• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната на 17 януари

Предстоящи събития в страната на 17 януари

/КРОСС/ ***
София.
От 13.00 часа в София Хотел Балкан, зала „Сердика", ще се проведе дискусия на тема: "Балансиращ пазар на електроенергия в България". За участие в нея са поканени Теменужка Петкова, министър на енергетиката, доц. Иван Иванов, председател на КЕВР и Делян Добрев, председател на Комисията по енергетика в Народното събрание.

***
София.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа 9 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав Н., обвинен в безстопанственост в особено големи размери.

***
София.
От 09.30 часа 2 състав на СГС ще гледа делото срещу лекарите Явор Л., Елена В., Антоний Ф., Александър Ч., Владислав Х., Христо Ц., обвинени за смъртта на родилката Деяна Г.

***
София.
От 9.45 часа в Българска фондова борса-София, ул. „Три Уши" № 6 ет. 5, ще бъде даден официален старт на търговията с дялове на 4 нови борсово търгувани фонда на БФБ-София.

***
София.
От 10.00 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мартин А., Валентин Я., Валери А., и други, обвинени в организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 1 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Михаил Й., Георги Р., Ася К., Красимир Ч. и Ариен Б., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мелиад Ф., Хасан Е. и Хадж Х., обвинени в тероризъм.

***
София.
От 10.00 часа 7 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло Ст., Венцислав Д., Петко Ст., Тодор Гр., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ивайло П., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил В., Велизар В., Иван А. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
В 10.30 часа Делегация на Групата за приятелство с България в парламента на Азербайджан ще се срещне с председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. В 11.30 часа в зала „Запад" на Народното събрание гостите ще разговарят със своите колеги от Групата за приятелство България - Азербайджан в българския парламент.

***
София.
От 10.30 часа в „ Гранд хотел „София" заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще председателства заседание на Съвместения комитет за наблюдение на програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ - ИПП България - Сърбия 2014-2020 г.

***
София.
От 10.30 часа в зала 3 в Cinema City Mall of Sofia (бул. Стамболийски) ще се състои предварителната прожекция на новия екшън с Джерард Бътлър и 50 Cent - "Бърлога на крадци/Den of Thieves".

***
София.
От 11.00 часа, в София Тех Парк в сграда Лабораторен комплекс на научно-технологичния парк ще се проведе информационен ден по проект „Научно-технологичен парк - Фаза 2".

***
София.
От 11.00 часа 5 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван Х., Филка Х. и др. за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.30 часа в Народното събрание ще се бъде показан „Духът на Сурва".

***
София.
От 11.30 часа в зала „Европа" в сградата на КНСБ ще се състои форум на тема „Акушерката - подценяваната професия".

***
София.
От 12.00 часа в зала „Рила" на Sofia hotel balkan ще се състои пресконференция по повод десетото юбилейно издание на най-голямото сватбено изложение в страната Balkanica wedding & honeymoon expo, което ще се проведе този уикенд - 20 и 21 януари (събота и неделя).

***
София.
От 13.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Нидал А., Алдин Н., Данаил А., Георги Ф. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа 19 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иван К., Светослав Д., Нина К. за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 14.30 часа 11 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Стоян Б., Румяна К., Николай С. и др. за длъжностно присвояване в големи размери.

***
София.
От 17.30 часа в галерийното пространство на Триъгълната кула (бул. "Княгиня Мария Луиза" 16) ще бъде представена фотографската изложба „Епопея на незабравимите български опълченци".

***
София.
От 19.00 часа на голяма сцена в Народния театър ще гостува спектакълът „Островът на робите " от Пиер дьо Мариво на плевенския ДКТ „Иван Радоев".

***
София.
От 19.00 часа в литературен клуб „Перото" ще се състои премиерата на „Екзистенциална психотерапия" - фундаментален научен труд на проф. Ървин Д. Ялом.

***
София.
От 19.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще се състои премиерата на „Екзистенциална психотерапия" - фундаментален научен труд на проф. Ървин Д. Ялом.

***
Антоново.
От 10.00 часа в НЧ „Хр.Ботев-1921" ще се състои официалното откриване на празника на град Антоново, а от 10.30 часа ще бъде отслужен молебен за здраве и благопреуспяване.

***
Асеновград.
От 09.30 часа в зала 2 на Районен съд-Асеновград ще се гледа делото срещу Иван Г., обвинен в присвояване на парични суми в особено големи размери.

***
Бургас.
От 11.00 часа пред Община Бургас ще се проведе мирен протест заради замърсяването на въздуха в града.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски" №1), общинският съветник Бонка Банкова ще има приемен ден.

***
Варна.
От 17.00 часа в храм „Св. Атанасий" във Варна часа ще се отслужи вечерня (вечерна служба) с петохлебие по повод навършването на сто и осемдесет години от построяването на храма.

