• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев ще приеме президента на Република Македония Георге Иванов, който е на работно посещение у нас.

***
София.
В 11.30 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Росен Плевнелиев ще проведе консултации с представители на ПГ на ДПС. В 14.00 часа президентът Плевнелиев ще се срещне с представители на ПГ на РБ.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Средец" на „София хотел Балкан" министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова ще участва в Шестата национална конференция „Оперативна програма „Околна среда" и Програма за развитие на селските райони в периода 2014 - 2020 г.".

***
София.
От 11.00 часа в „Radisson Blu Hotel", министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще присъства на Годишните награди за принос в пътната безопасност, организирани от сдружение „Българска браншова асоциация пътна безопасност".

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с Първият в България фестивал на плетивата „Шарена плетеница".

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Николай Чукашки, Николай Николов, Чавдар Омайкски, Кирил Симеонов и Иван Таков за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Дандинсон Дуро, Маркс Басей и Принс Боро за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Алтернативен бюджет по време на политическа криза", организирана от Института за пазарна икономика (ИПИ).

***
София.
От 11.00 часа в зала „Триадица 2" в „Гранд хотел София" ще се състои презентация на тема „Как да поддържаме растежа и развитието на фамилния бизнес през поколенията".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Натура 2000 отново на фокус. Натура 2000 влиза в българското училище и стига до фермери и ловци по вълнуващ и емоционален начин".

***
София.
От 12.30 часа в зала „Парламент" в хотел „Радисън" ще се проведе пресконференция на тема „Подобряване състава на храните чрез намаляване количеството на сол, мазнини, трансмазнини, захари", организирана от Национален център по обществено здраве и анализи.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Премълчаната истина за новата спортна база на футболния съюз в резиденция Бояна".

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Христо Кьосев, Кръстьо Димитров и Ивайло Спасов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Радослав Алексиев, Владислав Алексиев и Асен Иванов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа в Музей на историята на София ще бъде представена „Книжка за София" - първото „лесно за разбиране" специализирано издание с информация за столицата, предназначено за хора с интелектуални затруднения.

***
София.
В 18.00 часа в Национална библиотека „СВ. Св. Кирил и Методий" ще бъде представена новата книга на поета Коста Качев в два тома „ Вечер в страната на спомените".

***
София.
От 18.00 часа в Аулата на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе лекция на журналиста Бойко Василев на тема „Лъвът и Слънцето - темата за Япония в българското обществено съзнание".

***
София.
От 18.30 часа в Галерия „Академия" ще бъде открита изложба „120 години Национална художествена академия. Ректорите".

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Арт алея" ще бъде открит Четвърти форум „Малки графични форми".
***
София.
От 19.30 часа в зала „Сердика" в „София хотел Балкан" ще се проведе официална церемония за връчване на годишните награди за 2016 г. на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в Народно читалище „Н. Вапцаров" ще бъде представена книгата на Виктория Иванова от Враца „Белег от друг живот".

***
Велико Търново.
От 10.00 в Зала 9 на Окръжен съд Велико Търново ще се състои пресконференция по повод встъпване в длъжност на новоизбрания административен ръководител-председател на Окръжен съд Велико Търново Теодорина Димитрова. Новият председател на съда ще бъде представен от Янко Янев, административен ръководител-председател на Апелативен съд Велико Търново, като ще присъства и г-жа Ивелина Солакова, досегашен и. ф. административен ръководител - председател на ВТОС.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда, Инспекцията по труда и Дирекцията за социално подпомагане.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Община Горна Оряховица във връзка с проект за изграждане на приют за бездомни хора.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция за предстоящия форум за иновации и култура на споделянето „Да споделим иновацията". Програмата, участниците и целите на форума ще бъдат представени от Георги Бъчваров и Галин Попов.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в ОУ ''Христо Ботев'' Клуб „Приятели на книгата" представят „Деца четат на деца" /инициатива на Читалише „Надежда" и ОУ „Христо Ботев"/.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Откриване на юбилейна изложба „Осемдесет години на Асен Желязков".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе среща с писателя Георги Жеков и представяне на новата му книга „Другата вселена".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена постановката „Царицата на Чардаша".

***
Димитровград.
От 10.00 часа кв. „Изток" ще бъде проведено безплатно и анонимно консултиране и изследване за СПИН по повод на Европейската седмица на изследването за ХИВ.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се играе кукленият спектакъл „Не пресичай на червено".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще се проведе концерт на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Кюстендил.
От 09.30 часа във Възрожденското училище ще се проведе кампания по кръводаряване.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в залата на областната администрация ще се проведе работна среща във връзка със състоянието на доброволните формирования в областта.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА пресконференция ще даде ген. Атанас Атанасов, зам. -председател на ДСБ.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала „Пловдив" на Новотела ще се проведе третото годишно издание на Бизнес форума „Аутсорсинг дестинация България 2016". Бизнес форумът ще събере под един покрив представители от бизнеса и от академичната общност, водещи консултанти и анализатори.

***
Пловдив.
От 11:00 часа, в зала 207 на финалната кула Гребен канал „Хеброс" дава пресконференция, за да обяви резултатите си за 2016 година и целите за Световното първенство по гребане през 2017 година. Ще присъстват Сийка Келбечева - президент на клуба, Иван Попов - основен спонсор на "Хеброс", треньори, състезатели от националния отбор.

***
Сливен.
От 10.30 часа в заседателната зала на Регионална здравна инспекция Сливен ще се проведе обучителна сесия на тема: „Хранене на децата до 7 годишна възраст. Профилактика на затлъстяването при децата".

***
Сливен.
От 19.00 часа в залата на Гарнизонния военен клуб Театрално музикален център - Кърджали ще представи спектакъла „Нашенски мераци" по текстове на Чудомир.

***
Смолян.
От 10.00 часа в хотел „Кипарис Алфа ще се състои пресконферениция на Институт по социални дейности и практики на тема „Как да защитим децата-жертви на престъпления".

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски" ще се проведе 13-то издание на конкурса „Език мой, ангелогласен" за художествено слово и рецитаторско майсторство.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" ще бъде представен спектакълът „Капан за самотен мъж".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.