• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за 14 септември

Предстоящи събития в страната за 14 септември

/КРОСС/София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 10.00 часа в Министерския съвет ще се проведе Първото заседание на Централния епизоотичен съвет. В него ще участват заместник министър-председателят Томислав Дончев, министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на икономиката Емил Караниколов, изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните Дамян Илиев.

***
Русе.
От 13.00 часа на територията на Автоматичната измервателна станция „Възраждане" на ИАОС на ул. „Ниш" министърът на околната среда и водите Нено Димов ще представи апарат за измерване концентрацията на интензивно миришещи вещества.

***
Калофер.
От 14.00 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в откриването на нови производствени мощности в „Интендантско обслужване" ЕAД.

***
Казанлък.
От 13.00 часа в Дома на културата на „Арсенал" АД в град Казанлък ще се проведе конференция на тема „Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва и запаса за укрепване отбраната и сигурността на страната". От 15.30 часа министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще се включи в дискусиите в рамките на конференцията.

***
София.
От 9.00 часа в спортен комплекс „Спортна София" в Борисовата градина ще се проведе детски турнир за Купа „Софийска вода".

***
София.
От 9.30 часа 19 състав на Софийския градски съд ще гледа делото срещу Веселин П. (чл. 243-250 чл.).

***
София.
От 09.30 часа в зала 702 на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени ценовите оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за извършването на проучвателно-проектантски работи и строителството на 7.5 км от пътя Белица - Загражден.

***
София.
От 10.00 часа в двора на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" на ул. „Пиротска" 171А с полагане на венци пред мемориала на загиналите огнеборци в ГД ПБЗН ще бъде отбелязан професионалният празник на българските пожарникари. От 16.30 часа пред сградата на УПБЗН - Нови Искър на ул. „Стое Джуров" ще бъде открит паметник на пожарникаря инж. Богдан Личев.

***
София.
От 10.00 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Вихър М., Минчо М., Иво И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Георги П., Марио Н. и Михаил Д., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Кольо К., Мариета В., Галина В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа пред сградата на кметството в с. Железница кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери предоставянето на компостери по програма на Столична община.

***
София.
От 10.30 часа в София Картинг Ринг ще се състои пресконференция, представяща формата и част от участниците в Еко 12 часа на България.

***
София.
От 11.00 часа в изложбена зала „Архиви" ще бъде открита документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков (1919-2015) - българският учен, който участва в космическата програма на САЩ и допринася за провеждането на първия космически полет по програма Аполо до Луната.

***
София.
От 11.00 до 14.00 часа в градинката на НДК при кръстовището на бул. „Витоша" и „Патриарх Евтимий" актьорът Ивайло Захариев и експерти, ще разговарят с родители, деца и бъдещи родители в рамките на инициативата Обединение „Детство без насилие".

***
София.
От 11.00 часа 10 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Росен Ч. и Полина И., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа 17 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Пламен Ст., чл. 65 НПК - молба за изменение на мярка за неотклонение.

***
София.
От 11.00 часа разположена в синята зона на пл. „Св. Алескандър Невски" ще се проведе международната инициатива PARK(ing) Day, в която ще участват и кучета на ОП „Екоравновесие".

***
София.
От 11.00 часа в изложбена зала „Архиви" на адрес ул. „Московска" 5 ще бъде открита документалната изложба „Безпределният космос на човешкия ум", посветена на проф. Виден Табаков (1919-2015) - българският учен, който участва в космическата програма на САЩ и допринася за провеждането на първия космически полет по програма Аполо до Луната.

***
София.
От 11.30 часа в Заседателната зала на Ректората на НСА Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет (МОК), ще бъде удостоен с почетното звание Доктор хонорис кауза на Национална спортна академия „Васил Левски" (НСА).

***
София.
От 12.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на тема: „Национален и световен протест на 16-ти септември 2018 г. пред Парламента, пред всички общини и пред всички български посолства по света, с искане за оставка, съд и смяна на системата".

***
София.
От 12.00 часа зам.-кметът на София Евгени Крусев ще провери ремонтните дейности на ул. „Цар Симеон".

***
София.
От 13.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав В., Живко И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в залата на 11-тия етаж на КНСБ ще се състои пресконференция на синдикалната организация на КНСБ в НИМХ.

