинален знак за цена на пощенската услуга и специален пощенски печат.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Дома на Европа (ул. „Г. С. Раковски" № 124, София) ще бъде представен годишния доклад на Българския хелзинкски комитет (БХК) за състоянието на правата на човека в България през 2017 г.

***
София.
От 11.00 часа в XVII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Добрин Д., Николай И., Красимир Б., Юлиян К. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.15 часа в зала „Мусала" на хотел „Хилтън" Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) организира кръгла маса за публично обсъждане на предложения за нови райони от ниво 2. Тя ще бъде открита от зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.


***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, свързана със среща на над 90 български и руски изобретатели-ученици, студенти, докторанти, от 8 г. до 25 г., на първия у нас Международен фестивал за детско и младежко научно-техническо творчество. Форумът е под патронажа на президента на България Румен Радев.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала на Висшия съдебен съвет (ВСС) прокурорската колегия към Съвета ще проведе заседание.

***
София.
От 13.30 часа в XI състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Диана В., Александър М. и Сашо К., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XVIII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Красимир К., Славчо А. и Галина А., обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в XIX състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Иван Т., Димитър К., Димитър К., обвинение в престъпление по служба.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Запад" на Народното събрание на пл. "Народно събрание" 2 Комисията по икономическа политика и туризъм ще проведе съвместно заседание с Постоянно действащата подкомисия за наблюдение на дейността в областта на защитата на потребителите и ограничаването на монополите.

***
София.
От 14.00 часа в VII състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен М., Анета Г. и Женя Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на БТПП в Конферентна зала Б, ет. 1 ще се проведе кръгла маса на тема „Представяне на иновативни проекти" .

***
София.
От 14.30 часа в зала 1 в Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по труда, социалната и демографската политика ще проведе заседание.

***
София.
От 14.30 часа в зала 356 в Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисия по транспорт, информационни технологии и съобщения.

***
София.
От 14.30 часа в зала 238 в Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по правни въпроси ще проведе заседание.

***
София.
От 15.00 часа в зала 142 на Народното събрание на пл. "Княз Александър I" №1 Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта ще проведе заседание.

***
София.
От 15.00 часа в Резиденцията на британското посолство (бул. „Васил Левски" 36) ще се проведе четвърти модул от обучението за здравни журналисти „Часът на диабета".

***
София.
От 15.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание на пл. „Народно събрание" 2 Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще проведе заседание.

***
София.
От 16.00 часа в Институт по отбрана "Проф. Цветан Лазаров" (бул. "Проф. Цветан Лазаров" 2, София 1592) ще се проведе Индустриален ден.

***
София.
От 16.00 часа в басейна на 144-то СУ ще се проведе традиционния турнир по плуване ,, Купата на Спортна школа София" за ученици в първи клас.

***
София.
От 18.00 часа на футболното игрище в Комплекс „Спортна София - 2000" (Зона Б-5) ще се проведе честването на Международния ден „Футбол за приятелство".

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе дискусията „Какво е да живееш в интересни времена".

***
София.
От 18.00 часа във фоайето на зала „България" ще бъде открита документална изложба за работата на големия български композитор Панчо Владигеров „Райнхард - Владигеров. Взаимовлияния и проекции".

***
София.
От 18.30 часа в салона на Синдикалния дом на културата на транспортните работници в България, клон София (бившето кино "Освобождение", бул. "Мария Луиза" №106) председателят на НС на БСП Корнелия Нинова и лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов ще участват в тържествено честване на 70-ата годишнина от учредяването на Коларовската районна партийна организация и 30 години от създаването на Районните партийни организации "Сердика", "Надежда" и "Връбница". На тържественото събрание-концерт сред гостите ще бъдат народни представители от "БСП за България" и общински съветници от групата на социалистите.

***
София.
От 18.30 часа в кино „Одеон" ще се проведе петото издание на Международен студентски филмов фестивал „Нова вълна".

***
София.
От 18.30 часа в Книжен център "Гринуич" (бул. "Витоша" 37) ще бъде представена книгата „Девет коментара за комунистическата партия".

***
София.
От 19.00 часа в театър „Азарян" ще се състои спектакълът „За теб".

***
София.
От 19.30 часа в Галерията за съвременно изкуство „УниКредит Студио" ще бъде открита изложбата „Ела при мен" на фотографа Яна Лозева.

София.
19.30 часа в зала „България" тазгодишният „Европейски музикален фестивал" ще събере на една сцена трима изявени български концертмайстори - Албена Данаилова, Димитър Иванов и Мони Симеонов.

***
Благоевград.
От 9.00 часа ще се състои Ден на отворените врати в Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев".

***
Благоевград.
От 20.00 часа в голяма зала на Македонската опера и балет Ансамбъл „Пирин" ще изнесе благотворителен концерт в Скопие под егидата на Министерство на външните работи.

***
Бургас.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция по повод премиерата на балета „Баядерка" по Лудвиг Минкус. В пресконференцията ще вземат участие Веса Тонова - дългогодишна примабалерина на Софийска опера и балет и хореограф на постановката, Галина Калчева - примабалерина на Държавна опера - Бургас, Иван Токаджиев - сценограф, както и солисти от постановката.

***
Бургас.
От 13.00 часа пред паметника на поетесата Петя Дубарова в Морската градина четвъртокласниците от СУ "Св. св. Кирил и Методий" ще поднесат цветя и ще изнесат рецитал по повод 56 години от рождението ѝ.

***
Бургас.
От 19.00 часа ма сцената на НХК ще бъде представено Национално турне „Догодина по същото време".

***
Варна.
От 10.30 часа в Наказателна зала 1, ет. 1 в окръжен съд - Варна ще се състои пресконференция на Варненски окръжен съд.

