• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 21 декември

Предстоящи събития в страната за 21 декември

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе редовното пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Славчо З. за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 09.30 часа 25-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Петко Еленков (обвинен, че като охранител е убил 16-годишно момче - чл.115-118 НК).

***
София.
От 10.00 часа ще започне заседанието на Столичния общински съвет.

***
София.
От 10.00 часа, във фоайето на МВР главният прокурор - г-н Сотир Цацаров и министрите - Валентин Радев и Николай Нанков ще дадат брифинг във връзка със зачестилите пътно - транспортни произшествия на пешеходни пътеки и възложените проверки за изправността им.

***
София.
От 10.00 часа в конферентната зала на административната сграда на Министерството на отбраната на бул. „Ген. Тотлебен" № 34 ще се проведе традиционната видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти зад граница.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Хованес М., Пламен Т. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел избягване плащане на данъчни задължения в големи размери.

***
София.
От 10.00 часа 9-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Йосиф Й., Ивайло С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група с цел придобиване и държане на наркотични вещества.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър Т., Ивайло Стоянов и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валентин К. и Кирил Й., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Областен информационен център ще се проведе работна среща, по време на която ще бъдат представени процедурите, които ще се отварят за кандидатстване през 2018 г. по програмите, съфинансирани от Европейските структурни и инвестиционни фондове.

***
София.
От 11.00 часа 5-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Ирена Иванова (съдия от Белоградчик) и др. (престъпление по служба).

***
София.
От 12.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе извънредна пресконференция на Българския фармацевтичен съюз на тема: „Предпоставки за влошаване на лекарствоснабдяването по празниците и рисковете за 2018 година".

***
София.
От 13.00 часа, в заседателната зала на вътрешното ведомство, ще се проведе пресконференция по повод професионалния празник на ГД „Гранична полиция" ще се проведе на 21 декември.

***
София.
От 13.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Галин М. за кумулиране на наказанията.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу
Иван Д. и Милкана В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Регионалния исторически музей - София (пл. „Бански" №1, централно фоайе) доц. д-р Тодор Чобанов, заместник-кмет на Столична община, ще връчи дарение от книги на библиотеки на столични училища, както и на Столична библиотека и филиалите й, библиотеката на Дом на културата „Искър" и на Детската творческа лаборатория към Регионален исторически музей - София.

***
София.
От 14.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу
Андрей З., Костадин Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в Съюза на българските журналисти ще започне тържество за награждаване на отличените участници в конкурса "Слава във висините Богу и на земята мир, между човеците благоволение!" , посветен на Рождество Христово.

***
София.
От 15.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Борислав А., Георги Р. и др., на които са повдигнати обвинения за незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на извънредния и пълномощен посланик на Държавата Палестина в Република България Н. Пр. д-р Ахмед Ал-Мадбух на тема „Ерусалим и мирът в Близкия изток".

***
София.
От 18.00 часа в старинния столичен храм „Св. София - Премъдрост Божия" ще се състои благотворителен Предрождественски концерт в подкрепа на журналистката от БНР Станислава Пирчева.

***
София.
От 18.00 часа в изложбените пространства на зала „България" на Софийска филхармония ще бъде открита Петата поредна годишна изложба на художници, които живеят и творят на територията на район „Младост".

***
София.
От 18.00 часа в залата на Американския център на Столична библиотека ще се проведат Рождественски четения със свещеник Александър Лашков и поетът с китара Виктор Макаров.

***
София.
От 18.00 часа в Национална художествена галерия Двореца ще бъде представени фрагменти от колекцията на Националния литературен музей в изложбата „Художникът среща писателя".

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" с предколедно парти ще бъде отбелязан записът на 120 аудио книги, създадени от първата платформа за аудио книги у нас - Audioknigi.bg.

***
София.
От 18.30 часа в залата на Съюза на архитектитe за 22-ра поредна година Издателство „Жанет 45" ще връчи годишната Национална награда за поезия „Иван Николов".

***
София.
От 19.30 часа, в Първо студио на БНР, оркестърът за народна музика на Българското национално радио с диригент Димитър Христов ще представи на публиката концерт от поредицата „Музика в портрети".

***
Асеновград.
От 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски" ще се състои Коледен концерт на музикална школа „Калина Малина"и на студентите от класа по акордеон на Ангел Маринов в АМТИИ - гр. Пловдив.

***
Благоевград.
От 11.00 часа, деца от Благоевград ще пекат рождествени хлебчета в Градска художествена галерия.

***
Благоевград.
От 18.00 часа в в зала „Яворов" фолклорните ансамбли „Пирин" и „Тракия" ще представят българските традиции, музика и народни танци. От 20.00 часа на същото място ще започне втори концерт на ансамблите.

