• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Предстоящи събития в страната на 3 декември

Предстоящи събития в страната на 3 декември

/КРОСС/ ***
*/Русе./*
От 09.00 часа вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов
ще посети СОУ „Йордан Йовков", където ще проведе открит урок по Русезнание. От 10.15 часа в зала 1 на Областна администрация Русе ще се състои брифинг. От 11.00 часа е предвидено Красимир Каракачанов да изнесе лекция пред академичната общност на Русенския университет и пред студенти по професионално направление „Национална сигурност" на тема „Българските въоръжени сили в рамките на НАТО и ОПСО".

***
*/София./*
От 09.00 до 17.30 часа в зала 3 на НДК ще се проведе обществено обсъждане на наредбата, с която се въвежда системата „бонус-малус". Събитието се организира от Комисията за финансов надзор (КФН), инистерство на вътрешните работи и Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

***
*/София./*
От 10.00 часа в зала „Джон Атанасов" на София Тех Парк министърът на
образованието Красимир Вълчев ще открие първия национален форум за иновации в образованието. На форума е поканен и заместник-министър председателят Томислав Дончев.

***
*/София. /*
От 10.00 часа в Академична зала на ТУ-София, блок 1 в Ректората на Техническия университет - София ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проект „Университетски научноизследователски комплекс за иновации и трансфер на знания в областта на микро/нанотехнологии и материали, енергийната ефективност и виртуалното инженерство" (УНИК).

***
*/София./*
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА пресконференция по проект „Модернизиране на пенитенциарната система в България". В събитието ще вземе участие зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

***
*/София./*
От 11.00 часа пред паметника на загиналите медици пред ВМА ще бъдат положени венци и цветя по повод 127 г. от създаването на Академията. От 11.25 часа, в киносалона на ВМА, ще се проведе тържествено събиране на личния състав, с участието и на официални гости. Началникът бригаден генерал проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS, ще отчете резултатите от работата на болницата през 2018 година.

***
*/София./*
От 15.30 часа ще се проведе заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
*/София./*
От 16.00 часа в Конферентна зала на АИКБ ще се състои официално представяне на Института за устойчиво икономическо развитие (ИнУИР).

***
*/София./*
От 17.00 часа в зала „Роял" на „София хотел Балкан" ще бъдат връчени годишните награди за постижения в икономиката на Българска търговско-промишлена палата (БТПП).

***
*/София./*
От 18.00 часа в галерия „Класика" ще се състои благотворителна изложба на картини на творци с увреждане.

***
*/София./*
От 19.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще се състои концерт на група „СПРИНТ".

***
*/София./*
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе коледният концерт на Веселин
Маринов.

***
*/Асеновград./*
От 17.30 часа на площад „Акад. Николай Хайтов" ще бъдат запалени светлините на коледната елха. Церемонията ще бъде придружена от детския спектакъл на Боби шоу и артисти, озаглавен „Коледно сияние". Малко преди запалването на светлините на коледната елха, от 16.00 часа, в един от местните ресторанти ще се състои и Коледно тържество за деца в неравностойно положение.

***
*/Благоевград. /*
От 11.00 часа във фоайето пред зала 114 на Югозападен университет„Неофит Рилски" ще бъде представена постерна изложба, посветена на 85-годишнина от рождението на проф. Александър Фол.

***
*/Благоевград./*
От 12.00 часа в зала 101 в сградата на община Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка с програмата на Коледен фестивал 2018.

***
*/Бургас./*
От заседателна зала на общината ще бъдат връчени годишните литературни
награди на Бургас. От 11.00 часа ще бъде изнесен доклад за бургаската поезия на литературния критик, преводач на книги от френски език и преподавател по български език в УНСС Юлиан Жилиев. От 14.00 часа писателят, литературовед и преподавател по нова българска литература в СУ „Св. Климент Охридски" проф. Симеон Янев ще изнесе доклад за бургаската проза. Наградите за литература на Община Бургас за годината -„Пегас", „Христо Фотев" и „Петко Росен" ще бъдат връчени в 16.30 часа.

***
*/Бургас./*
От 13.30 часа в залата на Младежки културен център ще бъде отбелязан Международният ден на хората с увреждания.

***
*/Бургас /*
От 16.30 часа в Заседателната зала на Община Бургас в навечерието на празника на града - Никулден, по традиция ще бъдат отличени най-добре представилите се бургаски творци на словото, издали книга през 2018 година.

***
*/Бургас /*
От 18.00 часа в зала „Петя Дубарова" на КЦ „Морско казино" бургаската художничка Радка Караиванова ще представи новата си изложба „Морски карнавал" в навечерието на празника на Бургас.

***
*/Велико Търново. /*
От 10.00 часа във фоайето на Община Велико Търново ще се проведе откриване на изложба-базар на Арт-ателие към Съюз на инвалидите - Велико Търново.

