• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящо в страната

Предстоящо в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 16.00 часа в Интер Експо Център - София министърът на туризма Стела Балтова ще открие 34-тото издание на Международната туристическа борса „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО".

***
София.
От 10.00 часа в Министерски съвет ще се проведе заседание на служебния кабинет.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Емил М., Лазарин Л., Едуард П., Мартин Д., обвинени в преготовление за убийство.

***
София.
От 09.30 часа 16 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Валери П., Цветан Т., Стефан М., Георги А. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
Деца от цяла България ще дават почетен караул пред паметника на Васил Левски в столицата. От 10.00 часа пред паметника ще застанат децата от ЧЦДГ „Веселото гардже", след това от 12.00 часа те ще бъдат сменени от учениците от 159 ОУ „Васил Левски".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на пл. „Света Неделя" № 6, ет. 2 , зала 213 ще бъдат открити процедури по обществени поръчки „Обновяване софтуера на TETRA система на МВР за взаимодействие по външните граници на ЕС" и „Доставка на ТЕТРА радиотерминали".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на здравното министерство ще се проведе първа среща за преодоляване на кризата с недостига на някои лекарствени продукти, сред които инсулин, антиепилептични медикаменти и др. След приключването на срещата е предвиден брифинг.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д., Цветелин Р., Румен Р., Спас Д., Симо В., Юлиан Н., Николай Г., Ивайло В., Пламен Т., Иван А., Момчил Й., Васил Ш., Милан Ст., Митко М., Бойко Ал., Тодор Я., Георги И., Димитър П., Найден В., Кольо Г., Михаил Ст., обвинени в образуване и ръководене на организира престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Гроздан Т., Иван П., Калоян Г., Емил К., Стефан Е., Виктория Кр., Александър Н., Венцеслав Й., Милко В., Милчо А., обвинени в образуване и ръководене на организира престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Т., Борян К. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в СГС, 1 състав ще гледа делото - срещу Христо Монов, бивш изпълнителен директор на БДЖ ( чл. 219 от НК).

***
София.
От 11.00 часа на партерен етаж на ДКБ към „Пета МБАЛ - София" ЕАД официално ще бъде представен нов ядрено магнитен резонанс ( ЯМР) последно поколение, който не е собственост на здравното заведение, но ще може да се използва и от неговите пациенти, както и от други пациенти с направления от НЗОК.

***
София.
От 11.00 часа в Клуба на омбудсмана, , ул. „Георг Вашингтон" № 22, ет. 5, омбудсманът Мая Манолова и Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания" организират пижамено парти по повод 15 февруари - Международен ден на децата с онкохематологични заболявания.

***
София.
От 11.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги И., Димитър П., Найден В., Кольо Г., Михаил Ст., обвинени в образуване и ръководене на организира престъпна група.

***
София.
От 13.30 в конферентната зала на Дома на архитектите в България, ІІ-ри етаж, ще се проведе работна среща и Общо събрание на Националната коалиция за подобряване на жилищните условия в България "Достоен дом".

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 15.30 часа във Военната академия „Г. С. Раковски" ще бъде представена книгата „Каймакъ-Чаланъ" с автор Красимир Узунов.
***
София.
В 16.00 часа Политическият съвет на Нова Република ще представи втората част на политическата си програма - Програма за Нова Икономика.

***
София.
От 19.00 часа в Съюза на архитектите в България, в зала 1, сдружение „Българска история" организира събитието „Следа от Апостола" - среща с Христина Богданова, родственица на Васил Левски.

***
Благоевград.
От 14.00 часа в Областна администрация Благоевград ще се проведе заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие.

***
Благоевград.
От 19.30 часа в Библиотека „Паница", университетски комплекс „Скаптопара" ще се проведе Дискусия, посветена на думите и скритите послания в тях.

***
Велико Търново.
От 08.30 часа в СУ „Владимир Комаров" и Многофункционална спортна зала ще се проведат Общински ученически игри по волейбол - възрастова група 8 - 10 клас, юноши.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в залата на ДФЗ ул. „Н.Габровски" № 71 ще се проведе Пътуващият семинар - „За повече мляко-повече знания".

