• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Предстоящи събития днес

Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в "Парк Хотел Витоша" Министерството на здравеопазването организира пресконференция по повод Световния ден за борба с туберкулозата и актуални проблеми в областта на общественото здраве. В пресконференцията ще вземат участие министърът на здравеопазването Илко Семерджиев, заместник-министрите на здравеопазването Любомир Гайдов и д-р Галин Каменов, д-р Тонка Върлева, директор на програми, финансирани от Глобалния фонд за борба срещу СПИН, туберкулоза и малария, както и други експерти от здравното министерство.

***
София.
От 10.00 часа в аулата на Лесотехническия университет в София заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева ще участва в първия ден от работата на ХIХ Международна научна конференция на тема „Управление и устойчиво развитие".

***
София.
От 9.00 часа в зала „Диана", комплекс „Дианабад", ще се състои второто издание на новоучредения турнир по тенис на маса „Открит шампионат на София".

***
София.
От 9.30 часа кметът на Столична община Йорданка Фандъкова ще присъства на представянето на изложбата "26 прогнози за следващите 10 години" в Градинката на Кристал.

***
София.
От 9.30 часа в зала "Средец" на хотел "Балкан" Синдикатът на българските учители, съвместно с фондация "Фридрих Еберт" и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, ще проведе конференция на тема: "Надграждане на политиките за социализиране на децата от ромски произход в училището и обществената среда".

***
София.
От 09.30 часа 2-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко С., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Е., Емануил Г., Николай Д., Валентин С., Ели С. и Уляна Ш., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 09.30 часа 16-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Стефан Б., Христо А., Владислав Г., Милен Д., Веселин Д., Даниел А., Гочо Г., Любен С., Димитър П., Георги П., Светослав К., Веселин Х., Камен Е., Маргарит Р., Светослав Д., Цветан А., Радослав А. и Кирил Б., на които са повдигнати обвинения за образуване на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Атанас Р., Христин Х. и Иван С., на които са повдигнати обвинения за отвличане.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Радисън" генералният директор на Европейската организация за ядрени изследвания (ЦЕРН) Фабиола Джианоти ще даде пресконференция за българското участие в ЦЕРН и сътрудничеството между българската научна общност и ръководената от нея международна научна организация.

***
София.
От 10.30 часа 10-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М., Ивайло Г. и Георги С., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на главната дирекция на бул. „Александър Малинов" № 1 главен комисар Георги Арабаджиев, изпълняващ длъжността главен секретар на МВР, представители на ГДНП, СДВР и ГДПБЗН, ще дадат подробности за създадената организация и мерките за обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността на предстоящите избори за народни представители.

***
София.
От 11.00 часа в Sofia Ring Mall ще се проведе откриващата пресконференция на MOTO EXPO 2017.

***
София.
От 11.00 часа в заседателната зала на втория етаж в сградата на Национална библиотека "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе пресконференция на тема: „Лекуваме книгите, ремонтираме сградата".

***
София.
Софийска професионална гимназия по туризъм ще бъде домакин на Регионален кръг от Националното състезание по професии в категориите „Най-добър млад готвач", „Най-добър млад сервитьор", „Най-добър млад барман" и „Най-добър млад хлебар-сладкар".

***
София.
От 13.00 часа 11-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Станислав С., Калин С., Станислав Т., Йордан М. и Симеон С., на които са повдигнати обвинение за образуване на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в Централния военен клуб Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров" организира камерен концерт „Шедьоври на бьлгарската солова песен", по повод 95-та годишнина на Академията.

***
София.
От 18.00 часа в Галерия "Райко Алексиев" на ул. „ Г.С. Раковски" 125 ще бъде представена Изложба на секция Сценография .

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „ПЕРОТО" ще бъде представена книгата „Артисти със сребро в косите".

***
София.
От 19.30 часа в зала "България" Световно известната пианистка и музикален педагог проф. Милена Моллова ще е солист на Симфоничния оркестър на БНР.

***
София.
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе концерт на „Кралицата на фадото" Мариза.

***
Благоевград.
От 16.00 часа, в читалнята на Детски отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев" - Благоевград ще се проведе детско утро под надслов „Пролет иде".

***
Бургас.
От 9.30 в зала „Георги Баев" на КЦ „Морско казино" ще се проведе състезание по православни християнски традиции, ценности и празници.

***
Бургас
От 11.30 часа в залата на последния етаж в административната сграда на Община Бургас на ул. "Конт Андрованти", ще се проведе пресконференция по повод спечелените три световни титли по муайтай в Банкок от родните състезатели Станислав Вълчев, Стоян Копривленски и Йордан Янков.

***
Бургас.
От 17.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на българския воин пред Военен клуб - Бургас.

***
Бургас.
От 17.00 часа в зала 221 на Органичен корпус на университет "Проф. д-р Асен Златаров" програмисти, дизайнери и предприемачи ще се съберат на тридневен IT-форум "Хакатон 2017".

***
Бургас.
От 18.30 часа в Държавна опера създателят на Ансамбъл „Странджа" проф. Стефан Чапкънов ще представи авторски концерт.


***
Варна.
На 24 и 25 март за пета поредна година Медицински университет - Варна организира „Дни на отворените врати".

***
Варна.
От 10.30 часа на територията на СО „Ален мак" ще се състои церемония по първа копка по частично изграждане, реконструкция/рехабилитация на канализационна мрежа.

