• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната за 21 март

Предстоящи събития в страната за 21 март

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа в хотел „Риу" в Правец вицепрезидентът Илияна Йотова ще изнесе заключителната лекция на настоящия курс на Българското училище за политика „Димитър Паница".

***
София.
От 09.00 часа ще започне пленарното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.30 часа Делегация на Групата за приятелство Македония - България, водена от заместник-председателя на Събранието на Република Македония Фросина Ташевска-Ременски ще се срещне с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В 11.30 часа в зала „Изток" ще разговарят с народните представители от Групата за приятелство България - Македония в 44-тото Народно събрание.

***
София.
От 10.00 часа ще започне седмичното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 12.00 часа в Клуба-музей на авиацията на Терминал 1 на Летище „София" министърът на туризма Николина Ангелкова ще присъства на пресконференция на Асоциацията на българските авиокомпании, по време на която ще бъде направен Анализ на авиационния пазар през 2017 г.
След пресконференцията, от 13.00 часа ще се състои годишната среща на авиационната индустрия, на която се очаква да присъстват представители на българските авиокомпании, ДП РВД, Летище София, Гражданска въздухоплавателна администрация, държавни институции. По време на срещата ще бъдат връчени годишните награди на АБА.

***
София.
От 09.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Цветелин Ц., Антон А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Х., Красимир Х., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Персин П., на когото са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел М. и Христо А., на които са повдигнати обвинения за престъпление по служба.

***
София.
От 10.00 часа в Големия салон на БАН, Институтът по полимери към БАН ще представи актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии, намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми. От 11.00 часа в Института по полимери (ул. „Акад. Георги Бончев", блок 103) ще се проведат практически демонстрации.

***
София.
От 10.00 часа от Института по полимери (ул. „Акад. Георги Бончев", блок 103), Институтът по полимери към БАН ще представи актуални разработки на модерни полимерни материали и технологии, намерили отзвук в световната наука и с очакван ефект върху важни за обществото проблеми.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богомил М., Ивелин Д. и Ивайло Х., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Обединени бизнес клубове.

***
София.
От 11.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Институт по аграрна икономика (ИАИ) към ССА, Аграрен университет - Пловдив (АУ) и Нов български университет (НБУ), на която ще бъде представен проекта "Иновационни модели за повишаване на конкурентоспособността на земеделските стопанства в България".

***
София.
От 13.30 часа в НДК започва първия ден от Конференцията на високо равнище БЪДЕЩЕТО НА ТРУДА: Подход, основан на жизнения цикъл.

***
София.
От 13.30 часа в сградата на Висшия съдебен съвет на ул. „Екзарх Йосиф" 12 ще се проведе заседание на прокурорската колегия на Съвета.

***
София.
От 13.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Асен И., на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.30 часа в Галерия „Униарт" на Нов български университет ще се проведе лекция на Кшищоф Чижевски, директор на Центъра „Крайграничие - на изкуства, култури, народи" в Сейни.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представен сборникът с разкази и фейлетони „Тимур и неговите командоси" на Вилислав Георгиев.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се състои концерт-спектакъл „Аз съм, Българийо, твоя дъщеря" на Поли Паскова.

***
Варна.
От 18.00 часа в пространството на Арт Галерия Le Papillon ще бъде открита изложба живопис „Морска музика" на Георги Йорданов.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Обединени бизнес клубове на тема "Политики на малките и средни предприятия. Принципна работа на ОБК." Ще бъдат представени регионалното и областно ръководство на организацията и информация за Балканска конференция.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита изложба на Илия Банков.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов"ще се състои празничен концерт на МДТ „Константин Кисимов" по случай Празника на Велико Търново.

***
Видин.
От 11.00 часа кметът на Община Видин, Огнян Ценков ще даде редовна пресконференция в залата на 6-ти етаж на административната сграда.

***
Враца.
От 09.00 часа служителите в затворите във Враца излизат на протест.

***
Враца.
От 10.00 часа в 80 стая (Стаята на Общински съвет) ще се проведе процедура, чрез публично състезание за възлагане, на обществена поръчка с предмет: „Ремонт и обновяване на ДГ „Знаме на мира", ж.к. „Дъбника", град Враца".

