• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 10.30 часа на „Дондуков" 2 президентът Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, кандидат за министър-председател, посочен от най-голямата парламентарна група в 44-то Народно събрание.

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерството на здравеопазването Вицепремиерът по социални политики и министър на здравеопазването Илко Семерджиев и екипът му ще дадат пресконференция, на която ще представят отчет за мандата си.

***
София.
От 11.00 часа в Ротондата на Министерството на образованието и науката ще се проведе церемонията по връчване на наградите и грамотите на победителите във финала на Националния конкурс „Млади таланти - 2017".

***
София.
От 12.00 часа в сградата на Министерство на енергетиката (ул. „Триадица" 8, зала 821) министър Николай Павлов и неговия екип ще дадат пресконференция по актуални теми от областта на енергетиката.

***
София.
От 09.00 часа в зали „Средец" и „Сердика" на София Хотел Балкан ще бъде проведе 19-ият финансов технологичен форум Модерната финансова институция - дигитализация и ефективност в действие.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на ВСС (ул. „Екзарх Йосиф 12), Пленумът на Висшия съдебен съвет ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 09.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стоян И., на когото е повдигнато обвинени за изнудване.

***
София.
От 09.30 часа 21-и състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Герман Костин за предварително изслушване (чл.116 НК).

***
София.
От 09.30 часа 25-и състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Кирчо Киров (чл.357, ал.1).

***
София.
От 10.00 часа в залата на етаж 7 в Министерство на образованието и науката ще се състои пресконференция за Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж".

***
София.
От 10.00 часа Столичният общински съвет ще проведе извънредно заседание на тема сигурност и обществен ред. На него общинските съветници ще се запознаят с дейността на институциите през изминалата година. Информацията ще бъде представена от кмета на София Йорданка Фандъкова, старши комисар Младен Маринов - директор на СДВР, старши комисар Веселин Гетов - директор на СД „Пожарна безопасност и защита на населението", и Тенчо Иванов Тенев - началник на отдел "Пътна полиция" - СДВР. От 12.00 часа ще се проведе и редовното заседание Общинския съвет.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение относно определяне на преференциална цена на електрическа енергия от високоефективно комбинирано производство на "Оранжерии - Петров дол" ООД.

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски" ще се състои кариерното изложение „Златната ябълка на успеха" 2017.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Нели Н., Юлиян Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелина С., Снежина С. и Тотка Г., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алмохаммад А., Ал Абдалах Ф. и Ал Фанди Я., на които са повдигнати обвинения за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа в парк „Студентски" ще се състои събитие от проекта на район „Студентски" „Парад на хвърчилата", фокусиран в разнообразяване на формите и методите за извънкласни и извънучилищни дейности, обхващащи децата от всички детски градини на територията на района.

***
София.
От 10.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Румен Х., Таня Х и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в офиса на All Channels Communication Group (на бул. „Сливница" 245) ще се състои официалното представяне на международните награди „Иновации в политиката 2017".

***
София.
От 11.00 часа в „Зала в парка" в НДК ще се проведе Форум за обявяване на инициатива на Асоциацията на производителите на безалкохолна напитки в България „Кристално чисти". В срещата ще вземе участие и омбудсманът на Р България Мая Манолова.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с 8-то издание на Международния Фестивал на Анимационния Филм „Златен кукер - София".

***
София.
От 11.00 часа във II САГБАЛ „Шейново" ще се състои пресконференция по повод финализирането на проект „Предоставяне на здравни услуги по домовете на бременни жени и деца до 3 години с акцент върху групите в риск с фокус върху ромското население".

***
София.
От 13.00 часа, в Националния пресцентър на БТА, Мотоклуб „Нощни вълци" - София ще даде пресконференция във връзка с предстоящият мотопробег под надслов „Пътят на Победата".

***
София.
От 13.00 часа в Американския колеж в София ще се проведе Празник на професиите.

***
София.
От 13.00 часа 17-и и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ивайло В., Георги Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 9-и и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Велизар Д., на когото са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валентин К. и Красимир Й., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Централен военен клуб - София доц. д-р Александър Корнезов, съдия в Общия съд на ЕС в Люксембург, ще говори на среща с магистрати и медии.

