• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 16 октомври

Предстоящи събития в страната за 16 октомври

/КРОСС/София.
От 09.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Богдана Д., Минчо К. и Тотка С., на които са повдигнати обвинения за безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа в Голямата конферентна зала на Университета за национално и световно стопанство ще се проведе кръгла маса с международно участие на тема „Корпоративно управление, държавни предприятия и насоките на организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) - българската перспектива".

***
София.
От 09.30 часа в зала „Иван Евстратиев Гешов" в Българската академия на науките ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени целите на проекта „Център за върхови постижения по Информатика и информационни и комуникационни технологии", проектните дейности и очакваните резултати. От 10.00 часа в зала „Марин Дринов" (Големият салон на БАН) ще се състои публичното представяне на „Център за върхови постижения по Информатика и информационни и комуникационни технологии".

***
София.
От 10.00 часа в зала „Европа 1" на хотел „Рамада" ще бъде открит семинар на тема „Планове за спешни действия, биосигурност и контрол срещу африканската чума по свинете", организиран от БАБХ.

***
София.
От 10.00 часа в столичното 18 СОУ „Уилям Гладстон" министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще участва в дискусия, посветена на кадрово обезпечаване на българското образование.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Дирекция „Управление на собствеността и социални дейности" - МВР (ул. „Княз Борис I" № 124) ще бъдат отворени заявленията на кандидатите по обществената поръчка за новите лични карти.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация „Първите три минути", сдружения на спешните медици, Асоциацията на студентите-медици в България, БМЧК на тема „Всички хора по света могат да спасяват живот". На пресконференцията организаторите ще обсъдят необходимостта и възможностите за съвместни действия на свидетели, диспечери на спешен телефон и спешни екипи при оказване на помощ на пациенти със сърдечен арест. Ще бъдат представени инициативите у нас за повишаване информираността на населението за действия при пациент със спряло сърце до пристигане на спешния екип.

***
София.
От 10.00 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милко М., Росен Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър П., Станислав М. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в V състав на Софийския градски съд ще бъде гледана въззивна мярка на Георги Воденичаров-Кико.

***
София.
От 10.30 часа в Министерството на отбраната министър Красимир Каракачанов ще награди актьора от театър „Българска армия" Васил Михайлов с награден знак „За принос към Министерството на отбраната".

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Министерския съвет Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание, на което ще бъде обсъден проектът на Закон за хората с увреждания, внесен от министъра на труда и социалната политика.

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Даунтаун" „Движение България на гражданите"организира кръгла маса на тема „Как да повишим качеството на живот на българина? Доходи, здравеопазване, демография". Събитието се организира с подкрепата на фондация „Конрад Аденауер".

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Управителният съвет на Института на дипломираните експерт-счетоводители в България (ИДЕС). На нея ще бъде представена с дейността на Института и неговите членове, както и с тяхната позиция по важни за икономическото развитие на България теми.

***
София.
От 11.00 часа Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) ще представи заключителна информация за изпълнението на проект „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи" на ул. „Леге" 4.

***
София.
От 11.00 часа в Дома на Европа ще се проведе конференция на тема „История на корупцията в България в годините на преход към демокрация".

***
София.
От 11.00 часа в Гранд кафе на „Гранд хотел София" ще се проведе пресконференция, на която ще бъде стартирана Националната седмица на достъпа до добра храна.

***
София.
От 11.30 часа в Международния център на УниКредит Булбанк ул. „Аксаков 8" ще бъде подписано стратегическо партньорство между УниКредит Булбанк и Алианц България.

***
София.
От 13.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илчо И., Станко Ж. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава за кумулиране на наказанията на Ивайло И.

***
София.
От 13.00 часа в националния пресклуб на БТА Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Съюзът на пенсионерите 2004, Национално сдружение „Гражданско общество в България", в. „България без граници", пенсионерски организации и Академия „Трета възраст" ще дадат пресконференция, свързана с проблемите на възрастните хора.

***
София.
От 13.30 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо К. Кръстю Д. и Ивайло С., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 13.30 часа 12-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Камен Б., Ивайло Б. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър П., на когото е повдигнато обвинение за престъпление по служба.

***
София.
От 14.00 часа на сцената на Софийската опера и балет Детско-юношеската студия за опера и балет „Маргаритки при Държавна опера-Стара Загора ще представи своя най-нов спектакъл „Машина на времето".

***
София.
От 14.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Поля П., Спасена Г. И др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Запад" на Народно събрание ще се проведе заседание на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, на което ще бъде обсъден законопроектът за изменение и допълнение на Закона за корпоративното подоходно облагане, внесен от Министерския съвет.

***
София.
От 15.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Васил А. и Орлин Б., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа народният представител от „БСП за България" проф. Георги Михайлов и заместник-председателят на СОС Милка Христова ще бъдат на разположение на софиянци в постоянната приемна на БСП - София на ул. "Леге" №10, етаж 1.

***
София.
От 17.00 часа в Градската градина ще бъде показана фото-документална изложба „Библиотеката на София 90 години в/и Града".

***
София.
От 17.30 часа в Регионалния исторически музей ще бъде открита изложбата Стойо Крушкин - историята на един гвардейски музикант".

