• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната за 15 май

Предстоящи събития в страната за 15 май

/КРОСС/ ***
София.
От 14.30 часа държавният глава Румен Радев ще проведе среща на „Дондуков" 2 с председателя на Европейската сметна палата Клаус-Хайнер Лене.

***
Стражица.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в традиционните Каралийчеви дни в град Стражица. От 10.30 часа в парк „Красива България" ще бъде открит „Карнавалът на приказките". По-късно през деня вицепрезидентът ще посети село Велчево, област Велико Търново. В 13.00 часа в НЧ „Светлина - 1892" Илияна Йотова ще разговаря с жителите на селото и ще се запознае с етнографската експозиция и библиотеката.

***
София.
В резиденция „Бояна" министър председателят Бойко Борисов ще се срещне с испанския премиер Мариано Рахой.

***
Бургас./к. к. „Слънчев бряг".
От 10.00 часа министрите на околната среда и водите Нено Димов и Николина Ангелкова ще посетят пречиствателни станции и други обекти в Слънчев бряг, Несебър и Бургас, за да се запознаят на място с подготовката за летния сезон. Обиколката ще започне от почивната станция на Министерския съвет в Слънчев бряг.

***
Бургас./к. к. „Слънчев бряг".
От 14.30 часа в зала „Парадайз Хевън" на хотел „Хелена сандс" в к. к. „Слънчев бряг" министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и заместник-министърът и ръководител на Управляващия орган на ОПРР Деница Николова ще дадат пресконференция, на която ще представят напредъка в изпълнението на програмата. На нея регионалният министър ще обяви старта на кампанията за деца на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост".
От 15.30 часа Николай Нанков ще открие дванадесетото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 г. в конферентната зала на хотел „Хелена парк" в к. к. „Слънчев бряг".

***
Видин.
От 14.30 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще посети СУ „Цар Симеон Велики" във Видин, където ще се срещне и разговаря с директори на училища, детски градини и представители на синдикатите.
Преди обяд министър Вълчев ще посети СУ „Васил Левски" в гр. Кула и ОУ „Васил Левски" в с. Бойница.

***
София.
От 09.00 часа в хотел „Маринела" ще започне Конференцията на високо равнище относно икономическото и социалното сближаване в региона на Западните Балкани. От 10.30 часа ще се проведе пресконференция.

***
София.
От 09.30 часа в зала 3 на НДК, Сметната палата на Република България организира конференция в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС за ролята на Върховните одитни институции за засилване на отчетността, прозрачността и интегритета в публичния сектор.

***
София.
От 09.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Юлиян Т., Христо С., Невена М. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В НДК продължава втория ден от Конференцията в областта на електронното правосъдие.

***
София.
От 09.30 часа в хотел „Новотел София" ще се проведе IoT Adventure Forum 2018.

***
София.
От 09.30 часа в Аудитория „проф. Петър Мутафчиев и проф. Вера Мутафчиева", зала 310 на Нов български университет ще се проведе международна конференция на тема „Регионално развитие и трансгранично сътрудничество - европейската перспектива за страните от Западните Балкани". Събитието е организирано от Лабораторията за публични политики към Департамент Политически науки на Нов български университет, с подкрепата на Фондация „Конрад Аденауер" - България.

***
София.
От 10.00 часа заместник-кметът на София по транспорт - Евгени Крусев, директорът на дирекция „Сигурност" на Столична община - Кристина Лазарова, началник отдел „Пътна полиция" - Тенчо Тенев, началник „Охранителна полиция" на СДВР - Борислав Муеров ще представят организацията на движение за провеждане на събития, които са свързани с българското председателство на 16 и 17 май 2018г.
Пресконференцията ще се проведе в Столична община, ул."Московска" 33, Зала 1.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Илчо И., Станко Ж., Евгений И. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа - 7 състав на СГС ще гледа делото срещу бившия ректор на Медицинския университет Ваньо М. и Алексей А., обвинени за сключване на неизгодна сделка

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Поля П., Спасена Г., Любомир Д. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъде даден старта на Националната информационна кампания „Белодробно здраве във всички политики" 2018.

***
София.
От 10.10 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев ще участва в откриването на семинар на тема „Подобряване на енергийната ефективност на обществените и жилищните сгради", част от конкурса „Екообщина 2018", който ще се проведе във Френския институт -София ( пл. „Славейков" 3). По-късно съшия ден, от 11.00 часа, зам.-министър Йовев ще присъства на официалното откриване на „Полиграфия Офис Център" на бул. „Цариградско шосе" 47А.

***
София.
От 11.00 часа в Клуб „Перото" ще се проведе пресконференция на Движение за национална кауза (ДНК) по повод отчет на дейността на организацията за двете години от основаването ѝ. В нея ще участват Андрей Арнаудов - председател и основател на ДНК, Владо Николов - съ-основател и посланик на ДНК, Нели Хаджийска - посланик на ДНК, Мария Янева - председател на фондация „Искам бебе", Моника Иванчовска - координатор на ДНК и кампанията „Направи го за България".

