• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за 7 декември

Предстоящи събития в страната за 7 декември

/КРОСС/*** София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2, президентът Росен Плевнелиев ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство в рамките на 43-то Народно събрание на Парламентарната група на "БСП лява България".

***
София.
В зала „Сердика" София Хотел „Балкан" президентът Росен Плевнелиев ще открие Дванадесетия Национален иновационен форум на тема "Иновации чрез таланти". По-късно държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Росен Плевнелиев ще посети Националната гвардейска част (бул. „Асен Йорданов" 2).

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа в „София Хотел Балкан" вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева ще участва в конференция, по време на която ще бъде направен обзор на осъществените през 2016 г. дейности и постигнатите успехи по Програма „Еразъм+" в България. По време на събитието ще бъдат наградени отличените проекти по Програма „Еразъм +".

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа ще се проведе Международна конференция на тема „Ролята на транспортната инфраструктура в развитието на регионалното сътрудничество с оглед на проекта Виа Карпатия".

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийския университет "Св. Кл. Охридски" главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще валидира пощенско-филателно издание на тема: „150 години от рождението на геолога академик Георги Бончев"

***
София.
От 10.00 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко С., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Е., Емануил Г., Николай Д., Валентин С., Ели С. и Уляна Ш., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Нидал А., Алдин Н., Данаил А. и Георги Ф., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад по заявление от "Ситигаз България" ЕАД за утвърждаване на цени за разпределение на природен газ, цени за снабдяване с природен газ от краен снабдител и цени за присъединяване на клиенти към газоразпределителната мрежа на територията на община Габрово за периода 2017-2021 г.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Музейна" на БЧК Планинската спасителна служба към БЧК организира пресконференция, на която ще бъде предоставена информация за спасителните акции през отминаващата година и ще бъде направен преглед на готовността на отрядите за предстоящия зимен сезон.

***
София.
От 11.00 часа в офиса на „ЕЙ И ЕС България" (бул. „Черни връх" № 32А) ще се проведе годишната пресконференция за дейността на компанията.

***
София.
От 11.00 часа ще бъде направено тържествено освещаване на новоизграждащия се тунел на метростанция 6 - III (Малък градски театър „Зад канала").

***
София.
От 11.00 часа Камарата на архитектите в България организира кръгла маса за решаване на проблемите в кв. "Младост". Събитието ще се проведе в сградата на КСБ на ул. "Михаил Тенев" 6. Участие ще вземат главният архитект на София Здравко Здравков, Десислава Иванчева, кмет на "Младост", архитект Иван Лапатов, представители на КРИБ, представители на протестиращите граждани, на засегнатите собственици на имоти, браншовите организации и частни предприемачи.

***
София.
От 12.00 часа 51-во СУ „Елисавета Багряна", където ще се проведе поредното събитие, част от кампанията на Български спортен тотализатор
- „Be active - Даваме повече".

***
София.
От 12.15 часа в залата за пресконференции на КНСБ ще се проведе пресконференция във връзка със стартиращата кампания „Искам още 100 лв".

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе седмичното заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 13.30 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Андреан А., Благо А., Венцислав Ф., Филип Ф., Димитър Т., Емил А., Ганчо Й., Георги Г., Димитър М., Нели К. и Генади Г., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д., Златомир И., Кирил И. и Иван К., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Методи С., Христо Х., Красимир Х., Анатолий П., Георги Г., Митко М., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 13.30 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Димитър В., Йордан Д. и Петър П., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Мраморно фоайе на Столична библиотека официално ще бъдат връчени наградите на победителите в Коледния литературен конкурс за есе на тема „Молът, новата работилница на Дядо Коледа", организиран от Столична библиотека и Народно читалище „Света София 1997".

***
София.
От 17.00 часа в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий" ще се състои тържествената церемония по предаване на комплект книги на факсимилното издание на Франциск Скорина на Националната библиотека.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия на Съюза на българските художници ще бъде представена юбилейната изложба „Живописта отвътре" - Игнат Игнатов.

***
София.
От 19.00 часа в „София Хотел Балкан" ще се проведе деветото издание на церемонията по награждаване победителите в конкурса "ИТ мениджър на годината". По традиция инициативата включва и кръгла маса от 17.00 часа на тема "Лидерство в технологиите, когато ИТ е навсякъде".

***
София.
От 19.00 часа в ресторан „Лаура" в НДК ще се състои церемонията по връчване на награди за авиационната индустрия - SKY AWARDS 2016.

***
Благоевград.
От 10.30 часа пред барелефа на поета Никола Вапцаров с тържествен ритуал ще бъдат положени цветя по повод 107 години.

***
Благоевград.
От 18.00 часа с премиера на Куклен театър - Благоевград във фоайето на Община Благоевград започва Коледният фестивал 2016 - „Часът на приказния разказвач".