***
София.
От 14.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Никола Т., Милко Хр., Никола К. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 17.30 часа пред Министерски съвет велосипедисти се събират на протест под надслов „Поход за живот" в памет на загиналия велосипедист - Мартин Чикалов, който бе блъснат от неправоспособен шофьор.

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия" при Национална художествена академия ще бъде открита изложбата „Съвременна сръбска графика", подготвена от Галерия за съвременно изобразително изкуство - Ниш.

***
София.
От 18.00 часа в дворното пространство на къща музей „П. К. Яворов" ще се проведе вечер на гражданската поезия.

***
София.
От 19.00 часа в салона на Столичен куклен театър на ул. „Гурко" 14 ще се състои официалното откриване на 10-тото юбилейно издание на Международния фестивал за уличен и куклен театър „Панаир на куклите" 2018 .

***
Асеновград.
От 10.00 часа в зала 1 на Районен съд- Асеновград ще се разглежда съдебното дело на подсъдим частен съдебен изпълнител за присвояване на чужди пари в размер на 709 633,85 лева.

***
Благоевград.
От 11.00 часа в Регионален исторически музей - Благоевград ще бъде открита изложбата „За нея ние се боримь за нея ние мремь" по повод 115-годишнина от Илинденско - Преображенското въстание.

***
Благоевград.
От 14:00 часа в кафе-сладкарницата на ОД на МВР Благоевград ще се състои брифинг във връзка с традиционната „Акция на полицията: „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „Бойчо Брънзов" ще се проведе международен турнир по тенис на маса за хора с увреждания и ветерани.

***
Бургас.
От 18.00 часа в изпразнения плувен басейн и съседни пространства в МКЦ за втори пореден път ще се проведе фестивалът „Вода".

***
Варна.
От 9.00 часа в Катедрален храм "Успение Богородично" ще се проведе Св. Литургия по повод Кръстовден в рамките на XX-то издание на Седмицата на православната книга, под надслов "1125 години от Преславския събор".

***
Варна.
От 10.00 часа във фоайето пред зала „Варна" ще бъде награден Александър Кръстев, ученик от Математическа гимназия „Д-р Петър Берон", спечелил златен медал от Международната олимпиада по Информатика в Цукуба, Япония.

***
Варна.
От 11.00 часа в Градската художествена галерия ще бъде открита в фотоизложба по случай 100-годишнината от създаването на Азербайджанската демократична република. Поканени са Н. Пр. г-жа Наргиз Гурбанова - посланик на Азербайджан и кметът на Варна Иван Портних.

***
Варна.
От 11.00 часа в сградата на ОДМВР - Варна ще се проведе брифинг във връзка с началото на традиционната акция за пътна безопасност „Децата тръгват на училище!".

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе дискусия за Закона за поземлените отношения и опазване на земеделските земи. Организатор е Министерство на земеделието и храните.

***
Велико Търново./с. Балван.
От 10.30 часа на площада в селото ще се проведе Отбелязване на 130 години от създаването на Пожарната служба и на професионалния празник на огнеборците.

***
Велико Търново./с. Леденик
От 10.30 часа на спортното игрище в селото ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - село Леденик.

Велико Търново./с. Шемшево.
От 16.30 часа на стадиона в селото ще се проведе закриване на лятна полицейска академия - село Шемшево.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще бъде открита Музика, любов и светлина" - изложба нестандартна живопис на Дочка Михова и концерт на група „Силания".

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 19.30 часа в Парк „Асеневци" Un Beso Fiesta: Уроци по латино танци и бачата, концерт на George Dice и „Романтик парти".

***
Велико Търново./с. Ресен.
От 20.30 часа в Летен театър „Есенни джаз вечери - Велико Търново 2018", концерт на Камелия Тодорова и Биг бенд Велико Търново.

***
Видин.
От 9.00 часа на градския стадион „Георги Бенковски" Видин ще бъде домакин на футболния турнир за девойки за Купата на „Кока-Кола".

