• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***

София.
От 10.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност на тема „Рискове и заплахи за националната сигурност на Република България и необходими мерки за нейното укрепване".

***
София.
На 30 май във Военната академия „Георги Стойков Раковски" е обявен Ден на отворените врати, посветен на полковник Борис Дрангов. Началото на Деня на отворените врати за граждани и гости на столицата е от 09.00 часа. От 16.00 часа във Военната академия ще пристигнат министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев. От 16.30 часа в Акедемията ще бъде представена книгата „Азъ служихъ при Дранговъ" с автор Красимир Узунов.

***
София.
От 10.00 часа в „Бест Уестърн Експо хотел" министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще открие международна конференция „Гаранция за младежта - средносрочен преглед на изпълнението".

***
София.
От 15.00 часа председателят на Народното събрание Димитър Главчев ще се срещне със заместник министър-председателя и министър на външните работи и европейските въпроси на Република Хърватия Давор Иво Щир, който е на официално посещение в България.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Музейна" в централата на БЧК ще се проведе кръгла маса на тема „Възможности за по-добра закрила за децата бежанци в България".

***
София.
В 09.30 в хотел „Кристал Палас" ще се проведе кръгла маса на тема „Противодействие на трафика на хора с цел трудова експлоатация: Подобряване на мултидисциплинарното сътрудничество чрез обмен на практики и информация".

***
София.
От 09.30 часа в сградата на Френския културен институт продължава вторият ден от „Обществени форум за Зелена Столица".

***
София.
От 09.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Недялко Ц. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Цветомир М., Борислав П., Бойко Г. и др. за контрабанда по чл. 242, ал.1, б. а, б, в, д, е, ж, з НК.

***
София.
От 10.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло В. Георги Б. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на тема „Тютюнът - заплаха за развитието" по повод 31 май - Световен ден без тютюнопушене на Световната здравна организация (СЗО).

***
София.
От 10.00 часа в Големия салон на БАН ще се състои шестата Национална конференция с международно участие „Mеталознание, хидро- и аеродинамика, национална сигурност '2017".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на БТПП ще се проведе конференция „10 години България в ЕС - ползи и предизвикателства. Приносът в сътрудничеството със страните от ЦЕФТА".

***
София.
От 10.00 до 14.00 часа в хотел „Даунтаун" ще се проведе експертна кръгла маса „Развитие на ранна дигитално-медийна грамотност у децата".

***
София.
От 10.30 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Александър А., Александър Д., Арутюн С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Стефан С., Милен М., Яким В. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа, в зала „Бизнес салон" на хотел „Кристал палас" ще се проведе пресконференция на тема: "Роботизираната хирургия - нова надежда за пациентите с простатен карцином".

***
София.
От 11.00 часа заместник-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев ще провери изграждането на тротоар по ул. „Шандьор Петьофи" между ул. „Княз Борис Първи" и ул. „Цар Асен" (близо до петте кьошета).

***
София.
От 11.00 часа в залата на кино „Люмиер Лидл" ще се проведе пресконференция по повод старта на 24-то издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино в България.

***
София.
От 11.00 часа в ресторант „Фокача" ще се състои пресконференция по повод петото издание на Изложение „Мисия Здраве", което ще проведе на 2-4 юни 2017 г.

***
София.
От 11.30 часа на площадката по пътна безопасност в 8-мо СУ „Васил Левски", (ж. к. „Младост 1" ул. „Полк. Г. Янков" № 3), специалисти от сектор колоездене на НСА ще проведат велообучение.

***
София
От 18.00 часа в галерия „Сердика" ще бъде открита изложба живопис на Венцислав Павлов.

***
София.
От 19.00 часа в ДНК, за втора поредна година студентите от магистърска програма „Мода и бизнес стратегии" на НБУ на преподавателя по мода Николай Пачев ще представят своите дипломни колекции на събитието Fashion Forecast 2018.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Институт „Перспективи" във връзка със състоял се младежки обмен с 40 участници от Белгия, Португалия, Франция, Италия, Словакия, Румъния, Гърция и България, които заедно са разработили 6 модела за стартиране на бизнес, основан на принципите на социалното предприемачество.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се проведе пресконференция по случай гостуващата национална изложба на осемнадесет български музеи „Сабите на войводите".

