• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 13.00 часа ще се проведе Консултативен съвет за национална сигурност на тема „Необходими законодателни мерки за противодействие на корупцията".

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Народно събрание.

***
Пловдив.
От 10.00 часа на площад „Централен" заместник министър-председателят Валери Симеонов ще участва честванията на Празника на военния парашутист. След завършването на празничната церемония вицепремиерът ще посети Аграрния университет, където ще се срещне с академичното ръководство.

***
София.
В 9.00 часа на Терминал 2 на Летище София, до гише „Информация", между салоните „Пристигащи" и „Заминаващи", ще се състои среща с деца от девет училища под мотото „Proud to be drug free".

***
к.к. Албена.
В 09.30 часа в зала „Ара" на хотел „Фламинго гранд" министърът на околоната среда и водите Нено Димов ше вземе участие в рамките на темата „Общините и държавата - заедно за по-чиста околна среда" на XII годишна среща на българските местни власти.

***
София.
В 09.30 часа 21 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Герман Костин.

***
София.
В 09.30 часа 27 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Соня Колтуклиева за укриване и неплащане на данъчни задължения.

***
София.
В 09.30 часа в зала „Славейков" на Френския институт ще бъде представен доклад „Да бъдеш журналист: състояние на професията". В рамките на събитието АЕЖ ще представят и резултатите от традиционното си проучване за свободата на словото, което тази година е под надслов „Журналистика без натиск 4.0".

***
София.
В 9.30 часа в „Хотел Маринела София", зала „София ", в рамките на отбелязването на 20-ата годишнина от учредяването си Българската асоциация на дружествата за допълнително пенсионно осигуряване (БАДДПО) ще проведе Юбилейна международна конференция на тема „Еволюция на пенсионните модели".

***
София.
В 9.30 часа в София Тех Парк, зала Джон Атанасов, ще се проведе форума Global Tech Summit.

***
София.
В 10.00 часа в зала „Роял 1" на София Хотел Балкан СЕСЕД България организира кръгла маса на тема „Подобряване качеството на живот и устойчиво развитие чрез иновации и енергийна ефективност на електродомакинските уреди".

***
София.
В 10.00 часа в централното фоайе на 12-ти учебен корпус на Техническия университет на бул. „Климент Охридски" №8 „Национална компания индустриални зони" и университетът ще подпишат меморандум за сътрудничество.

***
София.
В 10.00 часа зала „Сердика" на София Хотел Балкан Българският форум на бизнес лидерите организира дискусия „Бизнесът и правителството в един отбор".

***
София.
В 10.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Й. Йосифов, И. Симеонов, В. Славов, П. Симеонов, И. Йосифов, Й. Йорданов, Г. Гълъбов, К. Тодоров, Н. Рашков и А. Йорданов за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.

***
София.
В 10.00 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу П. Тонков, И. Стоянов, К. Димитрова и П. Петров за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Хр., Красимир ХР., Анатолий П., Георги Г., Митко М. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван М., Марио Г., Методи З., Петър Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан Синдикатът на българските учители и Фондация „Фридрих Еберт" организира национална конференция „Обучението на децата на мигрантите - проблеми, перспективи и решения".

***
София.
В 10.30 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен Х., Таня Х., Наталия А., Миглена Х., Алекс Т. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 11.00 часа в НДК ще се проведе брифинг, на който ще бъдат представени резултатите по преустройството и адаптация на основната сграда на НДК с оглед изискванията на българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. (влизане от вход А4, който се намира откъм бул. „Витоша").

***
София.
В ТУ - София ще се проведе Изложението на работодатели „Дни на кариерата".

***
София.
В 13.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Асен И. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 13.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери реконструкцията на бул. „Монтевидео".

***
София.
В 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мехмед М., Гюлшен М., Сали М. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 15.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Пенчо Ч. за незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Нона Йотова и заместник-председателят на СОС Милка Христова организират постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
Френският инвеститор в България „Монтюпе" ще участва във форума „Дни на кариера" в Техническия университет.

***
София.
В 18.00 часа в сградата на районната администрация на район „Слатина" на бул. „Шипченски проход" № 67 продължава поредицата от месечни градски срещи във всички райони на София с общинския съветник Стефан Марков.

***
София.
В 18.00 часа в галерия „Астри" ще бъде открита изложба на скулптура и живопис „Солта на морето" на Христо Христов.

***
София.
В 18.00 часа в клуб „Перото" в НДК ще се проведе среща-разговор на тема „Репортерът на века Ришард Капушчински и рецепцията на неговите „Лапидари" в България".

***
София.
В 18.30 часа в зала 1 на НДК ще бъде представен най-новият филм на Гийермо дел Торо „Формата на водата".

***
София.
В 19.30 часа в пространството ДНК на НДК ще се състои премиерата на спектакъла „Тук долу всички люляци умират".

