• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ София.
От 16.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще връчи 15-ите президентски отличия „Джон Атанасов" на млади български учени в областта на компютърните науки в четири категории.

***
София.
От 09.00 часа в „София Хотел Балкан" министърът на здравеопазването проф. Николай Петров ще открие Четвъртата годишна конференция „Иновации и добри практики в здравния сектор".

***
София.
От 09.00 часа министърът на българското европредседателство Лиляна Павлова ще открие Глобален ИТ център за компетенции на европейска технологична компания Atos на ул. „Рачо Петков Казанджията" №4.

***
София.
От 08.50 часа летище София ще посрещне рекордния за българско летище 5-милионния пътник. Той ще бъде поздравен от ръководството на летището и посрещнат с народни песни и танци на деца от столично училище.

***
София.
От 09.00 часа в София ТехПарк ще се проведе Международна конференция „От европейска към национална здравна политика" под патронажа на ректора на МУ - София проф. д-р Виктор Златков, дм, във връзка със 100 годишнината на университета.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел София Американската търговска камара в България организира дискусия на тема: Общият регламент за защита на личните данни в ЕС: Изисквания и предизвикателства за бизнеса".

***
София.
От 09.30 часа ще започне заседанието на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 6-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Х. Кьосев, К. Димитров, И. Спасов за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу прокурор Димитър Захариев (чл. 143, ал. 1, чл. 338, ал. 1 НК)

***
София.
От 10.00 часа в Дома на Европа ще се проведе международната конференция „Бъдещето на Европа и българската перспектива", организирана от Института за икономика и международни отношения и сп. „Икономист".

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад, относно утвърждаване на пределна цена на топлинна енергия и определяне на преференциална цена на електрическа енергия от комбинирано производство на „Топлофикация Петрич" ЕАД.

***
София.
От 10.00 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Колев, Г. Банев, Ч. Дюлгеров, Ю. Кузнецов, Д. Шопов, И. Илиев и Й. Бозукова за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел изнудване.

***
София.
От 10.00 часа в БТА Българското сдружение за проучване на затлъстяването и съпътстващите го заболявания (БАСОРД) ще даде пресконференция, на която ще дискутира ролята на т.нар. „имитиращи" храни за развитието на наднормено тегло и въздействието им върху генома. Сдружението ще представи инициативата „Училище за здраве - за деца, родители и учители" с принос към профилактиката на социално значими заболявания и предимно на детското затлъстяване.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу М. Георгиева, А. Ангелов, А. Янков, Г. Божилов, М. Кулишев, М. Стоянов, М. Георгиев, О. Попов, П. Цеков за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Чолов и П. Иванова за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу И. Игликов, Д. Игликов и М. Дойков за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.15 часа в кампуса на училището на ул. „Сияние" 1 в кв. „Панчарево" ще бъде дадено началото на изграждането на новия артцентър към Англо-Американско училище.

***
София.
От 10.30 часа в София Лайв Клуб ще се проведе пресконференция на израелската певица Ясмин Леви.

***
София.
От 11.00 часа Административен съд София - град ще разгледа протеста на Върховна административна прокуратура срещу увеличаване цената на природния газ.

***
София.
От 11.00 часа в зала „София" на „Гранд Хотел София" ще бъде представен 15. брой на „Юридически барометър" - гражданска инициатива, която стартира през 2010 г.

***
София.
От 11.00 часа в изложбена зала „Архиви" на ул. „Московска" 5 Държавна агенция „Архиви" организира пресконференция на тема „Българските държавни архиви пред предизвикателствата на Българското европредседателство".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА зам.-ректорът на Лесотехническия университет доц. д-р Нено Тричков ще даде пресконференция във връзка с началото на проекта „Подкрепа за развитието на научния капацитет в Лесотехническия университет". В пресконференцията участие зще вземат и проф. д-р Румен Томов - координатор на проекта; Сабина Генева - счетоводител на проекта; Христина Стефанова и Владимир Томов - сътрудници към проекта.

***
София.
От 11.00 часа в Културния център „Люлин" ще се проведе пресконференция във връзка със заключителната изложба по проект „Заедно творим на люлинския Крим".

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуб „България" на Националния стадион „Васил Левски" София2018 организира пресконференция.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Николай Колев - Босия ще даде пресконференция „Мятането на развалени домати по политици, администрация и магистратура е официално разрешено".

***
София.
От 12.30 часа ръководството на Съюза на демократичните сили ще даде пресконференция в централата на партията на ул. „Г.С.Раковски" 134.

***
София.
От 13.00 часа в зала 610 на Централно управление на НАП (бул. Дондуков 52) ще се проведе брифинг. На събитието ще бъде даден официален старт на втория сезон на Лотария с касови бележки, организиран от НАП.

