• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***

Варна.
Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов ще присъстват на деня за високопоставени гости на националното военноморско учение с международно участие „БРИЗ 2017".

***
София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в зала 702 на АПИ в присъствието на министър Николай Нанков председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов ще подпише договорите за проектиране и строителство и за строителен надзор на 9.3 км от автомагистрала „Хемус" между Ябланица и Боаза.

***
София.
От 13.30 часа министърът на околната среда и водите Нено Димов ще обяви кампанията за набиране на нови проекти, които насърчават използването на електромобили в сградата на министерството на бул. „Мария Луиза" 22.

***
София.
От 14.00 часа министърът на икономиката Емил Караниколов ще връчи два сертификата за инвестиция клас А и два сертификата за инвестиция клас Б, издадени по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Събитието ще се състои в сградата на Министерството на икономиката.

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа в Централния военен клуб ще започне Традиционната годишна среща на посланиците на Република България. Срещата ще се проведе в периода 19 - 21 юли 2017 г.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад и проект на решение относно заявление за одобряване на бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация" ООД, гр. Монтана като ВиК оператор за периода 2017-2021 г.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на международната природозащитна организация WWF , по време на която ще бъдат представени различни решения и инструменти за постепенното спиране на незаконните сечи.

***
София.
От 10.30 часа в Дома на Европа ще се проведе публична дискусия на тема "Брекзит и бъдещето на Европа", организирана от евродепутата Илхан Кючюк.

***
София.
От 12.00 часа на площад „Александър Невски" кметът на Столична община Йорданка Фандъкова и директорът на библиотеката Юлия Цинзова ще открият кампанията на Библиобуса „Книгите идват при вас".

***
София.
От 14.15 часа кметът на София Йорданка Фандъкова и председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски ще посетят раннонеолитното селище в Слатина, за да се запознаят с последните открития, направени през настоящия археологически сезон. В проверката ще участва и зам.-кметът Тодор Чобанов. Проучванията се извършват от екип археолози от Националния археологически институт с музей - БАН, ръководен от чл.-кор. Васил Николов.
***
София.
От 17.30 часа от храм-паметника „Александър Невски" ще тръгне протестно автошествие с искане за по-строги мерки срещу войната по пътищата.

***
София.
От 19.00 часа в ресторант Corso ще бъде представена книгата на Катерина Евро „Тетрадка за рецепти и спомени".

***
София.
От 19.30 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе концерт от цикъла „Остров на музиката" - Група „ОМ" и Трио „P.R.O.Acoustic".

***
Бургас.
От 14.00 до 17.00 часа общинският съветник Живко Табаков ще приема граждани в централата на ДБГ - Бургас.

***
Бургас.
От 20.00 часа в Летния театър ще бъде представен спектакълът "Магията на българския фолклор".

***
Бургас.
От 21.00 часа мариачите от оркестър "Ла Туна" от университета "Алкала де Енарес" в Мадрид ще свирят на откриването на Фестивала "С книга на плажа" в Експозиционен център "Флора".

***
Варна.
От 10.00 часа в Радио Варна, малък арт салон, ще се състои пресконференция на Община Долни чифлик по проект „Подкрепа на звено за иновативно предоставяне на почасови услуги за социално включване в общността и в домашна среда за независим живот на нуждаещите се жители на община Долни чифлик".

***
Варна.
От 17.30 часа пред входа на Морската градина ще се състои протест "Да спрем убийствата на пътя".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа пред читалище „Надежда" ще се проведе работилница „Сръчни ръце", организирана от Клуб по битова култура към Читалище „Надежда".

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в регионалния пресклуб на БТА Националният военен университет „Васил Левски" ще даде пресконференция по повод обявяване началото на проект „Подкрепа за развитие на човешките ресурси и научно-изследователския потенциал на Национален военен университет „Васил Левски" за утвърждаването му като съвременен център на знанието".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в читалище „Надежда" ще се проведе творческо ателие „Красотата на българския фолклор" с ръководител Райчо Димитров.

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще бъдат отворени ценовите предложения на участниците в обществена поръчка с предмет: „Доставка на моторни превозни средства за нуждите на община Враца по шест обособени позиции".

***
Враца.
От 10.00 часа в градинката зад паметника на Христо Ботев ще се проведе събитието „Приказни пътечки" от програмата „Лято в библиотеката 2017".

***
Добрич.
Пред паметната плоча на кап. Димитър Списаревски ще бъдат положени венци и цветя по повод 101 години от неговото рождение.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба живопис на Антон Антонов.

***
Камено.
От 21.00 часа на площада ще бъде прожектиран филмът на режисьора Ивайло Христов - „Каръци". Събитието е част от обиколката на „Пътуващо ляно кино с БНТ1".

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на „Фонд за превенция на престъпността - ИГА", по време на която ще бъде представен проектът „Алтернативно лято - 2".

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ПП „Да, България" по повод учредяването на структура на партията в Пазарджик.
***
Плевен.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на на Найден Зеленогорски - ПП Движение "България на гражданите", с коментар по актуални теми.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет - Пловдив.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 2 на Окръжен съд - Пловдив ще се гледа делото срещу мъж, обвинен в кражба и изнасилване.

***
Пловдив.
От 17.30 часа на бул. „Санкт Петербург" ще се проведе протест „Да спрем убийствата на пътя", организатор на събитието е Румяна Чобанова, съпруга на убития полицай на 13 май в Пловдив.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинските съветници от ПП ГЕРБ Радослава Ташкова и Георги Василев ще проведат приемни с граждани в офиса на партията в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А. От 17.30 часа на същото място започва срещата с общинския съветник д-р Аргир Аргиров.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Ани Лафчиева ще проведе приемна с граждани в офиса на партията в район „Източен" на ул. „Коста Паница"№5. От 17.30 часа ще започне срещата с общинския съветник Емил Русинов.

***
Садово.
От 10.00 часа екипът на ОИЦ - Пловдив ще открие мобилен офис.

***
Сливен.
От 10.00 часа в конферентната зала на Областна администрация Сливен областният управител Чавдар Божурски ще даде пресконференция за сливенските медии.

***
Стара Загора.
От 10.00 до 12.30 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведе лятна работилница за деца.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в храм „Св. Троица" Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи Вечерня по повод 140 години от боевете за Стара Загора по време на руско-турската освободителна война (1877 - 1878г.). От 17.30 часа от храма ще тръгне с литийно шествие до Мавзолей-костница „19 юлий 1877", където в 18.00 ч. ще бъде отслужена Заупокойна молитва в памет на загиналите при опожаряването на града старозагорци през 1877 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.