• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Събитията в страната на 12 януари

Събитията в страната на 12 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава Румен Радев ще проведе среща с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе пленарно заседание на Народното събрание.

***
София.
От 14.15 часа председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще се срещне с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. От 14.30 часа Жан-Клод Юнкер и Колегиумът на европейските комисари ще разговарят в зала „Изток" с членовете на Председателския съвет на Народното събрание и председателите на парламентарни комисии.

***
София.
От 12.30 часа в НДК председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер министър-председателят на Р България Бойко Борисов ще дадат пресконференция.

***
София.
От 09.30 час 2-ри състав на Софийския градски съд ще заседава по делото срещу прокурор Димитър Захариев (чл. 143, ал. 1, чл. 338, ал. 1 НК).

***
София.
От 09.30 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери С., Севделин П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Х., Иван И. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гриша Г., Данаил Г. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветомир М., Борислав П. и др., на които са повдигнати обвинения за контрабанда.

***
София.
От 10.00 часа в зала 6 на Cinema City, Mall of Sofia ще се състои закуска и специална прожекция на комедийната екшън-драма „Нокаут или всичко, което тя написа".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на фермери от община Стамболийски, изпратили жалба до Европейската комисия срещу незаконни кариера и баластриера, унищожаващи природата и земеделието.

***
София.
От 11.00 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Красимир К., Славчо А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на бул. Джеймс Баучер №23 в залата на 1-я етаж на сградата ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Проект „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България".

***
София.
От 11.00 часа ще се проведе пресконференция, на която ще бъде представен Проект „Дигитални умения за малките и средни предприятия в България", изпълняван от Фондация Глобални библиотеки - България (ФГББ), в партньорство със Сдружение „Произведено в България - съюз на малкия и среден бизнес" и Латвийската асоциация за информационни и комуникационни технологии (LIKTA). Събитието ще се състои в залата на първия етаж на сградата, намираща се на бул. Джеймс Баучер №23.

***
София.
От 19.00 часа в галерия „Сан Стефано" ще се състои българският финал на глобалния конкурс за бизнес идеи с кауза CHIVAS VENTURE.

***
Бургас.
От 16.00 часа в Изложбената зала на Историческия музей в Бургас ще се проведе публична лекция на тема: „Странджа пази природно богатство от отдавна минали геологически епохи".

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще се проведе тържество по случай 119-ата годишнина от създаването му.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа на Стадион „Ивайло" ще се проведе турнир по лека атлетика, организиран от клуб „Спринт".

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски" ще се състои поклонението пред тленните останки на убития бизнесмен Петър Христов.

***
Гоце Делчев.
От 17.30 часа Общински съвет на БСП - Гоце Делчев организира среща - разговор с народните представители Тома Томов и проф. Иво Христов на тема: „На кого принадлежи 21 век - САЩ или Китай?", която ще се проведе в кафе „КИНОТО".

***
Добрич.
В Арт галерията на Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъде открита изложба на библиотечни документи по повод 140 години от рождението на Пейо Яворов /1878-1914/, български поет символист и революционер, един от най-големите български поети на 20 век.

***
Добрич.
От 19.00 часа в Камерната зала на Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се състои премиерата на спектакъла „Стъклената менажерия" от Тенеси Уилямс на Драматичен театър „Йордан Йовков".

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще бъде подписан меморандум за сътрудничество между Община Кюстендил и Национална компания индустриални зони".

***
Пазарджик.
От 18.00 часа в голямата зала на Младежкия дом ще бъде открита 18-ата конференция на Ученическия институт по математика и информатика.

***
Пещера.
От 17.00 часа в салона на Народно читалище „Развитие" ще се проведе обществено обсъждане на проектобюджета Община Пещера за 2018 г.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Нели К. и Фанка Д., обвинени в присвояване на чужди вещи и приемане на подкуп в качеството си на служители в ТД на НАП в Пловдив.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 11 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу Стоян Т., обвинен в притежание на алкохол без акциз.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 10 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Латин С. , Юсеин М., Левент Ш. и Иван С., обвинени в притежание с цел разпространение на високорискови наркотични вещества в особено големи размери.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 1 на Пловдивския районен съд ще се гледа делото срещу гръцкия гражданин Симеон П., обвинен в противозаконно присвояване на 3 леки автомобила.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 2 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото, обвинен, че при управление на автомобил е нарушил правилата за движение и е по непредпазливост причинил смърт на пешеходец.

***
Пловдив.
От 14.00 часа в Първо студио на радио Пловдив ще бъде обявен и награден „Най-добрият футболист на Пловдив за 2017 година" според спортните журналисти.

***
Русе.
От 11.00 часа в офиса на лекарския съюз в Русе /на партерния етаж в УМБАЛ-Русе/ ще бъде представена поредната благотворителна инициатива, която стартира за онкоболните пациенти в града.

***
Русе.
От 11.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще се проведе работна среща с директорите на училищата, извършващи професионално образование и обучение и представители на различните браншове от бизнеса в региона.

***
Русе.
От 14.00 часа, в зала „Европа" на Доходно здание ще се проведе 46-тата церемония по награждаването на 10-те най-добри спортисти в Русе през 2017 година.

***
Смолян.
От 15.00 часа в община Смолян ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Смолян. В дневния ред е включена само една точка: „Предложение за вземане на временен безлихвен заем от централния бюджет на Република България в размер на 3 950 000 лв.". Вносител на докладната записка е Ангел Безергянов - ръководител на групата общински съветници от ГЕРБ.

***
Търговище.
От 17.00 часа в зала 74 на общината ще се проведе обсъждането за проектобюджета за 2018 г.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.