• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящи събития в страната за 5 юни

Предстоящи събития в страната за 5 юни

/КРОСС/София.
От 10.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан държавният глава Румен Радев ще открие
международна конференция на тема „Европейски практики и възможности за противодействие на корупцията".

***
София.
В НДК ще се проведе Неформална среща на министрите на земеделието от Европейския съюз. В 08.55 до 09.40 часа участниците в срещата ще направят кратки изявления на пред централния вход на НДК. От 10.00 часа ще започне работната сесия на Неформалната среща. От 13.00 часа в зала 6 министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган ще дадат пресконференция.

***
София.
От 10.00 часа в двореца „Врана" ще се проведе второто издание на международната икономическа конференция „Vrana Economic Council 2018". Темата на конференцията тази година е „Умни решения за дигиталната икономика". Организатори на събитието са Европейския Либерален Форум в партньорство с Либералния институт за политически анализи - ЛИПА и Фондация „Фридрих Науман". Конференцията ще бъде открита от вицепрезидента на Европейския Либерален Форум Оле Шмид, Лиляна Павлова, министър на Българското председателство на Европейския съвет и бившия премиер проф. Огнян Герджиков. Специален гост е Н. В. Цар Симеон II.

***
София.
От 15.00 часа в хотел „Хилтън" европейският комисар по земеделие и развитие на селските райони Фил Хоган ще открие Четвъртата годишна европейска конференция относно финансовите инструменти за земеделие и развитие на селските райони в ЕС подкрепени от Европейския фонд за земеделие и развитие на селските райони (ЕЗФРСР) през периода 2014-2020 г. В конференцията ще участва и министърът на земеделието,
храните и горите Румен Порожанов. Поканен за участие е и министър-председателят Бойко Борисов.

***
София.
От 09.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло С., Вергил С., Пламен С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет (ул. „Екзарх Йосиф" 12) ще се проведе заседание на Съдийската колегия
на ВСС.

***
София.
От 10.00 часа в Информационния център на Министерство на отбраната, намиращ се на ул. „Г. С. Раковски" № 106, главният изпълнителен директор на „Български пощи" ЕАД Деян Дънешки ще пусне в употреба издание на тема: тема „30 години от космическия полет на Александър
Александров на орбитален комплекс „Мир" - една пощенска марка в блок и специален пощенски печат.

***
София
От 10.00 часа в сградата на КЕВР, ет. 4, ще се проведе открито заседание, на което ще обсъди: 1 - обсъждане на доклад относно заявление от „Енерджи Съплай Грийн" ЕООД за промени в лицензия от 16 юли 2012 г., издадена за дейността „търговия с електрическа енергия", с включване на права и задължения на „координатор на стандартната балансираща група"; 2 - доклад относно заявление на „ТЕЦ Варна" ЕАД за лицензия за дейността „търговия с електрическа енергия"; 3 - доклад относно заявление от „Щаткрафт Маркетс" ГмбХ за продължаване срока на лицензия, издадена от дейността „търговия с електрическа енергия".

***
София.
От 12.00 часа зам.-кметът на София Евгени Крусев ще провери изграждането на тротоари по ул. „Гюешево" в район „Възраждане".

***
София.
В 12.00 часа на летище „София" ще се състои статичен показ на самолет E-3A за далечно радиолокационно откриване и управление (AWACS).

***
София.
От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на ул. „Врабча" 23, ръководството на партията ще даде брифинг. На пресконференцията АБВ ще представи своята визия за стратегическия характер на отношения България - Русия.

***
София/Пловдив/Варна.
Коалицията от неправителствени организации и граждански групи „За да остане природа в България" и коалиция „Да спасим Кресненското дефиле" организират протести във връзка с изграждането на магистрала „Струма" и измененията в действащия план за управление на
Национален парк Пирин без екологична оценка (ЕО). От 17.30 часа пред представителството на Европейската комисия на ул. „Раковски" в София; от 17.30 часа пред хотел „Санкт-Петербург" в Пловдив, от 18.00 часа пред Община Варна.

***
София.
От 19.00 часа в зала „Джон Атанасов" в „София Тех парк" ще се проведе Четвъртият годишен бал на индустрията и работодателите, по време на който ще бъдат връчени Годишните награди за 2018 г. на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България „КРИБ -Качество, Растеж, Иновации от България".

***
Варна.
От 10.30 часа в сградата на ОДМВР-Варна ще се проведе брифинг, на който ще бъдат оповестени мерките за сигурност и опазване на обществения ред в града и курортите през летните месеци, както и пътната безопасност по време на ваканционния сезон. По време на брифинга ще бъде направено и кратко обобщение на изминалите от началото на 2018 година месеци.

***
Варна.
От 17.00 часа на входа на Морската градина официално ще бъде открит Петия международен турнир „Одесос" и 46-ят републикански преглед по пожаро-приложен спорт. Състезанията ще се състоят на стадион „Локомотив".

***
Добрич.
В Регионална библиотека „Дора Габе" ще се състои информационен ден по повод 5 юни - Международен ден за опазване на околната среда -презентация.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Пресцентъра на БСП (ул. „Кръстю Пастухов"18), ППГОС на БСП ще даде пресконференция.

***
Пловдив.
От 16.00 до 18.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ в район „Тракия" в блок 91, общинският съветник Иван Вичков ще има приемен ден.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.