• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 15.30 часа държавният глава Румен Радев ще разговаря на „Дондуков" 2 с министър-председателя на Република Корея Ли Нак-Йон, който ще бъде на посещение в България.

***
София.
От 12.30 часа в зала „Тържествена" на Университета за национално и световно стопанство вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в лекция-дискусия по темите - „Обща отбранителна система на ЕС" и „Събитията в Испания", организирана от Студентско сдружение ЕГО ПОЛИТИКО.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Република Корея Ли Нак-Йон. Двамата ще проведат среща на "четири очи" в Министерски съвет, която ще бъде последвана от пленарни разговори между правителствените делегации. По-късно на бизнес форум в Хюндай Център София в присъствието на двамата премиери ще бъде учредена Българо-корейска търговска камара.

***
София.
От 09.00 часа в залата на Представителството на Европейската комисия в София Научноизследователският сектор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" организира 15-о издание на Европейски ден на предприемача 2017 г.

***
София.
От 09.30 до 13.00 часа в Заседателната зала и в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се състоят литературна среща и изложба под общото мото „Винаги с папийонка: Непознатият Дамян Калфов".

***
София.
От 9.30 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще се проведат конференция и изложба „Винаги с папийонка: Непознатият Дамян Калфов", по повод 130-годишнината от рождението на Дамян Калфов.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Висшето училище по застраховки и финанси на ул. „Гусла" №1 Центърът за оценка на риска по хранителната верига и 44 неправителствени организации за защита на животните ще проведат кръгла маса по въпросите, свързани с отглеждането на американска норка за ценни кожи у нас.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С., Вергил Сл., Пламен С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан К., Александър Щ. и Цветомир В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в София Тех Парк, в зала Startup Hambar в сградата на бизнес „Инкубатора", ще се състои петото поредно издание на форума Кариера с Kауза.

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Калин В., обвинен в изнудване.

***
София.
От 10.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Добрин Д., Николай И., Красимир Б., Юлиян Кр. И др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала Г1 на Интерпред ще се проведе обсъждане на Алтернативния бюджет на БСП в сферите: икономика, земеделие и екология. На нея ще присъстват народните представители Манол Генов и проф. Светла Бъчварова, както и председателят на градския съвет на БСП - Варна Борислав Гуцанов.

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Цветомир М., Борислав П., Бойко Г., Емил Н. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа ще започне седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен.

***
София.
От 13.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Руси Д., Стоян Д., Красен Н. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бехчет А., Емил Б., Събин З., Венцислава М. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гьорче В., Борис Б., Емил Д., Георги Б., Ангел А. и Илия Тр., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите ще се състои поредното издание на фермерския фестивал „От нашата ферма - с любов за вас!".

***
София.
От 10.30 часа в Селскостопанската академия ще бъде отбелязан празника на земеделската наука „Даровете на природата", който е професионален празник на работещите в областта на земеделската наука.

***
София.
От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти ще се състои пресконференция на посланика на Куба в България Н. Пр. Педро Пабло Сан Хорхе по повод предстоящото посещение у нас на Алейда Гевара, дъщеря на известния латиноамерикански революционер Ернесто Че Гевара.

***
София.
От 12.00 часа на пл. „Гарибалди" представители на Национална организация „Малки Български Хора" от страната организират събитие под мотото „Виж света през прозореца на малкия човек" по повод Световния ден за информираност по въпросите на хората с нисък ръст.

***
София.
От 14.30 часа в зала „Изток" ще се проведе дискусия на тема „Европейска интеграция, регионално сътрудничество и свързаност на Западните Балкани - приносът на Българското председателство", организирана от парламентарните комисии по европейски въпроси и контрол на европейските фондове и по външна политика. В дискусията ще вземат участие заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерството на енергетиката.

***
София.
От 15.30 часа в пространството за култура „ЕТО" на бул. „Христо Ботев" 95 ще бъдат връчени 40 стипендии на нови студенти от благотворителната кауза #steniskanabala, сезон 2017.

***
София.
От 17.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан европейският комисар по въпросите на правосъдието, потребителите и равнопоставеността между половете Вера Йоурова ще се вземе участие в кръгла маса за новия Регламент за защита на личните данни, организиран от евродепутата Ева Майдел и КРИБ.

***
София.
От 17.00 часа в Зала 409 в Корпус 1 на Нов български университет публично ще бъде представен проектът „Бронзовата къща" на Пламен Деянофф.

***
София.
От 18.00 часа в РС на БСП - Красна поляна в София ще се проведе дискусията за Алтернативния бюджет на БСП в сектор образование. На нея ще присъства народният представител Ирена Атанасова.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Средец" ще бъде открита изложбата „Transform" на младата художничка Боряна Перчинска.

***
София.
От 19.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе дискусия на тема: „Криза на либерализма?".

***
София.
От 19.30 часа в зала „България" нцертмайсторите Мила и Радослав Шулц ще бъдат солисти на Оркестъра на Класик ФМ радио в началото на новия сезон.

