• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната за 1 юни

Предстоящи събития в страната за 1 юни

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа започва редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа пред Националния дворец на децата (бул. „Александър Стамболийски" №191) министърът наобразованието и науката Красимир Вълчев ще се включи в отбелязването на Международния ден на детето. По-късно министърът ще участва в кръгла маса на тема „Образование 4.0", посветена на дигиталното обучение и новите технологии, които навлизат в образованието. Форумът започва в 11 часа в зала "София" на хотел "Маринела".

***
София.
Държавната агенция за закрила на детето организира футболен турнир по повод на Международния ден на детето. В състезанието ще участват ученици от столични училища и техни връстници, лишени от родителски грижи. От 10.00 часа на стадион „Академик 4. километър" ще излязат отборите на Българска спортна федерация за деца и младежи в риск, ФК „Конкордия" и ФК „Национал". От 12.30 часа наградите на победителите ще бъдат връчени от д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД, Петър Хубчев, треньор на Националния отбор по футбол и известни български футболисти.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще бъде открита международна конференция на тема „Услугите от общ интерес - двигател на устойчиво развитие и растежа в Европа". Участие в него ще вземат министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, председателят на Комисията по енергетика към Народното събрание Делян Добрев, председателят на УС на АИКБ Васил Велев, главният секретар на СЕЕР Валерия Ронцити, председателят на МКСОР за 2018 г. Анджей Малиновски, представители на работодателски организации, депутати от ЕП и др.

***
София.
От 10.00 часа в Детския център на Столична библиотека ще се проведат множество събития, с които ще бъде отбелязан Денят на детето.

***
София.
От 10.00 часа район „Надежда" и дентални клиники ЕО ДЕНТ канят всички деца на най-голямото миене на детски зъбки в Северен парк-Главен вход. Инициативата ще се бори за рекорд на „Гинес", като до момента подобно събитие не е провеждано в България.

***
София.
От 10.00 часа заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще присъства на финала на конкурса „Аз готвя най-добре" за млади кулинарни таланти, организиран от Кулинарна академия HRC и българо-швейцарския проект ДОМИНО за дуално образование.
Състезанието в кухните на HRC Академията (бул. „Цар Борис ІІІ" 59), награждаването ще е в 11. 30 часа.

***
София.
За шеста поредна година „БДЖ-Пътнически превози" ЕООД ще подари на деца в неравностойно положение едно незабравимо пътуване с парен локомотив. Детският влак, теглен от парен локомотив, ще посрещне своите гости на първи перон на Централна гара София в 10.15 часа. Влакът ще потегли в 10.45 часа и ще се движи по маршрут София - Банкя - София.

***
София.
От 10.30 часа по случай Международния ден на детето Летище „София" и студенти от Националната художествена академия организират празник за всички деца, пътуващи в този ден.

***
София.
От 11.00 часа в Централното фоайе на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий" ще бъде изложен оригиналният личен бележник на Христо Ботев. Паралелно с оригинала, гостите ще се запознаят и с електронната версия на Ботевото тефтерче, съвместно начинание на Националната библиотека и Регионалната библиотека „Христо Ботев" - Враца.

***
София.
От 11.00 часа по повод Международния ден на детето, омбудсманът Мая Манолова ще даде старт на националната кампания „Без такса в детските градини". Събитието ще се състои от в институцията на обществения защитник - гр. София, ул. „Георг Вашингтон" № 22.

***
София.
От 11.00 часа до 15.00 часа пред сградата на БАН ще бъдат показани водороден електромобил и водородни коли-играчки.

***
София.
От 11.00 часа пред Народното събрание ще се проведе родители на деца с увреждания организират палатков лагер - „Сиситемата ни/ги убива".

***
София.
От 13.00 часа в зала „Витоша" на хотел „Маринела" ще се проведе кръгла маса на тема „Няма добра дрога", с участието на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова, представители на ММС и младежи от столични училища.

***
София.
От 14.00 часа 14.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще връчи наградите на децата от социални домовете, включени в проекта Социален цирк. Събитието ще се проведена лятната сцена пред НДК.

***
София.
От 15.00 часа пред Паметника на съветската армия отваря врати „Мисия Здраве 2018", която ще бъде открита от кмета на София Йорданка Фандъкова.

***
София.
От 18.30 часа в зала 1 на НДК ще се проведе традиционният годишен концерт на Националния учебен комплекс по култура (НУКК).

***
София.
От 19.00 часа в зала 11 на НДК (кино „Люмиер Лидл") Народно читалище „Д-р Петър Берон - 1926" организира детския балетен спектакъл„Снежанка, мащехата и огледалото".

***
Асеновград.
От 17.00 часа пред паметника на Христо Ботев ще се проведе митинг-поклонение по повод 2 юни - Ден на Ботев. Ще има литературна програма на ОУ „Христо Ботев", слово ще изнесе Магдалена Георгиева- уредник в Историческия музей в Асеновград.

***
Банско.
От 10.00 часа по повод 1 юни - Деня на детето на площад „Никола Вапцаров" ще се проведе конкурс „Малки големи таланти" и „Мини мис и мини мистър". По същото време ще се проведе и риболовен турнир „Детето риболовец без дрога" на язовир „Белизмата". От 15.30 часа ще започнат безплатни кинопрожекции на филми в Посетителски информационен център.

***
Батановци.
От 10.30 часа в ДГ „Валентина Терешкова" ще се проведе празничен концерт-спектакъл по повод 1 юни - Международния ден на детето.

