• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Къде, какво в страната

Къде, какво в страната

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа „Изток" на Народното събрание ще бъде открита двудневна научно-практическа конференция на тема „Правни проблеми по прилагането на Гражданския процесуален кодекс. Възможните разрешения".

***
София.
От 09.00 часа в Централа на БЧК ще бъде открит Регионален обучителен курс по неврология на Европейската академия по неврология, който ще се проведе в дните от 6 до 8 октомври под патронажа на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров.

***
София./ с. Долни Лозен.
От 09.15 часа в Национален център за обучение на Червения кръст ще бъде открита 11-ТА Eвропейска среща по пещерно спасяване.

***
София.
В НДК от 6 до 7 октомври ще се състои Балканска конференция по бизнес анализ.

***
София.
От 09.30 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ценко Ч., Мартин Ч., Иван Т. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Сцена 17" в Министерство на културата, директорът на глобалната мрежа на европейските национални културни институти EUNIC Андрю Мъри ще изнесе лекция на тема „Очертания на новата Стратегия за международните културни отношения на ЕС. Предизвикателства и възможности за Българското Председателство на Съвета".

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Ивайло С., Венцислав Д. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Станислав С., Станислав Т., Калин С. и др. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа на площада пред зала "Света София" служители на "Емко" организират пореден протест заради отнетия лиценз на дружеството.

***
София.
От 14.00 часа в Аулата на БАН ще бъде открита XXI-та сесия на Балканските медицински дни.

***
София.
От 15.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Валери В., Илияна В., Петър А. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в Аулата на Софийския университет ще се състои представянето на първия том на „Дубровнишки документи за историята на България и българите през ХІІІ-ХV в"., т. І (1230-1403 г).

***
София.
От 18.00 часа в галерия „Райко Алексиев" ще бъде открита юбилейна изложба на Крум Дамянов.

***
София.
От 18.30 часа в Гьоте институт ще бъде открита изложбата „Полифония".

***
София.
От 19.00 часа в Софийска градска художествена галерия ще се проведе юбилейна вечер на писателя Владимир Зарев. На събитието официално ще бъде представена книгата „Владимир Зарев. Литературна анкета" от проф. Николай Димитров.

***
София.
От 19.00 часа в Столичния куклен театър ще бъде представено танцовото представление „Сезоните на Япония".

***
София.
От 19.30 часа в зала „България" оркестърът за народна музика на Българското национално радио ще открие новия си сезон с концерта „Вокално-инструментални картини".

***
Благоевград.
От 19.00 часа в Драматичен театър „Никола Вапцаров" ще се играе комедията „Умирай лесно!?".

***
Бургас.
От 11.30 часа в голямата зала на Община Бургас ще се състои пресконференция на ТФ "Петлите" по повод премиерата на най-новия им спектакъл „Циганката".

***
Бургас.
От 16.30 часа на басейна в „Меден рудник" официално ще бъде открит 3-тият Международен турнир по плуване за купа „Бриз", който ще се продължи до 8 октомври.

***
Варна.
От 09.00 часа в сградата на ОИЦ-Варна ще се проведе семинар „Младите земеделци - как се подава и изпълнява успешно европроект".

***
Варна.
От 11.30 часа в хотел „Аква", зала „Перла" българското училище за политика „Димитър Паница" организира регионална среща по проблемите на децата от Североизточен район на България.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" №1, общинският съветник Николай Малев ще има приемен ден.

***
Велико Търново.
От 09.30 часа в РНБ „П. Р. Славейков" ще се проведе Първа международна среща по проект "MobiDig" по Програма "Еразъм +".

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в конферентна зала на хотел „Янтра" създателят на образователната платформа Уча.се - Дарин Маджаров ще изнесе лекция на тема „Предприемачество в образованието: защо не?"

***
Добрич.
От 10.00 и 18.00 часа в Държавен куклен театър „Дора Габе" ще се състои премиера на спектакъла „Забързана приказка".

***
Дулово.
От 16.00 до 18.00 часа в общинския офис на ПП ГЕРБ на ул. „Васил Левски" №7, ет.2 (срещу полицията), областният координатор на ГЕРБ - Силистра Тодор Тодоров организира приемен ден за гражданите на община Дулово.

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Окръжен съд - Кюстендил ще се гледа делото за убийството на Николай Радев - Отвертката, от Дупница.

***
Пловдив.
От 09.30 до 12.00 часа участниците в Международната туристическа среща ще посетят Гребна база -Пловдив, където е предвиден пешеходен тур и разходка с Драконови лодки.

***
Пловдив.
От 13.00 часа в Пловдив се организира Ден на ашурето. Турската общност в града черпи с "гозбата на мира".

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство - Пловдив ще бъдат открити Международни фотографски срещи в Пловдив.

***
Пловдив.
От 20.00 часа в Ресторан „Марбея" ще се състои специална вечеря по повод Международната среща за туризъм, чийто инициатор е Община Пловдив.

***
Разград.
От 11.00 часа в зала 712 на Областна администрация ще се състои работна среща с представители на институции, които имат отношение по недопускане разпространението на болестта антракс.

***
Русе.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Дунав", ще се проведе заключителна конференция по проект „Независим живот в звено за услуги в домашна среда - Русе" с бенефициент Община Русе, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съфинансирана от ЕС чрез Европейски социален фонд, на която ще бъдат отчетени дейностите и постигнатите резултати от реализацията на проекта.

***
Русе.
От 10.00 часа в зала „Княз Александър I" на Историческия музей ще бъде открита Национална ученическа историческа конференция „Европа навлиза в българските земи (втората половина на XIX - началото на XX в.)".

***
Смолян.
От 14.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се проведе заседание на ОбС - Смолян.

***
Смолян.
От 6 до 8 октомври т.г. в града ще се проведе традиционният Устовски панаир.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа на сцената на Държавна опера-Стара Загора ще бъде представен спектакълът на операта „Севилският бръснар".

***
Трън.
От 10.00 часа председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще пристигне на площада в града, където заедно с кандидата за кмет на пограничната община Цветислава Цветкова ще разговарят с местните жители, след което мероприятието ще продължи с обиколка на пазара в Трън.

***
Шумен.
От 9.00 часа в РБ „Ст. Чилингиров" ще започне представянето на докладите във втория ден от Национална конференция с международно участие „Библиотеката - проекции във времето".

***
Хасково.
От 11.00 часа в залата на втория етаж на Община Хасково ще се състои пресконференция във връзка с предстоящото състезание по ориентиране за Приз Хасково, което ще се проведе на 7 и 8 септември в парк „Кенана".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.