• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в Гербова зала на „Дондуков" 2 държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висше офицерско звание.

***
София.
От 9.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Антон Хр., Пламен Ст., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 2 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу Мирослав Маринов, бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу съдия Евелин Драганов (Гл. ІІ НК - престъпление против личността).

***
София.
От 10.00 часа 8 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Красимир М., Иво Д., Никола А., обвинени в изнудване.

***
София.
От 10.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Марин Ч. и Янко В., обвинени в изнудване.

***
София.
От 10.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Дандинсон Д., Маркс Б. и Принс Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Народното събрание омбудсманът Мая Манолова и граждански организации ще внесат пакет от законодателни промени за ограничаване правомощията на частните съдебни изпълнители, монополите и фирмите за бързи кредити. Манолова ще депозира и Годишния доклад на институцията за 2016-та.

***
София.
От 10.30 часа в зала „София" на БЧК (бул. „Джеймс Баучер" 76), Българският Червен кръст ще отбележи Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Ще бъда връчени почетни знаци за хуманизъм на достойни хора, спасявали човешки живот, рискувайки своя - лекар, пожарникар, пътен полицай, планински и воден спасител.

***
София.
От 11.00 часа в изложбена зала „Архиви" на ул. „Московска" 5, Държавна агенция „Архиви" организира пресконференция, на която ще бъде представено допълненото и разширено съдържание в тематичния сайт „Войните на България (1878-1945 г.)".

***
София.
От 11.00 часа в парка на район "Студентски" Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи организира образователната кампания с участието на акушерки от няколко АГ болници в София по случай 5-ти май - Международния ден на акушерката.

***
София.
От 11.00 часа в столичната Градска градина пред Народния театър столичният кмет Йорданка Фандъкова и евродепутатите Момчил Неков и Илхан Кючюк ще открият фотоизложбата с най-добрите снимки от проведения онлайн фотоконкурс „Това е моята Европа".

***
София.
От 11.30 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев ще вземе участие в дискусия под надслов „Глобалисти срещу националисти - успехи, ограничения и предизвикателства пред ЕС след Брекзит".

***
София.
От 12.00 часа в църквата „Свети Георги" в София ще бъде отслужен молебен за здраве за Българската армия.

***
София.
От 13.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Б., Денис Б., Мариян К., Павел В., Иван И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 19.00 часа в голямата сцена на Народния театър „Иван Вазов" ще се проведе празничен концерт с участието на Гвардейския представителен духов оркестър и ансамбъла на Въоръжените сили.

***
София
От 19.00 часа в клуб „Перото" ще бъде представена стихосбирката „Отново сме поети" на Богдан Тетовски.

***
Благоевград.
От 10:00 часа, в Аулата на УК - 1 ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на випуск 2016 от Факултета по педагогика.

***
Благоевград.
От 17.00 часа във фоайето на РИМ-Благоевград ще бъде представена изложба по повод 150 години от рождението на генерал-майор Константин Жостов и Деня на храбростта.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Зала 302 на Общината ще се проведе Работна среща с ръководството и учители от ОУ „Бачо Киро" и техни гости по „Еразъм +" от Италия, Полша и Румъния.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа на Паметник „Майка България" и Арката на генералите, Дом на офицера ще се проведе Програма по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Читалище „Надежда" ще се проведе Среща с писателя Христо Христов по повод дебютната му книга му „Съчки от огъня" /2016/- сборник с разкази.

***
Враца.
От 10.00 часа на площад „Христо Ботев" във Враца ще се проведе инициативата „АЗ съм акушерка и съм с теб".

***
Враца.
От 10.00 часа в СОУ „Христо Ботев" (втора база) ще се проведе областния етап на ученическото състeзание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

***
Враца.
От 17.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Малкият принц".

***
Горна Оряховица./с.Поликраище.
От 10.00 часа на откритата сцена в центъра на селото ще се проведе„Люлки полюлейки" - пресъздаване на пролетни народни обичаи

***
Добрич.
От 9.00 часа в Младежки център - Добрич ще се проведе Национална кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА".

***
Добрич.
От 11.00 часа в малка заседателна зала на Община град Добрич ще се състои награждаването на Областен конкурс рецитал „За да я има България".

***
Добрич.
От 15.00 часа в Народно читалище „Пробуда - 1939 г." ще се проведе Хоро на мегдана „Да засвирим и запеем от сърце и да тропнем ний хорце".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои пектакълът „Професия Лъжец".

***
Петрич.
От 10.00 часа на Централен площад „Възраждане" ще се състои „Парад на професиите и знанието с ПГИТ", организиран от ПГИТ „Проф.д-р Асен Златаров" и община Петрич.

***
Петрич.
От 11.00 часа на пешеходна алея пред Пощенска станция ще се състои „Арт фестивал" - изложба на местни и гостуващи художници.

***
Петрич.
От 18.00 часа на поляната до храм „Св. Георги", кв. Дълбошница ще се проведе празнична програма „Гергьовска люлка".

***
Петрич.
От 20.00 часа на централния градски площад ще се състои празничен концерт „Петрич - моят град..."

***
Пловдив.
В Медицински университет - Пловдив секция „Физическо възпитание и спорт" организира „Дни на спорта в МУ - Пловдив".

***
Пловдив
От 09:00 часа на стадион „Копривщица" в спортен комплекс „Пловдив" ще се проведе Областно състезание по пожароприложен спорт.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Комплекс за социални услуги „Св. Георги", Георги Титюков, зам.кмет по „Спорт, младежки дейности и социална политика" в Община Пловдив, ще връчи първите свидетелства за професионална квалификация на успешно завършилите жени в единственото по рода си в Пловдив социално предприятие.

***
Разград.
От 9.00 часа на базата на Аварийно-спасителния отряд в Разград ще се проведе Областното състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

***
Разград.
От 9.00 часа на базата на Аварийно-спасителния отряд в Разград ще се проведе Областното състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации".

***
Русе.
От 11.00 часа в офиса на дирекцията на КЗП в Русе, който се намира на пл. „Свобода" № 6, ет. 5, председателят на КЗП Димитър Маргаритов организира за първи път изнесена приемна за граждани от Русе и региона.

***
Смолян.
От 10.00 часа във Военен клуб - Смолян ще се състои освещаване на бойните знамена на 101-ви алпийски батальон.

***
Смолян.
От 10.30 часа във Военен клуб - Смолян ще сепроведе Тържествено събрание-концерт.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуб на дейците на културата, изложбена зала „Петър Стайков" - Смолян, ще бъде представена Изложба на „невъзпитаните" карикатуристи, в присъствието на целия екип на вестник „Прас прес".
***
Стара Загора.
От 13.00 часа в Болница „Тракия" - Парк, в залата на етаж 5, ще се проведе Кръгла маса по случай Световния ден за хигиена на ръцете.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в зала първи етаж на РБ „З. Княжески" ще се състои учебен спектакъл „Как да станеш популярен в училище" на театрална студия „Фантазио" при НЧ „Родина - 1860".

***
Стара Загора / с. Маджерито.
От 18.00 часа на площада на село Маджерито ще се състои празник на селото и отбелязване на Гергьовден.

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в Куклен театър ще се състои премиерен спектакъл „Тя. Палечка."

***
Трявна.
От 17.00 часа на Старинния площад „Капитан Дядо Никола" в Трявна ще бъдат открити Дни на дърворезбата.

***
Шумен.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Замъка" ще бъде дадена пресконференция с международното жури по цигулка с председател проф. Минчо Минчев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.