• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Предстоящи събития в страната за 10 февруари

Предстоящи събития в страната за 10 февруари

/КРОСС/***София.
От 09.30 часа в Софийския административен съд (ул. „Вашингтон 17) ще се проведе второто заседание по делото на граждани и граждански организации срещу решението на Столичния общински съвет за цената на билета за обществен транспорт в София.

***
София.
От 09.30 часа XIV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Веселин С., Росен Н., Георги Я., Кирил С., Борислав Г. и Никола Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, 8-ми Състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Десислава Д., обвинена в пране на пари.

***
София.
От 10.00 часа IV състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил С. и Божидар л., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, в Консулския отдел към Посолството на САЩ (ул. „Козяк" 16) посланик Ерик Рубин ще връчи визите на първите одобрени участници в тазгодишната Програма за работа и пътуване в САЩ.

***
София.
От 10.00 часа VIII състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Симеон С., Тихомир Д., Петър Г., Андон М., Внцеслав Д., Димитър Д., Габриел К., Дончо П., Кирил И. и Мариела М. Стела У., Валери Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа X състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Венцислав Д., Боян П. и Георги Д., обвинени в изнудване.

***
София.
От 10.30 часа, в Министерството на здравеопазването ще се проведе среща между представители на страните по спора за отмяната на електронната пръстова автентификация: Министерския съвет, Министерството на здравеопазването, Националната здравноосигурителна каса, Националното сдружение на частните болници, Сдружение „Център за защита правата в здравеопазването" и Федерация „Български пациентски форум".

***
София.
От 11.00 часа в Националния Пресклуб БТА - София ще се състои пресконференция, организирана от Зелени Балкани и посветена на мобилното приложение BLACK SEA WATCH.

***
София.
От 12.30 часа, в щаба ма ул. „Г. С. Раковски" № 134, ръководството на Реформаторския блок ще даде брифинг във връзка с развитието на коалицията за предсрочните избори.

***
София.
От 13.00 часа, в централата на ДСБ (бул. Витоша 18) Нова Република ще представи акцентите в Програмата си.

***
София.
От 13.30 часа, 34 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Патрик П. и Александър Д., обвинени в престъпление по чл. 116 ал.1 т.4 от Наказателния кодекс.

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Народното събрание, (пл. „Княз Александър І" № 1, официален вход, източно крило) Централната избирателна комисия даде брифинг.

***
София.
От 17.00 часа 17.00 часа ще започне Всенощно бдение с петохлебие в столичния храм "Покров на Пресвета Богородица".

***
София.
От 18.05 часа, на Терминал 2 на Летище София с полет от Рим на АlItalia се завръща Ръководителят на 25-та Национална Антарктическа Експедиция и Директор на Българския Антарктически Институт проф. д-р Христо Пимпирев. Заедно с него се прибират в България и психоложката Ирена Соколова, водачът на лодки и шейни Христо Михайловски и журналистът от Нова телевизия Живко Константинов.

***
София.
От 19.30 часа в Червената зала на Центъра за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе Документален спектакъл, който представя историите на част от участниците в първото Прайд шествие през 2008.

***
Благоевград.
От 18.00 часа Градска художествена галерия в Благоевград ще представи изложбата „Любовта и виното".

***
Бургас.
От 14.00 до 17.00 часа в Звеното по асистирана репродукция УМБАЛ Бургас ще се състоят безплатни първични прегледи за двойки със стерилитет.

***
Бургас.
От 19.00 часа в НХК Бургаската танцова компания "ДЮН" ще отбележи своя 30-годишен юбилей с нестандартен спектакъл.

***
Варна.
От 14.00 часа във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров" (ВВМУ) ще бъдат представени книгите „Каймакъ-Чаланъ" и „Епопеята на Добруджа", с автор Красимир Узунов.

***
Враца.
От 11.00 часа в заседателната зала на Превантивно-информационния център, който се намира на ул. „Кокиче" № 14 във Враца, ще се проведе първото за годината заседание на Общински съвет по наркотичните вещества.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Спортен комплекс „Ивайло" ще се проведат Общински ученически игри по баскетбол - възрастова група 8-10 клас, юноши и девойки.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Ритуална зала на Общината ще се проведе среща на кмета на Велико Търново Даниел Панов със собственици на ремонтирани старинни къщи.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в хотел „Янтра" ще се проведе Дискусия на тема „Качествено образование за икономически растеж и за по-високи доходи" - откриване от Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община и Даниел Панов - кмет на Община В. Търново и председател на УС на НСОРБ.

***
Казанлък.
От 08.00 до 24.00 часа, територията на учебен център „Тюлбето" ще се проведат военни тренировки.

***
Монтана.
От 17.00 до 20.00 часа, хотел Огоста най-големите индустриални работодатели от Пловдив ще разкажат за свободните позиции и условията на труд в предприятията си.

***
Петрич/с. Рибник.
Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим ще оглави св. Архиерейска Литургия в едноименния храм в с. Рибник.

***
Пловдив.
От 15:00 часа, в Малка конферентна зала на Дома на културата „Борис Христов" ще гостуват представители на Фондация „Международна Награда на Херцога на Единбург - България". Целта на посещението е да се представи програмата пред местните образователни институции, младежи и общински представители, които да научат повече за инициативата и как биха могли да станат част от международното й семейство.

***
Пловдив.
От 15:00 часа в зала 9 Районният съд в Пловдив ще гледа делото с подсъдими Николай Б. и Павел Б. Срещу тях е повдигнато обвинение, че в периода април - септември 2015 г. са засадили и отгледали в местността "Влачи вода" в землището на с. Момино село, 17 кг марихуана на стойност 100 320 лв.

***
Русе/Гюргево.
От 09.30 часа, в конферентната зала на Окръжен съвет Гюргево, ще се проведе първото за 2017 година заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в РБ „Захарий Княжевски" ще се проведе Юбилейната изложба „70 години в. Стършел" и представяне на книгата „Що е Стършел свършил?".

***
Сливен.
От 18.00 ч. в галерия „Май" ще бъде открита изложбата "Вино и любов".

***
Силистра.
От 10.45 часа ще се състои тържествено отбелязване на 139 години от Освобождението на Силистра. На паметната плоча на улица "Омуртаг"№ 9, отбелязваща Освобождението на града, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметната плоча.
***
Тутракан.
От 18.30 часа в читалище „Никола Йонков Вапцаров" ще бъде представена книгата „Епопеята на Добруджа", с автор Красимир Узунов.

***
Ямбол.
От 11.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ-Ямбол на ул. „Александър Стамболийски" №12 Иван Чолаков ще представи отчет за дейността си като депутат народен представител в 43-тото Народно събрание.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.