• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в София Хотел Балкан вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в Международна конференция на тема "Пътят на мигрантите - проблеми и решения в интегрирането им чрез образователните системи". В конференцията ще вземе участие и министърът на образованието и науката проф. Николай Денков.

***
София.
От 10.00 часа в конферентната зала на Министерството на здравеопазването зам.-министърът на здравеопазването Любомир Гайдов ще даде пресконференция по темите за необходимостта от спешни промени в нормативната уредба, дълговете на лечебните заведения и проектите програмите, по които министерството е бенефициент.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала № 5 на община Благоевград заместник-министър Ренета Колева ще участва в празничното честване на 25-та годишнина от обявяването на Национален парк „Рила".

***
София.
От 9.30 часа 25 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Румяна Ж., прокурор от Окръжна прокуратура Добрич.

***
София.
От 9.30 часа първи състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил В., Милчо П., Борислав Н., Иван Цв., Йордан К., Георги Г., Димитър Н., Евгени М., Марио А., Калоян Т., Мартин Н., Мария В., обвинени в убийство.

***
София.
От 9.30 часа втори състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко Ст., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Е., Емануил Г., Николай Д., Валентин С., Ели Ст., Уляна Ш., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги Ст., Огнян П., Георги Ст., Ивайло Т., Светлин Ст., Нено Ст., Славчо Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Синдикалния дом на транспортния работник, бул."Мария Луиза" 106, ще се проведе кръгла маса: „Предизвикателствата пред българските железници за изход от кризата."

***
София.
От 10.00 часа пред сградата на районната администрация на район „Студентски" (ж.к. Студентски град, бл.5) и от 11.00 часа в двора на Дом за стари хора „Дълголетие" (ул. Пловдивско поле 8) ще се състои традиционната инициатива на район „Студентски" - „Мартенски вълшебства" с окичването на дърветата с ръчно изработени мартеници от децата на района.

***
София.
От 10.30 часа осми състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел Д,. Деян Сл., Динко Д., Георги А., Николай В., Стоян М., Георги Г., Любен М., Стоян Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа район „Възраждане" организира „Работилница на Баба Марта" с участието на деца от учебните заведения в Района. По традиция с изработените от децата мартеници в 12:00 часа ще бъде украсено Дървото на Баба Марта пред сградата на районната администрация на бул. „Стамболийски" 62А.

***
София.
От 11.30 в Централна поща, Музей на съобщенията на ул. Гурко № 6, ще се състои церемония по "пускане в употреба на пощенско филателно издание" по повод 125 години от рождението на генерал Владимир Стойчев.

***
София.
От 11.40 часа пресконференция в залата на „Арена Армеец" ще се проведе пресконференция във връзка със спектакъла „Нощ на звездите".

***
София.
От 12.00 часа в конферентната зала на Центъра за изследване на демокрацията ще се проведе кръгла маса на тема: „Европейските фондове и уроците от тяхното управление в България и в Румъния".

***
София.
От 12.30 часа заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев ще провери работата на екипите извършващи ремонт на ул."Боян Магесник" в кв."Слатина".

***
София.
От 12.30 часа в Сити Марк Арт Център коалиция „АБВ - „Движение 21" ще открие официално предизборната си кампания.

***
София.
От 13.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Йоаннис Ст., Диан Г., Петю Т., Димитър Б., Филип М., Росен Тр., Благовест Я., Веселин Д., Борислав Н., Георги М., Живко У., Тоню П., Росен Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа пред паметника на Незнайния войн в София ще бъде открита предизборната кампания на коалиция „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО".

***
София.
От 18.30 часа в НДК Александър Чобанов ще представи новата си книга „Неотминало".

***
Бургас.
От 10.00 часа ще бъде направена първа копка за изграждането на иновативната екологична детска градина в комплекс „Меден рудник". На церемонията ще присъстват кметът Димитър Николов и зам.-кметът Йорданка Ананиева.

***
Благоевград.
От 9.30 в зала „22-ри септември" на Община Благоевград ще се проведе редовно заседание на Общински съвет Благоевград.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в Регионален исторически музей - Благоевград алпинистът Боян Петров ще представи книгата си „Първите седем".

***
Варна.
О 11.00 часа в зала „Морски сговор" на Военноморския музей на бул. Приморски № 2 във Варна ще бъде открита традиционната годишна изложба „Многото пътеки към морската история '2016".

***
Варна.
От 19:30 часа в Балната зала на хотел Интернационал - Златни пясъци ще се проведе благотворителен бал за набиране на средства за детско-юношеската баскетболна школа във Варна.

***
Велико Търново.
От 10.00 до 16.00 часа на паркинга на ул. „Симеон Велики" /до Mall VT/ ще има отворен Мобилен пункт за събиране на опасни отпадъци.

