• 14 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8136
  •  GBP / BGN 2.3155
  •  CHF / BGN 2.0230
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Предстоящи събития в страната за 27 януари

Предстоящи събития в страната за 27 януари

/КРОСС/***София.
От 10.00 часа в Гербовата зала на „Дондуков" 2, президентът Румен Радев ще представи структурата, състава и приоритетите на бъдещото служебно правителство.

***
София.
От 12.00 часа, в Гранитна зала на Министерски съвет ще се състои официална церемония по встъпване в длъжност на служебното правителство.
***
София.
Новият служебен министър на културата Рашко Младенов ще бъде посрещнат в Министерството на културата веднага след приключването на официалната церемония по встъпване в длъжност на служебното правителство на Република България в Гранитната зала. След края на събитието министърът на културата в оставка Вежди Рашидов и министърът на културата в служебното правителство Рашко Младенов ще пристигнат заедно в зала „Колегиум" на 6-ия етаж в Министерството на културата на бул. "Ал. Стамболийски" № 17.

***
София.
От 12.30 часа в МВнР ще се състои официалната церемония по встъпване в длъжност на служебния министър на външните работи Ради Найденов.

***
София.
От 12.30 часа в Централното фоайе на МЗХ, министърът на земеделието и храните ще предаде официално поста си на служебния министър проф. Христо Бозуков.

***
София.
От 12.30 часа в Министерството на правосъдието за официалното предаване на поста и държавния печат от министър Екатерина Захариева на служебния министър Мария Павлова.

***
София.
От 12.30 часа министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова ще предаде министерския пост на служебния ресорен министър Гълъб Донев на официална церемония в МТСП.

***
София.
От 12.30 часа в сградата на Министерство на икономиката ще се проведе церемонията по встъпване в длъжност на служебния министър на икономиката.

***
София.
От 12.30 часа министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски ще предаде управлението на министерството на новоназначения служебен министър Христо Алексиев на церемония в сградата на министерството.

***
София.
От 12.30 часа, в зала „Пресцентър" на Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще се състои церемонията по официалното предаване на поста от министър Лиляна Павлова на министъра на регионалното развитие и благоустройството в служебното правителство Спас Попниколов.

***
София.
От 12.30 часа, в Министерството на околната среда и водите ще се състои церемонията за официалното предаване на поста от министър Ивелина Василева на министъра на околната среда и водите в служебното правителство Ирина Костова.

***
София.
От 12.30 часа в централното фоайе в сградата на МВР ще се състои церемонията за предаване на поста на министъра на вътрешните работи.

***
София.
От 13.00 часа, в Министерство на финансите ще се състои церемония по встъпване в длъжност на министъра на финансите в служебното правителство Кирил Ананиев.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на Министерството на енергетиката ще се състои церемонията по предаване и приемане на поста министър на енергетиката.

***
София.
Между 13.30 и 14.00 часа в Министерството на образованието и науката ще се състои церемонията по предаването и приемането на поста министър на образованието и науката.

***
София.
Официалната церемония по встъпване в длъжност на служебния вицепремиер и министър на отбраната ще се състои след приключване на церемонията в Министерски съвет. В зала „Тържествена" на Министерството на отбраната министърът на отбраната в оставка Николай Ненчев ще предаде поста на Стефан Янев.

***
София.
От 14.00 часа министърът на туризма Николина Ангелкова ще предаде поста си на служебния ресорен министър Стела Балтова на официална церемония в Министерството на туризма.
***
София.
От 10.30 часа в зала „Концертна" на Централния военен клуб ще се проведе публична дискусия с участието на български евродепутати под надслов „Бъдещето на европейския проект", организирана от Информационното бюро на Европейския парламент в България и Дипломатическия институт към Министъра на външните работи на Република България. Участие в дискусията ще вземат Андрей Ковачев, Георги Пирински, Светослав Малинов и Искра Михайлова и Ангел Джамбазки.

***
София.
От 09.00 часа, XVI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Георги И., Геомил Н., Георги А., Аксел Е., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа, Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу акушерката Емилия К.

***
София.
От 09.30 часа, 3 състав на Софийски градски съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Георги К., Петър П., Николай С., Манчо И., обвинени заради инцидента със падналата сграда на ул. „Алабин", при който загинаха две момичета.

***
София.
От 10.00 часа, XVI състав на Специализираният наказателен съд ще проведе съдебно заседание по делото срещу Николай Н., обвинени в укриване и неплащане на данъчни задължения.

***
София.
От 11.00 часа, в зала „Раковски" във Военна академия „Г. С. Раковски", началникът на отбраната и кметът на София организират събитие по учредяването на Инициативния комитет за изграждането на параклис-мавзолей във Военна академия - София.

