• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Предстоящи събития в страната за 26 март

Предстоящи събития в страната за 26 март

/КРОСС/ София.
Президентът на Република Словения Борут Пахор е на официално посещение в България по покана на държавния глава Румен Радев. От 09.30 часа на площад „Св. Александър Невски" ще се състои церемонията по официалното посрещане на държавния глава на Словения. Двамата ще проведат среща „на четири очи" на „Дондуков" 2 от 10.00 часа, след което ще се проведат пленарните разговори на официалните делегации на България и Словения. В 11.00 часа двамата президенти ще дадат съвместна пресконференция.

***
София.
От 11.30 часа пред столичния паметник „Одринска епопея" в градинката до църквата „Св. Николай Софийски" държавният глава Румен Радев ще участва в тържественото поклонение по повод Деня на Тракия и отбелязването на 105 години от Одринската епопея.

***
Варна/ резиденция „Евксиноград".
В резиденция „Евксиноград" ще се проведе лидерската среща между ЕС и Турция.

***
София.
От 9.00 часа в Националния дворец на културата ще се проведе международната конференция „Предизвикателства пред киберсигурността" Гости на официалното откриване на конференцията са комисарят по цифрова икономика и общество Мария Гарбиел и вицепремиерът Томислав Дончев.

***
София.
От 10.00 часа в резиденция „Бояна" ще започне Конференция за създаване на Службата на европейския прокурор (EPPO). От 11.30 часа е предвидена пресконференция с участието на министър Цецка Цачева и министъра на правосъдието на Люксембург г-н Филип Браз.

***
София.
От 11.00 часа в Регионален исторически музей - София Министерство на околната среда и водите ще награди победителите във фотоконкурса „Изворите в България". Награда от името на институцията ще връчи зам.-министърът на околната среда и водите Атанаска Николова.

***
София.
От 9.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Йосиф Й., Ивайло С., Вергил С. и др. , обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.45 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Найден Д., Атанас Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валентин К. и Красимир Й., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Т., Тодор С., Пламен Н. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Борислав Б., Васил И., Браиан С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в София Тех Парк, сграда "Джон Атанасов", ще се състои официалното откриване на международната конференция IT Hub Connect. Очаква се събитието да бъде открито от Емил Караниколов, министър на икономиката на Република България. Участие ще имат еврокомисар Мария Габриел и Росен Плевнелиев, президент на Република България (2012 - 2017).

***
София.
От 10.00 часа в храм „Свети Николай Софийски-Нови" ще започне Заупокойна служба по повод Деня на Тракия. В 10.40 часа ще бъдат поднесени цветя пред Паметника на Екзарх Антим І. В 11.00 часа ще започе честване-поклонение при Мемориала на Одринци (парково пространство между ул. „Пиротска" и ул. „Опълченска").

***
София.
От 10.30 часа лидерът на БСП - София Калоян Паргов и заместник-председателят на столичната организация Христо Проданов ще поднесат венец пред паметника на екзарх Антим I (в парк "Св. Николай Софийски" на ъгъла на ул. "Опълченска" и ул. "Пиротска"). В 11.00 часа те ще участват във възпоменателна церемония пред мемориала на Одринци.

***
София.
От 11.00 часа в Информационния център на София - Европейска столица на спорта ще се проведе пресконференция по повод организираните на 31 март Велошествие и Велокарнавал.

***
София.
От 11.30 часа в зала „Родопи" на Интер Експо Център - София (ИЕЦ) ще се състоят Годишните награди на ИКЕМ „Кубратов меч" - за принос в сферата на електрическата мобилност в България за 2017 г.

***
София.
От 12.00 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил Г. и Кристиян М., молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христо Г., обвинен в изнудване.

***
София.
От 13.00 часа в Регионален исторически музей София, сградата на Централни минерални бани, ще се проведе кръгла маса на тема: „Находищата на минерална вода - управление, използване и потенциал".

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Станислав С., Станислав Т., Калин С. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иво Д., Алиман Б., Иван Ц. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги К., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Х., Иван И., Александър К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Бисер Г., Владимир В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър К.., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа 18 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Руслан Л., Йордан К., Светослав Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав П., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.30 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Филип Ч., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Теодор Б., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.15 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай Ж., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК Национален фолклорен ансамбъл „Българе" ще представи пред столичани и гостите на града своя мащабен спектакъл „Осмото чудо" с участието на холивудската знаменитост Бен Крос.

***
Асеновград.
От 18.00 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" с празничен концерт ще бъде отбелязан Деня на Тракия.