***
София.
От 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова свиква обществена дискусия на тема „Насилието над деца: правни аспекти на превенцията, разпознаването, докладването, отговора и интервенциите от страна на институциите в България". Събитието ще се проведе в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон" № 22.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър П., Станислав М., Валентин Х. и Любен М. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Арена Армеец" ще се състои медийна среща по повод Световното първенство по художествена гимнастика, което за първи път след 31 години ще се проведе в България.

***
София.
В 11.00 часа пред сградата на Висшия съдебен съвет на ул. „Екзарх Йосиф" 12, Информационна агенция ПИК организира протест под надслов „В защита на Апостола Васил Левски и на свободното слово".

***
София.
От 11.00 часа в Гьоте-институт България ще бъде представена програмата на предстоящото дванадесетото издание на платформата Световен театър в София.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод на предстоящата Международна конференция „Християнските корени на Европа", която ще се проведе на 26 май 2018 г. в Аулата на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий".

***
София.
От 13.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Пламен Г., Ердинч Х. и Костадин К. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Диана В., Александър М. и Сашо К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Роял" на „София хотел Балкан" ще се проведе конференция с международно участие на тема „Европейското бъдеще на транспорта от Централна и Източна Европа" по проблемите на сектора във връзка предложените нови регулации с „Мобилен пакет I" и „Мобилен пакет II" на ЕС.

***
София.
От 15.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за изпълнител на кръговото кръстовище на път II-86 Пловдив - Асеновград, при входа на град Пловдив.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа заместник-председателят на Столичен общински съвет Милка Христова и народният представител от „БСП за България" проф. Георги Михайлов ще проведат приемна за граждани в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 16.20 часа в Нов български университет в галерия „Униарт" ще се проведе лекция на Антел Бабуш в рамките на Международния научен семинар „Двуликият писател".

***
София.
От 18.00 часа в Двореца, пл. „Княз Александър І", Италианският културен институт в София и Националната галерия представят 58 шедьоври на Римския барок, свързани с творчеството на видни личности от Бернини до Кавалер д'Арпино и Матия Прети.

***
София.
От 18.00 часа в Националния етнографски музей ще бъде открита многожанрова изложба „ArtExtreme СТРАЖА" на АНДАРИ - Анатолий Радев и Дария Василева под патронажа на президента на Република България Румен Радев.

***
София.
От 18.00 часа в Експозиция за национално помирение ще бъде представена фотоизложба „21 август 1968: Краят на Пражката пролет" организира Чешкият център съвместно с Посолството на Чешката република в София и фестивала „Фотофабрика".

***
София.
От 18.00 часа в Италианския културен институт (ул. Париж, 2Б) ще бъде открита изложбата „Бернини и римският Барок: модерният начин на изразяване. Творби от двореца Киджи в Арича".

***
София.
От 18.30 часа на Национален стадион „Васил Левски" ще се състои футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Сан Стефано" ще бъде представена книгата „Дюна 45. Намибия" на Максим Минчев. По време на събитието в галерията ще бъде експонирана и изложба от 80 фотографии на деца от над 100 държави, които авторът Максим Минчев е снимал по време на своите пътешествия.

***
София.
От 18.30 часа в зала 2 в Централния дом на архитекта ще се проведе обществена дискусия „България пред избора на бъдеще".

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Сан Стефано" (ул. „Сан Стефано" №22) ще се проведе среща с разказвача Максим Минчев.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се проведе връчването на наградите на първия конкурс за чиста журналистика WEB REPORT.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт на Postmodern Jukebox.

***
София.
От 20.00 часа в хотел „РREMIER BEST WESTERN" ще се състоят годишните награди, които ще възнаградят хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта.

***
Асеновград.
От 11.00 часа кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов ще даде пресконференция по актуални теми и събития от работата на Община Асеновград.

***
Благоевград.
На площад „България" започва изложението „Литера Експо".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Експозиционен център „Флора" ще бъде открита конференцията „Бъдещето на дигитализацията и предприемачеството". Кметът Димитър Николов ще произнесе приветствено слово.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Младежки културен център ще се проведе Уъркшоп „Африкански танц" с Mugisha Frank /Уганда/.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще започне ХII издание на инициативата Майски срещи на славянски творци „Свято слово".

***
Бургас.
От 18.30 часа в Културен център „Морско казино", Дензъл Ребеловски ще представи новата си пиеса „Conjunction или Екзистенциалната Невъзможност на Битието".

***
Бургас.
От 19.00 часа в Младежки културен център ще се проведе Заключителен Уъркшоп - отворен урок „Афганистански танц и перкусии".

***
Варна.
От 10.00 часа в арт салона на Радио „Варна", Инициативен комитет на ГИ „Варна срещу Истанбулската конвенция" ще проведе пресконференция на тема „Джендър идеологията в образованието".

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски" №1") общинският съветник Марица Гърдева ще има приемен ден.

***
Варна.
От 15.00 часа във фоайето пред зала „Варна" на посещение в Община Варна ще бъде Н. Пр. Темиртай Избастин, посланик на Република Казахстан. Изявления са предвидени след срещата.