***
Велико Търново.
От 14.00 часа в СУ „Емилиян Станев" ще се проведе откриване на игротека.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Представяне на книгата на поетесата Мария Донева „Любовта идва

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в голямата зала на МДТ „К. Кисимов" Водачът на листата на ГЕРБ за Великотърновски избирателен район и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи листата с кандидати за народни представители на ГЕРБ във Велико Търново. - отразява Надежда

***
Велико Търнова.
От 18.30 часа в Двореца на спорта и културата „Васил Левски" ПП „Движение за права и свободи" ще открие своята национална предизборна кампания за Парламентарни избори 2017 г.

***
Видин.
От 09.00 часа в заседателната зала на Община Видин ще се проведе редовно заседание на Общински съвет - Видин.

***
Враца.
От 11.00 часа в Църквата "Св. Николай" на пл. Христо Ботев ще бъде отслужен водосвет за здраве и успех по повод откриването на предизборната кампания на ПП ГЕРБ - Враца.

***
Враца.
От 13.30 часа в сградата на Община Враца на ул. „Стефанаки Савов" 6 енергийният омбудсман на ЧЕЗ България Радослав Димитров ще проведе изнесена приемна за битови клиенти.

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в зала 1 на Общината ще бъде открита Десета национална младежка среща - „10 години от началото".

***
Добрич.
От 10.30 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще се проведат Работилнички в музея на тема: „Еликсирът на любовта".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" - камерна зала ще се проведе спектакълът „Професия лъжец" на Драматично-куклен театър - Варна.

***
Добрич.
От 19.30 часа в клуб „The Maze" ще се проведе Фестивал „Изкуство и милосърдие" с благотворителна кауза.

***
Петрич.
От 18.00 часа в залата на Община Петрич ще бъде представена книгата „Монетни колекции и монетни съкровища от България", том шести.

***
Пловдив.
От 9.30 часа Окръжен съд - Пловдив ще заседава по делото Кръстьо А.

***
Пловдив.
От 10.00 часа Районен съд - Пловдив ще заседава по делото срещу Владимир С. и Емилиян Ц.

***
Пловдив.
От 15:00 часа в зала „Съединение" на Регионален исторически музей - Пловдив ще бъдат представени пред обществеността листите с кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България" за 16 МИР и 17 МИР. На събитието ще присъства и лидерът на българските социалисти Корнелия Нинова.

***
Пловдив.
От 17.30 часа във Военния клуб в гр. Пловдив Сдружение „Джордж С. Маршал" - България отбелязва 20-тата годишнина от кандидатстването на България в НАТО с дискусия за перспективите и предизвикателствата пред региона.

***
Русе.
От 9.00 часа., в Аула 2 на Русенския университет ще се проведе обществен форум на тема: „С грижа за възрастните хора за активно дълголетие".

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала „Свети Георги" на Областна администрация Русе Постоянната комисия по заетост ще проведе първото си за тази година заседание.

***
Смолян.
От 11.30 часа в Регионалния исторически музей в Смолян експерти ще информират безработните за услугите, предоставяни от бюрата по труда, възможностите за професионално обучение в Българо-германския център за професионално обучение към социалното министерство и възможностите за включване в образователната система.

***
Смолян.
От 13.00 часа в 247 зала на община Смолян кметът на Широка лъка Васил Седянков ще даде пресконференция за предстоящия Песпонеделник.

***
Стара Загора.
От 9.30 часа в регионална библиотека „Захарий Княжевски" ще се проведе Регионален семинар на читалищните библиотеки от област Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 12.45 часа в залата на СУ „Васил Левски" ще се проведе състезание за ученици от 6 клас „Знам за Апостола".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в регионална библиотека „Захарий Княжевски" ще бъде представена новата книга на Райчо Гънчев „БАГАТУР - мечът на силата".

***
Шумен.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще бъде представена кандидатската листа на ДПС.

***
Шумен.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА Ангел Джамбазки ще бъде представи кандидатската листа на „Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА, ВМРО" на предстоящите парламентарни избори.

***
Шумен.
От 14.30 часа в зала 203 на общината Община Шумен ще бъде домакин на среща, в която ще участват младежки организации от Шумен и представители на Националния младежки форум, като ще бъде подписван договор за сътрудничество.

***
Шумен.
От 17.30 часа в Танцувалната зала на Общинския младежки дом ще започне среща на Националния младежки форум с представители на младежките организации в града.

***
Ямбол.
От 17.30 часа, в ХГ „Ж. Папазов" ще се състои представянето на фотоалбума на Александър Иванов „България от птичи поглед ІІ" - част от 18-ото издание на Международния маскараден фестивал „Кукерландия" - Ямбол 2017.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.