• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития на 15 ноември 2017

Предстоящи събития на 15 ноември 2017

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа в „Гранд Хотел София" министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие годишната среща на решаващия орган на Асоциацията на европейската петролна индустрия.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 12.00 часа в „София тех парк", сграда „Инкубатор", „Смарт класна стая", министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в представянето на официалното стартиране на проекта „Практични финанси" на неправителствената организация „Джуниър Ачийвмънт".

***
София.
От 09.00 часа в зала „Роял" на София Хотел Балкан, ще се официалното откриване и церемонията по награждаване по случай 19-ия Световен ден на Географските информационни системи (ГИС).

***
София.
От 09.00 до 17.30 часа, Читалище „Витоша", 2 етаж, (на адрес - гр. София, ул. „Ген.
Суворов" 68) сдружение „Аутизъм днес" организира Ден на отворените врати.

***
София.
От 09.30 часа II състав на Специализираният наказателен съд ще заседава по делото срещу Огнян М., Георги И., Теми Р., Еленко С., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Е., Емануил Г., Николай Д., Валентин С., Ели С., Уляна Ш., организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа, III състав на Специализирания наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, обвинение в тероризъм. (Двамата са съдени задочно за атентата на летище „Сарафово" в Бургас).

***
София.
От 09.30 часа в конгресен център „Европа" ще се проведе кръгла маса на тема „Европейски стълб на социалните права - предизвикателства и перспективи".

***
София.
От 10.00 часа, на паркинга пред „Национален стадион „Васил Левски", ще се проведе пресконференция за старта на кампания „Овладей пътя".

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Да спечелим заедно! Инициатива за спестяване на парите от изпушени цигари в четвъртък, 16 ноември - Ден без цигари".

***
София.
От 10.00 часа в заседателна зала на Съдебната палата ще се проведе представяне на проект „e-MEDIATION - Насърчаване прилагането на информационните и комуникационните технологии при разрешаването на международни спорове".

***
София.
От 10.00 часа, в големия салон на БАН, Институтът по органична химия с Център по фитохимия - БАН (ИОХЦФ-БАН) ще представи своите най-нови научни постижения и разработки.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе пресконференция в аудиторията на Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести в УМБАЛ „Александровска" ( 3 етаж), която е по повод социалната и здравната тежест на заболяването и предстоящия Световен ден за борба с ХОББ.

***
София.
От 11.00 часа в "Studio 5" (Площад България 1, НДК Вход А3), ще се проведе
работна закуска, на която общинските съветници от "Политическа група 5" ще
представят работата си за последните две години в Столична община.

София.
От 11.00 часа в Зала Б на БТПП ще се състои конференция, на която ще бъде представено проучване за бизнес климата „Европейско икономическо проучване 2018".

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуб „Журналистите"- СБЖ, ще се състои среща с испанския журналист Рамон Перес-Маура, зам.-директор на в. АВС, на тема: „Актуално за журналистиката в Испания".

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание Изпълнителният съвет на КТ „Подкрепа" ще проведе среща с Ръководството на ПГ на ПП ГЕРБ по повод Бюджет 2018.

***
София.
От 13.00 до 16.00 часа Министерството на земеделието, храните и горите отваря вратите си за посетители. Събитието се организира по повод 90-годишнината от построяването на емблематичната сграда и 70-годишнината от помещаване на институцията в нея.

***
София.
В зала New York City, Capital Fort, на бул. „Цариградско Шосе" №90, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Валентин Йовев ще участва в международна конференция в областта на геоинформационните и пространствени технологии Inspire 21 - Дигитална България. Очаква се изказването на г-н Йовев да започне в 13.30 часа.

***
София.
От 13.30 часа ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на ВСС.

***
София.
От 13.30 часа 5 състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу съдия Евелин Драганов, обвинен в престъпление срещу личността по глава II от Наказателния кодекс.

***
София.
От 14.00 часа в Конгресен център „Глобус" (в сградата на КНСБ) по инициатива на министър Николина Ангелкова Министерството на туризма организира обществена дискусия на проект на Закона за изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

***
София.
В 14.00 часа в зала „Триадица 2" на „Гранд хотел София" заместник-министър Малина Крумова ще вземе участие в Национална кръгла маса, организирана от Сдружение „Български врати, прозорци и фасади.