***
Варна.
От 10.30 часа в централното фоайе на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър" ще бъде открито кариерно изложение „Ден на кариерата 2018".

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 общинският съветник Славчо Славов ще проведе приемна за граждани.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в ЦДГ „Евгения Кисимова" ще се проведе среща по случай празника на детската книга с писателката Ружа Велчева.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Чуждоезиковия отдел на РНБ „П.Р.Славейков", ул. „Симеон Велики", 7 ще се проведе Ден на италианския език и култура. Организира се съвместно със студенти изучаващи италиански език от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа на площад „Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои Официална церемония „Първа копка" по проекта „Привлекателна и съхранена автентична градска среда на гр. Велико Търново".

***
Велико Търново.
От 12.30 часа в ПМГ „Васил Друмев" ще се проведе представяне на ученически проекти по математика.

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в Клуб 7 ще се проведе Изложба - търг в подкрепа на Александър Гайдев, част от кампанията „Презареди".

***
Велики Преслав.
От 18.30 часа в НЧ "Развитие 1874" ще бъде представен хумористичния фолклорен концерт-спектакъл "Вечерникъ по преславски".

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на ет. 6 в административната сграда кметът на Община Видин Огнян Ценков и общинското ръководство ще дадат пресконференция по актуални теми.

***
Видин.
От 17.00 ч. в изложбената зала на Държавен архив - Видин ще бъде открита изложба „Колажите на Златко" на видинския фотограф Златко Ангелов.

***
Враца.
В 13.00 часа ученици от ДПУ (Детско полицейско управление) към училище „Св. св. Кирил и Методий" ще бъдат тържествено изпратени от свои колеги (униформени служители) и от директора на ОДМВР-Враца ст. комисар Янко Янколов за София, където ще участват в национална състезание.

***
Горна Оряховица.
От 17.00 часа в Общинската библиотека ще бъдат представени размислите „Мисли без плът" на Ина Крейн.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък - 1869" „Театър 220" - Горна Оряховица представя постановката „Татул" по Георги Караславов.

***
Добрич.
От 16.30 часа и от 19.00 часа в Младежкия център ще се състои спектакъл „Поручик Бенц" по Димитър Димов.

***
Каварна.
От 18.30 часа ще се състои премиерата на спектакъла „Само за мъже" в Читалищен театър „Проф. Гочо Гочев".

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в Обединен детски комплекс ще се проведе международно състезание по оказване на първа помощ на червенокръстки отбори от България и Холандия.

***
Пазарджик. В 11.00 часа в РЗИ-Пазарджик ще се проведе информационна среща на тема: „Имунизациите - лично право и споделена отговорност".

***
Перник.
От 11.30 часа в стая 22 на Двореца на културата ще се проведе пресконференция относно XIII Международен конкурс за млади изпълнители на класически музикални инструменти и XI Международен конкурс за детска рисунка.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 12 на Районния съд ще се гледа делото срещу Иван Б. и Анна К., обвинени в съучастие и като извършители при условията на продължавано престъпление с цел да бъдат ползвани, са съставили неистински официални документи.

***
Пловдив.
От 9.30 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото, което е насрочено по реда на чл. 270 от НПК по искане на подсъдимия Атанас Ч. за изменение на мярката за неотклонение „задържане под стража". Подсъдими по делото са Атанас Ч., Веселин З., Симеон Г., Бисер Р., Стефан Г. и Васил В.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в 3 наказателен състав в зала 10 на Районния съд ще се гледа делото срещу Радослав К., обвинен в присвояване на лек автомобил „Шевролет".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" №1А общинските съветници Радослава Ташкова и Георги Василев ще проведат приемни за граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5 общинският съветник Ани Лафчиева ще проведе приемна за граждани.

***
Пловдив.
От 17.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. "Коста Паница" №5 общинският съветник Емил Русинов ще проведе приемна за граждани.

***
Стара Загора.
От 9.00 часа в Зала 1 на Община Стара Загора ще се проведе първият кръг от Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации" - проява от Националния календар за изяви по интереси на Министерство на образованието и науката за 2018 г.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа на територията на парк „Пети октомври" ще се проведе вторият кръг от Националното ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА РЗИ-Стара Загора ще даде пресконференция на тема: „Седмица на имунопрофилактиката".

***
Стара Загора.
От 11.30 часа зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова и представители на Европейската комисия ще посетят Спасителния център за диви животни „Зелени Балкани".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Радио Стара Загора ще бъдат представена книгата „България за начинаещи : Джаз от сюжети и портрети" от Веселина Седларска.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в къща-музей „Гео Милев" ще се състои премиерата на книгата на Камен Васевски - „Гео Милев: Начинател и редактор на вестници и списания, журналист и публицист".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичния театър "Гео Милев" ще се състои премиерният спектакъл на „Полковникът птица" от Христо Бойчев.

***
Търговище.
От 11.00 часа в пресцентъра в Областна администрация директорите на дирекциите "Бюро по труда", "Инспекция по труда" и "Социално подпомагане" ще дадат съвместна пресконференция.

***
Търговище.
От 17.30 часа в Славейковото училище ще бъде открита изложбата „Луксът на XIX век.

***
Шумен.
От 9.00 в Регионален исторически музей ще се проведат заседанията по секции в Шестата национална конференция „Пътуване към България".

***
Шумен.
От 10.00 ч. ще се състои среща с писателката Симеонка Илиева - Мони и представяне на книгата й „Приказни истории от три думи", както и творческо ателие.

***
Шумен.
От 10.00 часа в Шуменския университет, в рамките на дискусия "Пръв сред равни - Ние и Европейския съюз" ще бъдат наградени отличените във фото конкурса „Европа в Шумен".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.