• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития на 16 май 2018

Предстоящи събития на 16 май 2018

/КРОСС/ ***
София.
От 20.45 часа в столичния хотел Кристъл Палас (ул. „Шипка" 14) държавният глава ще бъде домакин на тържествената вечеря ифтар по случай свещения за мюсюлманите месец Рамазан.

***
София.
От 08.30 часа министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите Лука Визентини. Ще присъстват президентите на двата национално представителни синдиката КНСБ и КТ „Подкрепа" Пламен Димитров и Димитър Манолов, Любослав Орбович, Президент на CATUS & на Регионалния Синдикален Съвет "Солидарност", Сърбия, министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. На срещата ще бъде връчена декларация, приета на срещата „Гласът за интеграция на Западните Балкани", организирана от ЕКП, КНСБ и КТ „Подкрепа" на 9 май в София. След разговора (около 09.00 часа) са предвидени изявления в Министерския съвет.

***
София.
От 09.00 часа в Народното събрание ще започне редовното пленарно заседание.

***
София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Евгени К., на когото е повдигнато обвинение за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.00 часа пред Синодалната палата на ул. „Оборище 4" ще се проведе протест срещу решението на Светия Синод на Българската православна църква духовниците от Българската православна църква да не участват в планираното съвместно честване на 1000-годишнината от основаването на Охридската архиепископия в Охрид, Р. Македония.

***
София.
От 09.30 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се проведе международна конференция на тема „Демокрация, която дава резултати - реализиране на пълния потенциал на Западните Балкани". В дискусията ще се включат Зоран Заев, министър-председател на Република Македония, Екатерина Захариева, заместник министър-председател и министър на външните работи на Република България, Елизабет Милард, главен помощник държавен секретар на Съединените американски щати, Кристиан Даниелсон, ръководител на генерална дирекция „Политика за съседство и преговори за разширяване" на Европейската комисия и др.

***
София.
От 10.00 часа ще се проведе редовното заседание на Министерския съвет.

***
София.
От 10.00 часа в зала Тържествена на Централния Военен клуб ще бъдат отбелязани 93 години от учредяването с указ на цар Борис III на отделение за грижа към военноинвалидите и военnопострадалите под патронажа на министъра на отбраната.

***
София.
От 10.00 часа 14-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мартин А., Валентин Я. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Мелиад Фарах и Хасан Ел Хадж Хасан, на които са повдигнати обвинения за тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Младен М., Мария Т. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алексей З., на когото е повдигнато обвинение за подкуп.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция по повод традиционния марш Свобода за конопа, който тази година ще се проведе на 19 май от пл. „Света Неделя" от 15.30 часа.

***
София.
В залата на споделеното работно пространство ZaraLab (бул. „Княз Александър Батенберг №28) ще се проведат две последoвателни срещи, представящи механизми за по-доброто прилагане на зелените обществени поръчки от страна на институциите и бизнеса. От 10.00 часа ще започне международна среща за обмяна на опит за прилагане на зелени обществени поръчки и насърчаване на бизнеса да предлага „зелени решения" с експерти и местни заинтересовани страни от осем страни в Европа.
От 16.00 часа след международната работна среща ще започне дискусия с представители на български институции и експерти, с които ще бъдат обсъдени конкретни мерки и полезен опит от другите страни, който може да бъде трансфериран като добри практики у нас.

***
София.
От 10.30 часа пред Министерството на земеделието ще се проведе гурме - издание на Фермерския фестивал „От нашата ферма - с любов за вас!".

***
София.
От 10.45 часа в Гранитна зала в сградата на Министерски съвет министърът за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз Лиляна Павлова и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще валидират пощенска марка, посветена на Българското председателство.

***
София.
От 11.00 часа в Зала 3 на НДК Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) и Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 организират дискусия на тема „Инвестиционен потенциал на Западните Балкани". В срещата ще вземат участие премиерът Бойко Борисов, министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министърът на икономиката на Македония Крешник Бектеши, директорът на БАИ Стамен Янев, както и многобройни представители на бизнеса.

***
София.
От 11.00 часа в Аула магна на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще се проведе международна научна конференция „Балканите в европейската интеграция - минало, настояще, бъдеще".

***
София.
От 11.00 часа в зала Панорама (ет. 7) на Интер Експо Център ще се състои пресконференция, по време на която ще бъдат разкрити най-важните подробности за Automotive Forum & Expo Sofia 2018, който ще се проведе на 18-21 октомври 2018.

***
София.
От 11.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери В., Илияна В. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала 31 на Българското национално радио ще се състои среща с петимата музиканти от супергрупата Dirtmusic.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на тема „Накъде ни води здравната карта?". Събитието е организирано от Сдружението на общинските болници в България, Националното сдружение на частните болници, ЦЗПЗ, Българската болнична асоциация, Сдружението на областните болници в България и представител на МБАЛ "Хр.Ботев", гр. Враца.

