• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития на 11 януари

Предстоящи събития на 11 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 14.30 часа в зала 232 на Народното събрание Председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред свиква извънредно заседание на Комисията относно предприетите мерки за противодействие на престъпността и обезпечаване на сигурността във връзка с Председателството на Съвета на Европейския съюз. За участие в заседанието са поканени политическото и професионалното ръководство на МВР, Главният прокурор на Република България и Градският прокурор на София.

***
София.
От 8.30 часа в Министерския съвет синдикатите от КНСБ, които представляват интересите на работещите в системата на МВР, ще срещнат с премиера Бойко Борисов.

***
София.
От 11.30 часа пред Народния театър „Иван Вазов" ще се състои представяне пред медиите на интерактивна изложба за културно-историческото наследство на България в специално изградено пространство. На събитието се очаква да присъстват министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

***
София.
От 19.00 часа в Народен театър „Иван Вазов" ще се състои Откриващ концерт на Българското председателство на Съвета на ЕС. Изказвания ще направят президентът Румен Радев, министър-председателят Бойко Борисов, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Европейския съвет Доналд Туск, председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

***
София.
От 10.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Ст., Боян Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Антон А. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Галина Ц. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър М. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в Големия салон на Централната сграда на БАН ще се състои Тържествено честване, посветено на 140-годишнината от рождението на П. К. Яворов.

***
София.
От 10.30 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Александър В. и др., обвинени в Незаконно превеждане през граница.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Николай П. и диктор И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа пред сградата на Народното събрание ще се проведе мирна демонстрация в подкрепа на ратификацията на Истанбулската конвенция.

***
София.
От 13.30 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Добрин С. и Георги П., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в залата на бул. „Витоша" 18 (вход от към Кърниградска) ще бъде дадена извънредна пресконференция на ПП „Движение Да България" - „Да върнем Витоша на гражданите и на София".

***
София.
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА проф. Николай Овчаров - ръководител на проучванията на Перперикон, и Хасан Азис - кмет на Община Кърджали ще проведат пресконференция за старта на грандиозен инфраструктурен проект за Перперикон.

***
София.
От 11.30 часа 5 състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу Пламен Хр. (охранителят, обвинен, че е намушкал 19-годишен младеж в мол, чл.115 НК).

***
София.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА "Национална Инициатива Социална Солидарност" съвместно с други граждански организации и общественици, организира пресконференция на тема: „Европейски съюз- Корупция, Доходи, Пенсии в най-бедната страна на Съюза".

***
София.
От 13.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се състои пресконференция на Любослав пенев във връзка с предстоящия конгрес за избор на президент и изпълком на БФС на 16.02.2018 г.

***
София.
От 13.30 часа в хотел Бест Уестърн Премиер, летище София, бул. „Брюксел" 11, ще се проведе пресконференция на тема: „Развитие и растеж на Wizz air в България през 2017 и бъдещи планове".

***
София.
От 16.30 - 17.00 часа, протестиращи служители в МВР ще „посрещат" делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, с винили на кръстовището на бул. „Брюксел" и бул. „Цариградско шосе" и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов".

***
София.
От 17.00 часа в Планет клуб ще се състои пресконференция във връзка с 6 часовите Гладиаторски битки, които ще се проведат в зала "Арена Армеец".

***
София.
От 17.00 часа на площада пред Президентството ще се проведе Национално факелно шествие „Не на колониалният Европейски съюз! Да на Европейски съюз на Суверенните държави".

***
София.
От 18.00 часа от ъгъла на бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Витоша" в посока Министерски съвет до площад "Александър Невски" ще се проведат шествие и концерт в подкрепа на развитието на зимния туризъм в България, организирани от сдружение „Бъдеще за Банско" под надслов „Аз искам да карам ски в България".

***
София.
От 18.30 часа от паметника на Патриарх Евтимий и по бул. „Левски", „Гурко" и „Раковски" до Лъва пред НДК ще се проведе протестно шествие срещу решението за строителство в Национален парк Пирин.

