• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.
Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на представянето на книгата „Президентът Петър Стоянов: Преговор на историята", която се издава във връзка с 20-годишнината от избирането на Петър Стоянов за президент на Република България. Събитието ще се проведе в Централния военен клуб.

***
София.
От 09.30 часа Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще оглави света Литургия в храм "Рождество Богородично" в кв. "Лагера", гр. София по повод отбелязването от Българската православна църква на раждането на Пречистата Дева Мария.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 12.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще подпише договор за рехабилитацията на стената на язовир „Студена" в сградата на МРРБ.

***
Видин.
От 16.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова и министърът на младежта и спорта Красен Кралев ще присъстват на церемонията по откриването на спортното училище за социална интеграция на Фондация "Реал Мадрид". На церемонията, която ще се състои на стадион „Георги „Бенковски" ще присъства и легендата на Реал Мадрид Емилио Бутрагеньо.

***
София.
От 09.30 часа в Sofia Live Club в София ще се проведе първия по рода си в света 5D семинар „Бизнес буря".

***
София.
От 10.00 часа в в хотел „Арена ди Сердика" ще бъде представена кандидатпрезидентската двойка, подкрепена от ПП „Движение 21".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление на "Национална електрическа компания" ЕАД за продължаване срока на лицензия за дейността "търговия с електрическа енергия", с включени права и задължения на "координатор на стандартна балансираща група".

***
София.
От 10.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Н, който е обвинен за укриване и неплащане на данъчни задължения.

***
София.
От 10.00 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мартин А., Валентин Я., Валери А., Иван И., Христо Х., Николай Д., Димитър Г., Жечо Б., Ангел М. , Николай Р., Денислав П. и Емил М, които са обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод откриването на международна конференция на тема "Ролята на медиите по време на кризи".

***
София.
От 10.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен Х., Таня Х., Наталия А., Миглена Х. и Алекс Т., които са обвинени за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа омбудсманът Мая Манолова и местните обществени посредници от цялата страна ще дадат съвместна пресконференция след проведената между тях национална среща.

***
София.
От 11.00 часа Съюзът на българските журналисти организира пресконференция на тема: „Законодателни инициативи на СБЖ за защита на журналистическия труд и свободата на медиите". Събитието ще се проведе в сградата на СБЖ на ул. „Граф Игнатиев" №4.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Витоша" на хотел „Маринела" ще се състои пресконференция по повод Sofia Fashion Week AW 2016.

***
София.
От 11.30 часа в Информационен център "София2018 - Европейска столица на спорта ще се състои пресконференция във връзка с провеждането на маратон и ултрамаратон по планинско бягане и състезание по планинско колоездене „Софийски манастири".

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод на предстоящия в София Световен благотворителен концерт в защита на децата, жертви на войни и агресии.

***
София.
От 13.00 часа в Зала „Вяра" на Столична библиотека Институтът за развитие и иновации на образованието и науката - ИРИОН организира дискусия за ролята на учените в обществото. От 18.00 часа ще бъде връчена наградата „ Георги Марков за хуманизъм" .

***
София.
От 14.00 часа в Националния пресклуб на БТА икономистът Красен Станчев ще представи изследване върху инвестиционната среда в България.

***
Албена.
От 10.00 часа в „Байландо", хотел „Фламинго Гранд" Българската търговско промишлена палата организира среща с руски бизнес делегации.

***
Берковица.
От 09.00 часа Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан ще отслужи тържествена света Литургия за Рождество Богородично в храм „Рождество Богородично".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в „22-ри септември" ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала 5 на Община Благоевград ще с проведе пресконференция, във връзка с представяне на музикален проект под мотото "Общите граници ни правят по-близки".

***
Бургас.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Бургас ще се състои церемония по награждаването на бургаските състезатели от националния отбор на България по кикбокс, които се завърнаха със сребърен медал от Световното първенство в Дъблин, Ирландия.

***
Бургас.
От 14.00 часа Окръжен съд - Бургас ще гледа наложената мярка за неотклонение „домашен арест" на Ангел Радичев .

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ - Бургас председателят на постоянната Комисия по общинска собственост и инвестиционна политики в ОбС-Бургас Димитър Людиев ще има приемен ден.

***
Варна.
От 11.00 часа пред сградата на Областна администрация ще се проведе протест с искане за изграждане на кръгово кръстовище по панорамния път на Аксаково при разклона за село Долище.