***
София.
От 12.00 часа в залата на 7 етаж в МОН ще се проведе пресконференция по актуални теми. В нея ще участва министър Красимир Вълчев.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Зураб Е., Росица Н. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала „Арена" на хотел „Арена ди Сердика" ще се състои дискусия на тема „Равенството има значение. Неравенствата в страните от Западните Балкани -
препятствие за присъединяване към Европейския съюз?". Участие в нея ще вземат д-р Хелене Кортлендер, директор на Фондация Фридрих Еберт България, Сергей Станишев, президент на Партията на Европейските социалисти, Драган Тевдовски, министър на финансите на Република Македония.

***
София.
От 15.00 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Анжело В., Валери Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 16.00 часа в Резиденция „Бояна" ще се проведе среща на върха на ЕНП. Преди нея - в 15.30 часа председателят на ЕНП Жозеф Дол и председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов ще направят кратко изявление пред медиите.

***
София.
От 17. 00 часа в Галерия „Квадрат 500" Партията на европейските социалисти (ПЕС) ще проведе координационна среща на левите премиери и партийни лидери. Преди това, от 16.00 часа, ще се състои пресконференция, домакинства на от Сергей Станишев, президент на ПЕС.

***
София.
От 17.30 часа в City Stage ще бъде представено изследването за ролята на ПР специалиста в кампаниите по благотворителност „Комуникация на благотворителността".

***
София.
От 18.00 часа столичната галерия „Българи" (бул. „Княз Ал. Дондуков" 73) ще представи уникална изложба с платна от „Художниците на поетичната реалност" - 8 от най-забележителните френски автори на XX век. Експозицията е подредена лично от Светлин Русев.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Сердика" ще бъде открита изложбата НИШКИ - AZ BUKI IN FIBRA PICTA на художничката Даниела Цветкова.

***
София.
От 18.30 часа в театралната зала „Алма Алтер" на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде представен новият сборник с разкази на Николай Николов „Парчета".

***
София.
От 18.30 часа в „ОББ Милениум център" белгийският министър-председател Шарл Мишел ще открие изложбата на знаменития белгийски художник Джеймс Енсор.

***
София.
От 19.00 часа в Резиденция „Тера" ще се проведе събитието „ИзявениТЕ" за представяне на студенти на Технически Университет-София, изявили се с интересни разработки, участия в състезания, олимпиади и проекти.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" ще се състои концерт на Томас Хемпсън, най-големият баритон на САЩ, със Софийската филхармония.

***
София.
От 19.00 часа в галерия АРТ 36 на ул. „Славянска" № 40 в София ще бъде открита изложба на Иво Пецов „Мазе".

***
София.
От 19.30 часа в зала 11 (кино „Люмиер Лидл") ще се състои концерт-спектакълът на Танцова школа „Flava Hоuse".

***
София.
От 19.30 часа в Първо студио на БНР ще бъде представен проектът „Вяра" на Теодосий Спасов.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Заседателна зала № 5 на община Благоевград ще се състои междинна пресконференция във връзка с изграждането на велоалея по проекта „Благоустрояване на градската среда". От 11.30 часа на бул. „Св. Св. Кирил и Методий" № 2 ще се проведе официална церемония по полагане на първа копка за изграждането на обекта.

***
Благоевград.
На площад „България" е позиционирано изложението „Литера Експо".

***
Бургас.
От 10.00 часа в Културен център „Морско казино" Националната художествена академия организира кандидатстудентски консултации по повод предстоящите приемни изпити за новия си филиал край морето.

***
Бургас.
От 18.30 часа в Експо център „Флора" ще се проведе африканско парти с Афро Базар и джем сешън с участието на гостите на Дни на Африка в България.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Милена Димова ще има приемен ден в партийния офис на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „П. Р. Славейвков" ще бъде представен новият роман на Спасимир Тренчев „Тих мрак".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в Голямата зала на Община Велико Търново ще се състои прожекция на филм: La colmena (1982), Mario Camus. Book of Camilo José Cela.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе среща с доц.д-р А.Драганова и представяне на продуктите на „Вивасан".

***
Враца.
От 10.00 часа в залата на Регионалното управление на образование ще се проведе работна среща на териториалните звена с кметовете на общини и кметства в област Враца.

***
Враца.
От 17.45 часа в църквата „Св. Възнесение" ще бъде посрещната частица от честните мощи на св. Георги Победоносец. Тя ще бъде изложена за поклонение в храма във Враца по случай 170 години от освещаването му и ще остане в него до петък, 18 май, сутринта. Светинята ще бъде посрещната от Врачанския митрополит Григорий и свещеници от епархията. Веднага след това в църквата "Св. Възнесение" ще започне тържествена вечерня, оглавена от владиката. В нея ще вземат участие и певци от софийския мъжкия хор за византийско пеене "Св. Наум Охридски".

