• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 21-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу акушерката Емилия К. (чл. 115-118 НК).

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас Д., Мартин В. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе дискусия на тема „Политически аспекти на Парламентарното измерение на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз" с участието на членовете на Европейския парламент от Република България и ръководствата на Комисията по външна политика, Комисията по отбрана, Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, Комисията по бюджет и финанси, Комисията по икономическа политика и туризъм и Комисията по енергетика .

***
София.
От 10.30 часа на паркинга пред Стадион Васил Левски Столична община и Лидл България ще обявят официалния старт на проекта "Зелена линия Витоша" 2017. Параметрите на проекта Зелена линия Витоша 2017 ще представят Евгени Крусев, заместник-кмет по транспорта на Столична община и Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

***
София.
От 11.00 часа пред бюст-паметника на писателя Николай Хайтов Националният фронт за спасение на България, ПГ „Обединени патриоти" и телевизия СКАТ ще отбележат 15-а годишнина от кончината на великия писател Николай Хайтов. На събитието ще присъстват вицепремиерът Валери Симеонов, както и народни представители от ПГ „Обединени патриоти".

***
София.
От 12.00 часа в зала 108 в Българската народна банка ще се състои пресконференция за представяне на новата медна възпоменателна монета на тема „140 години от рождението на Елин Пелин" от серията „Български творци".

***
София.
От 13.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алмохаммад А., Ал Абдалах Ф. и Ал Фанди Я., на които са повдигнати обвинения за тероризъм.

***
София.
От 14.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Станислав С., Станислав Т. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

 

***
София.
От 14.00 до 18.00 часа в зала „Киев" на Парк-хотел Москва, ще се състои обществена дискусия за смесени изборни системи и ще бъде предложен за обсъждане законопроект, изготвен от БСП, който предвижда 120 мажоритарно и 120 пропорционално избрани народни представители.

***
София.
От 17.00 часа в Столичната библиотека официално ще бъде открит Вторият международен хайку форум.

***
София.
От 17.00 часа в Софийската градска художествена галерия ще бъдат връчени наградите в тазгодишното издание на Националния конкурс за поезия „В полите на Витоша".

***
София.
От 17.00 часа в галери „Средец" ще бъде открита изложбата „Ярослав Вешин - един колоритен чех в България". Изложбата е подготвена по повод 101-ата годишнина на Националния военноисторически музей.

***
София.
От 18.00 часа в литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата на проф. д-р Георги Йончев - „Култура и психология: антропология на психичната болест".

***
София.
От 19.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се състои концерт на Софийския духов оркестър.

***
София.
От 20.00 часа в парка на Военна академия „Г. С. Раковски ще бъде открито осмото издание на летния фестивал „Опера в парка".

***
София.
От 20.00 часа в парк-дворец Врана ще бъде открито четвъртото издание на цикъла концерти „Споделете музиката в Двореца Врана" на Софийска филхармония.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК италианско трио IL VOLO ще изнесе концерт.

***
к. к. Албена.
От 23.00 часа започва програмата, с която ваканционно селище Албена ще посрещне първото юлско слънце.

***
Асеновград.
От 10.00 часа в двора на ПГ „Св. Патриарх Евтимий" ще бъде открита нова мемориална плоча в памет на писателя Николай Хайтов.

***
Асеновград.
Районен съд-Асеновград ще заседава по искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража" спрямо деветимата обвиняеми заради участието им в побой над деца спортисти.

***
Балчик.
Ще се проведе кръгла маса на тема „Устойчиви партньорства и решения за активно сътрудничество между академичните среди и Държавната агенция за закрила на детето".

***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" в сградата на Община Благоевград ще се проведе редовното заседание на Общинския съвет.

***
к. к. Боровец
За пета поредна година в Боровец ще се проведе фолклорният фестивал "Магията на Рила планина".

***
Бургас.
От 10.00 часа до входа на Летище Бургас ще отвори врати Авиомузей Бургас. Програмата започва с детска работилница за изработване на хартиени самолети и хвърчила, демонстрация на макетите, изложба с рисунки на летателни апарати и др.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Експозиционен център "Флора-Бургас" ще започне търговското изложение за вино и храни, произведени в България - "Винен Джулайфест 2017".

***
Бургас.
От 19.00 часа в парк "Езеро" до Конната база официално ще бъде открито 10-то издание на Фестивала на пясъчните скулптури.

***
Бургас.
От 19.00 часа на Централния плаж до Моста ще започне концерт за Джулай морнинг.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Калин Калевски ще проведе приемен ден в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1

***
Велико Търново./с. Дебелец.
От 10.30 часа пред Здравната служба ще бъде открит Център за работа с деца и младежи.

***
Велико Търново.
От 17.00 часа на ул. "Христо Ботев" 18 А ще бъде открит приемният офис на народните представители от "БСП за България".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще бъде представена книгата „Народни песни и обичаи от село Сушица през XIX век" от Диляна Стоянова.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа на пл. „Цар Асен I" ще бъде открит Международният реанакторски фестивал „Ежедневието на средновековен Търновград - Възходът на цар Калоян".