***
Видин.
От 11.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще присъства на тържественото откриване на учебната 2018/2019 година на филиала на Русенския университет "Ангел Кънчев" във Видин.

***
Враца.
От 19.00 часа пред стадион "Христо Ботев" ще се състои ткриването на 130-ти Традиционен Врачански есенен панаир.

***
Габрово.
От 17.00 часа в спортна зала „Орловец" ще се проведе демонстрация на противопожарна и спасителна техника.

***
Димитровград.
От 18.00 часа в залата на II етаж на община Димитровград ще се проведе заключителна пресконференция по повод реализацията на проект „Ремонт и реконструкция на пешеходна зона и междублокови пространства в централна градска част, бул. "България" - I етап, гр. Димитровград.

***
Казанлък.
От 18.00 часа в Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства на ул. "Чудомир" ще се състои представяне на книгата на проф. Топалджикова "Отлитащото време. Лъч светлина през обектива. Фотографската фамилия Карастоянови. "

***
Карлово.
От 14.00 часа служителите от общинска администрация ще почистят замърсени райони в града, част от националната инициатива „Да изчистим България заедно".

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе награждаване на отличените ученици от проведения тест за отпускане на еднократни общински стипендии.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" икономическият екип на Представителството на Европейската Комисия в България организира представяне и дискусия на ключовите документи и специфичните за България препоръки в рамките на Европейския семестър 2018.

***
Пловдив.
От 12.00 часа на пл."Централен" ще се проведе първото издание на кулинарния фестивал MOOD FOR FOOD Street Fest, част от програмата на "Пловдив - Европейска столица на културата 2019".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в заседателната зала на район "Южен" ще се проведе кръгла маса на тема "Бъди отговорен към себе си, към децата ни и към обществото".

***
Пловдив.
В РД „Пожарна безопасност и защита на населението" ще се състои официално отдаване на почит към паметта на загиналите при изпълнение на служебните си задължения пожарникари и поднасяне на цветя пред паметните им плочи.

***
Пловдив.
От 21.30 часа в Bee Bop Cafе унгарската формация Meszecsinka ще представи пред българската публика последния си албум, награден с престижната награда Фонограм (унгарското Grammy) за най-добър етно албум на 2018.

***
Поморие.
От 18.00 часа във фоайето на Народно читалище „Просвета 1888" ще бъдат изложени произведенията, сътворени по време на тазгодишния пленер „Светът е море" - Поморие '2018.

***
Силистра.
От 9.00 часа в катедралния храм „Св.Св. Петър и Павел" ще бъде отслужена Света литургия по повод Кръстовден, празник на Силистра.

***
Силистра.
От 10.00 часа пред Художествената Галерия в Силистра ще бъде открита скулптурна композиция на художника Бедиг Бедросян.

***
Силистра.
От 11.00 часа в зала „Версай" ще се проведе тържествена сесия на Общинския съвет.

***
Силистра.
От 1.30 часа на площад „Свобода" ще се състои тържествена церемония по случай Празника на Силистра. Ще има поздрав от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов към гражданите и гостите и концерт.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина", ул. „Българско опълчение" 69, ще се проведе Програма „Играя и се уча" - групови занимания с деца от 0 до 6 години и техните родители.

***
Стара Загора.
От 17.30 часа в Концертна зала на НЧ „Св. Климент Охридски 1858" ще се състои Тържествен концерт „Жар птица" посветен на 85-годишния юбилей на Катя Павлова.

***
Созопол.
От 18.00 часа в Градската галерия в гр. Созопол ще бъдат открити международен пленер и изложба на тема „Рисуване, живопис и стъкло".

***
Хасково.
От 11.00 часа в двора на ДЦДВУ„ Марина" в Хасково ще бъдат открити нова детска площадка за деца с увреждания и сензорна стая.

***
Хасково.
От 12.00 часа в сградата на читалище „Заря" българският комисар по цифровата икономика и общество Мария Габриел ще посети Хасково, където ще открие обновената компютърна зала на компютърна школа „Вале".

***
Шумен.
В 10.00 часа в СУ „Сава Доброплодни" ще бъде представена обновената училищна база и готовността за новата учебна година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.