***
Благоевград.
От 17.30 часа в зала 3 на Младежки дом- Благоевград възпитаниците на Даниела Богданова от фолклорна група „Бисери" ще представят концерт под надслов „Коледен Благослов".

***
Благоевград.
От 18.00 часа, в Регионален исторически музей, фолклорна група „Веселина" ще представят своите умения чрез концерта „Коледно веселие".

***
Бургас/Камено.
От 12.00 часа Омбудсманът Мая Манолова ще Община Камено, която пострада сериозно при наводненията в Област Бургас. Тя ще открие и ремонтираната детска градина в с. Черни връх.

***
Варна.
От 11.30 часа в Социалната чайна ще бъде открита сладкарска изложба и благотворителен коледен базар.

***
Варна.
От 11.30 часа в Щаба на Военноморските сили, на ул. „Преслав" № 16, ще бъдат връчени традиционните годишни награди на редакцията на списание "Клуб Океан" за най-добър корабен екипаж, офицер, старшина, матрос и цивилен служител от ВМС.

***
Варна.
От 13.00 часа в зала „Пресцентър" на Дворец на културата и спорта /вход 3/ ще се състои пресконференция за представяне на актуална информация по повод текущите проекти на „ДКС" ЕАД.

***
Варна.
От 19.00 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна, ще се проведе празничен Коледен концерт на Представителния духов оркестър на Военноморските сили, организиран съвместно от Община Варна, Военноморските сили и Фестивален и конгресен център Варна.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще започне сесия на Великотърновския общински съвет.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в голямата зала на Община Велико Търново ще започне концерт на ДВГ „Пеещи камбанки".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда 1869" ще се проведе коледен концерт, съвместно с Общински детски комплекс.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „К. Кисимов" ще започне коледният концерт „Искряща Коледа".

***
Враца.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе заключителна пресконференция, във връзка с отчитането на дейностите и изпълнението на проект „Подкрепа за включване в пазара на труда на неактивни млади хора от община Враца".

***
Горна Оряховица.
От 15.00 часа в Зала 102 на Общината ще бъдат наградени победителите в конкурса "Моето коледно послание към света".

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" ще се състои Коледен концерт на балет „Калина", Детски вокален състав „MUSIC SOUNDS" и Вокална формация „Звездица" при НЧ „Напредък-1869".

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Коледен турнир по хандбал под домакинството на ХК „Локомотив".

***
Добрич.
От 12.00 часа в ЕК „Стария Добрич" ще започне празничен концерт на Духов оркестър - Добрич с диригент Стоян Монов.

***
Добрич.
От 18.00 часа в спортна зала „Добротица" ще започне Коледен концерт „Дарования - 2017".

***
Добрич.
От 18.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще започне коледен концерт на възпитаници на Музикална школа „Доминанта".

***
Добрич.
От 18.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова" ще започне концерт на Хор на учителките, Хор „Клементо" и ученици от СУ „Св. Кл. Охридски" -„В очакване на Коледа".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Младежки център - Добрич ще започне Коледен спектакъл „В нощта преди Коледа" на Детски музикален театър „Дея" с ръководител Л. Анцаридзе.

***
Каварна.
От 14.00 часа в сградата на Община Каварна, стая 209 и ще започне търгът, на който Община Каварна ще продаде автомобил с автографи от световни рок легенди.

***
Казанлък.
От 17.30 часа в Галерията на ул. „Искра" 4 за трета поредна година Библиотека „Искра" на специална церемония ще отличи своите най-активни читатели, съмишленици и дарители.

***
Карлово.
От 13.30 часа в Общинската библиотека „Д-р Иван Богоров" ще бъдат наградени победителите в конкурса „Моето писмо до Дядо Коледа".

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в кабинета на кмета на Община Кюстендил ще се проведе среща с журналисти.

***
Кюстендил.
От 12.00 часа в сладкарница „Шампиони" на спортен клуб „Осогово" ще започне церемонията по награждаване на отличените в класацията „Спортист на годината".

***
Кюстендил.
От 13.00 часа пред Етноцентър „Рубин" ще се проведе коледен базар на занаятчии.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа в Окръжният съд в Пазарджик ще се гледа дело срещу настоящия кмет на община Белово Костадин Варев за престъпление по служба и умишлена безстопанственост.

***
Перник./с. Студена.
От 13.00 часа в НЧ " Светлина -1919 г " ще започне „Бъдни вечер" с участието на Фолклорна група "Светлина".

***
Перник.
От 17.00 часа в Общински младежки дом- Мошино ще започне Коледен карнавал на хип-хоп формация "Dance squad" и школата по класически балет.

***
Перник.
От 18.00 часа в Малкия салон на Двореца на културата ще започне "Ой, Коледо" - концерт на АНПТ "Граовска младост" при ОК Дворец на културата с ръководител Венцислав Андонов и ДЮФА"Граовче" при ЦПЛР - ОДК - Перник.

