• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Какво, къде в страната днес

Какво, къде в страната днес

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа вицепремиерът и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева ще открие годишен форум за представяне на напредъка на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" 2014-2020 г. в София хотел Балкан, зала „Средец".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в хотел „Монте Кристо" министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие събитие за представяне и обществено обсъждане на резултатите от проведените изследвания на нагласите и очакванията на обществото относно строителството на Лот 3.2 на магистрала „Струма" в участъка през Кресненското дефиле.

***
София.
От 14.00 часа министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова ще открие реновирано общежитие 2 в Академията на МВР. На официалната церемония ще присъства ръководството на МВР, служители и курсанти от Академията на МВР.

***
София.
От 09.00 часа в Дома на Европа Софийски форум за сигурност, СОР „Атлантик" и Центърът за европейски изследвания „Вилфред Мартенс" организират международната конференция „Дебатът за Европа: Към изграждането на Европейска отбрана и сигурност".

***
София.
От 09.30 часа в Централния военен клуб ще се проведе заседание на
Индустриалния форум по въпросите на инициативите на ЕС за развитие на технологичната индустриална база.

***
София.
От 09.30 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Георги Г., Калоян Т., Мартин Н., Димитър Н., Васил В., Иван Ц., Йордан К., Марио А., Евгени М., Борислав Н., Милчо П. и Мария В., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група, създадена с цел убийства.

***
София.
От 09.30 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Петър А., Красимир В., Борислав В. и Нели Д., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 15-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т., Марчело Д. и Янко П., на които са повдигнати обвинения за изнудване.

***
София.
От 10.00 часа в ЦУМ - северен вход ще бъде открито осмо издание на търговското изложение „Доверете се на българското", организирано Българска търговско-промишлена палата.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Даниел Б., Христо П., Цветан К., Павел А., Кирил Д. и Божидар Л., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 9-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Гроздан Т., Иван П., Калоян Г., Емил К., Стефан Е., Виктория К., Александър Н., Венцислав Й., Милко В., Милчо А., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Конферентната зала на Асоциацията на индустриалния капитал в България ще бъдат представени резултатите от проведената анкета сред фирмите-членове на АИКБ за очакванията на бизнеса за 2017 г. Ще бъде дискутирана и изминаващата 2016 г. през погледа на бизнеса.

***
София/ с. Лозен.
От 11.00 часа в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен ще се проведе уникална демонстрация на спасителни действия при инцидент с пропукване на язовирна стена и последваща приливна вълна с височина 5 м., която залива селото.

***
София.
От 11.00 часа в Централно фоайе на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде представена изложба на карти на Антарктида TERRA AUSTRALIS INCOGNITA (НЕПОЗНАТАТА ЮЖНА ЗЕМЯ).

***
София.
От 11.00 часа в Националния дворец на децата ще бъде открита изложба с наградените творби от националния конкурс за детска рисунка с международно участие "С очите си видях беда".

***
София.
Асоциацията на Българските Енергийни Агенции (АБЕА) организира Ден на отворените врати в офиса на АБЕА на ул. "Цар Иван Асен II" N65.

***
София.
От 13.30 часа 8-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ваньо В., Живко Б., Илия И., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 5-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Руси Д., Катя С., Георги Б., Стоян П., Севасти С. и Йордан Д., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стоян Г., Любомир И., Васил Л., Боян Т. и Никола П., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 15.00 часа 14-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Веселин С., Росен Н., Георги Я., Кирил С., Борислав Г. и Никола Б., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.
***
София.
От 15.30 часа 18-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Любомир С., за производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 15.30 часа 7-ми състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Валери М. и Роза П. за производство по чл. 65 НПК - задържане под стража в досъдебното производство и в производството по ЗЕЕЗА.

***
София.
От 18.00 часа Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров" ще отбележи 95-тата си годишнина с тържествен концерт в залата на акадамията.
в залата на

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Академия" на Национална художествена академия ще бъдат представени резултатите от конкурса „Добър дизайн" 2016.

***
София.
От 18.00 часа във фоайето пред Аулата на Нов български университет ще бъде представена благотворителната изложба „Равни с мен" по повод Международния ден на хората с увреждания (3-и декември).

***
София.
От 18.00 часа в Народен театър „Иван Вазов" ще се проведе официалното честване на 20-годишния юбилей на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

***
Благоевград.
От 11.00 часа във фоайето на Община Благоевград ще бъде открита работилница на Дядо Коледа.

***
Бургас.
От 10.00 часа в зала „Атриум" на на Бургаския свободен университет ще се проведе официална церемония по връчване дипломите на абсолвентите от випуск 2016.

