• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития в страната на 12 декември 2017

Предстоящи събития в страната на 12 декември 2017

/КРОСС/ ***
София.
От 12.00 часа в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание.

***
София.
От 9.30 часа в галерия „Средец" на Министерство на културата министър Боил Банов ще открие заключително събитие за представяне на резултатите от изпълнението на програма Културно наследство и съвременни изкуства".

***
София.
От 11.00 часа в Академията на МВР (бул. „Александър Малинов" №1) министърът на вътрешните работи Валентин Радев ще постави началото на коледното издание на Националната благотворителна кампания в подкрепа на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари.

***
София.
От 19.00 часа в Централния Военен клуб ще се проведе церемонията по връчване на Годишните награди в туризма

***
София.
От 09.00 часа 33-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Венцеслав В., обвинен в убийството на жена си.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще започне заседанието на Съдийската колегия към ВСС.

***
София.
От 09.30 часа 2-ри състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Мирослав М., бивш началник от ДАНС, обвинен в изнасяне на информация (чл. 357-360 НК).

***
София.
От 10.00 часа в Зала 1 на Столичната община зам.-кметът на София Йоана Христова ще представи Системата за ранно предизвестяване за замърсяване на въздуха с фини прахови частици.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на „Черковна" 90 ще се състои брифинг във връзка с обвиненията на привлечените към наказателна отговорност 7 лица по случая с незаконния реекспорт на скъпо струващи лекарства. Ще участват ръководителят на Специализирана прокуратура Иван Гешев, говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов, главният секретар на Изпълнителна агенция по лекарствата Светлин Спиров, проф. Златица Петрова - ръководител на Изпълнителната агенция за медицински одит към МЗ.

***
София.
От 10.00 часа в зала „София" на Гранд хотел София Централната избирателна комисия ще проведе симулации на дистанционно електронно гласуване.

***
София.
От 10.00 часа в голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе 14-тото издание на тридневния Младежки икономически форум, организиран от Студентския съвет при УНСС. Тази година темата е „Българското председателство на Съвета на ЕС: възможности и заплахи". Гост-лектори на форума през първия ден ще бъдат столичният кмет Йорданка Фандъкова, вицепремиерът Томислав Дончев, заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов и др.

***
София.
От 10.00 часа Общественият съвет към Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще заседава в зала 142 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" №1.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно заявление от „Електроенергиен системен оператор" ЕАД за одобряване на „Общи условия за ползване на електропреносната мрежа от крайни клиенти".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Еспонада" на хотел „Експо" - София ще бъде представена чешката компания „БУСЕ - Бланско" и нейния проект „Информационна система за София".

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иво Д., Алиман Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Роза П., Валери М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Аулата на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) ще се проведе тържествена церемония по връчване на дипломите на випуск 2017 година.

***
София.
От 10.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър В., Георги С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Централното фоайе на НДК ще бъде открито 45-ото издание на Софийския международен панаир на книгата.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентен център „Проджект лаб" в столицата (бул. „Мария Луиза" 58) Държавната агенция „Електронно управление" ще представи проекта „Инвентаризация на информационно-комуникационната инфраструктура за нуждите на електронното управление", по Оперативна програма „Добро управление", приоритетна ос „Административно обслужване и е-управление".

***
София.
От 11.00 часа заместник-министърът на икономиката Александър Манолев и посланикът на Кралство Швеция Луиз Бергхолм ще открият българо-шведски форум в Гранд Хотел София.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър П., Станислав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Дандисон Д., Маркс Б. и Принс Б., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Литературен клуб „Перото" ДНК и ПИБ ще бъде представят благотворителния си календар за 2018 г.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъде обявено сливането на Софийска стокова борса и Българска стокова борса.

***
София.
От 11.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богомил М., Ивелин Д. и Ивайло Х., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 11.30 часа в център „Сохо", (ул. „Искър" № 4) ще се проведе пресконференция по повод приключване на проект „В подкрепа на дейността на Дневен център към Дом за медико-социални грижи за деца „Св. Иван Рилски", чрез разширяване и подобряване на специализираната терапевтична работа за деца от 0 до 7 години".