***
Перник.
От 18.00 часа в Минна дирекция ще започне празничен концерт на Хор „Добри Христов", организиран от НЧ „Миньор 2005 г".

***
Пловдив.
От 10.30 часа ще започне коледно тържество за децата в авиобаза Граф Игнатиево.

***
Пловдив.
В 11.00 часа в Аудиторния комплекс на Медицински университет - Пловдив ще бъде открита изложбата „Донорство и трансплантация - живот през призмата на изкуството".

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА в Пловдив на бул. "Шести септември" 140 ще се проведе пресконференция на Ловно-рибрарско сдружение "Съединение 1906".

***
Пловдив.
От 12.00 часа в Заседателна зала на Община Пловдив ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проекта „Разработване на "Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив" до момента.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Веселин Маневски ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
От 17.00 часа общинският съветник от ГЕРБ Пенчо Малинов ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинските съветници от ГЕРБ Петър Попов и Ясен Михайлов ще проведат срещи с граждани в офиса на партията в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9.

***
Пловдив.
От 17.30 часа общинският съветник от ГЕРБ Гошо Къчков ще се срещне с граждани в офиса на партията в район „Северен" на бул. „Марица" №91.

***
Русе.
От 10.00 часа Постоянната комисия в областта на социалните дейности ще проведе заседание в Зала 1 на Областна администрация Русе.

***
Свищов.
От 19.00 часа в МДТ „К. Кисимов" ще се проведе Коледен концерт на МДТ „Константин Кисимов".

***
Смолян.
От 11.00 часа в Сесийна зала на община Смолян ще се проведе заседание на Общински съвет - Смолян.

***
Смолян.
От 13:30 часа в зала 201 на Областна администрация Смолян, областният управител Недялко Славов и представителите на държавни институции и ведомства в региона ще проведат с представителите на местните и национални медии от област Смолян заключителна за 2017-та година пресконференция.

***
Смолян.
От 15:00 часа в атриума на Областна администрация Смолян ще се проведе традиционното Коледуване.

***
Смолян.
От 16.30 ч в Звездната зала на Планетариум - Смолян ще бъде представена програмата „Тайният ключ на вселената".

***
Смолян.
От 18.00 ч във фоайето на Планетариум - Смолян ще се проведе Коледен концерт с класическа музика и евъргрийни.

***
Смолян.
От 18.00 ч в НЧ „Орфееви гори - 1870" - квартал Райково, ще се проведе концерт на школата по пиано с ръководител Людмила Морозова.

***
Смолян.
От 18.00 ч в зала №1 на Родопския драматичен театър ще се проведе Коледен концерт на Златко Кафеджиев и оркестър „Славяни".

***
Стара Загора.
От 17.00 часа във фоайето на Оперния театър ще започне коледен концерт на вокална група „Кара" с музикален педагог Маргарита Карагьозова.

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Изложбена зала „Байер" ще се проведе среща с писателя Захари Карабашлиев.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески" ще започне коледен концерт на Дамски камерен хор „Библиофония" и приятели.

***
Разград.
От 11.00 часа във фоайето на 11-тия етаж на Община Разград ще се проведе трета поредна церемония по връчване на парични стипендии на деца с изявени дарби от Община Разград за успехи в областта на науката, изкуствата и спорта - 2017.

***
Търговище.
От 11.00 часа в пресцентъра на областната администрация ще се проведе съвместна пресконференция на директорите на дирекциите "Бюро по труда", "Инспекция по труда" и "Социално подпомагане".

***
Хасково.
От 18.00 часа в залата на ДКТ „Иван Димов" ще започне коледен концерт с участието на Теодоси Спасов, квартет„ Българка джуниър", Камерния и Народния оркестър на община Хасково.

***
Шумен.
От 09.00 часа в зала 363 на общината ще се проведе редовно заседание на Общински съвет- Шумен.- отразява Ивелина.

***
Шумен.
От 11.00 часа в Центъра за ранно детско развитие ще се състои коледно тържество, Дядо Коледа ще раздава подаръци на децата, които посещават центъра.

***
Шумен.
От 12.30 часа в заседателната зала на ІІ етаж на Терапевтичен блок ще се проведе тържествено заседание на Медицинския съвет на „МБАЛ - Шумен" АД по случай Коледните и Новогодишните празници.

***
Шумен.
От 17.00 часа в Концертната зала на Младежкия дом ще се състои церемонията по награждаване на най-добрите спортисти и треньори на община Шумен за 2017-та година.

***
Ямбол.
От 11.30 часа, в Градския парк, на сцената до централния фонтан, Общината ще отбележи коледните празници с традиционния фестивал на коледарския буенек. От 12.40 часа започва тържествената Коледна церемония с празничното обръщение на кмета Георги Славов и Рождественското послание на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.