***
София.
От 17.30 часа в централното фоайе на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий" тържествено ще бъде открита изложбата „Киево-Печерската лавра - традиция и вяра в слово и образ" (старопечатни, редки и ценни издания от фондовете на НБКМ). Събитието е по повод 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между България и Украйна и е резултат от съвместното сътрудничество на специалисти от НБКМ и представители на Посолството на Украйна.

***
София.
От 19.00 часа в зала „България" Софийската филхармония под диригентството на Любомир Денев-син ще представи творби на съвременни български автори.

***
София.
От 19.30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото представление на Ива Свещарова - „Съвършено розово".

***
Благоевград.
От 18.00 часа в зала „22 септември" ще се проведе безплатно дигитално обучение, част от проекта на Google „Дигитален гараж".

***
Бургас.
От 09.30 часа пред сградата на Съдебна палата ще се проведе митинг в подкрепа на четиримата граничари: Михаил Цонков, Николай Петков, Николай Костов и Живко Петков. Четиримата българи са обвинени за смъртта на турски бракониер, нарушил морската ни граница край Резово преди 10 години. От 10.00 часа Районният съд в Бургас ще призове четиримата граничари.

***
Бургас.
От 14.00 часа в конферентната зала на хотел „Атаген" ще се проведе пресконференция във връзка с първото издание на „Фестивал на маскарадните игри, народното и художествено творчество".

***
Бургас.
От 18.30 часа в Културен център „Морско казино" ще бъде представена стихосбирката на Елка Стоянова „Много преди Пабло да ме намери".

***
Бургас.
От 19.00 часа в зала „Младост" започва мачът реванш между волейболистите от „Нефтохимик 2010" и първенеца на Босна „Младост"-Бръчко от Шампионската лига.

***
Варна.
От 10.00 до 12.00 часа в Арт салона на Радио „Варна" ще се проведе работен форум на Асоциация „Да съхраним жената". Темата е: Отразяване на социалните каузи и формиране на нови обществени нагласи в подкрепа на рискови групи.

***
Варна.
От 11.00 часа в Интерхотел „Черно море" ще се състои пресконференция за представяне на резултатите от реализацията на проект „Реконструкция и модернизация на НУИ „Добри Христов", финансиран от Европейския фонд за регионално развитие чрез Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020 г.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1 ще се проведе приемна с граждани на общинския съветник Димитър Колев.

***
Варна.
От 15.00 часа в Юнашкия салон ще се проведе кръгла маса за популяризиране на Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца, организирана от Министерството на здравеопазването, Българския зъболекарски съюз и Националния координационен съвет, със съдействието на Община Варна.

***
Велико Търново./ с. Балван.
От 09.00 часа в Клуба на пенсионера ще се проведе благотворителна кампания, организирана от Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски" по повод Международния ден за борба с глада.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа пред Съдебната палата ще се проведе благотворителен обяд за хора в нужда - инициатива на БЧК и Община Велико Търново по повод Международния ден за борба с глада.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в Клуб 7 ще бъде представен спектакъла „Двама мъже и половинка".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представена „Да си богат не е лесно" - театрална постановка, втора премиера.

***
Велинград.
От 18.30 часа кметът на Община Велинград д-р Костадин Коев ще се срещне с граждани в читалището в квартал „Лъджене".

***
Видин.
От 14.30 часа в заседателната зала на 6 етаж на Община Видин кметът Огнян Ценков ще изпрати група деца от социално училище „Реал Мадрид", които на 17 октомври ще отпътуват за испанската столица Мадрид по повод участието им в демонстративен турнир, организиран от Фондация „Реал Мадрид".

***
Горна Оряховица./Долна Оряховица.
От 14.00 часа в НЧ „Христо Козлев - 1883" ще бъдат отбелязани 165 години от рождението на Оскар Уайлд - прочит на негови приказки с ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий".

***
Гоце Делчев.
От 18.00 часа в малката зала на Дома на културата ще бъде представена книгата за Гоце Делчев през погледа на: Пейо Яворов, Димо Хаджидимов, Михаил Чаков, Любомир Левчев, Мерсия Макдермот, Eфрем Каранфилов, Тончо Жечев. Книгата е изготвена по инициатива на община Гоце Делчев.

***
Добрич.
От 11.00 часа в зала „Шафхаузен" на МБАЛ-Добрич ще се проведе заключителна пресконференция по приключване на проект „Изграждане и въвеждане на комплексна програма за благосъстоянието на работното място в МБАЛ-Добрич АД".

***
Добрич.
От 18.30 часа в концертна зала „Добрич" ще се състои концерт по повод 50 години от създаването на Български камерен оркестър - Добрич.

***
Долна Оряховица.
От 14.00 часа в НЧ „Христо Козлев - 1883" ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий" ще четат
Произведения на Оскар Уайлд по повод 165 години от рождението на писателя.

***
Казанлък.
От 13 часа в Младежкия дом ще бъде открито изложение на университетите в страната. Очаква се в него да вземат участие близо 16 висши учебни заведения. Организатор на събитието е Младежки Общински съвет- Казанлък.