***
Батановци.
От 12.00 часа пред НЧ "Просвета - 1909 г." ще се проведе детският празник „Весел празник - 1 юни".

***
Благоевград.
От 10.00 часа на площад „Македония" започва игрите за децата по повод Международния ден на детето.

***
Благоевград.
От 10.00 часа на пл. „Македония" ученици от II ОУ „Димитър Благоев" ще рецитират патриотичното стихотворение „Аз съм българче", заедно с хиляди деца от десетки населени места в страната. Целта на инициативата по време на Международния ден на детето, децата от цялата страна и по света да почувстват своята обща национална принадлежност.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Борислав Нанков ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа ще се проведе тържество по повод 1 юни в Детско отделение при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов".

***
Видин.
От 10.00 часа пред Драматичния театър кметът Огнян Ценков ще даде старт на маратона, който е част от инициативата под мото "Спортът за едно по-здраво поколение", организирана от Лайънс клуб Видин, със съдействието на Община Видин.

***
Видин.
От 16.30 часа кметът Огнян Ценков ще присъства на детския хепънинг "Щуроландия" в Крайдунавския парк, който Общината организира за седма
поредна година.

***
Враца.
От 8.30 часа в храм „Св. Възнесение" ще бъде отслужена възпоменателна панихида за Христо Ботев и неговите черници.

***
Враца.
От 9.00 часа на Ботевата алея при с. Косталево ще се проведе събитие „Със стихове и песни до Ботевата алея - по стъпките на Ботев".

***
Враца.
От 10.00 часа в Община Враца ще се състои тържествено заседание на Общинския съвет и обявяване на Наградите на Враца.

***
Враца.
От 13.30 часа в м. Камарата ще се състои поклонение на лобното място на Христо Ботев.

***
Враца.
От 19.30 часа на голямата на голямата сцена на ДКТ ще се състои тържествен концерт, посветен на 142-рата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

***
Враца.
От 21.00 часа на пл. „Христо Ботев" ще се състои митинг-заря в памет на загиналите за свободата на България.

***
Гоце Делчев.
От 10.30 часа в Градския парк ще започне празник по повод Международния ден на детето.
***
Добрич.
От 11.00 часа в галерия „Георги Петров" в комплекс „Луксор" ПП ГЕРБ-Добрич организира среща-разговор с проф. дмн Донка Байкова на тема „Храненето-мощен фактор за добро здраве и биотонус".

***
Казанлък.
От 19.00 часа в Музея на розата ще се състои класически концерт на квартет „Класика арт".

***
Калофер.
От 11.00 часа в Национален музей „Христо Ботев" ще започне рисуване на открито и представяне на изложба на деца от град Калофер „Нарисувай Калофер".

***
Кърджали.
От 20.30 часа ще се състои тържествена заря-проверка по повод предстоящия Ден на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Плевен.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на председателя на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.Темата ще бъде посветена на заседанието на Съвета от 31 май т.г. и взетите решения - информация и коментар на по-важните от тях.

***
Плиска.
От 11.00 до 17.00 часа в Националния историко-археологически резерват „Плиска" ще бъде представен - лагерен живот - бит и култура през Средновековието, вход за публиката и разглеждане на лагерите в рамките на започващия тридневен събор- фестивал „Дни на предците- Плиска 2018".

***
Пловдив.
От 10.00 часа на пл. „Стефан Стамболов" ще се състои празнично детско шоу „Ася в страната на талантите". От 12.00 до 14.00 часа ще се проведе „Бебеносещ флашмоб под тепетата". След кратка пауза, в 16.00 часа ще стартира фестивалът „Талантино", който ще забавлява всички на
площада. Двудневната празнична програма ще приключи с „Вълшебно лято с Катра ФМ" от 17.30 часа.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на Туристическия информационен център на Римския стадион ОП „Старинен Пловдив" ще представи нова услуга за туристите в присъствието на кмета Иван Тотев, заместник-кмета Александър Държиков и директора на ОИ „Старинен Пловдив" Йордан Илиев.

***
Пловдив.
От 12.00 часа кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще присъства на освещаването на обновения Централен Дом на младоженците.
***
Разград.
От 10.00 часа директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Ивайло Йовчев ще даде брифинг за медиите.

***
Свищов.
От 16.00 часа на спортен комплекс „Свищов" ще се проведе празнично веселие за децата от детските градини и за малчуганите от община Свищов
по случай 1 юни - Ден на детето.

***
Смолян.
От 15.00 часа на Новия център в Смолян започват проявите по повод 1 юни - Международен ден на детето, организирани от община Смолян.

***
Смолян.
От 19.00 ч. в зала „Николай Карагяуров" в НЧ „Кирил Маджаров" ще се проведе рок концерт.

***
Хасково.
От 10.00 часа в района на площад „Лебеда" ще бъде поставено началото акция „Ваканция. Да пазим децата на пътя" на МВР и ще бъде обявено началото на кампанията „Безопасно лято" на Областния управител на Хасково.

***
Хасково.
От 14.30 часа в залата на Младежки център община Хасково организира прожекция на филма „Освободителят на България" по повод 2 юни - Деня на Ботев и загиналите за Свободата на България.

***
Хасково.
От 21.00 часа на пл. „Свобода" ще се състои тържествена заря-проверка по повод 2 юни - Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

***
Шумен.
От 10.00 часа на голямата сцена в Градската градина с богата програма ще бъде отбелязан Денят на детето.

***
Шумен.
От 13.10 часа с песен в съпровод на гайда и 170 рецитиращи откъс от Ботевите „Хайдути" петокласници, СУ „Сава Доброплодни" ще се поклони пред паметта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България.

***
Ямбол.
От 09.30 часа до 12.00 часа авиобаза „Безмер" организира ден на отворените врати.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.