• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития на 23 април

 Предстоящи събития на 23 април

/КРОСС/ София.

В 10.00 часа в информационния център на Министерство на отбраната вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие Международен младежки семинар „Европа: Презареждане".

***

София.

В НДК ще се състои Неформална среща на министрите на здравеопазването. От 09.30 часа ще се състои Първа сесия: Здравословното хранене при децата - Здравословното бъдеще на Европа. От 14.00 часа ще започне Втора сесия: Здравето като истински победител: ефективност, наличности и достъпност до лекарства. От 16.30 часа ще се състои пресконференция на здравният министър Кирил Ананиев и комисарят по здравеопазване и безопасност на храните Витянис Андрюкайтис.

***

София.

От 11.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание, омбудсманът Мая Манолова и Националното сдружение на местните обществени посредници в Република България организират обществена дискусия за промени в Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА), регламентиращи избора и правомощията на обществените посредници в българските общини.

 

***

София.

От 09.00 часа в зала „Рубин", хотел „Рамада", ще се проведе конференция на тема: „Рак на белия дроб - ранна диагноза и доказателства за скрининг".

 

***

София.

От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА Живот без тютюнев дим за европейските граждани ще представи резултатите от международна кръгла маса в навечерието на съвета на министрите на здравеопазването на ЕС в София.

 

***

София.

От 10.30 часа в зала „Триадица 2" в „Гранд Хотел София" ще се състои пресконференция на тема „Тенденции при потребителското поведение на онлайн пазара в България".

 

***

София.

От 11.00 часа 19 състав на СГС ще гледа делото срещу Веселин П. и Юлия Д. (делото за царските конюшни по обвинение за представяне на невярно заключение от лицензиран оценител или одитор).

 

***

София.

От 11.00 часа в Гранд хотел София ще бъдат представени резултатите 4-то тримесечие на 2017 г. на тенденциите и нивата на незаконна търговия с цигари от проучването на празните опаковки.

 

***

София.

От 12.30 до 13.00 часа ще се проведе национален протест на служителите в РЗИ пред МЗ - София, пл. "Св. Неделя" № 5, които ще настояват за справедливо и достойно заплащане на труда и за провеждане на структурни реформи.

 

***

София.

От 13.00 часа в Конферентната зала в Ректората на Софийския университет ще се състои кръгла маса на тема „Библиотечно-информационното образование - между консерватизма и отвореността". От 17 .00 часа отново в Конферентната зала ще бъде представен най-новият труд на проф. дфн Ани Гергова „Книжовността на Българското възраждане".

 

***

София.

От 13.30 часа в „Гранд Хотел София" ще се проведе обществено обсъждане на проект на Закон за движението по пътищата, проект на Закон за водачите на моторни превозни средства и проект на Закон за пътните превозни средства. В обсъждането ще вземат участие заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов и представители от ИА „Автомобилна администрация".

 

***

София.

От 16.00 до 18.00 часа общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет (СОС) Альоша Даков ще бъде на разположение на жителите на София в клуба на БСП в ж. к. "Дианабад", бл. 17 (срещу магазин „BMB"). Това съобщиха от пресцентъра на ГС на БСП-София.

 

***

София

От 18.00 часа във фоайето на Театър Азарян ще се състои официално откриване на изложбата „Силата на социалния плакат".

 

***

София.

От 18:00 в „Червената къща" ще се проведе дебата „Жените и радикализацията".

 

***

Бургас.

От 10.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5, народният представител Ивелина Василева ще има приемен ден.

 

***

Бургас.

От 11.00 часа в Културен дом на нефтохимика в зала №59 ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия Фолклорен концерт на странджанската народна певица Ани Стоянова - представяне на първи самостоятелен албум "Росенска китка" (26 април 2018 г. от 18.00 часа, НХК - Бургас).

 

***

Варна.

От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1, народният представител Владимир Вълев ще има приемен ден.

 

***

Варна.

От 12.00 до 12.30 часа пред сградата на РЗИ ще се проведе протест на служители на инспекцията, поради несправедливо заплащане.

 

***

Варна.

От 10.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Владимир Вълев ще има приемен ден за граждани.

 

***

Варна.