***
София.
От 17.00 часа в в Дома на киното ще се състои първата по рода си кинопрожекция у нас за незряща публика - на филма „Белгийския крал".

***
София.
От 17.30 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои тържествената церемония по връчването на наградите „Васа Ганчева" 2017.

***
София.
От 18.00 часа в къща музей „Иван Вазов" при Националния литературен музей писателката Емилия Дворянова ще представи последния си роман „ При входа на морето".

***
София.
От 18.00 часа в Музея на Нов български университет ще бъде открита изложбата „Преживяването на малките неща" на проф. д-р Людмил Георгиев.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия ще бъде представена изложбата „Основоположници на българската фотография Карастояновите".

***
София.
От 18.00 часа в Гьоте институт ще бъде представен проектът на немския художник Патрик Морареску, част от фестивала Sofia Underground.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Сохо" Българско сдружение „Лимфом" организира среща, която има за цел да разбере с какви проблеми се сблъскват пациентите с хронична лимфоцитна левкемия в своето ежедневие, белязано от заболяването.

***
София.
От 18.30 часа във VIVACOM Art Hall ще бъде открита изложбата „Аз другият".

***
София.
От 18.30 часа в зала „Рейнбоу Плаза" ще бъдат връчени наградите BAPRA Bright Awards 2017.

***
София.
От 19.30 часа в Първо студио на БНР ще се състои гала концертът и награждаването на победителите във фолклорната класация „Надпяване" на програма „Христо Ботев".

***
София.
От 20.00 часа в Зала 1 на НДК актьорът Камен Донев ще представи постановката си „Възгледите на един учител за народното творчество".

***
Белоградчик.
От 14.00 часа в Народно читалище „Развитие - 1893" Сдружение „България в Европа" организира информационен ден за представяне ползите от компостирането на биоразградими отпадъци „Компостирането - полезно и приятно!".

***
Благоевград.
От 09.00 до 17.00 часа Детският отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев"-Благоевград организира Ден на отворените врати.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Държавен куклен театър Бургас ще се състои официалната церемония по награждаване на победителите от литературния конкурс на „Алеф".

***
Варна.
От 10.15 часа в Юнашки салон ще се проведе Регионалното състезание на учебните компании „Най-добра учебна компания" 2017 година.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Сесия на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе Кандидатстудентска кампания на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция по повод предстоящия IN THE PALACE International Short Film Festival /Международен фестивал за късометражно кино "В Двореца" (30.04. - 07.05.2017г.,- Велико Търново). Събитието се провежда в новата, старата и морската столици на България по инициатива на кмета Даниел Панов и подкрепено от останалите общини, съответно София и Варна.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе Представяне на най-новия роман на Ина Крейн „Сладко от маслини". Гостува фондация „Буквите".

***
Враца.
От 10.00 часа в Младежки дом-Враца ще се проведе национална квалификация за състезанието „ Най- добра учебна компания" организирано от Джуниър Ачийвмънт България.

***
Враца.
От 19.00 часа в Градската концертна зала ще се състои Симфоничен концерт на Симфониета Враца с диригент Момчил Томов и солистка Стефани Кръстева - сопран.

***
Видин.
От 10.00 часа в сградата на РЗОК - Видин на бул. „Панония" №2 ще се проведе пресконференция за годишния отчет на касата .

***
Видин.
От 11.00 часа в съдебната зала на Административния съд ще бъде представен новия председател и концепцията му за развитие на съда.

***
Добрич.
От 13.30 часа Община Добрич ще бъде домакин на кръгла маса, озаглавена „Какво има на масата за хранене освен храна?".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои премиера на книгата на Тодор Балкански и Димитър Маринов „Симеон Атанасов - първопроходецът в ономастичното пространство на Добруджа и още нещо...".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Зала „Добрич" Хор „Добруджански звуци" ще изнесе концерт по повод 10 години от смъртта на Захари Медникаров.

