• 08 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Предстоящи събития в страната за 25 декември

Предстоящи събития в страната за 25 декември

/КРОСС/ *** София

От 9.30 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски" ще започне Божествена света Литургия за Рождество Христово, оглавена от Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит.

От 18.00 часа в зала „България” ще се състои традиционният Коледен концерт на Хора на софийските момчета и Софийската филхармония с диригент Адриана Благоева.

От 20.00 часа в Народния театър „Иван Вазов“ ще започне традиционният благотворителен спектакъл „Българската Коледа“. На него ще присъстват президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева.

*** Бургас

От 14.00 часа на площад „Атанас Сиреков“ ще се проведе традиционен фолклорен коледен концерт с участието на ПФА „Странджа“, с художествен ръководител Марио Егов.

*** Варна

От 11.00 часа в храм „Св. Атанасий“ ще се състои празнична програма с участието на църковния хор при храма, децата от неделното училище и школите по изкуства по повод Рождество Христово.

*** Велико Търново

От 19.00 часа на пл. „Цар Асен І“ ще бъде излъчен аудио-визуалният спектакъл „Царевград Търнов – звук и светлина“.

*** Враца

От 9.00 часа в катедралния храм „Св. 12 апостоли” ще започне празнична света Литургия за Рождество Христово, оглавена от Негово високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий.

*** Горна Оряховица

От 15.00 часа в кв. „Калтинец“ ще се състои Коледуване на детски танцов състав при НЧ „Пробуда-1904“ под надслов „Коледа – надежда за утре“.

*** Горна Оряховица./ с. Правда

От 10.00 часа в НЧ „Звезда - 1905“ ще се състои посрещане на Дядо Коледа – игри и забавления за най-малките жители на село Правда.

От 11.00 часа в НЧ „Звезда - 1905“ ще бъде открита изложба на сурвакници и представяне на обичая „Коледуване“.

*** Казанлък

От 11.00 часа на площад „Севтополис“ ще се състои традиционно коледно мегданско хоро. Празникът ще бъде съпроводен от изпълнения на танцов състав към Народно читалище „Жар – 2002“.

*** Пловдив

От 9.30 часа от зала „Колодрума“ ще потегли коледно благотворително мотошествие, което ще премине през Центъра за настаняване от семеен тип „Майка Тереза”, Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания на ул. „Ген. Тотлебен“, Комплекса за социални услуги „Олга Скобелева“ и Кукленския манастир „Свети Безсребреници Козма и Дамян“.

От 12.00 часа на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов“ ще се състои концерт на музикантите от Биг Бенд – Пловдив и талантите от „Арт Войс Център“ по повод Коледа.

*** Свищов

От 10.30 часа от административната сграда на Община Свищов Дядо Коледа ще направи своята традиционна обиколка на града. Заедно със Снежанка и джуджетата той ще зарадва жителите на Свищов и ще раздаде подаръци на малки, и големи. От 11.00 часа в храм „Св. Преображение Господне” ще се състои Коледен концерт на Първи български хор „Янко Мустаков” с диригент Елизабет Людмилова.

От 11.00 часа в храм „Св. Преображение Господне” ще се проведе Коледен концерт на Първи български хор „Янко Мустаков”.

*** Стара Загора

От 11.30 часа на площада пред Общината ще се състои общоградският празник „Добре ми дошли, коледари!“ с участието на фолклорни групи от Стара Загора.

*** Ямбол

От 11.00 часа пред читалище „Пробуда“ в квартал „Каргон“ ще започне емблематичният за града фестивал на танцуващите ямболски коледари „Ямболски коледарски буенек“. В 12.00 часа фестивалът ще се пренесе пред читалище „Зора“ в градския парк, а от 13.30 часа - в двора на ОУ „Любен Каравелов“. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.