• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Предстоящо в страната

Предстоящо в страната

/КРОСС/ ***
Перник.
От 10.00 часа в кв. Църква, гр. Перник, вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие XI Републикански многожанров фестивал на хора с увреждания, в който ще вземат участие колективи и индивидуални изпълнители от цялата страна. От 11.30 часа вицепрезидентът ще разгледа „Алея на занаятите", където ще бъдат изложени традиционни произведения на българското занаятчийство, изработени от участници във фестивала.

***
Правец.
От 17.00 часа в хотел „Риу", гр. Правец, вицепрезидентът Илияна Йотова ще връчи дипломите на участниците в Четвъртата Международна лятна академия за укрепване на демокрацията в Евро-Средиземноморския регион.

***
Стражица.
От 20.25 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети община Стражица по случай честванията на 140-ата годишнина от освобождението на с. Камен и боевете при Чаирската позиция.

***
София.
От 11.00 часа в парка „Заимов" ще се проведе Детска програма с актьора Дечко Чунтов.

***
София.
От 19.00 часа в парка „Заимов" ще се състои Концерт на оркестър „Прима виста".

***
София.
От 19.00 часа в Борисовата градина ще се състои Концерт на Софийския духов оркестър.

***
Албена.
От 21.00 часа на откритата сцена до хотел „Добруджа" ще се проведе концертът на Amazonia Dance Project и Калин Вельов.

***
Бургас.
От 10.00 часа на площад "Св. св. Кирил и Методий" ще се проведе фермерски пазар.

***
Бургас.
От 18.00 часа до Часовника в центъра на града Майки ГЕРБ към Гражданско сдружение ГЕРБ организират кулинарен базар в помощ на Мария Георгиева от Бургас.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа на улица „Гурко" ще се състои празнично шествие - историческа възстановка на посрещането на войските на ген. Гурко в Търново на 7 юли 1877 година.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред музей „Възраждане и Учредително събрание" ще се състои историческа възстановка на превземането на турския конак и обявяването на освобождението на Търново. Екскурзоводски тур по исторически места и музеи, свързани с освобождението на Търново.

***
Велико Търново.
От 21.00 часа на Крепост „Царевец" ще се състои официално откриване на Втори летен сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете". След края на постановката ще бъде излъчен аудиовизуалният спектакъл „Царевград Търнов - звук и светлина".

***
Видин./ с. Куделин.
От Видинското село Куделин ще стартира първото по рода си велосипедно аматьорско състезание, по цялото българско крайбрежие на р. Дунав - „Гладиатори на колела".

***
Габрово./с. Поповци.
От 10.30 часа в Приключенски комплекс „Незабравка" ще се състои ХV-ти Национален пчеларски събор

***
СОК "Камчия".
От 18.00 часа в Актовата зала на Учебно-възпитателния център „Юрий Гагарин" ще се състои тържествено мероприятие, посветено на Деня на семейството, любовта и верността, на което ще бъдат връчени медали „За любов и вярност" на 20 номинирани семейства, които са в брак повече от 25 години.

***
Казанлък/м. Бузлуджа.
От 19.30 часа в местността Бузлуджа, на поляната до хижата, (в подножието на „Чинията" ) ще се проведе Рок концерт - Inspiration, Sevi, Кикимора.

***
Карлово.
От 10.00 при парк „Водопад" ще се открие 26-ти Национален събор в Карлово, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски.

***
Карлово.
От 10.30 часа на Градския стадион ще се открие футболен турнир за деца, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски. Турнирът ще продължи и в неделя.

***
Кюстендил.
От 20.00 часа в читалище «Братство» ще се проведе представяне на поетична книга и класически концерт за пиано на Ангеле Михайловски от Македония.

***
Кюстендил.
От 21.00 часа на площад „Велбъжд" ще се състои рецитал на народния певец Даниел Спасов, в рамките на Международния фолклорен конкурс „Пауталия".

***
Пловдив.
От 9.00 часа на фитнес площадките на Младежкия център на ул. „Ясна поляна" ще се проведе турнир по стрийт фитнес. Надпреварата ще е в три категории - момичета над 14 години, момчета до 17 години и момчета над 17 години.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в квартал „Коматево" по повод храмовия празник на черквата „Свети Прокопий" курбан за здраве и благоденствие ще даде структурата на ПП ГЕРБ в пловдивския район „Южен".

***
Пловдив.
От 10.30 часа в заседателната зала на Университетска многопрофилна болница за активно лечение гр. Пловдив ще се проведе курс: „Първи грижи за новороденото" за бъдещи и настоящи родители.

***
Сопот.
От 11.00 часа в къща музей „Иван Вазов" ще започне Научна конференция „Вазовият род и приносът му в историята на съвременна България".

***
Сопот.
От 18.30 часа в източния парк ще се състои панихида за загиналитe сопотчани през лятото на 1877 година. Ще бъдат отбелязани 140 години от сопотското въстание и ще се открие възпоменателна плоча.

***
Свищов.
От 8.00 часа в Манастир „Св. св. Петър и Павел" ще се извърши безвъзмездна трудова дейност по благоустрояване в манастира (харизанство).

***
Тетевен.
В града ще се състои 5-то поредно издание на „Трабант фест".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.