***
Крумово.
От 10.00 до 17.00 часа Музеят на авиацията в Крумово - филиал на Националния военноисторически музей, ще работи с вход свободен по случай Празника на авиацията и Военновъздушните сили на Република България.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Регионална дирекция по горите ще се проведе пресконференция по повод извършени и предстоящи проверки.

***
Кюстендил.
От 19.00 часа, в салона на Общинския драматичен театър ще се състои концерт на Мъжки хор „Свети Иван рилски", вокален състав „АртПоп" и група „Симетрикс".

***
Ловеч.
От 16.00 часа в сградата на Областна администрация - Ловеч ще се проведе работна среща между председателя на БТПП Цветан Симеонов, председателят на Търговско промишлена и земеделска палата - Ловеч, Емил Пеев, кметът на града Корнелия Маринова, областният управител Георги Терзийски, общинската и областна администрация, фирми от региона.

***
Панагюрище.
От 19.00 часа в кино „Модерен театър" ще бъде представена книгата „Лъчезар Цоцорков", посветена на видния предприемач и родолюбец от Панагюрище. Присъстващите ще имат възможността да видят и филма „Лъчезар Цоцорков", който събира вълнуващи разкази и спомени, чрез които оживяват възгледите и посланията, отправени към следващите поколения от „предприемачът, който обичаше хората", както го определят авторите на книгата и филма.

***
Перник.
От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще открие обновения мост над река Струма, намиращ се на едноименната улица в града, след което ще посети реновираната зона на централния градски парк. В 11.30 часа министър Аврамова ще открие и Парк на предизвикателствата в местността „Войниковец".

***
Пловдив.
От 09.00 часа в Зала 1 на Апелативен съд-Пловдив ще се гледа делото на 35-годишния с инициали С.Д. за това, че на 13 юли 2014 г. катастрофирал между селата Калековец и Стряма и по непредпазливост причинил смъртта на двама души и ранил тежко трети човек.

***
Пловдив.
От 09.30 часа в Зала 10 на Окръжен съд ще се разгледат делата на Георги Б. и Александър Н. Срещу подсъдимите е повдигнато обвинение в това, че извършвали кражби от „Тютюневите складове" на бул. „Иван Вазов".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в завода на BTL Industries ще бъде представен апаратът BTL Super Inductive System, който се използва от топ спортисти.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Зала 1 на Апелативен съд ще се гледа дело на 50-годишния с инициали М.М. за шофиране под влияние на алокохол.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Галерия "Лаутлиев" в квартал „Капана" ще се състои пресконференция по повод седемнадесетото издание на форума „Международни фотографски срещи".

***
Пловдив.
От 17.30 часа в Гранд хотел „Пловдив" ще започне тържествено събрание по повод професионалния празник на Военновъздушните сили. Командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков ще поздрави личния състав по повод празника и ще награди военнослужещи и цивилни служители, отличени за доказан висок професионализъм при изпълнение на служебните задължения.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Цар Симеоновата градина ще се открие фотоизложба на открито "Баку - хармонията между древното и модерното" по повод 100-годишнината от създаването на Азербайджанската демократична република (АДР), първата светска и парламентарна демокрация в ислямския и тюркския свят.

***
Разград.
От 11.00 ч. в зала 308 кметът на Община Разград д-р Валентин Василев ще се срещне с гросмайстор Ивайло Енчев и неговия треньор Росен Русев

***
Сливен.
От 17.30 часа в зала „Май" ще бъде представен специалният брой на списание „Пламък", посветен на 150 години първо театрално представление и 100 години професионален театър.

***
Смолян.
Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Смолян. В 9.00 часа ще бъде в село Широка лъка, където ще се срещне с кмета Васил Седянков и местни жители. В 10.40 часа ще разгледа новоизградения Център по инвазивна кардиология на МБАЛ „Братан Шукеров" - Смолян. В 11.30 часа ще посети Природо-математическата гимназия в Смолян, където се строи нова спортна зала. В 13.00 часа заместник-председателят на ГЕРБ ще бъде в смолянското село Смилян, където ще разгледа обновеното ОУ "Св. Св. Кирил и Методий", санираното с целеви средства от МОН. Два часа по-късно ще разговаря с жителите на Рудозем в центъра на града. В 16.30 часа ще открие новоизградената многофункционална спортна площадка в златоградското село Страцево.

***
Смолян.
От 10.30 часа пред сградата на Областна администрация Смолян, ОИЦ - Смолян ще проведе открита приемна и интерактивно проучване под надслов „Европа иска да ви чуе" сред жителите на Общината. Проучването е насочено към бъдещето на Кохезионната политика на ЕС.

***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция по повод стартиране на 4-тото модулно обучение на ученици по информационни технологии.

***
Хасково.
От 13.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково на пресконференция ще бъдат дадени подробности за програмата и участниците в Международния конкурс за млади цигулари.

***
Шумен.
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг.

***
Шумен.
От 11.00 часа от площад „Освобождение до входа на Градската градина, под лозунга „Не на робството" младите доброволци от БЧК ще се присъединят към Световния поход против съвременните форми на робството и дискриминацията.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.