***
София/Боровец.
От 08.30 часа на писта „Попангелов" повече от 90 скиори ще спорят за купа „Бороспорт".

***
Видин.
От 14.00 часа в заседателната зала на Общински съвет - Видин ще се проведе Обществено обсъждане на проекта за бюджет на Община Видин за 2018 година.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала № 5 на Община Благоевград ще се проведе Конференция на тема: „Не на жертвите по пътищата на България".

***
Благоевград.
От 17.30 часа в зала 5 на Община Благоевград ще се проведе първото заседание на Съвета на жените с председател зам.-кметът Христина Шопова.

***
Бургас.
От 11.00 часа от площад „Тройката" бели гълъби ще полетят в небето над града по повод официалното откриване на първото ни ротационно европредседателство.

***
Бургас.
От 16.30 часа в централата на ГЕРБ в Бургас (ул. „Конт Андрованти" 5) общинският съветник от Румен Ангелов организира приемен ден.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в библиотеката на НЧ „Надежда 1869" ще бъдат отбелязани 170 години от рождението на Христо Ботев.- по телефона.

***
Велико Търново.
От 13.00 часа в детски отдел на РНБ „П.Р.Славейков" на ул. „С. Велики" №7 ще бъде отбелязан Международния ден на думата „Благодаря" и 390 години от рождението на Шарл Перо заедно с доброволчески клуб „Творилци" от СУ „Емилиян Станев" с ръководител Ваня Цанева, по проект „Твоят Час".- по телефона.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа на паметник „Майка България" ще се проведе втори протест срещу изграждането на втори лифт в Банско.

***
Добрич.
В Младежки център - Добрич ще бъде представена Изложба „Зима" на Ателие „Стела и Дара" при Младежки център - Добрич с ръководители Стела Славова и Даринка Стаматова .

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в парк-хотел „Кюстендил" ще се проведе безплатен обучителен семинар за работа с виртуална образователна платформа (VEP) и виртуален консултантски офис (VOFIS). Семинарът е по повод съвместен българо-македонски интердисциплинарен проект „Иновативни инициативи за сътрудничество в пограничния регион" ще бъдат оповестени през месец януари 2018 г. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програмата Интеррег ИПП за трансгранично сътрудничество България-Македония 2014TC16I5CB006. Проектът е инициатива между Българска академия на науките и Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ).

***
Пазарджик.
От 10.30ч. в Приемната зала на Областна администрация Пазарджик ще се проведе пресконференция на областния управител .

***
Пазарджик/Белово.
От 18.00 часа в залата на Общинския съвет в Белово ще бъде представена книгата „Каймакъ-Чаланъ" на Красимир Узунов.

***
Плевен.
От 11.00 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се проведе Пресконференция на Сдружение "Артилерия - ген. Владимир Вазов" - Плевен на тема: Предвидените дейности от неправителствената организация за отбелязване на важни кръгли годишнини - 140 години от Освобождението на България от османско иго, 170 години от рождението на Христо Ботев, 100 години от боевете на Девета пехотна плевенска дивизия при Дойран, 150 години от рождението на генерал Владимир Вазов.

***
Плевен.
От 13.00 часа в Пресклуб на БТА ще се проведе Пресконференция на Румен Петков - член на националното ръководство на политическа партия АБВ.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в Пловдив ще проведат приемни с граждани. Петър Попов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9.
Ясен Михайлов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Западен" на ул. "Царевец" № 9. Гошо Къчков, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Северен" на бул."Марица" №91. Пенчо Малинов, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница" №5. Веселин Маневски, от 16 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. "Академик Петър Динеков" № 1А.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Пресклуб БТА Пловдив ВМРО-Пловдив и Фондация "Искам бебе" организират пресконференция на тема: Увеличение на общинския фонд "Ин витро".

***
Пловдив.
От 16.00 часа в Пресклуб БТА Пловдив ПП ДБГ организира пресконференция на тема:Актуалната национална политическа обстановка.

***
Русе.
От 19.00 часа в Регионалната библиотека „Любен Каравелов" „Българска история" представя образователния проект „Българско военно чудо" в Русе.

***
Сливен.
От 11.30 часа в зала 210 на Регионално управление на образованието - Сливен ще бъдат представени най-новите моменти в дейността на РУО - Сливен през 2018 г.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде представен спектакълът „Паника в хотела" от Рей Куни.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.