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) във връзка със запор на имуществото на Иво Прокопиев, членовете на неговото семейство и контролираните от него дружества.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА Българско либертарианско общество и Движение Промена ще представят проучването „Анализ на българската наркополитика 2009-2016" част 1.

***
София.
От 13.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание ще се проведе открито заседание на Националния съвет по равнопоставеност на жените и мъжете.

***
София.
От 13.30 часа в залата на Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Иво Прокопиев относно противоправните действия на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).

***
София.
От 14.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Анжело В., Валери Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Антон С., Бисер Ш. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа народният представител от „БСП за България" Антон Кутев и общинският съветник Николай Николов ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10.

***
София.
От 15.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по молба на Божидар С. , за изменение на наложената му мярка за неотклонение.

***
София.
От 17.00 часа в СУ „Св. Климент Охридски" посланикът на Русия в България А.А.Макаров тържествено ще открие оборудвания с нова техника Център за руски език „Акад. В.В.Виноградов" (кабинет 124).

***
София.
От 18.00 часа в Българския културен център - София Националният литературен музей организира литературна вечер за поета Пейо Яворов под надслов „Копнение за мир небесен".

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъдат представени двете книги на Кристофър Бъкстон „Завръщане" и „Далече от Дунава".

***
София.
От 18.30 часа в изложбената зала на Roca - "Експо Баня София", бул. "Мария Луиза" 16, ще се състои церемонията по връчването на наградите в журналистическия конкурс "Светове и цветове" на Сдружението на испаноговорещите журналисти в България.

***
Благоевград.
От 10.00 часа в детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев"- Благоевград ще се състои представлението „Зимна приказка".

***
Благоевград.
От 16.30 часа в Младежки дом ще бъде представена пиесата „Ту тук, ту там" .

***
Благоевград.
От 18.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще се проведе „Часът на приказния разказвач".

***
Бургас.
От 11.00 часа в ОУ „Васил Левски" ще се проведе открит урок по използване на нови технологии в образованието с участието на заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева.

***
Варна.
От 09.30 часа в зала „Юнашки салон" ще се проведе безплатен семинар на тема „Как да подготвим успешни проекти по основните отворени и предстоящи за отваряне еврогрантове". Събитието е организирано от Консорциум Черноморски клъстери.

***
Варна.
От 10.30 часа в сградата на Брегови център за управление и информационно обслужване на корабоплаването - Варна ще се проведе официално честване на 70-годишнината на Брегова станция „Варна радио" (LZW).

***
Варна.
От 11.00 часа в аулата на Икономически университет - Варна ще бъде открит благотворителния коледен празник „Заедно за Коледа 2017". Организатори са Община Варна, съвместно с БЧК. Поканени са 600 варненци в уязвимо положение, които ще получат благотворителни пакети.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в зала 314 на Областна администрация Велико Търново Регионалният съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР) ще проведе заседание.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа е театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще бъде представен „Лъжата"от Флориан Зелер - спектакъл на театър „Сълза и смях".

***
Видин.
От 11.00 часа в Заседателна зала №1 на Областна администрация Видин ще се проведе заседание на Областния консултативен съвет по туризъм.

***
Враца.
От 11.00 часа в Младежкия дом ще се проведе Коледна арт работилница.

***
Габрово.
От 12.15 часа в Етнографски музей на открито "Етър" ще бъде представен проекта „Как се вади шарлан" и ще бъде открита преустроената Шарланджийска работилница.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в Зала 1 на Общината ще се проведе Концерт „Коледно настроение" на изпълнители от клас пиано и клас китара при НЧ „Напредък-1869.

***
Добрич.
От 09.30 часа в Детска градина № 18 ще се проведе куклен спектакъл „Забързана приказка" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 10.30 часа Детска градина № 25 ще се проведе куклен спектакъл „Коледата е за всички" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич./ с. Ведрина.
От 12.00 часа ще се проведе народните представители от ПП ГЕРБ Даниела Димитрова и вицеадмирал Пламен Манушев ще се срещнат с членове на дамската организация в с. Ведрина, община Добричка.