***
*/Велико Търново. /*
От 12.00 до 14.00 часа в парк „Марно поле" доброволци от ЦМЕДТ „Амалипе"
, клуб „Живей" към РЗИ - Велико Търново, БМЧК, и ГУП , ще раздават презервативи, балони и здравно образователни материали. По същото време там ще бъде позициониран мобилен кабинет „КАБКИС" за безплатно анонимно изследване, за ХИВ/ СПИН. Изследването е изключително бързо и в рамките на 10 минути хората ще могат да разберат резултатите си.

***
*/Велико Търново. /*
От 12.30 часа в конферентната зала на хотел „Премиер" ще се проведе Начална конференция за стартиране дейностите по проект "Изкуство и култура - общи трансгранични активи в подкрепа на устойчивото развитие на туризма", съфинансиран от Европейския съюз чрез ЕФРР по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-А Румъния - България 2014 - 2020.

***
*/Велико Търново. /*
От 19.00 часа в голяма зала на МДТ „Константин Кисимов" ще бъде представен „Мистерията Дон Жуан" - комедиен спектакъл.

***
*/Велико Търново. /*
От 19.00 часа в Клуб 7 ще се проведе представяне на романа „Глиненият цар" на автора Добромир Байчев.

***
*/Велико Търново. /*
От 19.00 часа в театралния салон на НЧ „Надежда-1869" ще бъде представена „Не вярвай на Лисицата" - театрална постановка.

***
*/Видин./*
От 17.30 часа на площад „Бдинци" ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***
*/Горна Оряховица./*
От 18.00 часа в зала №1 на Община Горна Оряховица ще се проведе комедийно шоу (стенд ъп комеди), част от кампанията срещу агресията в училище - „БЪДИ АКТИВЕН, НЕ АГРЕСИВЕН".

***
*/Добрич./*
В Регионална библиотека „Дора Габе" ще бъдат представени изложби на библиотечни документи „Коледа - традиции и вярвания" и „Коледно вълшебство". В библиотеката ще се изработват коледни картичики, ще се пишат писма до Дядо Коледа и ще се четат коледни приказки.

***
*/Добрич./*
В Младежкия център ще бъде открита изложба „Коледни вълшебства".

***
*/Дупница./*
От 17.30 часа на площад „Свобода" ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***
*/Кюстендил./*
От 13.00 часа в залата на читалище „Братство" ще се проведе концерт по повод Международния ден на хората с увреждания.

***
*/Монтана./*
От 17.30 часа в Регионална библиотека „Гео Милев" ще се състои среща-разговор с алпиниста Атанас Скатов.

***
*/Монтана./*
Във фоайето на Регионална библиотека „Гео Милев" ще може да бъде разгледана изложба „127 г. градски статут на Монтана".
***
*/Пазарджик./*
От 17.30 часа, в Младежкия дом в Пазарджик, ще бъде представена
поетичната книга „Защото е студено" на поетесата Валентина Радинска.

***
*/Петрич./*
От 17.00 часа на градския площад ще бъдат запалени светлините на
коледната елха.

***
*/Пловдив./*
От 15.00 часа в Лаборатория 4309 на Техническия университет ще се състои откриването на модерна база с промишлени роботи и съвременни индустриални технологии.

***
*/Пловдив./*
От 17.00 часа във фоайе „Изкуствотека" на библиотека „Иван Вазов" ще бъде открита коледна изложба на художници от града.

***
*/Пловдив./*
От 17.30 часа ще бъдат запалени светлините на елхата в района на Лапидариума в Стария град.

***
*/Пловдив./*
От 17.30 часа на официална церемония ще бъдат включени светлините на коледната елха в новия парк в кв. „Тракия".

***
*/Смолян./*
От 18.00 часа в зала „Петър Стайков" на Клуба на дейците на културата, на бул. „България" 43 ще бъде открита съвместна изложба живопис на художниците Живка Кисьова, Румен Найденов и Стефан Данчев.

***
*/Стара Загора./*
От 14.30 часа във фоайето на Община Стара Загора ще бъде открита изложба на ученически рисунки.

***
*/Стара Загора./*
От 17.00 часа в РБ „Захарий Княжески" ще се проведе 49 -ти Фестивал на оперното и балетното изкуство - съпътстваща програма Концерт-продукция на участници в майсторския клас на Теодора Късметска-Сороков.

***
*/Стара Загора./*
От 17.30 часа на площада пред общината ще бъдат запалени светлините на коледната елха.

***
*/Стара Загора./*
От 18.00 часа в Художествената галерия ще бъде представена ретроспективна изложба на Васил Тодоров (1893-1977).

***
*/Стара Загора./*
От 19.00 часа в Драматичния театър ще се играе постановката „Щурчето - убиецът на Ботев?...", по романа „Неговата любима" от Неда Антонова.

***
*/Хасково./*
От 10.00 часа в зала „Дружба" ще се проведе детски спортен празник под надслов „Да мечтаем заедно" за всички деца с увреждания и техните родители. В 11.00 часа в ДКТ „Иван Димов" - Хасково ще започне празничен концерт посветен на Международния ден на хората с увреждания.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.