• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.30 часа в сградата на Министерство на околната среда и водите, кметът на София Йорданка Фанъдкова и министър Ивелина Василева ще подпишат договор за финансова помощ в сектор „Води".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Мусала" на Интер Експо Център, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще открие информационен ден по схемата на ОПРЧР „Развитие на социалното предприемачество".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала 114 на Учебен корпус 1 във Югозападния университет „Неофит Рилски" министърът на туризма Николина Ангелкова ще изнесе публична лекция.

***
Бургас.
В 11.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова символично ще „запали" новия котел в Районната отоплителна централа на к-с „Меден рудник".

***
Суворово.
От 15.00 часа в град Суворово министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще отрие реконструираната подстанция „Добруджа".

***
Смолян.
От 13.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще направи първа копка на водопровод за минерална вода в Девин. От 15.00 часа министърът ще открие сепариращата инсталация на депото за отпадъци в Смолян.
***
Смолян.
От 13.30 часа министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще направи първа копка на водопровод за минерална вода в Девин. От 15.00 часа министърът ще открие сепариращата инсталация на депото за отпадъци в Смолян.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Алексей Петров, Кирил Топалов и др. за организиране и ръководена на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в СГС, 2 състав ще гледа делото срещу Мирослав Маринов, бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация (чл. 357-360 НК).

***
София.
От 09.30 часа в СГС, 6 състав ще гледа делото срещу Георги Лалчев, Милен Ангелов, Емир Мустафовски (въоръженият грабеж, при който стреляха по бивш полицай (чл. 115-118 НК)).

***
София.
От 10.00 часа в сградата на ГД „Национална полиция", Българската полиция ще отбележи своя професионален празник. На тържествената церемония ще присъстват политическото и професионалното ръководство на МВР.

***
София.
От 10.00 часа в Конферентна зала на „Сити Хотел" ще се проведе пресконференция във връзка с представянето на проект BG06-242 „Да изразим себе си", който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма BG06 „Деца и младежи в риск", на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009 - 2014 (ФМ на ЕИП), съгласно сключен Договор за финансиране № Д03-102/17.06.2015 г. между Столична община и Министерството на образованието и науката.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Симеонов, Тихомир Димов, Петър Гецов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа дело срещу Николай Пиронков и Виктор Иларионов за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Европа" в Конгресен център „Глобус" ще се проведе информационно събитие по реализацията на проект 2014BGO5М90PO01-1.2014.001 - „Нова възможност за младежка заетост", финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", 2014 - 2020.

***
София.
От 11.00 часа в централния офис на „Движение 21" ще се състои пресконференция във връзка с изборите за президент и вицепрезидент, в която ще вземат участие Татяна Дончева, председател на „Движение 21", Минчо Спасов, член на НДСВ, Станимир Илчев и Съби Давидов, съпредседатели на НДСВ, Данаил Георгиев и Симеон Славчев, зам.-председатели на „Движение 21".

***
София.
От 14.00 часа в зала „Изток" на НС ще се проведе пресконференция на ПП ДОСТ във връзка с предстоящия балотаж на 13 ноември и изборните резултати от първия тур.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Огнян Атанасов, Янков Христов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Станислав Стефанов, Калин Стоянов и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо Кьосев, Кръстю Димитров и Ивайло Спасов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа в Музея за история на София Националният литературен музей открива уникална юбилейна изложба „Литература и памет" с ръкописи и лични вещи на български поети и писатели.

***
София.
От 18.00 часа в зала 19 на Националната галерия - Квадрат 500 ще бъде открита самостоятелна графична изложба на унгарския художник Ищван Орос.

***
Бургас.
От 09.30 часа в хотел „Аква" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие първия Информационен семинар за България по Програмата за трансгранично сътрудничество по Европейския инструмент за съседство „Черноморски басейн 2014-2020".

***
Бургас.
От 11.00 часа, в хотел „Приморец" заместник-министър Деница Николова ще председателства третото заседание на Съвместния комитет за наблюдение на Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ ИПП България - Турция 2014-2020.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в зала 412, Учебен корпус №1 проф. д.ик.н. Владимир Чуков ще представи новата си книга "ДАЕШ - (Не)ислямска държава".

***
Варна.
От 11.00 часа по случай 104 години от първата българска морска победа, пред Военноморския музей ще се проведе военен ритуал и ще бъдат поднесени венци и цветя на Кораба-музей „Дръзки" и пред паметника на капитан І ранг Димитър Добрев - командир на отряда торпедоносци, извършили атаката срещу крайцера „Хамидие".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на областното ръководство на БСП във Велико Търново. Ще присъстват народният представител Мариана Бояджиева, Валентин Ламбев и Весела Лечева.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се състои представянето на книгата „Българските върхове по картата на света" от доц. Сандю Бешев и Дойчин Боянов.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" Драматичен куклен театър „Иван Димов" - Хасково представя комедията „Безумна нощ" по Рей Куни. С участието на Красимир Ранков, Стефка Янорова, Кирил Кавадарков и др.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Ксиимов" ще бъде представена премиерата на постановката „Четиримата Близнаци".

***
Видин
От 09.00 часа в детска градина „Арабела" служители на РЗИ-Видин ще представят презентация на децата от 3-та и 4-та група на тема „Как да се храним здравословно".

***
Видин
В 09.00 часа възпитаниците на Детско полицейско управление към СУ „Любен Каравелов" ще посетят полицията, където учениците ще видят и научат много нови неща за делниците на служителите на реда.

***
Видин
От 10.00 часа в сградата на Бюро по труда , ет.1 , стая 7 - заседателна зала, ще се проведе среща на централното ръководство на синдикат „Образование" към КТ "Подкрепа"- София /с председател Юлиян Петров/, с представители на синдикалните секции от Видин. Ще бъдат обсъдени важни проблеми във връзка с прилагането на новия закон за образованието, доходите в бранша и др.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в База - 2 на КОЦ - Пловдив, на бул. „Александър Стамболийска" 2-А ще се проведе протестно събрание на персонала на КОЦ - Пловдив. Медиците искат да защитят професията и лечебното заведение от нападките в публикации в медиите.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в конферентна зала „Империал " ще се проведе встъпителна пресконференция за запознаване с целите на Проект BG05M2OP001-3.001-0015- „Растем заедно", по процедура „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение" на Оперативната програма „Наука и образование за интелигентен растеж", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

***
Симитли.
От 10.00 часа в село Крупник ще започне отбелязването на храмовия празник на църквата „Св. Архангел Михайл".

***
Сливен.
В 11.00 часа в Пресклуба на БТА - Сливен ще се състои пресконференция на БСП с участието на областния председател на БСП - Сливен Асен Гагаузов и общинския председател на партията Атанас Делибалтов по повод предстоящия втори тур на президентските избори и резултатите от първия тур.

***
Шумен.
В 10.00 часа в зала 203 в общината ще се състои брифинг, на който кметът Любомир Христов ще направи кратък отчет за първата година от мандата си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.