***
Велики Преслав.
От 10.00 часа в зала 406 на общината ще се проведат консултации за определяне на състава на секционната избирателна комисия в село Кочово.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе информационен ден за процедура „Подкрепа за пилотни и демонстрационни инициативи за ефективно използване на ресурсите" по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност" (ОПИК) 2014-2020 г.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще се състои представяне на книгата „Раждането на щастливата жена" с автор Сашка Александрова - журналист и писател.

***
Видин.
От 10.30 часа в заседателната зала на ОД МВР - Видин ще се проведе областният етап на ежегодния Национален конкурс „Пожарникар на годината" за 2017 година. На тържеството ще бъдат наградени победителите в областния етап на конкурса, предложени за участие в заключителния етап.

***
Видин.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА във Видин ще се проведе заключителна пресконференция по проект "Приключение с балон-нов съвместен туристически продукт" код на проекта 15.2.1.058, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България.

***
Враца.
От 10.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се проведе процедура чрез публично състезание за възлагане на обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Враца" за обект на бул. „Христо Ботев" № 140, бл. „Май" № 1".

***
Враца.
От 14.00 часа в заседателната зала на Областна администрация - Враца, областният управител Малина Николова на пресконференция ще Ви запознае със становището си относно държавния план-прием за учебната 2018/2019 година.

***
Враца.
От 14.00 часа в СУ „Никола Войводов" ще се проведе общинско първенство по бадминтон от програмата на „Ученически игри" 17/18 г. Участват ученици от всички общински училища във възрастите 5-7, 8-10 клас.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДТК ще се проведе „Бащата" от Аугуст Стриндберг.

***
Добрич.
От 10.30 часа в детска градина № 17 ще се играе кукленият спектакъл „Косе Босе" на Държавен куклен театър „Дора Габе".

***
Добрич.
От 19.00 часа в камерна зала на Драматичен театър „Йордан Йовков" ще се играе спектакъл „Стъклената менажерия".

***
Пловдив.
От 09.30 часа в зала 5 на Пловдивския окръжен съд ще се гледа делото срещу Георги Б. и Александър Н., обвинени в използването на неистински документи и извършване на действия по разрушаване на тютюнев склад на ул. „Одрин" - част от групов археологически и архитектурно-строителен паметник на културата. Делото е насрочено също за 18 и 19 януари.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в 16-та аудитория на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски" ще се състои публична лекция на тема „Жените в историята и история на жените и пола".

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ в град Пловдив ще проведат приемни с граждани. Радослава Ташкова, председател на Групата на ГЕРБ и заместник-председател на Общински съвет - Пловдив, ще се срещне с граждани от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А; Георги Василев, от 16:00 до 18:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул. „Академик Петър Динеков" №1А; Д-р Аргир Аргиров, от 17:30 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен" на ул."Академик Петър Динеков"№1А; Ани Лафчиева, от 17:00 до 18:30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул."Коста Паница"№5; Емил Русинов, от 17:30 до 19:00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен" на ул. „Коста Паница" №5;

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в зала 2 на втория етаж на Областна администрация областният управител Гергана Микова ще проведе пресконференция за паметника Бузлуджа. В пресконференцията ще участват също кметът на Казанлък Галина Стоянова и арх. Дора Иванова.

***
Сливен.
С редица събития на 17 януари ще бъдат отбелязани 140 години от освобождението на Сливен от османско иго. В 9.30 часа в храм „Свети Николай Чудотворец" ще бъдат отслужени заупокойна молитва в памет на загиналите и благодарствен молебен по повод освобождението на Сливен. В 10.30 часа на пл. „17 януари" в кв. „Клуцохор" ще започне ритуал-поклонение и ще бъдат поднесени венци и цветя пред морената на площада. В 12.00 часа ще бъдат поднесени цветя пред бюст-паметника на ген. Скобелев. В 13.00 часа във фоайето на зала „Май" ще бъде открита изложба „13 безсмъртни българи" на фондация „Безсмъртни българи".

***
Търговище.
От 17.00 часа в зала 74 на местната администрация кметът на община Търговище д-р Дарин Димитров кани гражданите на публичен отчет за изпълнение на приоритетите в управленската програма за втората година от мандата на общинското ръководство.

***
Ямбол.
С поредица от събития ще бъдат отбелязани 140 години от Освобождението на града от османско владичество. От 10.00 часа ще се проведе тържествена церемония пред паметника, отбелязващ мястото, където са посрещнати руските войски. В 11.00 започва шествие по улиците на града до Паметника на загиналите за националното освобождение. От 11.30 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще бъде представена презентация на Регионалния исторически музей на тема „17 януари 1878 г. - Подвиг, Свобода, Ново начало". По повод годишнината от 17.30 часа в Художествена галерия „Жорж Папазов" ще бъде представена специалната изложба „Руско-турската освободителна война в гравюрите на чуждестранните художници". Програмата на честванията завършва с празничен концерт в Зрителната зала на община Ямбол от 18.30 часа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.