***
Видин.
От 11.30 ч. в Конферентната зала на Областната администрация ще се проведе кръгла маса на тема: „Равен достъп до жилища за роми от кв."Нов път" - гр. Видин. История и реалности"

***
Враца.
От 15.00 часа в в хотел „Хемус" Българското училище за политика „Димитър Паница" организира регионална среща по проблемите на децата от Северозападен район на България.

***
Горна Оряховица.
От 09.00 часа в спортна зала „Никола Петров" ще започне Държавен индивидуален шампионат по акробатика за юноши и девойки, младежи, мъже и жени, под домакинството на КСА „Акро Нова".

***
Горна Оряховица.
От 21.00 часа в Летния театър ще бъде представен филмът „Лудетини", режисьор Паоло Вирдзи, част от гостуването на „София филм фест" в града.

***
Гърмен./с. Огняново.
От 07.30 часа Негово Високопреосвещенство Неврокопски Митрополит Серафим ще извърши тържествен водосвет за освещаване на новопостроения параклис „Св. ап. Павел". От 09.30 часа ще отслужи Света Литургия.

***
Добрич.
От 19.00 часа на пл. „Свобода" ще се проведе концерт на Фолклорен ансамбъл „Кирилица" и Танцов ансамбъл „Фантазия". Събитието е част от Дните на руската култура - Добрич 2017.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА сдружение „ЛАРГО" ще представи резултатите от изпълнения проект „Жажда за живот" - рисковете пред детското развитие се появяват още преди раждането.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа във фоайето на Общински драматичен театър ще бъде открита изложбата „Модни скици" на участници в клуба по моден дизайн към ПМГ - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа на площад „Велбъжд" ще се представи фолклорният спектакъл „Свята земя българска". Участват ансамбъл „Чинари", Поли Паскова, Шкумбата".

***
Пловдив.
От 09.00 часа на сцената на галерия „Тракарт" ще се проведе публичната защита на дипломните проекти на завършващите арт мениджъри и арт PR-и от випуск 2017 на АМТИИ.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в Окръжен съд Пловдив ще се гледа делото срещу жена, обвинена в кражба на чужди вещи.

***
Пловдив.
От 9.00 часа в Районен съд- Пловдив ще се гледа делото срещу жена, обвинена причинила имотна измама в особено големи размери - 660 050 лв.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в Районен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу жена, обвинена в отглеждането на марихуана.

***
Пловдив.
От 17.00 часа ще отворят вратите на първото издание на пловдивския рок фестивал - Hills of Rock 2017, който се провежда в парка около "Гребен канал" до стадион „Пловдив".

***
Разград.
От 09.30 часа на стената на яз. Бели Лом ще се проведе състезание по риболов за служители на ОДМВР - Разград и РДПБЗН-Разград.

***
Свищов.
От 13.00 часа в Гербовата зала на Община Свищов регионалният представител на Комисията за защита от дискриминация организира приемна.

***
Сливен.
От 11.00 часа в зала 105 на Община Сливен ще се проведе пресконференция с участници - кметът Стефан Радев, председателят на постоянната Комисия по здравеопазване към ОС д-р Димитър Павлов и членовете на комисията, изпълнителният директор на МБАЛ "Д-р Иван Селимински"- Сливен д-р Васислав Петров и директорът на РЗИ-Сливен - д-р Петя Балулова. Темата е бъдещето на Центъра за кожно-венерически заболявания.

***
Смолян.
От 11.30 часа от паркинг при църква „Св. Висарион Смолянски" в Смолян ще бъде даден стартът на тридневния велотур, който ще премине през селата Турян, Милково, Кошница, Могилица, Горна Арда, Арда, Сивино, Смилян, Полковник Серафимово.

***
Смолян./с. Бостина.
От 12.00 часа в в църквата „Св. св. Петър и Павел" ще бъде раздадена благословена трапеза по повод Петровден - празникът на село Босина.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в зала 2 в сградата на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод откриването на Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме", в която ще вземе участие сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското първенство в Амстердам през миналата година Мирела Демирева.

***
Тутракан.
От 17.00 часа в крайдунавския парк ще се проведе Празник на кайсията.

***
Хисаря.
От 18.00 часа в кв. „Момина баня", местността „Дюлите" , ще се състои официалното откриване на Националния събор „Хайдут Генчо".

***
Чипровци.
От 16.00 часа в Чипровската света обител „Св. Йоан Рилски" ще бъде посрещнато копие на чудотворната икона на Св. Богородица - „Вратарница" от Света гора. От 18.00 часа ще бъде отслужена тържествена архиерейска Вечерня в централния манастирски храм с последованието на петохлебието.

***
Шабла.
От 22.00 часа под звездите на централния плаж на къмпинг „Добруджа" ще започне музикалната програма за Джулай Морнинг.

***
Шумен.
От 14.00 часа в зала 2 на областна администрация ще се проведе извънредно заседание на Асоциацията по ВиК.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.