***
София.
От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА Асоциацията на застрахователните брокери в България ще даде пресконференция във връзка с предстоящата Национална кръгла маса „Устойчиво развитие на застрахователния и осигурителния пазар в условията на динамична регулаторна среда" (14 - 15 октомври).

***
София.
От 13.00 часа 2-ри ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу О. Милчев, Г. Илиев, Т. Романов, Е. Стоянов, З. Танев, М. Георгиев, Н. Петков, Т. Танев, Г. Евлогиев, Е. Гарвански, Н. Данкинов, В. Савов, Е. Стоянова и У. Шейнова за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 12-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу С. Стефанов, М. Минчев, Я. Василев, Д. Миланов, К. Велинов, А. А. Хамуи, П. Сурчев, Г. Георгиев и М. Добрев за отвличане на лица.

***
София.
От 13.30 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Р. Димитров за изнудване.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Тържествена" на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) проф. Марио Монти ще изнесе публична лекция на тема „Могат ли националните политики да продължат да подкрепят международната интеграция? Случаят „Европейски съюз".

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Българска стопанска камара на ул. „Алабин" 16-20 ще се проведе семинар на тема „Психология на цените", посветен на възможностите за увеличаване на продажбите и промяна на възприятието на цените в нашите клиенти чрез използване на специфични психологически техники.

***
София.
От 14.30 часа в Независимия театър на ул. „Върбица"12 водещи маркетингови специалисти и изследователи от България, Румъния и Германия ще участват в конференция „Разпали въображението" и ще дискутират по темата за нагласите на потребителите в новата цифрова среда.

***
София.
От 14.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Д. Вангелов, Л. Мачанев и А. Христов за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" Христо Проданов и общинският съветник Борис Цветков ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 15.30 часа в зала „Договори" на Министерство на външните работи зам.-министър Георг Георгиев ще награди Лари Королов, канадски гражданин, виден деец на Македонската патриотична организация, с най-високото отличие на МВнР - „Златна лаврова клонка".

***
София.
От 16.00 часа в зала на 1 етаж в МБАЛ „Света София" ще се проведе безплатна лекция за здравословен начин на живот „Здрави Заедно".

***
София.
От 17.00 до 19.00 часа в Българския културен център на ул. „Веслец" 13 ще се проведе кръгла маса/дискусия на тема „В началото бе Словото или силата на вътрешната комуникация".

***
София.
От 17.30 часа на пл. „Независимост" (под куполите на Ларгото) ще се проведе обществено обсъждане на Задание за разработване на концептуален архитектурно-градоустройствен проект за площад „Света Неделя".

***
София.
От 18.00 часа в Културен център „Люлин" ще бъде представена изложба на деца от Центровете за настаняване от семеен тип „Паисий Хилендарски" и „Софроний Врачански".

***
София.
От 18.00 часа в големия салон на Централно управление на БАН ще се състои паметна вечер, посветена на акад. Николай Хайтов.

***
София.
От 18.30 часа в галерия „Нюанс" ще бъде представена изложба живопис „Рисунки" на Калина Мавродиева.

***
София.
В 19.00 часа в Българския културен център на ул. „Веслец" 13 ще се състои церемония по награждаване на победителите в класацията „ТОП ИКТ Работодател" за 2017 г.

***
София.
От 20.00 часа в хотел „Best Western Premier Sofia Airport" ще се проведе третото издание на Националните Медицински награди 2017.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в сградата на Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще се проведе пресконференция по повод премиерата на спектакъла „В полите на Витоша" по П.К.Яворов.

***
Бургас.
От 09.00 часа в Бизнес инкубатора ще се проведе форум „Директни програми за финансиране от Европейския съюз", където доказани експерти ще споделят опита си как се печелят и управляват проекти по някои от най-популярните европейски финансиращи процедури, като COSME, ERASMUS+, Програма Хоризонт 2020 - Инструмент за МСП и др.

***
Бургас.
От 17.00 часа, в Магазия 1 на Морска гара с изложба на гладиаторски шлемове на скулптора Васко Ернст Бърдаров и дизайнера Лилия Колева - Бардарова от Бърд-Арт студио ще бъде открит Фестивал на изкуствата.

***
Варна.
От 11.00 часа в главната зала на предверието на Професионалната гимназията по туризъм „Проф. Д-р Асен Златаров" ще бъде представено кулинарно ателие, водено от френски шеф-готвач Ален Тет, преподавател в Професионалната гимназия по туризъм и хотелиерство Жорж Фреш, Монпелие.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 народният представител Бонка Банкова орагнизира приемна за граждани.