***
Бургас.
От 10.00 часа децата от Дневен център за деца с увреждания от Средец ще представят първата си изложба-базар под надслов "И ние можем".

***
Бургас.
От 11.00 часа в двора на ОУ „Елин Пелин", в квартал „Меден Рудник" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще присъства на официалното откриване на обект „Обновяване на прилежащ терен/дворни пространства и площадки в училището.

***
Бургас.
От 13.30 часа кметът Димитър Николов ще награди най-успешните в учението бургаски деца на церемония проведе в зала "Атриум" на Бургаски свободен университет.

***
Бургас.
От 15.00 часа в Експозиционен център "Флора" ще се състои церемонията по награждаването на доброволците от доброволното формирование на Община Бургас.

***
Бургас.
От 17.30 часа в КЦ "Морско казино", зала "Георги Баев", ще бъдат връчени наградите „Доброволец на годината" от Фондация „Астика".

***
Бургас.
От 17.30 в НЧ „Отец Паисий" ще се проведе концерт на самодейците, посветен на Никулден.

***
Варна.
От 13.00 часа народният представител от ПП ГЕРБ Нели Петрова организира приемна за граждани в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа при входа на парк „Марно поле" ще бъде даден старт на благотворителната инициатива „Купи жива елхичка, помогни на дете".

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в малка зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен спектакъла „Госпожа Министершата".

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се проведе пресконференция с кмета на Калин Каменов.

***
Враца.
От 13.30 ч. в Синята зала на Младежки дом - Враца областният управител Малина Николова организира среща на тема: „Професионалното образование - ключов фактор за развитие в Област Враца".

***
Горна Оряховица.
От 10.00 часа в Историческия музей стартира Коледната работилница, която ще продължи до 7 декември.

***
Исперих.
От 09.20 часа Денят на доброволеца - 5 декември, ще бъде отбелязан с пожаро-тактическо занятие в ОУ "Васил Априлов" след земетресение с последващ пожар.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в читалище „Братство" ще бъде отбелязан Международния ден на доброволеца.

***
Нови пазар.
От 13.00 часа народният представител от „БСП Лява България" Иван Иванов ще се срещне с кмета на Община Нови Пазар. От 13.30 часа в зала 310 в Общината на Нови пазар Иванов ще проведе приемна за граждани.

***
Плевен.
От 16.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои тържествена церемония за връчване наградата "Златна топка" на футболист на годината на Българската Асоциация Мини Футбол /БАМФ/ в Плевен за 2016 година.

***
Плиска.
От 11.00 часа народният представител от „БСП Лява България" Иван Иванов ще се срещне с жители на града в Пенсионерския клуб.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Ректората на Университета по хранителни технологии в Пловдив Студентският съвет към УХТ организира пресконференция във връзка с кампанията „Празнувай отговорно" във връзка с празника на студентите.

***
Пловдив.
От 11.00 часа народните представители от „БСП лява България" Георги Търновалийски и Манол Генов ще дадат пресконференция в Пресцентъра на БСП - Пловдив по актуални политически въпроси.

***
Русе.
От 10.30 часа в зала „Европа на Доходното здание Агенция „Митници" и СНЦ „Детски пристан" - Русе организират за русенски ученици обучение срещу употребата на наркотици.

***
Сливен.
От 11.00 часа в сградата на ПП „Сините камъни"-Сливен започва благотворителна кампания за продажбата на живи елхички.

***
Смолян.
От 13.00 часа, на площад „Свобода" в Смолян ще проведе кампанията „Купи жива елхичка, помогни на дете".

***
Смолян.
От 17.30 часа в зала 247 на общинска администрация ще се проведе публичното обсъждане на проекто-бюджета за 2017 година на община Смолян.

***
Смолян.
От 18.00 часа в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов" ще се състои благотворителен концерт и базар на учениците от ППМГ „Васил Левски" - Смолян.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в залата на Търговско-промишлена палата - Стара Загора ще се състои пресконференция във връзка с получената награда за най-добра регионална търговска палата на 23-тите годишни награди на БТПП.

***
Шумен.
От 09.30 часа народният представител от „БСП Лява България" Иван Иванов ще се срещне с с кмета на Община Каспичан. От 10.00 часа Иванов ще се срещне с граждани в народно читалище „Пробуда".

***
Шумен.
От 18.00 часа на площад „Освобождение" ще бъдат запалени коледните светлини на града.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.