***
Варна.
От 18.00 часа в Регионална библиотека "Пенчо Славейков", Варна ще се проведе среща-разговор с Николай Волев.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени проявите по повод Майските дни на културата, Празника на Горна Оряховица и Празника на горнооряховския суджук. Ще присъстват кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде представена книгата Емигрантски неволи автор Гергана Егова-Динева.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в РБ „П. Р. Славейков" ще се състои премиерата на стихосбирката на Йордан Атанасов „Необясним захлас".

***
Видин.
От 10.00 часа в спортна зала „Фестивална" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържественото изпращане на зрелостниците от випуск 2018 на ППМГ „Екзарх Антим I", а от 11.00 часа на тържеството в СУ „Цар Симеон Велики".

***
Видин.
Заместник-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов ще посети област Видин. Той ще бъде придружаван от народния представител и областен координатор на ГЕРБ-Видин Владимир Тошев.
От 16.00 часа в сградата на Община Видин Цветан Цветанов ще се срещне с кмета на града Огнян Ценков.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Община Видин Цветанов ще разговаря с кметове на общини от областта.
От 19.30 часа заместник-председателят на ГЕРБ ще участва в предизборна среща в село Раковица, община Макреш. На нея Цветанов ще подкрепи кандидата на ГЕРБ за кмет на община Макреш Николай Ненчев за частичните местни избори, насрочени за 20 май 2018 г. Предизборната среща ще се проведе в салона на НЧ „Надежда - 1906". В нея ще участват още областният управител на Видин Албена Георгиева и общинският ръководител на ГЕРБ-Макреш Иван Вълчев.

***
Враца.
От 10.00 часа на стадион „Христо Ботев" ще се проведат деветнадесетите областни състезания с младежките противопожарни отряди "Млад огнеборец".

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „Съединение - 1888" ще започнат Детски майски празници. /продължават до 19 май/.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представена книгата „Планът за преобразяване на Южна Добруджа (1951-1956)" от доц. Цветолин Недков.

***
Дупница.
От 10.00 часа в залата на Община Дупница ще се проведе заседание на Общинския съвет. Основна точка в дневния ред са годишният отчет и баланс на общинската болница.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе месечно съвещание с кметовете и кметските наместници.

***
Пловдив.
От 09.15 часа, зала 1, Апелативният съд ще гледа делото, образувано по жалба срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият Тодор Т. е признат за виновен в това, че на 09.07.2014 г. около 22.00 часа, на пътя от с. Виница в посока гр. Първомай, обл. Пловдивска - на път ПДВ2215, на 1км. 900м. преди гр. Първомай, при управление на моторно превозно средство е причинил смъртта на лицето Я. Л. и три средни телесни повреди на Н. А.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив - конферентна зала, в рамките на програмата на „Младият Пловдив чете" Капка Кънева ще гостува в Национална гимназия за сценични и екранни изкуства в Пловдив. Събитието е насочено към родители, учители и всички, работещи с малки деца. Входът е свободен.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив Иван Вичков ще приема граждани в партийния офис в район „Тракия" в блок 91.

***
Пловдив.
От 17.00 часа на първия етаж на Постоянната експозиция на художника Енчо Пиронков в Стария град, ще бъде представена изложба с рисунки на ученици от СУ „Черноризец Храбър".

***
Пловдив.
От 19.00 часа в зала „Съединение" на Регионалния исторически музей-Пловдив (Площад "Съединение" 1) ще гостува Мичико Дате.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 ще се проведе пресконференция по повод Европейска нощ на музеите в Разград.

***
Русе.
От 11.00 часа ще се състои церемонията по първа копка за обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по ул. „Баба Тонка".

***
Русе.
От 11.30 часа ще се състои церемонията по първа копка за обект „Реконструкция и рехабилитация на пешеходната среда по ул. „Църковна Независимост".

***
Русе.
От 18.00 в Регионална библиотека „Любен Каравелов" ще се проведе се състои премиерата на книгата „Голяма работа" с автор Пламен Петков.

***
Русе.
От 19.00 часа в Държавна опера-Русе ще се проведе премиера на Детска опера „Един нов свят".

***
Свищов.
От 10.00 часа в Отдел „Изкуство" на Градската библиотека ще бъдат представени „Любими детски илюстрации" - ученици от ОУ „Филип Сакелариевич" рисуват сюжети и герои от света на приказките.

***
Свищов.
От 17.00 часа в двора на къщата музей „Алеко Константинов" ще се проведе
представяне на новата книга на Людмил Симеонов „Свищовски срещи".

***
Смолян.
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" ще бъде премиерата на книгата на Светозар Казанджиев „Земя, погалена от Бог". Проявата е част от Майските културни празници в Община Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа на летището в Стара Загора ще бъде открито Международното селскостопанско изложение „БАТА АГРО".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „Спартак" ще се проведе спортен празник. Състезанията са по проект „Равни в старта" финансиран от Център за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства - ЦОИДУЕМ.

***
Шумен.
От 11.00 часа в конферентата зала на КОЦ ще бъде дадена пресконференция от РК на БЛС- Шумен относно Здравна карта- 2018.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще заседава Областната транспортна комисия.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.