***
Добрич.
От 17.30 часа в Конферентна зала „Добрич" ще бъде представена изложба на коледни картички и играчки за елха на детските градини в Добрич „Коледно вълшебство".

***
Добрич.
От 17.30 часа в Младежки център - Добрич ще се състои традиционния коледен концерт на Състав за градски шлагери „Добрич" при Народно читалище „Йордан Йовков - 1870 г." с ръководител В. Георгиев и Група за стари градски песни „Есенна въздишка" с ръководител В. Милева

***
Казанлък.
От 10.30 часа в Актовата зала на СУ „Екзарх Антим I" деца от ДГ №13 „Мечо Пух" и от от ДГ № 3 „Теменуга" ще се включат в Третата национална седмица на четенето. От 12.20 часа в Актовата зала на училището учениците от I, II и III клас ще представят драматизации на приказки. От 13.00 часа ще започне дидактичната игра „Приказен пъзел" (създаване на нова приказка чрез комбиниране и съчетаване на откъси от прочетени приказки) с учениците от V клас.

***
Пазарджик.
От 09.30 часа Апелативният съд в Пловдив ще гледа делото за разпространение на радикален ислям срещу 13-те имами, сред които е и Ахмед Муса.

***
Пазарджик.
От 18.00 часа в Зала „Маестро Георги Атанасов" ще се състои традиционният коледен концерт на СУ „Георги Брегов" Пазарджик.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в базата на Общински детски комплекс /ОДК/ - Пловдив Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ с Превантивно-информационен център /ПИЦ/ - Пловдив, организират коледно мероприятие под надслов: „Заедно за едно ново начало".

***
Пловдив.
От 10.30 часа, в двора на Етнографския музей ще се проведе Еснафският празник „Св. Спиридон". Ще бъде възпроизведен занаятчийския ритуал, празнуван още от епохата на Възраждането.

***
Перник.
От 11.00 часа народните представители от ГЕРБ Красимир Велчев и д-р Александър Александров организират приемен ден за граждани в централния офис на партията на ул „Търговска" 30.

***
Плевен.
От 12.00 часа в Регионалния пресклуб ще се състои пресконференция по повод предстоящия „Парад на модата - Плевен 2017".

***
Пловдив.
От 09.00 часа Пловдивският митрополит Николай ще оглавиархиерейска света Литургия в храм „Св. преп. Петка". След това ще освети параклис на името на св. Спиридон в храма.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Етнографския музей, когато шествието на майсторите ще потегли към църквата „Св. Петка", за да се освети новият параклис на Свети Спиридон, построен в храма. От 12.30 часа ще бъдат връчени майсторски свидетелства на новите майстори в музея.

***
Пловдив.
От 10.30 часа на адрес ул. „Тодор Каблешков" 18, ет.2, местната организация на политическа партия ПП „Движение Да България" организира пресконференция с тема: „Пловдив 2019 - параван за безконтролното харчене на пари от Общината".

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Иван Вичков ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Тракия" в блок 91.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се състои заседанието на Постоянната секторна комисия в областта на индустрията и новите технологии.

***
Смолян.
От 19.00 часа в Зала № 1 на Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" ще бъде представен спектакълът „Палежи и грабежи" по разкази на Николай Хайтов.

***
Стара Загора.
От 11.30 часа Библиотека „Родина" ще гостува на децата от СУ „Христо Ботев" с творческа работилница, приказки, стихчета и песни.

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в актова зала на VI ОУ „Свети Никола" ученици ще се включат в Третата национална седмица на четенето.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа участници от школа ,,Училище по драма" с ръководител Иван Калошев
ще четат любими детски произведения пред децата от подготвителна група на детската градина - ДДГ,,Калина".

***
Стара Загора.
От 17.30 часа Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата „Нумизматичен салон 2017".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще бъдат представени презентации на алпинисти и туристи от ТД „Сърнена гора" - Стара Загора за експедициите през 2017 г. - „Височинните експедиции".

***
Хасково.
От 17.00 часа на сцената на площад „Свобода" ще се проведе празничен спектакъл с група „Вакали".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.