***
Варна.
От 11.00 часа в зала 205 на Икономически университет ще бъде подписан договор за сътрудничество между Административен съд - Варна и Икономически университет - Варна за осигуряване на допълнителна разширена практическа подготовка на студенти през отделните семестри.

***
Варна.
От 18.30 часа в Арт салона на Радио Варна ще бъде представена книгата „Астромедицина за всеки" на издателство "Локус Фортуна".

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в 321 аудитория на Ректората на ВТУ ще започнат „Мартенските студентски четения".

***
Велико Търново.
От 18.00 часа в зала 30 на Младежки дом ще се проведе Концерт на ученици от класа по с преподавател Росица Тарапанова.

***
Велико Търново.
От 19.00 часа в МДТ „К.Кисимов" ще бъде представен „Величието Асеневци" - исторически спектакъл.

***
Видин.
От 14.00 часа в изложбената зала на Държавен архив Видин се открива изложбата „За правда и човечност. Видински митрополит Неофит".

***
Видин.
От 17.30 часа в читалище „Цвят" се организира празнична вечер, посветена на християнски празник Благовещение.

***
Горна Оряховица.
От 12.00 часа в Спортна зала „Никола Петров" ще се проведе Зонов турнир по хандбал за мъже до 16 години под домакинството на ХК „Локомотив".

***
Добрич.
В плувен комплекс "Русалка" в Добрич за втора поредна година ще се проведе турнир по плуване за деца "Бяла лястовица 2017".

***
Кюстендил.
От 15.00 часа в кабинета на председателя на Общински съвет ще се състои пресконференция във връзка с предстоящото заседание на 31 март.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в зала 11 Районен съд -Пловдив ще заседава по делото срещу Асия Б., която е обвинена в склоняване към проституция по отношение на две лица, и подкуп от лице, което заема отговорно служебно положение.

***
Русе.
От 09.30 часа в Кръглата зала на община Русе председателят на Районната избирателна комисия в Русе Мирослава Маркова ще даде пресконференция във връзка с предстоящото провеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 26 март 2017 г.

***
Русе.
От 15.00 часа в Регионален исторически музей - Русе ще се проведе работилница за рисуване върху стъкло за деца и младежи.

***
Сандански.
От 18.00 часа в Дома на културата в Сандански ще бъде проведен спектакъл по повод предстоящия празник Благовещение.

***
Смолян.
От 11.00 часа на площад „Свобода" в Смолян с тържествен ритуал 101 Алпийски батальон ще посрещне военнослужещите, участвали в мисия в Афганистан.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на РИК Стара Загора.

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в Детския отдел на библиотека „Родина" ще се проведат творчески ателиета за изработване на пролетна и Великденска украса „Пъстроцветно дюкянче".

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в Градската градина Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун представя албум с фотографии на деца и възрастни със Синдром на Даун - "47 УСМИВКИ".

***
Хасково.
От 14.30 часа в зала „Хасково" ще бъде представен сборник „Тракия" в рамките на честванията на Деня Тракия. В 16.30 часа ще започне шествие от сградата на общината до паметника на Капитан Петко Войвода, където ще бъдат поднесени венци и цветя. На площад „Свобода" в 17.00 часа започва тържествен ритуал по повод 104 години от превземането на Одринската крепост, ще бъде отслужена заупокойна молитва в памет на загиналите през Балканската война. От 18 часа започва Тържествен концерт с Народен оркестър „Хасково" и голямо тракийско хоро.

***
Шумен.
От 11.30 часа в лекционната зала на Регионален исторически музей ще бъде представена образователна програма, свързана с темата "Световното наследство на ЮНЕСКО. Средновековни обекти в Североизточна България".

***
Шумен.
От 14.00 часа в лекционната зала на Регионален исторически музей ще бъде открита конференцията с международно участие "Световното наследство на ЮНЕСКО. Средновековни обекти в Североизточна България".

***
Шумен.
От 10.00 до 17.00 часа в НЧ „Т. Петков- 1963" ДГ „Космонавт" и Съюза на българските пчелари- Шумен организират петото издание на Пролетни празници с пчели и мед.


ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2017

***
София.
От 11.15 часа в театър „Азарян" (зала 2) в НДК Председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ в 25 МИР - София Бойко Борисов ще присъства на официалното закриване на предизборната кампания на ГЕРБ - София град. На закриването на предизборната кампания на партията ще присъстват председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова и кандидати за народни представители. Официален гост на събитието ще бъде генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.

***
София.
От 18.00 часа в Северен парк лидерът на БСП Корнелия Нинова, водачи на листи и кандидати за народни представители на левицата, членове и симпатизанти ще участват в закриване на предизборната кампанията на Коалиция „БСП за България".

***
София.
От 19.30 часа на поляната пред кооперативния пазар "Люлин" коалиция "Реформаторски блок-Глас народен" ще закрие предизборната си кампания.

***
Кърджали.
От 17.00 часа пред стадион „Дружба" в Кърджали ще проведе заключителния си митинг-концерт.

***
Пазарджик.
От 10.30 часа Центъра за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в Пазарджик водачът на листата на ПП ГЕРБ в 13 МИР Екатерина Захариева ще дари преносим ехограф за ранна диагностика на рак на гърдата.

***
Пловдив.
От 17.00 часа председателят на ГЕРБ и водач на листата на ГЕРБ в Пловдив Бойко Борисов ще присъства на официалното закриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Пловдив в спортна зала „Колодрума". На закриването на предизборната кампания на партията ще присъстват председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов и кандидати за народни представители. Официален гост на събитието ще бъде генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.