***
Бургас.
От 11.30 часа във Военен клуб - Бургас на ул. "Христо Ботев" 48 ще започне музикално-поетична програма с участието на ФГ "Тракийска памет" и ФГ "Тракийче" по повод Денят на Тракия. От 12.00 часа ще започне тържественото шествие през площад "Тройката". В 12.30 часа в параклис "Св. Георги Победоносец" в Приморски парк ще бъде отслужена Панихида за загиналите български войни и тракийци. В 13.00 часа ще започнат словата и поднасяне на цветя пред паметниците на тракийските герои капитан Петко Войвода, Михаил Герджиков и Георги Кондолов в Приморски парк - Бургас. От 17.30 часа ще започне официален ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметник на 24-ти Черноморски пехотен полк. От 18.00 часа ще се проведе Тържественият концерт "26 март - Ден на Тракия" в зрителната зала на "Военен клуб" - Бургас.

***
Бургас.
От 12.00 часа в областната централа на ГЕРБ, намираща се на ул. "Конт Андрованти" 5 народният представител от ГЕРБ-Бургас Ася Пеева ще има приемен ден.

***
Бургас.
От 18.00 часа на сцената на Държавен куклен театър Бургас ще се проведе Шестото издание на Националния конкурс за поезия „Христо Фотев".

***
Варна.
От 12.00 часа на площад „Независимост" във Варна политическа партия „Възраждане" организира протест срещу посещението турския президент.

***
Варна.
От 13.30 часа в централата на БСП на ул. „Македония" 33 проф. Анелия Клисарова, народен представител от ПГ „БСП за България", ще приема граждани.

***
Варна.
От 14.30 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Руслан Тошев ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 13.30 часа в централата на БСП на ул. „Македония" 33 проф. Анелия Клисарова, народен представител от ПГ „БСП за България", заместник-председател на комисията по образование и наука, и член на комисията по здравеопазване ще приема граждани.

***
Велико Търново/с. Арбанаси.
В с. Арбанаси ще се проведе ежегодната Академия за доброволци, организирана от Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ), фондация „Ханс Зайдел" и Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа във Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий" ще бъде даден стартът на великотърновското издание на „Национални дни на кариерата - Добра Кариера, Добър Живот" - най-голямото кариерно изложение в България.

***
Добрич.
От 11.30 часа в Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г.", Детски отдел на библиотеката, ще се състои „В света на писателя Георги Райчев" - Презентация и беседа за творчеството на писателя.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще бъде представен моноспектакълът „Чамкория" на Захари Бахаров по романа на Милен Русков.

***
Кюстендил.
От 14.30 часа в Районен съд - Кюстендил ще се проведе съвместна инициатива на прокуратурата и съда - „Ден на отворените врати".

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото за тютюневия склад на ул. „Одрин" и незаконната дейност на строителната фирма „Одрин 8".

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 10 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Цветан А., обвинен в убийството на своя баща.

***
Пловдив.
В 09.30 часа в зала 1 на Районния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борис Р., обвинен в противозаконно повреждане на чужда недвижима вещ.

***
Пловдив.
В 10.00 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се проведе заседание по делото, образувано по жалба на подсъдимия Петър Р. срещу присъда на Окръжен съд - Смолян. Той е обвинен в убийство на жена, извършено по особено мъчителен начин.

***
Пловдив.
В 13.30 часа в Регионалния археологически музей ще се състои откриване на изложбата „Седем разказа за вярата".

***
Пловдив.
В 14.30 часа от зала „Чайка" до стадион „Пловдив" ще потегли протестно шествие на таксиметровите водачи из града с искане за повече сигурност на работното им място. Час по-рано, в 13.30 часа, водачите ще се съберат пред залата и ще изложат исканията си.

***
Пловдив.
В 16.00 часа в „Империал Пловдив хотел и СПА" министърът на културата Боил Банов ще участва в конференция на тема „Културното наследство: За една устойчива Европа". В 19.00 часа в кино „Лъки" Пловдив ще се състои церемонията по връчването на „Знака на европейското наследство". Конференцията ще продължи и на 27 март.

***
Сливен.
От 11.00 часа ще се проведе церемония по първа копка на кръстовище „Розова градина".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в залата на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се проведе концерт на лауреатите от Националния детски фолклорен конкурс „Орфеево изворче 2018", който ще даде началото на общоградските тържества за 105-годишнината от Одринската епопея. От 17.00 часа в парк „Тракия" ще се състои тържествен военен ритуал с полагане на венци и цветя пред паметник „Одринска епопея". От 19,00 часа в залата на Драматичния театър започва концерт.

***
Шумен.
От 10.00 часа в НЧ „Тодор Петков" ще се проведат Пролетни празници с пчели и мед.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 304 в сградата на общината ще се състои заседание на ПК „Правна и опазване на обществения ред".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.