• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
По повод навършването на 80 г. от раждането на Негово величество цар Симеон Втори в катедралния храм „Св. Александър Невски" ще се състои Благодарствен молебен към Всеподателя Бога. Той ще бъде оглавен от Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и митрополит Софийски, в съслужение с Високопреосвещени митрополити от Светия Синод на Българската православна църква. По повод 80-тия рожден ден на Н.В. Цар Симеон II в двореца „Врана" ще гостуват членове на кралски фамилии от цяла Европа. На събитието са поканени и представители на държавната и местна власт в България.

***
София.
От 09.30 часа 23-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Елизабет М. и Дмитрий А., на които са повдигнати обвинения за пране на пари.

***
София.
От 09.30 часа Wizz Air организира пресконференция в хотел Crystal Palace.

***
София.
От 09.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери С., Севделин О. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Роял I" на „София Хотел Балкан" ще се проведе конференцията на фондация „Фридрих Еберт" и фондация „Солидарно общество „Обновлението на социалните и демократични ценности като неотменна част от модернизацията на социалдемократическите партии". На събитието ще участват зам.-председателят на Народното събрание Валери Жаблянов, народният представител от „БСП за България" Стоян Мирчев и евродепутатът от БСП/ПЕС Георги Пирински.

***
София.
От 10.30 часа в Гранитна зала на Министерския съвет министър-председателят Бойко Борисов свиква работна среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации, на която ще бъдат обсъдени мерките за намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите.

***
София.
От 10.30 часа на сцената в Sofia Ring Mall ще се проведе пресконференция по повод откриването на първото по рода си в България изложение ЕКСПО „МОИТЕ ПАРИ" - Всичко за личните финанси.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА по време на пресконференция ще бъде представен новоучреденият Атлантически съвет на България.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Поля П., Спасена Г. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери реконструкцията на Столичния зоопарк.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, по време на международният лагер ЛъкиКидс ще представи своята програма, чрез която децата между 5 и 14 години могат неусетно да научат английски език.

***
София.
От 12.30 часа в Народното събрание депутат от Държавната дума на Руската федерация и заместник-председател на Комисията по международни отношения Анатоли Карпов ще се срещне с председателя на парламента Димитър Главчев, с председателя на ПГ на коалиция „Обединени патриоти" Волен Сидеров, с представители на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта, както и с представители на Групата за приятелство с Русия.

***
София.
От 14.00 часа заместник-министърът на икономиката Александър Манолев ще отличи по време на официална церемония победителите във финала на националния етап на конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството. Церемонията по награждаването ще се състои в сградата на Представителството на Европейската комисия в България.

***
София.
От 13.30 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гроздан Т., Иван П. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.00 часа на игрищата на Спортна София (Зона Б5) Христо Стоичков ще открие столичните квалификации на Kamenitza Фен Купа 2017.

***
София.
От 19.00 часа в Dada Cultural Bar ще се проведе среща с Нилтон Сантяго и премиерата на стихосбирката му „24 часа в живота на едно водно конче". Събитието е част от 12-то Международно издание на фестивала СОФИЯ: ПОЕТИКИ.

***
Асениовград.
От 18.00 часа в Градска библиотека „Паисий Хилендарски" ще бъде открит фестивал „Картините оживяват", с който започват Паисиевите дни. В 18.30 часа ще бъда излъчен френският игрален филм „Влюбените от Монпарнас 19" за художника Амедео Модилиани в Градска библиотека.

***
Благоевград.
От 10.00 часа „Работилничка за усмивки" ще отвори врати за малчуганите и техните родители във фоайето пред салона на Кукления театър.

***
Благоевград.
От 10.30 часа ще бъде отслужен водосвет на новия парк "Македония" (бившите казарми).

***
Благоевград.
От 11.30 часа в зала "22 септември" ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия фестивал "Франкокофоли".

***
Благоевград.
От 21.00 часа в парк „Македония" ще се състои церемонията по връчване на годишните Награди на БГ Радио.

***
Бургас.
От 09.00 часа в Държавната опера ще започне Научната програма на 17-ия Научен конгрес на Български зъболекарски съюз.

***
Бургас.
От 09.30 часа в Смарт център-Бургас ще се проведе Годишната аутсорсинг конференция и Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017.

***
Бургас.
От 14.00 часа в аулата на УМБАЛ - Бургас (в стария корпус) ще се проведе семинар по редки болести „Да добавим живот!".

***
Бургас.
От 19.00 часа на Мостика ще се проведе масово надиграване „Включи мегдана".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Културен център „Морско казино" ще бъде представена арт инсталация "Ветропоказателят на седемте морета".

***
Бургас.
От 19.00 часа в хотел „Приморец" ще се проведе тазгодишното издание на Innovation, Technology & Sourcing Awards 2017.

***
Видин.
От 10.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на представители на Русенския университет и на неговия филиал във Видин.

***
Видин.
От 18.30 часа в Крайдунавския парк във Видин е дефилето на участниците и церемонията по откриването на фестивала „Танци край Дунава".

***
Димитровград.
От 10.30 часа в клуб „Славянски" ще се проведе 4-тият турнир по бридж, шах, табла и дама за хора от третата възраст.

***
Добрич.
От 17.00 часа в Градски парк „Свети Георги" ще се състои концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде открит Национален ученически конкурс „България и Първата световна война. Места на памет"
по проект „NETWORKING IN PRESERVING THE FIRST WORLD WAR MULTICULTURAL HERITAGE IN THE DANUBE COUNTRIES".

***
Пловдив.
От 10.00 до 13.00 часа в библиотека „Иван Вазов" ще се състои кръгла маса на тема „Опазване на специалните колекции в България и Русия".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в Аграрния университет ще се проведе заседание на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България. От 15.00 часа в заседателната зала на Ректората пресконференция ще дадат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и Председателят на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев.

***
Пловдив.
От 17.00 часа в дома на Христо Г. Данов в Пловдив, Стария град, в рамките на ежегодната инициатива „Пловдив чете" ще бъде връчена Националната награда „Христо Г. Данов" - 2017 година.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 308 ще се проведе пресконференция, във връзка с Фестивал „Античният Абритус".

***
Смолян.
От 18.00 часа в Клуба на дейците на културата ще бъде представена фотоизложбата „Аз, фотографът".

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Инициативния комитет на собствениците на парцели в квартал "Бедечка".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в галерия „Байер" ще бъде открита изложба с творби на участниците в 22-рото издание на пленер по живопис „Дружба 2017".

***
Шумен.
От 13.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод организирана благотворителна кампания за събиране на средства за лечението на страдащ от раково заболяване младеж от Шумен.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.