***
Враца.
От 17.00 часа в малката зала на Художествна глаерия „Иван Фунев" ще се проведат XXIX Зимни четения „Поруганато достойнство на един виден врачански поборник" - Красимир Григоров.

***
Враца.
От 17.00 часа в къща на КДК ще се проведе поетична вечер „Пролетни гласове" - млади дарования от литературен клуб „Ботевци".

***
Враца.
От 17.30 часа в Синята зала на Малдежкия дом ще се проведе среща разговор с проф. Вили Лаков и Христо Христов и ще бъде представена книгата „Бивши хора".

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев" ще бъде представен романа „Повече от любов" на Радослав Гизгинджиев.

***
Горна Оряховица.
От 9.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Областно първенство по хандбал за момичета и момчета 5 - 7 клас от ученически игри 2017/2018 година.

***
Добрич./ с. Врачанци.
От 13.00 часа заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков ще направи първа копка на пречиствателната станция за отпадъчни води на Добрич.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа на площад „Велбъжд" ще започнат тържествата по повод официалния празник на града - „Кюстендилска пролет".

***
Ловеч.
От 09.00 часа служителите в затворите в Ловеч излизат на протест.

***
Перник.
От 17.30 часа в Малкия салон на Двореца на културата Тихомир Иванов представя книгата си "Камино: Пътят на завръщането".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 1, Апелативният съд ще гледа делото срещу Ахмед Муса и 13-те имами. Делото е насрочено за датите от 21.03. 2018 г. до 05. 04. 2018 г. включително за всеки работен ден. В първото заседание по делото съдът назначи съдебно-техническа, както и комплексна тюркологична, арабистка и теологическа експертиза.

***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 10 Окръжният съд ще гледа делото срещу Васил Т. по обвинение в това, че на 30.09.2016 г. в землището на гр. Садово, обл. Пловдивска, е направил опит умишлено да умъртви другиго - Т. Б., с двойно гражданство - българско и арменско, по начин и със средство - огнестрелно оръжие, опасно за живота на мнозина - Г. А., В. С., Т. К. , Е. Д. и А. Г.

***
Пловдив.
От 18 часа, в къщата "Мексиканско изкуство" на ул. "Артин Гидиков"№11 в Стария град ще бъде представена книгата "Неразказани легенди на маите" и ще бъде открита изложба с илюстрации към книгата, нарисувани от Ана Монтеро.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация ще заседава Областната комисия „Военни паметници".

***
Русе.
От 10.00 часа в сградата на отделението по Палиативни грижи на Комплексния онкологичен център в Русе ще се проведе пресконференция във връзка със зачестилите спекулации в общественото пространство за броя на болните от онкологични заболявания в регионa.

***
Русе.
От 18:30 часа, в Аулата на Корпус 2 на Русенския университет „Ангел Кънчев" ще се проведе тематична френска филмова вечер. Филмът ще бъде комедията „Je fais le mort".

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе публично обсъждане на проекта за изграждане на социални жилища в града.

***
Сливен.
От 09.00 часа ще се състои официалното откриване на новата градинка пред Природоматематическата гимназия „Добри Чинтулов".

***
Хасково.
От 15.00 часа в Пресклуб на БТА-Хасково ще се проведе пресконференция на ученици от ПМГ „Акад. Боян Петканчин" - Хасково по повод свързаното със смъртта на две техни съученички съдебно дело.

***
Хасково.
От 19.00 часа в залата на ДКТ „Иван Димов" ще се проведе концерт, посветен на 90 години от рождението на композитора Тодор Танев.

***
Шумен.
От 9.30 часа в Шуменски окръжен съд ще се проведе поредно заседание по делото „Хитрино".

***
Шумен.
От 13.15 часа във физкултурния салон на II ОУ "Д-р П. Берон" ще се проведе волейболна среща "Ученици срещу учители".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.