• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Предстоящи събития в страната за 16 февруари

Предстоящи събития в страната за 16 февруари

/КРОСС/ ***

София.

От 10.00 часа в МОН, министърът на образованието и науката Николай Денков ще се срещне с ректорите на медицинските висши училища. На срещата ще бъдат обсъждани проблеми, свързани с приема и финансирането на тези направления. В 11.00 часа са предвидени изявления за медии в Ротондата на V етаж.

***
София.
От 11.00 часа министърът на вътрешните работи Пламен Узунов ще връчи ключовете на 21 подсилени микробуса и 3 автобуса за нуждите на ГД „Национална полиция“. Събитието ще се проведе в сградата на ГД „Национална полиция“ – бул. „Александър Малинов“ №1.

***
София.
От 12.30 часа в зала „Мусала“ на Интер Експо център министърът на туризма Стела Балтова ще открие дискусия на тема „Как нискотарифните авиокомпании променят туристическото предлагане и търсене“ в рамките на 34-тата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО.

***
София.
От 15.00 часа в зала „Витоша“ на Интер Експо център министърът на туризма Стела Балтова ще открие дискусия на тема „Краткосрочните пътувания – предпоставка за туризъм в четири сезона“ в рамките на 34-тата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО.

***
София.
Национален информационен ден във връзка с предстоящото обявяване на Третата покана за набиране на проектни предложения по Програмата за междурегионално сътрудничество „ИНТЕРРЕГ ЕВРОПА“ 2014-2020 г. ще се проведе в Бест Уестърн Хотел Експо.

***
София.
От 09.30 часа ще се проведе седмичното заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 09.30 часа 28-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Светла Пиралкова (депутат) - чл. 220 ал.2 НК.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за регулиране на цените на електрическата енергия.

***
София.
От 10.00 часа в Конферентната зала на АИКБ Асоциацията на организациите на българските работодатели ще проведе работна среща с ръководството на ПП ГЕРБ. На срещата от страна на ГЕРБ ще присъстват Томислав Дончев, Делян Добрев и Владислав Горанов.

***
София.
От 10.00 часа в Sofia Event Center ще се проведе първото издание на Dentsu Digital Camp - първото събитие в рекламната индустрия в България, което ще привлече експерти в сферата на комуникациите и маркетинга, собственици на иновативни медии и други. 

***
София.
От 10.30 часа в ЦИК ще бъдат внесени документите за присъединяване на политическа партия „Средна европейска класа“ /СЕК/ към коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА И ВМРО“ за участие в изборите за народни представители на 26.03.2017 г. На внасянето ще присъстват заместник-председателят на ПП НФСБ Данчо Хаджиев, председателят на ПП СЕК Георги Манев и Кристина Димитрова – член на Изпълнителния комитет на ПП СЕК.

***
София.
От 10.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай Т., Галин М., Ивайло Г. и Георги С., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение по заявление от „Булгартрансгаз“ ЕАД за утвърждаване на разходна компонента на цената на природния газ за балансиране.

***
София.
От 11.00 часа ученици от Професионална гимназия по механоелектротехника, Пазарджик ще дадат почетен караул пред паметника на Левски в столицата. Събитието се организира от Общобългарския комитет "Васил Левски" събитие с участието на деца от клубовете "Млади възрожденци".

***
София.
От 11.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Юлиян С. и Калоян К., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център ще се проведе кръгла маса на тема „Инфраструктура и състояние на минералните находища в България“. Събитието е в рамките на 34-ата международна туристическа борса Ваканция и СПА Експо.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция, на която ще бъде представена книгата "Разкрити документи за гроба и костите на Левски и Бенковски" с автор Николай Иванов.

***
София.
От 12.00 часа Асоциацията на сирийските бежанци в България ще даде пресконференция в Националния пресклуб на БТА на тема „ Опасно е да съчетаваш невежеството с инат“.

***
София.
От 13.00 часа Националният комитет за подобряване водоснабдяването на България ще даде пресконференция в Националния пресклуб на БТА във връзка със стената на Язовир Бели Искър и безпрецедентно 18% увеличение на цената на водата – антисоциално искане на «Софийска вода». 

***
София.
От 13.30 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Алексей П. Тодор Д. и Явор Д., на които са повдигнати обвинения за пране на пари.

***
София.
От 13.30 часа 7-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Илиан М., Ангел П., Живомир Б., Илиан Й. и Маруан М., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.45 часа в зала „Вихрен“ на Интер Експо Център ще се проведе пресконференция на тема „Актуални проблеми пред българския туризъм. Очакванията на професионалната туроператорска общност към бъдещото Министерство на туризма“. 