***
Велико Търново. /с. Пчелище.
От 10.30 часа в Читалището в селото ще се проведе открита приемна на заместник-кмета на община В. Търново, Председателя на ВТОбС и Директора на ОДМВР.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Тартюф" - комедиен спектакъл.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе концерт на възпитаници на СУ „Емилиян Станев" /пианисти и акордеонисти/.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Зала 30 в Младежкия дом ще се проведе концерт на учениците от класа по пиано с преподавател Стефка Бочева.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Читалище „Искра" ще бъде представен „Йерма" - благотворителен спектакъл в подкрепа на двойките с репродуктивни проблеми. .

***
Видин.
От 11.30 часа в заседателна зала 6-ти етаж кметът на Община Видин Огнян Ценков ще даде пресконференция по актуални теми.

***
Враца.
От 17.00 часа във фоайето ма РИМ -Враца ще бъде представена самостоятелна изложба на Явор Витанов.

***
Враца.
От 17.30 часа в НЧ „Светлина" в с. Баница, кметът на Община Враца Калин Каменов ще се срещне с ръководителите на 71-вия НТП „Козлодуй-Околчица".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложбата „Глинени структури" на Христо Йонков.

***
Добрич.
От 19.00 часа, в Драматичен театър „Йордан Йовков", Драматичен театър „Гео Милев" - Стара Загора гостува със спектакъла „Полет над кукувиче гнездо".

***
Дупница.
От 11.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ ще се проведе приемна на народния представител Ивайло Константинов.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в залата на читалище „Братство" ще се проведе концерт на смесен хор „Братство".

***
Пазарджик.
В 14.00 часа, в Окръжния съд в Пазарджик, ще се гледа искане за изменение мярката за неотклонение на Ахмед Муса Ахмед, подсъдим по делото за съпричастност към ИДИЛ, от „Задържане под стража" в „Домашен арест", както и на двама от подсъдимите Ангел Симов и Орхан Бързак да бъдат променени мерките им от „Парична гаранция" в по-лека такава.

***
Перник.
Заместник-министър Малина Крумова ще инспектира обновителните дейности по програмата за саниране в градовете Перник и Бобов дол. От 09.30 часа ще бъде посетен блок 8, вх. А и Б в ж.к. „Тева" на град Перник. След това заместник-министър Крумова ще извърши проверка на блок 80, вх. А и Б в същия квартал. В 11.00 часа ще се състои оглед на сградата на ул. Петко Каравелов, блок 106, вх. А и Б, а в 11:30 часа - на сграда в квартал Дараците, ул. Отец Паисий, блок. 106, вх. А и Б.
От 13.00 часа ще бъде проверено изпълнението на дейностите по реновиране на блок 94 в квартал Миньор на град Бобов дол.

***
Пловдив.
От 09.30 часа, в зала 11 на Районен съд-Пловдив, 23 наказателен състав ще проведе съдебно заседание по делото срещу Виолина Г. и Георги Г., обвинени в длъжностно присвояване в големи размери.

***
Пловдив.
От 09.30 часа, в зала 1 на Апелативен съд-Пловдив ще проведе съдебно заседание по делото срещу Ахмед. А. обвинен в престъпления по чл.108 ал.1 НК, чл. 109 ал.2 НК, 164 ал.1 Наказателния кодекс.

***
Пловдив.
От 10.30 часа ще се проведе пресконференция в заседателната зала на Община Пловдив, за запознаване с последните тенденции в развитието на ИТ и аутсорсинг сектора в Пловдив.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа, в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия", общинският съветник Иван Вичков ще приема граждани.

***
Разград.
От 12.00 часа във фоайето на Общинския културен център - Разград ще бъде открита седмица на „Отвореното образование".

***
Силистра.
От 14.00 до 18.00 часа на площад „Свобода" ще се проведе Образователна панорама.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Международен турнир по свободна борба за деца „Станчо Колев"

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Драматичен театър ще се проведе концерт-спектакъл по повод 110 години Археологическо дружество „Августа Траяна".

***
Стара Загора.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" ДТ „Сава Огнянов" Русе представя постановката „Легло за трима" с участието на Николай Урумов.

***
Тутракан.
В 08.00 часа пред паметника на Таньо войвода ще тръгне 32-ят национален поход „По пътя на четата на Таньо войвода". За четири дни по пътя на четата през днешните общини Тутракан, Исперих, Разград, Ветово, Цар Калоян и Попово ще преминат стотици ученици от цялата страна.

***
Хасково.
От 18.30 часа в зала „Дружба", народният певец Тодор Кожухаров ще отпразнува 40 години на сцената с юбилеен концерт, който ще бъде и в подкрепа на Ники Корондилева.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще има брифинг.

***
Шумен.
От 17.30 часа Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров" организира среща кулинарен воаяж „Истории в рецепти".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.