***
Варна.
От 18.00 часа в Централния офис на ПП ГЕРБ - Варна председателят на Жени ГЕРБ Ирена Соколова ще участва в организирания от областната дамска структура на партията форум на тема: „Умереността като принцип за постигане на по-добри резултати".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в зала 302 на Общината ще се проведе пресконференция на 13-годишната Кристиана Кирилова от СУ „Емилиян Станев", спечелила голямата награда на международния музикален конкурс „Златна ябълка", провел се в Молдова.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод предстоящото откриване на второто издание на изложението-конкурс Младежко техническо творчество в Горна Оряховица. Изложението ще се проведе от 12 до 14 октомври.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ИЗ „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложбата „По другата повърхност" с куратор Красимир Русев.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в НЧ „Надежда 1869" ще се проведе среща с писателя Георги Жеков и новата му книга „Живот без диети".

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на стадион „Ивайло" ще се проведе Европейска квалификация за младежи до 17-годишна възраст: България - Украйна.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в НЧ „Надежда 1869" ще се проведе среща с писателя Георги Жеков и новата му книга „Живот без диети".

***
Враца.
От 09.00 часа Държавен архив - Враца обявява ден на отворените врати по повод 65 години от създаването си, като ще представи юбилейно издание по повод 140- години от Освобождението на Враца.

***
Враца.
От 10.30 часа ЕВК „Св. Софроний Врачански" ще отбележи 30-годишнина от своето създаване.

***
Враца.
От 17.30 часа в Синята зала на Младежкия дом ще се проведе поетичен рецитал по повод 75-тия юбилей на поета Иван Пенев.

***
Враца.
От 17.30 часа в РБ „Христо Ботев" ще бъде представена книгата „Вие сте тук" на Петър Пунчев.

***
Вършец.
От 12.00 часа на централния площад във Вършец ще се проведе митинг на недоволните граждани от по-високата цена на водата.

***
Габрово.
От 14.30 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Априлов - Палаузов" ще се проведе обучение за работа с робота „Лего" в рамките на Европейската седмица на програмирането.

***
Добрич.
От 09.00 часа ще се проведе извънредното заседание на Общинския съвет.

***
Добрич.
От 10.00 часа в Детска градина №32 Държавен куклен театър „Дора Габе" ще представи спектакъл „Косе Босе".

***
Добрич.
От 12.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще бъде представен проект „Кралят на музикалните инструменти", финансиран от бюджета на Община Добрич, по Програмата за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност, 2017 г.

***
Добрич.
Държавен архив - Добрич организира Ден на отворените врати по повод 66 години от създаването на държавните архиви в България, в рамките на което ще бъде представена витрина „Из документалното богатство на архива".

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Дома на културата ще бъде открит седемнайстия творчески сезон на НЧ „ Възродена Искра".

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА кметът на с. Тотлебен и Красимир Танчев от „Милкана" ООД ще дадат пресконференция на темата „Втори пешеходен поход Плевен - Тотлебен под мотото „Да слезем от колите и да повървим пеша!", който ще се състои на 14 октомври.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция по повод 120-ата годишнина от юридическата регистрация на Тракийско дружество „Воевода Руси Славов" - Пловдив.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91, общинският съветник Иван Вичков ще има приемен ден за граждани.

***
Русе.
От 10.00 часа в Музея на спорта ще се проведе пресконференция по повод началото на възстановителната дейност на емблематичната бивша Музикална гимназия в гр. Русе и трансформирането й в първия частен Нумизматичен музей в България.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областната администрация ще се проведе заседание на Постоянната комисия по земеделие, гори, рибарство и аквакултури.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в зала 2 на Общината ще се проведе пресконференция по повод фестивала „Здравей, Здраве!", който ще популяризира здравословния начин на живот

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в общинската зала „П. Р. Славейков" зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова ще открие първата Национална среща, посветена на училищната психология.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в в зала №2 на Община Стара Загора ще се проведе среща на тема „Училищната психология - реалности и перспективи".

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Дневния център „Св. св. Козма и Дамян" РБ „Захарий Княжески" организира среща, изложба и уъркшоп в рамките на Ден на психичното здраве.

***
Стара Загора.
От 15.00 часа в Международния младежки център - Стара Загора ще се проведе обучение на тема: „Заедно срещу антициганизма в България".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Художествена галерия ще бъде представена изложба живопис на Димо Генов.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Кукления театър ще бъде представена драматизация „Живота бяс" по текстове на Ф. М. Достоевски.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще бъде даден редовен брифинг.

***
Шумен.
От 10.00 до 16.00 часа в Държавен архив ще се проведе Ден на отворените врати.

***
Шумен.
От 11.00 часа в зала 309 на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски" ще се проведе Ден на кариерата.

***
Шумен.
От 13.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на ФК „Атлетик - Шумен" по повод инцидент с деца от клуба при футболен мач в Девня.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.