***
Благоевград.
В 10.00 часа в ЮЗУ „Неофит Рилски" ще бъде даден стартът на Вътрешноуниверситетските спортни игри - 2017/2018 г.

***
Благоевград.
В 11.00 часа в конферентната зала на хотел „Ален Мак" изобретател и създател на първия български вертолет Николай Поповски ще представи най-новото си изобретение.

***
Бургас.
В 18.00 часа в зала „Георги Баев" на Културен център „Морско казино" ще се състои премиера на книгата „Ветровете ни мраморни" на Николай Табаков.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Иво Иванов организират приемни за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на изложба „Елементи и сили" с автор Цвета Марова.

***
Велико Търново.
В 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба „Елементи и сили" с автор Цвета Марова.

***
Видин.
От 17.00 часа в салона на читалище „Развитие - 1926 г." в село Антимово, Община Видин ще се проведе второто за област Видин информационно събитие, съгласно приетата от Министерския съвет, Работна програма за 2017 година на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз.

***
Дупница.
Ще се проведе нов конкурс за избор на управител на общинската болница в Дупница.

***
Казанлък.
В музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложба-фотография „Куба" на доц. д-р Росен Коларов.

***
Кюстендил.
В 10.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе месечно заседание на кметовете на селата.

***
Кюстендил./Сапарева баня.
В 10.30 часа в офиса на ГЕРБ народният представител и областен координатор на ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин организира приемна за граждани.

***
Ловеч.
В 15.00 часа в сградата на МБАЛ Ловеч ще се проведе среща на народните представители от „БСП за България" доц. Георги Йорданов, Илиян Тимчев, Валентина Найденова, Иван Ибришимов и проф. Радослав Гайдарски и доц. Златарски с управителя на болницата и лекари. Поводът за срещата е лошото финансово състояние на лечебното заведение, което ще доведе до спиране на лечебната дейност.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в Аграрния университет - Пловдив ще се открие Детска лаборатория за приложна и забавна химия и биология, организирана от Байер България ЕООД.

***
Пловдив.
В 13.00 часа в ОУ „Васил Левски" ще се проведе обучение за родители „Как да насърчим развитието на детето в ранното детство", организирано от фондация „За Нашите Деца".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91 Общинският съветник от ГЕРБ в Общински съвет - Пловдив, Иван Вичков ще приема граждани.

***
Пловдив.
От 16.00 часа ще бъде представен обновения оперативен център на Общинска охрана - Пловдив, пл. "Централен" 1. Това ще стане в присъствието на кмета инж. Иван Тотев, заместник-кмета Георги Маринов, директора на ОП "Общинска охрана" Александър Стайков и ръководители на институции от града.

***
Пловдив.
От 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив по повод 50 години от първото издание на „Диви разкази" на Николай Хайтов ще бъде представено новото илюстрирано издание на сборника.

***
Русе.
В 18.15 часа в стая 225 на ОУ „Иван Вазов" ще се проведе работна среща във връзка със старта на проект „Виртуална обсерватория за професии на бъдещето", който се реализира с финансовата подкрепата на Фондация „Русе - град на свободния дух" и Фондация „Еконт" по програма „Знание и растеж".

***
Сливен.
От 9.00 часа в Заседателната зала на Община Сливен ще се състои заседание на Общинския съвет.

***
Смолян.
В 18.00 часа зала „Петър Стайков" на КДК се организира фотоизложба от пленера „В планината на Орфей" в рамките на Есенен фотосалон - Смолян, в което ще вземат участие 20 автори с над 70 фототворби представящи творчеството на фотографите от Смолян през годината.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Тракийски университет, зала 3-A, и от 18.00 в Община Стара Загора, зала "Славейков", ще бъде организирано събитието „Първи стъпки за потенциална кариера със Sutherland", с което фирмата ще оцени възможностите на областта за разширяване на дейността си.

***
Шумен.
От 17.30 часа в РИМ Шумен ще бъдат представени две от книгите на Дечко Лечев.

***
Разград.
От 18.30 часа във фоайето пред театралната зала на Общинския културен център ще бъде открита изложба фотографии от архива на Стоян Сертев "Една незабравима епоха от театъра, преживяна в черно и бяло", посветена на 70-та годишнина на ДТ "Антон Страшимиров" Разград.

***
Ямбол.
От 10.30 часа в Заседателната зала на Областна администрация - Ямбол ще се състои заседание на Областния съвет за развитие на област Ямбол.

***
Ямбол.
В 18.30 часа в арт галерия „Стойчев" Христо Бозуков организира самостоятелната си изложба „Нещо такова".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.