• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/***
София.
В София Хотел Балкан президентът Румен Радев ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***
София.
Заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева ще се срещне със заместник министър-председателя и министър на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Давор Иво Щир. От 14.30 часа в МВнР двамата ще направят съвместно изявление.

***
София.
От 11.00 часа в зала „ЕФЕ" на хотел „Маринела" официално ще бъде открит Световният конгрес по лозарство и винарство, който ще продължи до 2 юни. Конгресът ще бъде официално открит от министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Славейков" в сградата на Френския културен институт ще се проведе двудневен обществен форум за Зелена столица, организиран от посолството на Франция в България и Столична община.

***
София.
От 10.00 часа в Големия салон на БАН, в рамките на два дни ще се състои шестата Национална конференция с международно участие „Mеталознание, хидро- и аеродинамика, национална сигурност '2017".

***
София.
От 11.00 часа в Музея на съобщенията ще се състои официалното валидиране на пощенска карта на Българския фармацевтичен съюз (БФС) със специален пощенски печат по повод 10-тата годишнина от учредяването на съсловната организация.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод откриването на Международното изложение TRUCK EXPO 2017 - най-новото от света на тежкотоварната автомобилна индустрия.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА, Институтът за икономически изследвания при БАН ще представи Годишния доклад за икономическо развитие и политики в България.

***
София.
От 14.30 часа в двора на 03 РУ на СДВР, ул. „Индже войвода" №2 ще се проведе официална церемония по повод успешното завършване на първата година от проекта „Детско полицейско управление".

***
София.
От 17.30 часа в галерия „Академия" ще бъдат представени най-новите издания на Националната художествена академия, посветени на нейната 120-та годишнина.

***
София.
От 19.00 часа в Първо студио ма БНР вокална група „Радиодеца" на Българското национално радио с диригент Илина Тодорова ще изнесе концерт.

***
София.
От 20.00 часа под куполите на „Ларгото" струнен квартет от „Симфониета „София" ще открие с музикална програма международната конференция „Университетът като градски културен институт" на СУ „СВ. Климент Охридски", съвместно със Столична община.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Областна управа Благоевград, председателят на ДАЗД Офелия Кънева ще даде пресконференция на тема „От първи юни 2016-та до първи юни 2017", отчет пред децата за свършената работа от Държавната агенция за закрила на детето.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в Клуба на БСП Благоевград народният представител от Благоевградски многомандатен избирателен район Николай Бошкилов ще даде съвместна пресконференция с новоизбрания председател на Общинския съвет на БСП Благоевград Любен Милев.

***
Бургас.
От 10.00 до 12.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Конт Андрованти" 5, народният представител Диана Йорданова ще има приемен ден за жителите на Бургас.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1, народният представител Нели Петрова организира приемна за граждани.

***
Велико Търново.
От 14.30 часа в кабинет №307 на ПГ по моден дизайн ще се състои съвместна представителна изява по проект „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене подготовка чрез дейности, развиващи специфични знания, умения и компетентности (Твоят час)".

***
Видин.
От 15.00 часа в конферентния център на Областна администрация ще се проведе дискусия по проект „Младежки пътници" на Свободен младежки център, финансиран по програма Interreg - IPA CBC България - Сърбия.

***
Враца.
От 11.00 часа в СУ „Христо Ботев" ще бъде представена книгата „Разкажи ми за Ботев".

***
Враца.
От 16.00 часа в Регионалния исторически музей ще се проведе младежка дискусия „В духа на Ботев".
От 17.30 часа в музея ще бъде представена изложба от частната колекция на Георги Мъндев - „Христо Ботев в българската филателия".

***
Враца.
От 20.30 часа от СУ „Христо Ботев" до пл. „Христо Ботев" ще се проведе факелно шествие под надслов „Полетът".

***
Добрич.
В 09.30 часа в Концертна зала „Добрич" ще бъде открит областният конкурс - рецитал „За да я има България".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Концертна зала на Младежки център - Добрич ще бъде представен спектакълът „AFTER PARTY".

***
Добрич.
В Младежки център - Добрич ще бъде представена изложбата „Минералите в Добрички регион".

***
Карлово.
От 10.00 часа в малката заседателна зала на Община Карлово, народният представител от ПП ГЕРБ ген. Константин Попов ще проведе среща с кметове на партията от община Карлово и с жители.

***
Кърджали.
От 11.00 часа в двора на ОДМВР директорът старши комисар Венцислав Момчилов ще връчи оборудваните нови автомобили за Пътна полиция.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на областна администрация ще се проведе пресконференция.

***
Плевен.
От 09.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в сградата на библиотека „Христо Смирненски", народният представител Владислав Николов организира приемна за граждани.

***
Раковски.
От 10.00 до 12.00 часа в сградата на общинската администрация в Раковски, народният представител от ПП ХЕРБ Младен Шишков организира приемна за граждани.

***
Русе.
От 12.30 часа в зала №1 на Областна администрация - Русе, омбудсманът Мая Манолова и екип от експерти на институцията организират изнесена приемна за граждани. Телефон за предварително записване - 082 812 223.
В 12.00 часа в залата на Регионалния съвет на КНСБ, омбудсманът ще обсъди с местното ръководство на синдикалната организация проблемите на работниците от „Русенска корабостроителница Запад" АД.

***
Свищов.
От 19.00 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" „Големите пари" от Алън Ейкборн - благотворителен спектакъл на ДТ при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" в подкрепа на Димитър Андреев и неговото семейство за преодоляване на последствията след пожара в техния дом.

***
Сливен.
От 10.00 часа в зала 105 на община Сливен ще се състои пресконференция с председателя на Общински съвет - Сливен Димитър Митев по повод предстоящото редовно заседание на 30 май.

***
Сливен.
От 11.00 часа в пресклуб Сливен ще се състои пресконференция с директора на Бюро по труда - Сливен Тихомира Димитрова.

***
Сливен.
От 11.00 часа пред сградата на Община Сливен ще бъде открит Евробазар на местни продукти.

***
Сливен.
От 18.00 часа в „Зала Сливен" ще се състои благотворителен концерт „Да помогнем на Самуела заедно" .

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в РБ „Захарий Княжески" ще бъде представен документалният филм „Светителят хирург", посветен на живота и делото на Свети Лука Кримски Чудотворец. Автор на филма Ангел Бончев.

***
Търговище.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Преслав" 7, народният представител д-р Венка Стоянова организира приемна за жителите на Търговище.
От 17.30 часа на площада пред Драматичния театър в града ще се проведе празник за децата по случай 1 юни, организиран от ЖГЕРБ - Търговище и народния представител д-р Венка Стоянова.

***
Хасково.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА, председателят на Коалиция „Да за Димитровград" Стефан Димитров и кметът на село Каснаково Тодор Атанасов ще дадат пресконференция по повод предстоящия детски празник в селото.

***
Шумен.
От 14.00 до 16.00 часа в областният офис на ПП ГЕРБ на ул. „Съединение" №107, народните представители д-р Румен Генов и Димитър Александров ще проведат открита приемна за граждани.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.