***
София.
От 14.00 часа в зала "Триадица" 2 на "Гранд хотел" - София (Ул. „Ген. Гурко" 1) Национална кръгла маса с представители на бизнеса и държавната администрация организира Сдружение „Български врати, прозорци и фасади" (СБВПФ).

***
София.
От 18:00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде представен сборникът „Сърце на длан". Негов автор е дългогодишният водещ на „Нощен хоризонт" Румен Стоичков, а това е четвъртата му книга.

***
София.
От 18.00 часа в Център за култура и дебат „Червената къща" ще се проведе четвърти тематичен модул то събития на платформата за документално изкуство В/ХОД.

***
София.
От 18.30 часа в зала „Надежда" на Столична библиотека ще бъде представен осми том от „Йордан Радичков. Събрани съчинения", който съдържа в себе си добре забравения му пътепис от Сибир от 1967 година „Неосветените дворове", както и любопитен разказ за пътуването му до Швеция от 1980 година „Малка северна сага" - две от най-важните творби в творческия път на писателя.

***
София.
От 19.00 часа в аула „Максима" Студентски съвет при УНСС организира „Студент на годината на УНСС 2017".

***
София.
От 19.00 часа, в зала Тържествена на Централен военен клуб - София (бул. Цар Освободител 7), В Световния ден на музикотерапията - 15 ноември, музикантите от акустична група "Точка БГ" и музикотерапевтът на психиатричната клиника на „Александровска" Цветина Панайотова (цигулка), ще свирят благотворително в подкрепа на терапията чрез изкуство за психично болни хора.

***
София.
В 19.05 часа с полет АZ 0521 на AlItalia от летище София ще oтпътува първата група участници в 26-та Национална Антарктическа експедиция.

***
Асеновград.
От 11.00 часа в сградата на общината ще се проведе пресконференция на кмета на община Асеновград д-р Емил Караиванов.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа, в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1, Общинските съветници от ПП ГЕРБ - Варна Николай Малев, Станислав Иванов, Юлияна Боева и Славчо Славов ще се срещнат с граждани.

***
Велико Търново/с. Леденик.
От 10.00 и 12.00 часа на стадиона в село Леденик ще се проведат финалите на общинските ученически игри по футбол - XI-XII клас.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще се проведе благотворителен концерт.

***
Велико Търново.
От 19.30 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с женския отбор на Етър-64.

***
Враца.
От 10.00 часа в общата читалня на Регионална библиотека „Христо Ботев" ще се проведе краеведска конференция „Миналото на родния край -послание към бъдещето" с тема „Дунав - път през времето, мост между светове".

***
Враца.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца, ще се проведе пресконференция, относно стартиралата Национална кампания #ПребориГнева, Да спасяваш е призвание, не заслужава наказание".

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Н. Каранешев" ще се проведе Представяне на книгите „Избрани съчинения" в два тома на автора Кънчо Великов - член на Съюза на българските писатели.

***
Добрич.
От 19.00 часа, в Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои предпремиера на мюзикъла „Хотел Трансилвания" на Детски музикален театър „DEYA" с ръководител Лана Анцаридзе.

***
Плевен.
В 10.30 часа при кръстовището за село Брестовец ще бъде направена символична първа копка на рехабилитацията на участък от път II-35 Плевен - Ловеч. На символичната първа копка се очаква да присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов, народни представители и др.

***
Пловдив.
От 12.00 часа на прилежащите площи на Младежкия център в парк „Отдих и култура" (Гребна база) ще се проведе залесяване с дървесни широколистни и иглолистни видове. Организира дирекция „Спорт и младежки дейности" на Община Пловдив.

***
Русе.
Под диригентството на Маестро Георги Димитров ще бъде преставена на русенската публика Вердиевата опера "Риголето".

***
Русе.
От 11.00 часа в заседателна зала на Община Русе ще се проведе заседание във връзка с предстоящата зимна обстановка.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа, под Арката на входа на парка, ще бъде направена символична първа копка за старта на реконструкцията на парк „Митрополит Методий Кусев".

***
Стралджа.
От 12.00 часа председателят на ПГ на „Обединени патриоти" ще открие ремонтирания бул. „Хемус" в града.

***
Сухиндол.
От 10.00 часа в заседателната зала на Община Сухиндол ще се проведе информационна среща на тема „Възможности за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ)".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.