***
София.
От 14.00 часа в сградата на Народното събрание ще се проведе редовен брифинг на Централната избирателна комисия. 

***
София.
От 14.00 часа в Приемния салон на Синодната палата представители на еврейската общност в България и на Министерството на външните работи ще се срещнат с Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и митрополитите от Светия Синод на БПЦ-Българска патриаршия. Основна тема на разговора ще бъде делото на Българската православна църква по спасяването на евреите в България и номинацията на БПЦ-Българска патриаршия за Нобелова награда за мир.

***
София.
От 14.00 часа в централата на ВМРО ще се проведе среща на представители на партията с неправителствени пенсионерски организации на тема „Пенсионната реформа в България –предизвикателства и решения. Какви законодателни промени са необходими за увеличаване на жизнения стандарт на българския пенсионер?”.

***
София.
От 14.00 часа 6-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Армен А. и др., на които е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 18.00 часа в Националната галерия ще бъде представена изложбата на Иван Газдов „ Ретроспектива“.

***
София.
От 18.30 часа в Литературния клуб на Столична библиотека поетът, преводач, романист, автор на статии и есета, преподавател, издател на едно от емблематичните самиздатски списания в България, „Глас“ - Владимир Левчев ще бъде представен като поет на месеца на библиотеката.

***
Бургас.
От 18.00 часа в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино" проф. Пламен Митев ще изнесе подробна лекция за живота и делото на Апостола.

***
Варна.
От 14.00 до 17.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ на Калин Калевски ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски” №1.

***
Варна.
От 15.00 часа ще бъде официално открит ремонтираният основен корпус на затвора във Варна.

***
Велико Търново.
От 08.30 часа в СУ „Владимир Комаров” и Многофункционалната спортна зала ще се проведат Общински ученически игри по волейбол – възрастова група 11–12 клас, девойки.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в спортна зала „Сава Величков” ще се проведат Общински ученически игри по бадминтон, възрастова група 8-10 клас.

***
Велико Търново. 
От 09.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема "Защо отбелязваме деня на гибелта на Васил Левски на 18 февруари?". Организатор е Общински комитет "Васил Левски". Позицията ще бъде представена от историка проф. Петко Петков, от Румен Петров, председател на Общинския комитет "Васил Левски" и други членове на организацията. 

***
Велико Търново. 
От 13.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ръководството на новоучредената женска организация на ВМРО - Велико Търново. 

***
Велико Търново. 
От 15.30 часа в офиса на "Интеграл" ще се проведе презентация на безплатното образование в Дания за студенти от региона. 

***
Велико Търново.
От 17.00 часа в Регионалната библиотека „П.Р.Славейков“ ще бъде представена монографията на етнолога от Регионален исторически музей-Велико Търново д-р Миглена Петкова „Българска оброчна пластика“.

***
Видин. 
От 10.30 часа в Конферентния център на Областна администрация-Видин ще се проведе заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата (ОКБДП). То ще се ръководи от заместник областния управител Албена Георгиева. 

***
Видин.
От 11.00 часа бившият областен управител на Момчил Станков ще даде пресконференция относно появили се информации за причината за неговата смяна.

***
Видин. 
От 11.30 часа в кабинета на областния управител на област Видин ще се състои официално предаване на поста от Момчил Станков на Огнян Михайлов. 


***
Враца.
От 14.00 часа в конферентната зала на Общински съвет Враца ще се проведе второ заседание на Ботевския организационен комитет, по време на което ще бъдат разгледани постъпилите предложения за програмата на „Ботеви дни 2017“.

***
Враца.
От 18.00 часа в Голяма зала на Младежки дом ще се проведе младежко състезание, по повод 144 години от обесването на Васил Левски „Чиста и свята Република…”.

***
Враца.
От 18.00 часа в Градската концертна зала ще се състои концерт на Симфониета – Враца с диригент Димитър Панов.

***
Габрово.
От 09.30 часа кметът Таня Христова ще даде брифинг в Ритуалната зала на общинската администрация във връзка с проблемите с „Топлофикация - Габрово“.

***
Горна Оряховица. 
От 17.30 часа в ХГ „Недялко Каранешев” ще бъде открита Изложба, посветена на 140 години от рождението на Недялко Каранешев. 

***
Добрич.
От 10.00 часа в Малката зала в сградата на Община град Добрич кметът Йордан Йорданов ще проведе консултации с политическите партии и коалиции за състава на секционните избирателни комисии в заседателната зала на втория етаж на общинска администрация.