***
Видин.
От 11.00 часа в залата на шестия етаж на административната сграда кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде пресконференция по актуални въпроси.

***
Враца.
От 17.00 часа в ХГ "Иван Фунев" при РИМ-Враца ще се проведат "XXVIII зимни четения" - Антични шлемове от територията на България - доц. д-р Нарцис Торбов.

***
Враца.
От 19.00 часа в Камерна зала на детски куклен театър ще се състои спектакълът "Отблизо" от Патрик Марбър.

***
Добрич.
От 10.00, 12.00 и 14.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се състои творческа работилница за възрастни.

***
Добрич.
От 15.00 и от 15.50 часа в ОУ „Хан Аспарух" ще се проведат Образователни концерти на Български камерен оркестър с диригент Алексей Измирлиев.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Младежки център ще се състои премиера на дебютната поетична книга „Следобедна усмивка" от Александър Петров.

***
Дупница.
От 15.00 часа в Кръгла зала на Община Дупница ще се проведат консултации за съставяне на секционните избирателни комисии за предсрочните парламентарни избори.

***
Карлово.
От 17.30 часа в зала „Васил Караиванов" под надслов „Диалог с Апостола" ще се състои Възпоменателно отбелязване 144 години от гибелта на Васил Левски.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа във Възрожденското училище ще се проведе заседание на кметовете и кметските наместници с представители на общинска администрация.

***
Павликени.
От 17.30 часа в Историческия музей в града ще бъде открита изложбата "Археологическо лято 2016 - доброволчество и случайни открития", в която са показани находките от редовните разкопки на Античния керамичен център, спасителните разкопки в центъра на град Павликени и случайното откритие, което земеделски машини направиха в землището на Павликени.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Окръжен съд Пловдив ще се гледа дело срещу подсъдимия Георги С. за това, че е държал високорискови наркотични вещества с цел разпространение на обща стойност 22 145, 78 лв. Срещу Георги С. е повдигнато и обвинение, че е държал огнестрелно оръжие - 1 бр. картечен пистолет „Скорпион", модел „61" и 150 бр. боеприпаси за огнестрелни оръжия - стандартни, бойни, пистолетни, калибър 7,65х17 мм, без да има за това надлежно разрешение.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в ДГ „Таня Савичева", ЖК Тракия, ул. Григор Божков 15 ще се състои официалното откриване на кампанията за здравословно хранене и спорт "Да сме здрави". Безплатната кампания „Да сме здрави" се провежда за седма поредна година и е част от образователната политика на община Пловдив.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А Радослава Ташкова, председател на Групата на ПП ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А Георги Василев ще се срещне с граждани.

***
Пловдив.
От 16.30 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5 Ани Лафчиева и Емил Русинов ще проведат приемни с граждани.

***
Пловдив.
От 17.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А д-р Аргир Аргиров ще се срещне с граждани.

***
Разград.
От 17.00 часа в ХГ „Проф. Илия Петров" ще бъде открита фотоизложба на БАН, посветена на Колю Фичето - Майстора и неговите забележителни проекти.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в IX ОУ „Веселин Ханчев" под надслов „Какво е нужно да си Левски - тефтерче, вяра, смелост и мечти" ще се проведе литературно четене и викторина за Апостола.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в IX ОУ „Веселин Ханчев" ще се проведе литературно четене „Какво е нужно да си Левски - тефтерче, вяра, смелост и мечти".

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в офиса на Областен информационен център - Стара Загора ще се проведе работна среща с представители на медиите за представяне на напредъка по оперативните програми в област Стара Загора и актуална информация за възможности за финансиране по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала „Байер" ще се проведе колективна изложба на млади художници с интереси в сферата на компютърните технологии „Дигитално изкуство".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора ще се проведе спектакълът „Голямото надлъгване" от Рей и Майкъл Куни, режисьор - проф. Андрей Аврамов.

***
Хасково.
Първата група от ученици ще посети Регионален исторически музей-Хасково за инициативата „Изнесен час по родолюбие - За Левски" във връзка със 144 годишнината от рождението на Апостола на Свободата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.