***
София.
От 11.00 часа в офиса на Музикаутор ще се проведе извънредна пресконференция на тема „Спорът между Музикаутор и БНР - решения в подкрепа на авторите".

***
София.
От 13.00 часа в хотел "Рамада София" (Принцес), зала "Европа 1" БСП организира публично обсъждане на тема "Национална сигурност и външна политика".

***
София.
От 13.00 часа в Конферентната зала на Ректората на СУ „Св. Климент Охридски", МВнР и СУ организират работен семинар на тема: „Ролята на дипломатите в помощ на евреи-бежанци в годините на Холокоста".

***
София.
От 13.30 часа, в сградата на Съюза на юристите в България (ул. „Пиротска" 7) ще се проведе национален семинар „Недействителност на правните сделки. Видове недействителност. Основания, предявяване, правни последици, саниране. Частична недействителност, реституция, конверсия."

***
София.
От 14.00 часа в залата на ПП ГЕРБ (ул. „Конт Андрованти" 5) евродепутатът Мария Габриел ще награди победителите във фотоконкурса "Моят Бургас е моята Европа" 2016.

***
София.
От 17.00 часа в Perform Business Center ще се състои първата от серия дискусии на тема „Образованието в България", организирани от Национален клуб на жените към Демократи за силна България.
***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.

***
Благоевград.
От 12.00 часа в Аулата на Първи учебен корпус на ЮЗУ „Неофит Рилски" ще се проведе тържествена церемония по случай връчването на дипломите на випуск 2016 от Природо-математическия факултет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Ритуалната зала на Ректората на Националния военен университет „Васил Левски" ще се проведе среща с началника на университета - бригаден генерал Пламен Богданов, на която ще ви бъде предоставена информация, относно предстоящата рекламна и приемна кампания на курсанти и студенти за 2017-2018 г.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на Националната асоциация на ресурсните учители в България. Темата е за проблемите и предизвикателствата пред ресурсните учители.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Националната овцевъдна асоциация и Асоциацията за развъждане на млечни породи кози във връзка с нормативната криза в МЗХ и предстоящата стачна готовност на бранша, предвидена за 30 януари.

***
Враца.
От 10.00 часа в Конферентна зала на Общински съвет - Враца ще се състои заседание на Общинския съвет.

***
Вършец.
От 14.30 часа във Вършец ще се състои Дискусионен форум на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България Враца.

***
Добрич.
От 11.00 часа Община град Добрич кани всички на общоградско поклонение по повод 139-години от освобождението на град Добрич от османско владичество. Цветя и венци пред паметника на ген. л-т А. Е. Цимерман ще се на тържествена церемония с участието на НД „Традиция - РК „46-и пехотен Добрички полк". Заупокойна панихида ще бъде отслужена час по-рано в храм „Свети Георги".

***
Дупница.
От 18.00 часа в Дома на техниката, ул. "Христо Ботев" 3, където ще се състои среща на лидера на "Да, България" г-н Христо Иванов с граждани на Дупница.

***
Перник.
XXVI Международен фестивал на маскарадните игри „Сурва" 2017 ще се проведе на 27, 28 и 29 януари в Перник.
***
Петрич.
В Петрич ще се проведе тържествена церемония по връчването на наградите „Спортист на годината".

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала № 11 на Районния съд е насрочено поредното заседание по дело срещу обвиняемия Иван Е., който е обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче.

***
Разград.
От 10.30 часа в сградата на общината ще бъде открита фотоизложба „Разград- уловени мигове" на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество „Разград - уловени мигове", посветена на Деня на Разград.

***
Разград.
От 17.00 часа в ХГ "Проф. Илия Петров" ще бъде открита фотоизложба „Катедра 22", посветена на Деня на Разград.

***
Разград.
От 18.00 часа в Общинския културен център ще се състои церемония по връчване звание „Почетен гражданин на Разград" и празничен концерт, посветен на 28 януари - Деня на Разград.

***
Сливен.
От 10.30 часа в Центъра за кариерно ориентиране, ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент Мария Габриел организира форум на тема „Възможности за развитие на младите".

***
Смолян.
От 13.30 ч. Регионална библиотека „Николай Вранчев" в Смолян ще представи изложба, посветена на 135 дини от рождението на Николай Вранчев.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в пресклуба на БТА - Стара Загора ще се състои пресконференция на РЗИ-Стара Загора, на която ще бъдат коментирани актуални теми и ще бъде направен отчет на дейността за 2016г.

***
Търговище.
От 17.00 часа в Свещаровата къща ще бъде открита изложба, посветена на 139-та годишнина от Освобождението на Търговище.

***
Шумен.
От 13.00 часа в хотел „Шумен" с теоретични курсове и уъркшопове ще започне програмата за Националния дентален форум „Мадарски конник".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.