***
Добрич.
От 10.30 часа Регионалният исторически музей организира работилничка на тема „Мога ли да бъда като Левски?“ в Дом-паметник „Йордан Йовков“.

***
Добрич.
От 15.00 часа в Художествената галерия ще се проведе Работилничка за въображение.

***
Добрич.
В зала 3 на Младежкия център ще бъде открита фотоизложба от фонда на центъра „Апостолът на свободата” по повод 144 години от гибелта на Васил Левски.

***
Карлово.
От 11.00 часа в Историческия музей ще бъде представена фото-документална изложба по повод 110 години от изграждането на паметника на Васил Левски в родния му град. Събитието е част от възпоменателното отбелязване 144 години от гибелта на Васил Левски. 

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в залата на Община Кюстендил ще се проведат политически консултации за състава на секционните избирателни комисии. 

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в отдел „Изкуство” на Регионална библиотека ще бъде открита пътуващата изложба „Лъвът – българският национален символ през епохата на Възраждането”.

***
Кюстендил.
От 12.30 часа в пресклуба на БТА-Кюстендил ще се проведе пресконференция на Областното ръководство на БСП в Кюстендил. На нея ще бъде представен съставът на листата с кандидати за депутати от БСП на предстоящите предсрочни парламентарни избори. На пресконференцията ще присъстват членът на Изпълнителното бюро на БСП, който отговаря за Кюстендилска област, Калоян Паргов, водачът на листата Валери Жаблянов, досегашният депутат Иван Ибришимов и областният председател Станислав Павлов. – Венцеслав

***
Кюстендил.
От 14.00 часа в заседателната зала на парк-хотел "Кюстендил" ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил. 

***
Никола Козлево. 
От 13.00 часа в заседателна зала № 1 в сградата на общинска администрация кметът на община Никола Козлево кани парламентарно представените партии и коалиции от партии на консултации за сформирането на съставите на СИК в общината.

***
Пазарджик.
От 10.00 часа в Зала 1 на Окръжен съд – Пазарджик започва поредното заседание по делото срещу 14 обвиняеми за разпространение идеите на ИДИЛ. 

***
Плевен.
От 11.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Фондация "Свети Иван Рилски" – Плевен ще даде пресконференция във връзка с резултатите от 5-годишната дейност на организацията.

***
Пловдив.
От 09.00 часа ще започне заседание на Пловдивския общински съвет.

***
Пловдив.
От 9.00, в 1 зала на Окръжен съд Пловдив, ще се гледа дело срещу подсъдимия Божидар А. Спрямо него са повдигнато обвинение, затова че на 17.08.2007 г. в частна вила, собственост на Огнян Х., намираща се в парк „Родопи", област Пловдив при условията на опасен рецидив умишлено е умъртвил Огнян Х. от гр. Пловдив, като убийството е извършено със средства, опасни за живота на мнозина - с ловна пушка . 

***
Пловдив.
От 9.00 часа във 1 зала на Окръжен съд Пловдив ще се гледа дело срещу подсъдимия Стоян Тотков . Спрямо него са повдигнати обвинения за това, че при управление на моторно превозно средство товарен автомобил, марка „Мерцедес Спринтер“, е нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 20 ал.1 ЗДвП, като е навлязъл в лентата за насрещно движение и предизвикал ПТП с насрещно движещия се лек автомобил марка „Мерцедес Ц200“ – собственост и управляван от Р. С. и по непредпазливост е причинил смъртта на А. Ф. и средна телесна повреда на Р. С. 

***
Пловдив.
От 09.30 часа, в зала 10, състав на Пловдивския окръжен съд ще заседава по дело срещу Божидар А., на когото е повдигнато обвинение за умишлено убийство.

***
Пловдив.
От 10.30 часа във 1 зала на Окръжен съд Пловдив ще се гледа дело срещу подсъдимия Петър Петков . Той е признат за виновен в това, че на 6.7. 2014 г. в гр. Маджарово, област Хасковска, в бунгало в местността Старите лозя умишлено умъртвил Н. Ш. – престъпление по чл. 115 във вр. с чл. 54 от НК. Със същата присъда той е признат за виновен и в това, че на 6.7.2014 г. в гр. Маджарово, област Хасковска, в бунгало в местността Старите лозя държал огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение. 

***
Пловдив.
От 13.30 часа в ПГСАГ „Арх. Камен Петков“ ще се проведе конференция на тема „Иновативното образование на практика“.

***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала №1 в Апелативен съд – Пловдив ще се проведе Час на класа, гости ще бъдат ученици от ОУ „Княз Александър Първи“.