***
Бургас.
От 09.00 до 12.00 часа часа в Областния информационен център ще се извършват профилактични прегледи за остеопороза.

***
Варна.
От 12.00 часа на ул. "Петър Алипиев", до новоизградената спортна площадка, започва вторият етап от проекта за изграждане на нова спортна площадка и парк в кв."Възраждане". Ще присъстват кметът Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Общинския съвет на Отечествения съюз във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Дирекцията за социално подпомагане във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Община Велико Търново - Зала 302 ще се проведе Пресконференция по случай предстоящ концерт за Деня на народните будители.

***
Велико Търново./ с. Балван
От 14.00 часа в полицейския участък в село Балван ще гостуват полицаи от Германия.

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в библиотеката на НЧ „Надежда 1869" Клуб приятели на книгата - група възрастни ще проведе разговор за книгата „Остров Крах" от Ина Вълчанова, получила Европейска награда 2017.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Младежки дом, зала 30, ще се проведе празничен концерт на ученици от Музикалната школа по повод Деня на будителите.

***
Видин.
От 10.30 часа в заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се проведе Заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания.

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще открие експозицията в Епиграфския център (Турски склад, срещу крепостта "Баба Вида"), а в 12.30 ч. ще награди победителите в Димитровденското математическо състезание в залата на Общински съвет - Видин.

***
Враца.
От 11.00 часа Административен съд - Враца ще гледа делото по постъпила жалба от кмета на кметство с. Галиче против Решение № 227/06.10.2017 г. на Общинска избирателна комисия - Бяла Слатина, с което са прекратени предсрочно пълномощията му.

***
Враца.
От 11.15 часа в заседателната зала на Административен съд - Враца ще се проведе съвместна пресконференция на Административен съд - Враца, Районен съд - Враца, Районна прокуратура - Враца, Окръжен съд - Враца, Окръжна прокуратура - Враца и Следственият отдел към Окръжна прокуратура - Враца по случай официалното откриване на образователната програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури".

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДТК ще бъде представена постановката „Отблизо" от Патрик Марбър.

***
Добрич.
От 09.30 и 10.30 часа в Детска градина №9 и Детска градина №11 ще се проведат куклени спектакли „Забързана приказка".

***
Добрич.
От 13.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се проведе куклен спектакъл „Хитър Петър".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представена книгата „Страж на Родината" от Вихрен Венков.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" гостува Драматичен театър - Търговище със спектакъла „Сватбен маратон" от Виктор Ляпин.

***
Добрич.
От 19.30 часа в Младежки център, зала 4, ще се проведе среща по повод Международния ден на твореца, под наслов: „Музиката, като средство за общуване между младите хора".

***
Пазарджик.
От 09.30 часа в Окръжен съд - Пазарджик започва заседанието срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ.

***
Пловдив.
От 10.00 часа, в хотел „Империал" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще даде старт на майсторски клас „Класната стая на 21 век - умения, иновации, технологии". Събитието е oрганизирано от фондация „Световен образователен форум България", Община Пловдив и ПУ „Паисий Хилендарски".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Пловдив ще се състои пресконференция по повод първия турнир от първото издание на Балканската купа по баскетбол за деца до 12 и 14 години, чийто домакин ще бъде Пловдив.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ организират приемни за граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков"№1А. Георги Василев ще разговаря с граждани от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков"№1А. Д-р Аргир Аргиров ще приеме граждани от 17:30 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков"№1А. Ани Лафчиева ще се срещне с граждани от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5. Емил Русинов ще разговаря с граждани от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5.

***
Правец.
Българска браншова асоциация Пътна безопасност, КАТ и СБЖ организират семинар-дискусия на тема" "Към визия „нула" жертви от ПТП".

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведе пресконференция, свързана с образователната инфраструктура в Общината.

***
Русе.
От 10.30 часа в Заседателна зала на 3-я етаж на сградата на Община Русе ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен проектът за ремонт на пет общински учебни заведения в града, включително прилежащите им дворни пространства.

***
Русе.
От 11.15 часа ще се извърши есенното зарибяване на езерото в Лесопарк „Липник" /при Гребната база/, финансирано от ОП „Спортни имоти".

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала „Май" ще се състои тържествена сесия на Общинския съвет .

***
Сливен.
От 20.00 часа на откритата сцена на пл. „Хаджи Димитър" ще се състои празничен концерт по повод празника на града.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в зала „П. Р. Славейков" ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в хотел „Верея" ще бъде открита Първата Национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините.

***
Търговище.
От 17.30 часа в Славейковото училище ще бъде открита изложбата „Китайска приказка 2016".

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областната епизоотична комисия.

***
Шумен.
От 11.00 часа в заседателна зала в Театъра ще се състои пресконференция с новия директор на ДКТ "Васил Друмев" - Шумен Димитър Димитров.

***
Шумен.
От 15.00 часа в зала 203 в сградата на общината ще се проведе заседание на Правната комисия.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.