• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития на 9 юли

Предстоящи събития на 9 юли

/КРОСС/ ***
Сопот.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще посети град Сопот по повод 167-ата годишнина от рождението на патриарха на българската литература Иван Вазов. Илияна Йотова ще проведе работна среща с кмета на града Деян Дойнов в сградата на общината. След това вицепрезидентът ще се срещне с носителите на Националната литературна награда „Иван Вазов" и „Детската Вазова награда" в къщата-музей „Иван Вазов". Вицепрезидентът ще открие мемориалния комплекс „Аз съм българче", а накрая ще произнесе слово в рамките на тържествената програма, която ще се проведе на площад „Иван Вазов" и ще връчи Националната литературна награда „Иван Вазов" и „Детската Вазова награда".

***
Бургас.
От 12.00 часа край фонтана на Морското казино министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие обновения със средства от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014 - 2020 г. Приморски парк в Бургас. След това, в 12.30 часа, министър Нанков ще направи оглед на ремонта на улица „Крайезерна" в града, който също е финансиран със средства от ОПРР.

***
Перник.
От 10.30 часа пред читалището в кв. „Църква" в Перник, омбудсманът Мая Манолова ще се включи във втория ден от провеждането на XI Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, който традиционно се организира от Съюза на инвалидите в България и Община Перник.

***
София.
От 10.15 часа пред х. Момина скала ще бъде открит Витоша Летен Фест, който е организиран от София - Европейска столица на спорта.

***
София.
От 18.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъде представен документалният филм на Списание 8 „Човек на вярата".

***
София.
От 19.00 часа на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе концерт на детска вокална група „Сладкишчета" и дамска вокална група „Наслада".

***
Асеновград.
В 20:00 часа от градината пред паметника на Цар Иван Асен II ще започне второто мащабно протестно шествие на жителите на града срещу циганските своеволия, след нападението над млади спортисти край язовир „40-те извора".

***
Варна.
От 09.00 часа в катедралния храм „Успение на Пресвета Богородица" Негово високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи Заупокойната св. Литургия Йоан в съслужение с духовници от епархията по повод 4 години от кончината на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил. След това в храма ще бъде извършена панихида и трисагий на гроба на митрополита.

***
Габрово./с. Поповци.
От 10.30 часа в Приключенски комплекс „Незабравка" ще се състои ХV-ти Национален пчеларски събор.

***
Габрово.
От 11.00 часа в ЕМО''Етър'' ще се състои празник на Прокопий Пчелар.

***
Горна Оряховица.
От 10.30 часа символично ще бъде открито Планинското състезание „Раховец Лясковец 2017". Самото състезание ще започне в 11.00 часа.

***
Враца.
От 10.00 до 15.00 часа в местността „Леденика" ще се проведе финалът и награждаването на кръга от състезание включено в календара на Европейската федерация /EFRA/-GP BULGARIA - VRATSA LEDENIKA.

***
Карлово.
В 08:45 часа на Градския стадион ще се постави началото на втория ден от футболния турнир за деца, посветен на 180 години от рождението на Васил Левски.

***
Казанлък.
От 10.30 часа на връх Хаджи Димитър (Бузлуджа) ще бъдат поднесени цветя на паметника на Хаджи Димитър и на четниците, дали живота си за свободата на България.

***
Кюстендил.
От 20.00 часа на площад «Велбъжд» ще се състои тържествено закриване на Единадесетото издание на Международния фолклорен конкурс „Пауталия".

***
Невестино/с. Илия.
От 10.00 часа ще се състои освещаване на реновирания храм „Свети Пророк Илия".

***
Пазарджик.
От 12.00 часа жители на община Септември планират да блокират пътя Варвара-Велинград в района на Варварски минерални бани в знак на протест.

***
Самоков.
От 10.00 часа на бул. „Искър" № 2Б Владимир Георгиев, кмет на Община Самоков, и Бисер Инчовски, управител ресор „Централизирани дейности", Пидл България, ще открият първия магазин на ЛИДЛ в града.

***
Сопот.
От 10.00 часа в църквата „Св. св. Петър и Павел" ще бъде отслужена тържествена литургия по повод 167-та годишнина от рождението на Иван Вазов.

***
Сопот.
От 11.00 часа в Етнографски и занаятчийски център „Сопотски еснафъ" ще бъде открита изложба от творби на занаятчии от Сопот и региона.

***
Сопот.
В 17.30 часа, лидерът Лидерът на БСП - София Калоян Паргов ще участва в срещите с носителите на националната литературна награда „Иван Вазов" и на „Детска Вазова награда". Час по-късно ще присъства на церемонията по награждаването на лауреатите в националния ученически конкурс "Вазовата България" и откриването на мемориалния комплекс „Аз съм българче". В 20.00 ще бъде сред официалните гости на тържественото честване на 167-ата годишнина от рождението на Иван Вазов, което ще се състои на площада в града.

***
Сопот.
От 20.00 часа на площад „Иван Вазов" ще се проведе тържествено честване на 167-та годишнина от рождението на Патриарха на българската литература - Иван Вазов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.