***
Върбица.
От 14.00 часа началникът на РУ- Велики Преслав гл. инсп. Румен Симеонов ще има среща с жителите на града в кметството.

***
Горна Оряховица.
От 18.00 часа на пл. „Георги Измирлиев" започва 51-ва Лекоатлетическа щафета - обиколка на Горна Оряховица.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък - 1869" Малък градски театър „Зад канала" - София представя постановката „Ромул Велики" по Фридрих Дюренмат, режисьор Бина Харалампиева. С участието на Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Евгени Будинов, Атанас Чопов, Вежен Велчовски.

***
Горна Оряховица./с. Драганово.
От 10.00 часа в НЧ „Съединение - 1888" ще започнат Детски майски празници. /продължават до 19 май/.

***
Добрич.
От 17.30 часа в „Дом-паметник „Йордан Йовков" ще бъде представена книгата „Моята Добруджа" от Петър Крумов.

***
Добрич.
От 17.30 часа в концертната зала на Младежкия център ще бъде открит XXVII Европейски младежки поп-рок конкурс „Сарандев".

***
Добрич.
От 19.00 часа в Концертна зала „Добрич" ще се проведе концерт на Хилда Казасян „Усмивка за Ella Fitzgerald".

***
Кюстендил.
От 17.00 часа в Музеен комплекс „Св. Георги" ще бъде открита гостуващата изложба на Регионален исторически музей - Перник „Храмови иконописания от Пернишко".

***
Пазарджик.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на „Лайънс клуб".

***
Перник.
От 10.00 часа в сградата на Община Перник общинският съветник от ГЕРБ-Перник д-р Явор Рангелов организира приемен ден за граждани.

***
Перник.
От 15.30 часа в театралния салон на Обединен детски комплекс ще се състои концерт-награждаване на отличените от конкурса „Талантите на Перник".

***
Перник.
От 19.00 часа в Театрален салон „Георги Русев" ще се проведе благотворителен концерт с участието на Ансамбъл „Българе" в помощ на Кирил Росенов Кирилов от с. Ярджиловци.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в зала 10 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Венцеслав К. , обвинен в умишлено убийство на повече от едно лице.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 2 на Окръжен съд ще се гледа делото срещу Румен Р. и Рангел Р., обвинени в опит за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 10.00 до 15:00 ч. във фоайето на ТУ-Пловдив ще се проведе Кариерен форум. Форумът се организира от Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в сътрудничество с Технически Университет - Пловдив в рамките на „Дни на науката" на ТУ-Пловдив.

***
Пловдив.
От 10.30 часа, на стария паркинг на Община Пловдив (страничните знамена), ще бъдат представени новите товарни автомобили, закупени за нуждите на домашния социален патронаж.

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ ще проведат приемни за граждани.
От 16.00 часа Радослава Ташкова и Георги Василев ще се срещнат с граждани в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А.
От 17.00 часа Ани Лафчиева ще проведе срещи в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5. От 17.30 часа приемни там ще има Емил Русинов.

***
Русе.
От 10.30 часа в в кабинета на Управителя в сградата на Комплексния онкологичен център в Русе ще се проведе пресконференция по повод успешния край на благотворителната кампания за закупуване на нов дефибрилатор.

***
Русе.
В корпус 2, зала 203 на Русенския университет „Ангел Кънчев" ще се проведе семинар за запознаване с GDPR и неговите изисквания.

***
Свищов.
От 10.30 часа в Градска градина ще се проведе инициативата „Красотата на четенето в досег с родната природа" - ученици от I „б" клас на СУ „Николай Катранов" четат разкази и стихове.

***
Свищов.
От 17.00 часа в Художествена галерия „Николай Павлович" ще се проведепредставяне на антология „Щедрост". Автор, съставител и превод Иван Антонов. В книгата са включени творби на автора, на поети и писатели от Русия и негови посвещения към тях.

***
Смолян.
От 19.30 часа в зала 2 на Родопския драматичен театър „Николай Хайтов" ще бъде представена отново знаменитата творба на Антон Павлович Чехов „Три сестри".

***
Стара Загора.
От 10.30 часа в залата на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович" ще се проведе пресконференция във връзка с откриването на кабинет на регионалния консултант по урология проф. д-р Димитър Шишков.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Държавна опера Стара Загора.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще бъде даден брифинг.

***
Шумен.
От 16.00 часа в залата „Нова българска драма" на ДКТ „Васил Друмев" ще бъде дадена пресконференция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.