***
Казанлък.
От 11.00 до 12.00 часа на Гарнизонен учебен полигон „Тюлбето" американската компания General Dynamics Corporation ще представи бойната бронирана машина от ново поколение PIRANHA 5.

***
Кърджали.
От 11.00 часа в в голямата зала на Бизнесинкубатора в града ще се проведе трета пресконференция по Проект „Перперикон - минало за бъдеще".

***
Перник.
От 17.30 часа в в Галерия „Кракра" ще бъде открита колективната изложба „10 години департамент „Изящни изкуства" в НБУ".

***
Плевен.
От 14.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА - Плевен заместник-омбудсманът на Република България Диана Ковачева ще представи данни за състоянието и условията в българските затвори.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет - Пловдив.

***
Пловдив.
На 27 и 28 април в Международен панаир Пловдив ще се проведе в Международния панаир на учебните предприятия „Млад предприемач".

***
Пловдив.
От 10.00 до 17.00 часа Центърът за деца с аутизъм И АЗ МОГА / I CAN TOO организира Ден на отворените врати.

***
Пловдив.
От 18.00 ч. в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов" - Пловдив ще се проведе лекция-беседа „Защо младите хора употребяват наркотици?". Целта е да се поговори откровено за наркотиците, за начините на предпазване от употреба и за последствията.

***
Пловдив.
От 19.00 часа Община Пловдив ще връчи Годишни награди за постижения в туризма.

***
Разград.
От 10.30 часа в зала 712 на Областна администрация Разград ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Разград.
От 15.30 часа в Общински културен център ще се даде пресконференция, на която ще бъдат представени подробно инициативите за фестивала „Театър в движение".

***
Русе.
От 18.00 часа в зала „Княз Александър I" на Историческия музей ще бъде представена книгата „Вълшебна броеница". Автор на изданието е уредникът в Отдел „История на България XV-XIX век" Теодора Бакърджиева.

***
Свищов.
От 17.00 часа в двора на къща музей „Алеко Константинов"
Ще се проведе Творческа среща с Дима Чонова по повод новата ѝ книга „Струните на тишината" .

***
Свищов.
От 18.30 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" ще бъде представен Танцов спектакъл - моделна версия на балета „Лебедово езеро" с участието на възпитаниците от Балетната школа при читалището. Ръководител Надя Йорданова, хореография Гергана Христова и Надя Йорданова.

***
к. к. Слънчев бряг.
От 11.00 до 16.00 часа в хотел Иберостар Съни бийч ризорт ще се проведе втора среща- договаряне „Храни и напитки за туризма и съпътстваща индустрия".

***
Стара Загора.
От 08.00 часа на площада пред сградата на Община Стара Загора палатков лагер ще посрещне общинските съветници преди редовното им заседание, за да им напомни за обещанието им да запазят зелените площи в парк Бедечка.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще започне програмата в последният ден от Дните на планинарското и екстремно кино.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще се проведе среща с писателката Капка Касабова и новата ѝ книга „Граница".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа Оперния театър ще се състои празничен концерт на възпитаници на НУМСИ „Христина Морфова" и оркестъра на операта в чест на рождението на патрона на музикалното училище в града - 24 април.

***
Сливен.
От 9.00 часа в заседателната зала на община Сливен ще се състои редовно заседание на Общинския съвет /ОбС/.

***
Сливен.
От 10.00 часа в Областен информационен център Сливен ще се проведат пресконференция и кръгла маса по проект „Устойчиво интегриране на младите хора от община Сливен на пазара на труда, които са в риск от социално изключване".

***
Шумен.
От 09.00 часа в зала 363 на Община Шумен ще се проведе заседание на Общинския съвет.

***
Шумен.
От 09.00 часа в концертната зала на Общинския младежки дом Община Шумен и Детска градина „Слънце" организират конкурс „Да съхраним традициите".

***
Шумен.
От 10.00 часа зала 2 на Областна администрация Шумен ще се проведе заседание на Областния съвет по условия на труд.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.