От 10.00 часа в Swiss-BelHotel Dimyat на бул. Княз Борис 1-ви 111 във Варна ще се проведе първа среща на Експертна група "Почтеност" към Европейската комисия. На събитието ще присъства министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

 

***

Велико Търново.

От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на членовете на УС на Инициативния обществен комитет "Асеневци". Ще бъде отчетена степента на реализация на идеите за позлатяване на куполите на Царевец, за издигане на паметник на цар Ивайло и за изграждане на мост над река Янтра.

 

***

Велико Търново.

От 13.30 часа в информационния център на РИОСВ - Велико Търново ще се състои награждаване на отличените творби от конкурса за изработване на фигури и инсталации от пластмасови отпадъци.

 

***

Горна Оряховица.

От 11.00 часа в Общинска библиотека ще бъде представена лекция на Атанас Коев „Звезделин Цонев - писател, историк и краевед" по повод 115 години от рождението му.

 

***

Горна Оряховица.

От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Зонално първенство по волейбол за юноши и девойки 8-10 клас от Ученически игри - 2018 година.

 

***

Добрич.

От 10.00 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде отбелязан Световния ден на книгата и авторското право и 130 години от рождението на Дора Габе.

 

***

Добрич.

От 11.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде отбелязан Световния ден на книгата и авторското право.

 

***

Добрич.

От 12.00 до 12.30 часа пред сградата на РЗИ ще се проведе протест на служители на инспекцията, поради несправедливо заплащане.

 

***

Добрич.

От 18.30 часа в Концертна зала „Добрич" ще се състои музикално-поетичен рецитал „Младостта се завръща" на Недялко Йорданов и Хайгашод Агасян.

 

***

Пловдив.

От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския Апелативен съд ще се гледа делото, образувано по жалба на подсъдимия срещу присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която подсъдимият Емил Д. е признат за виновен в това, че на 21.08.2016 г. е направил опит умишлено да умъртви М.И. , като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини.

 

***

Пловдив.

От 9.30 часа в зала 5 на Пловдивския Окръжен съд ще се гледа делото срещу Валентин Д., на когото е повдигнато обвинение в това, че на 22.04.2017 г. на път II-86, 3+401 км, в област Пловдив, при управляване на моторно превозно средство е нарушил правилата за движение.

 

***

Пловдив.

От 13.30 часа в зала 10 на Пловдивския Окръжен съд ще се гледа делото срещу подсъдимия Атанас М., на когото е повдигнато обвинение в това, че на 29.05.2014 г. в гр. Стамболийски е представил пред Общинска служба „Земеделие" гр. Стамболийски неверни сведения в заявление за подпомагане в нарушение на задължение да предостави такива.

 

***

Свищов.

От 12.00 часа в Община Свищов министърът на туризма Николина Ангелкова ще се срещне с кмета Генчо Генчев, след което тя ще изнесе лекция пред ученици от ПДТГ "Димитър Хадживасилев".

 

***

Свищов.

От 13.30 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще изнесе лекция през студенти от СА "Димитър А. Ценов".

 

***

Свищов.

От 14.15 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети СПГ "Алеко Константинов".

 

***

Сливен.

От 10.30 до 11.30 часа в офиса на ГЕРБ Сливен (ул. „Цар Освободител 17) народният представител от ГЕРБ Галя Захариева организира приемен ден.

 

***

Смолян

В 12.30 часа пред сградата на РЗИ - Смолян, служителите на инспекцията излизат на протест, с искане за по-високи заплати.

 

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в парк „Пети октомври" ще се състои маратон на четенето.

 

***

Шумен.

От 15.00 часа в зала 203 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия „Бюджет и финанси".

 

***

Шумен.

От 16.30 часа в зала 203 на общината ще се състои заседание на Постоянната комисия Териториално развитие и селищно устройство".

 

***

Шумен.

Екоексперти от РИОСВ - Шумен ще изнесат открити уроци пред децата от ДГ „Братя Грим" и ОУ „Княз Борис I" в Шумен и ще ги запознаят с възможностите за намаляване на замърсяването с пластмаси.

 

***

Ямбол.

От 16.00 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се състои дискусионна среща за книгите, четенето и съвременните форми на визуално представяне на съдържанието.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.