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „Пейо Яворов" ще се състои благотворителен концерт „Къде си, Коледа?".

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала "Ал. Г. Коджакафалията" ще бъде представена изложба "Капитаните на Бургас".

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала "Христо Фотев "ще бъде представена изложба "Морско безвремие" на автора Радка Караиванова.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в Конферентната зала на Областен информационен център - Велико Търново ще се проведе работна среща, на която ще бъдат представени обобщени резултати от дейността на ОИЦ - Велико Търново през изминалата 2016 г., и предстоящи събития и инициативи, които ОИЦ - Велико Търново ще реализира през 2017 г.

***
Враца.
От 12.00 часа в съдебна зала № 3 на Административен съд - Враца сборна група ученици от Х клас на СУ „Христо Ботев" ще се запознае с административното правораздаване, компетентността на Върховния административен съд и административните съдилища, административното нарушение и наказание и как практически следва да подходят в често срещани житейски ситуации, в които се изискват минимални правни познания.

***
Враца.
От 17.30 часа в Конферентната зала на Общинския съвет ще се проведе публично обсъждане на Изменение на Наредба за организация на движението при кратковременно паркиране - „Синя зона".

***
Горна Оряховица.
От 16.30 часа в Младежки дом ще бъде представена изложба на Коледни картички и сурвакници, изработени от деца от учебните и детски заведения в община Горна Оряховица.

***
Добрич.
От 17.00 часа на пл. „Свобода" кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов ще запали светлините на коледната елха в града.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена Годишната изложба на Дружество на Добричките художници.

***
Варна.
От 10.30 часа в Основната сграда на Регионална библиотека „Пенчо Славейков" в отдел Регионална история ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени инициативите за предстоящите празници.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Николай Малев ще приема граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Видин.
От 18.00 ч., на стадион "Г. Бенковски" кметът на Община Видин Огнян Ценков ще поздрави ръководството и членовете на ОФК "Бдин-1923" с новата придобивка - закрита футболна зала.

***
Каварна.
От 17.30 часа часа в Художествена галерия „Христо Градечлиев" ще се проведе коледна изложба базар „От жените на Каварна".

***
Перник.
От 10.00 часа представителите на политическа партия ГЕРБ в Общински съвет - Перник Ивайло Богданов и Мирослава Николова ще приемат граждани в офиса на партия ГЕРБ в кметство „Изток", на ул. „Благой Гебрев" 20.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в сградата на клиниката по педиатрия на УМБАЛ „Свети Георги" ще се състои празник на дарителите и тържествено отбелязване на 70-годишнината от основаването на Катедра по педиатрия и медицинска генетика в Медицински университет - Пловдив.

***
Пловдив.
От 11.30 часа в Заседателната зала на община Пловдив на ще се проведе пресконференция за представяне на предстоящите събития в сферата на културата в Пловдив, посветени на Коледните и Новогодишни празници.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Радослава Ташкова и Георги Василев ще приемат граждани в офиса на партията в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков" №1А. От 17.00 часа ще започне приеманата на общинския съветник д-р Аргир Аргиров.

***
Пловдив.
От 16.30 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Ани Лафчиева и Емил Русинов ще приемат граждани в офиса на партията в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Областна администрация Пловдив ще се проведе под патронажа на Областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров Благотворителна вечер за набиране на финансови средства за децата на загиналите и пострадали по време на изпълнение на служебните си задължения служители на МВР на територията на града.

***
Петрич.
От 10.30 часа в сградата на Община Петрич общинският кмет Димитър Бръчков ще даде отчет на първата година от стъпването му в длъжност.

***
Русе.
От 11.30 часа в Зала № 1 на Областна администрация Русе ще се проведе тридесет и второто заседание на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район.

***
Силистра.
От 09.00 часа в СОУ „Н.Й.Вапцаров" ще започне тържествената програма, с която ще бъде отбелязан патронният празник на училището.

***
Силистра.
От 17.00 часа в зала „Община Силистра" ще се състои празничен концерт „Градски духов оркестър и приятели".

***
Сливен.
От 11.30 часа ще бъде открита коледната елха в Регионален исторически музей - Сливен.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в книжарница „Приятели" ще бъде представен романът „Кръстопът" на Димитър Запрянов.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в спортна зала "Иван Вазов" ще се проведе общоградското мероприятие "МОГА ДА СЕ ЗАЩИТЯ". Събитието е заключителен етап на проекта "ГЛАСОВЕ СРЕЩУ НАСИЛИЕТО".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в НЧ „ Климент Охридски" ще се проведе Коледен концерт с участието на ученици от НУМСИ „ Христина Морфова" от класа по класическо пеене на Костадин Чамов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.