***
Пловдив.
От 16.00 часа общинските съветници от ГЕРБ организират приемни за граждани. Петър Попов ще проведе срещи в район „Западен” на ул. ”Царевец” № 9. От 16.30 часа отново там приемна ще има Ясен Михайлов. От 16.00 часа в офиса на партията в район „Южен” на ул. ”Академик Петър Динеков” № 1А граждани ще приема Веселин Маневски. По същото време приемни ще имат 
Гошо Къчков - в офиса на ПП ГЕРБ в район „Северен” на бул.”Марица” №91, и 
Пенчо Малинов в район „Източен” на ул.”Коста Паница” №5. 

***
Разград. 
От 10.00 часа в зала 308 на община Разград кметът д-р Валентин Василев ще даде пресконференция.

***
Разград. 
От 11.00 часа в зала 308 на Община Разград ще се проведат консултации за сформиране съставите на секционните избирателни комисия (СИК) на територията на община Разград. 

***
Разград. 
От 18.00 часа на централния площад ще бъде организиран протест срещу бездействието на община Разград.

***
Русе.
От 17.30 часа общинските съветници от ГЕРБ организират приемни за граждани. В централния офис на партията, находящ се на ул „Чипровци” № 2, на въпроси на хората ще отговаря засл. професор Васил Пенчев. В клуба, находящ се на ул „Доростол” № 1 жителите на общината ще могат да поставят своите проблеми пред Мария Димитрова и Светлозар Симеонов. Бедрос Пехливанян и Тихомир Гецов ще са на разположение на хората за актуални проблеми в клуба, находящ се в кв. „Чародейка”, комплекс „Чародейка”, ет. 2. Д-р Ервин Чакърян и Марияна Иванчева ще бъдат в клуба на ул.” Отец Паисий” № 4, а д-р Кристиян Иванов и Димитър Кънчев – в клуба в кв. „Дружба 3“ (до комплекс „Олимпия“).

***
Смолян. 
От 11.00 часа в зала 115 на Областна администрация в Смолян ще се проведе пресконференция, на която от РД „Социално подпомагане” ще отчетат дейността си през миналата година и ще представят измененията и допълненията, касаещи социалното подпомагане през тази година. 

***
Смолян. 
От 19.00 часа в зала №2 РДТ „Николай Хайтов” – Смолян ще представи премиера по книгата „Последната изповед на Апостола” .

***
Стара Загора.
От 10.00 часа Детският отдел на библиотека „Родина” гостува на СУ „Иван Вазов”, където ще се проведе литературно четене и викторина за Апостола под надслов „Какво е нужно да си Левски – тефтерче, вяра, смелост и мечти”.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионалния Пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на журналистът Донка Йотова.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа Детският отдел на библиотека „Родина” гостува на IX ОУ „Веселин Ханчев”, където ще се проведе литературно четене с театрални етюди из живота на Левски. 

***
Стара Загора.
От 12.00 часа в Детски отдел на библиотека „Родина” ще се проведе викторина и изработване на пано за Апостола под надслов „Безсмъртният Левски”. 

***
Стара Загора.
От 12.30 часа в СУ „Кирил Христов“ ще се проведе беседа и дискусия за живота на Васил Левски и пребиваването му в Стара Загора с ученици от 3. клас. С участието на специалисти от Регионален исторически музей и Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Събитието е придружено с представяне на мобилна изложба и книги за Дякона.

***
Стара Загора.
От 14.00 часа филиал „Димитър Благоев” на библиотека „Родина” гостува в дом „Мария Терезия”, където ще се проведе поетичен час „Величието на Левски“ .

***
Стара Загора.
От 15.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на лидера на ДСБ Радан Кънев.

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в Операта под мотото „Защото музиката лекува“ джаз музикантите в България ще свирят благотворително за лечението на 32-годишният басист на Втора Тунджанска механизирана бригада и Военен биг бенд Стара Загора - Даниел Лазаров, който е диагностициран с лимфом на Ходжкин.

***
Хасково.
От 14.00 часа кметът Добри Беливанов организира консултации с политическите партии и коалиции за състава на секционните избирателни комисии в заседателната зала на втория етаж на общинска администрация. 

***
Шумен. 
От 10.00 часа в зала 203 на общината ще се проведе брифинг, на който ще бъде представена информация относно изграждането на многофункционална спортна зала в Шумен. 

***
Шумен. 
От 11.00 часа в зала 203 ще се проведе заседание на правната комисия към Общински съвет- Шумен. 

***
Шумен. 
От 14.00 часа в зала 203 на общината се проведе заседание на комисия„Просвета, образование и наука” към Общински съвет- Шумен. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.