***
Варна.
От 18.00 часа пред паметника до варненския затвор ще бъдат положени венци и цветя в памет на екзекутираните там антифашисти. Събитието се организира от БСП - Варна.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в зала 314 на Областна администрация ще се проведат консултации с представители на политическите сили за сформиране на РИК във връзка с провеждането на избори за президент и вицепрезидент на Република България и Национален референдум на 06.11.2016 г.

***
Враца.
От 10.00 часа в административната сграда на Община Враца ще се извърши отваряне на ценови оферти по обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на инженеринг - проектиране и изпълнение на основен ремонт на ул. „Дико Илиев", ул. „Борис Коцев" и ул. „Рила".

***
Гоце Делчев.
От 18.00 часа в Заседателна зала на партерен етаж, сграда на Община Гоце Делчев на ул.Царица Йоанна 2 ще се проведе информационна среща за саниране на малки блокове и многофамилни жилищни сгради.

***
Девня.
От 10.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще присъства на официалното откриване на Технологичен и иновационен център „Технофос" в Индустриалната зона.

***
Добрич.
От 13.00 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе XX Международен младежки музикален конкурс „Надежди, таланти, майстори" - Добрич 2016.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложба от творби на хора с увреждания, членове на сдружението на инвалидите „Надежда".

***
Добрич.
От 19.00 часа в зала „Добрич" ще се проведе концерт - спектакъл „Не си отивай, лято" на Държавна опера - Бургас.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в Община Кюстендил директорът на Дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт" Нели Петкова ще даде брифинг по повод предстоящата учебна година.

***
Кюстендил/ с. Гюешево.
От 12.00 часа Министерството на отбраната на Република България организира поклонение и панихида за 72-та годишнина от Операция „Деве баир" на 9-ти пехотен Пловдивски. Панихидата за загиналите герои ще се състои пред Общата гробница на гробището на с. Гюешево.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще бъде разглеждано делото, образувано по жалба на защитника на Гьокчан Гюлюстан против присъда на Кърджалийския окръжен съд - 12 години лишаване от свобода за предумишлено убийство.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 1 на Пловдивския апелативен съд ще бъде разглеждано делото, образувано по жалба на защитника на подсъдимия Тодор Рабаджийски против присъда на Пловдивския окръжен съд - 2 години и 8 месеца лишаване от свобода заради шофиране след употреба на алкохол и причиняване на смърт по непредпазливост.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала „Компас" на Ректората на ПУ „Паисий Хилендарски" ще бъде открит уъркшопът „Живот в кризата: всекидневен живот и превод", посветен на световната финансова криза.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала Съединение на Регионален исторически музей - Пловдив университетски преподаватели, студенти, интелектуалци и авторитети в областта на културата, образованието, медицината, спорта и частния сектор от Пловдив и областта ще учредят комитет в подкрепа кандидатурата на генерал Румен Радев за президент на Република България.

***
Пловдив.
От 20.30 часа на Лапидариума в Стария град ще бъде официалното откриване на Фасада видео фестивал. На откриването ще бъде обявен носителят на наградата на Фасада видео фестивал за 2016 година.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград областният управител Манол Кившанов свиква консултации за състава на РИК.

***
Разград.
От 13.00 часа заместник-министърът на земеделието и храните Свилен Костов ще открие изложение от кампанията „Подкрепяме българското" на площад „Момина чешма". Преди това, от 11.00 часа на 2-ри етаж в сградата на кафе-аперитив „Зайо Байо" ще се проведе кръгла маса, на която експерти от МЗХ ще представят на производителите от региона приоритетите и целите на политиката на Министерството в различните сектори.

***
Русе.
От 15.00 часа заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева ще открие информационен ден, на който ще бъдат представени условията за кандидатстване по осмата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд към Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. Събитието ще се проведе в зала „Св. Георги" на областната управа.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Георги Данчев" в сградата на областна администрация - Сливен ще се проведат консултациите за сформиране на Районна избирателна комисия.

***
Стара Загора.
В Международния младежки център ще се проведе международен семинар на тема „Развиване на уменията на 21 век - средство за противодействие на езика на омразата".

***
Хасково.
От 10.00 часа министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще вземат участие в четиринадесетата дискусия от националната кампания „Да! На българската икономика" на тема: „Да! На българските региони - Хасково", която ще се проведе в зала „Марица" на Областна администрация в Хасково.

***
Шумен.
От 13.00 часа във фоайето на втори етаж на РБ „Ст. Чилингиров" ще бъде открита Национална конференция с международно участие „Библиотеката на XXI век - практики, комуникации, ефективност".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.