• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Предстоящи събития в страната за 21 ноември

Предстоящи събития в страната за 21 ноември

/КРОСС/ *** София

От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

От 09:00 часа във Френския институт ще се състои форум, ще представи добри европейски практики за децентрализирано производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници. В дискусията ще се включат доц. д-р Атанас Георгиев - декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски",Калоян Стайков от Институт за пазарна икономика, Игнасио Наваро - енергиен експерт в „Грийнпийс" - Гърция и др.

От 09:30 часа в Аулата на СУ ще се проведе Международна конференция на тема: „Япония и Европейския Югоизток - над сто години политически, икономически, културни и академични взаимоотношения".

От 10.00 часа в зала „Мусала 1" хотел „Хилтън", ще бъде представен анализ на предизвикателствата пред интегрирането на маргинализираните етнокултурни общности в българското общество чрез спорта с фокус върху ромите и мигрантите, както и разработения механизъм за ефективно приобщаване на тези общности чрез спортни инициативи.

От 10.00 часа в Административен съд - София на ул. „Вашингтон" № 17 ще се гледа делото на Мая Манолова за касиране на изборите за кмет на столицата.

От 10:30 часа в хотел InterContinental (Бална зала), организацията на евреите в България „Шалом", Американският еврейски комитет и Световният еврейски конгрес организират уъркшоп на тема: „Няма място за реч на омраза".

От 10.30 часа в зала 3 на НДК ще се открие първата интердисциплинарна международна среща дискусия „RELOGIA Триалози 2019 - Наука-Изкуство-Технологии" с участието на министъра на образованието Красимир Вълчев, вицепремиера Томислав Дончев, заместник-министъра на културата Амелия Гешева и генералния директор на ЦЕРН д-р Фабиола Джаноти. От 11.30 часа в София Тех Парк министър Вълчев и д-р Джаноти ще открият изложба, посветена на 20 г. от приемането на Република България за пълноправен член на ЦЕРН.

От 11:00 часа в зала 6, етаж 5, в сградата на Министерството на транспорта, информационните
технологии и съобщенията, ИА „Автомобилна администрация" ще представи проект за надграждане на електронни регистри и системата за контрол.

От 11.00 часа в Първа зала на Столична община на ул. „Московска" № 33 заместник-кметът Йоана Христова ще представи проекта на план-сметка за дейностите по сметоизвозването.

От 11:00 часа в хотел „Анел" (бул. „Тодор Александров" № 14) ще се проведе пресконференция по повод официалното представяне на резултатите от задълбочен анализ за негативните последствия от деинституционализацията на деца в България.

От 12:00 часа в пространството до НДК Фондация "ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ" открива паметник на бележития българин Симеон Радев.

От 15.00 часа в зала 6 на НДК министър Десислава Танева ще връчи приза Агробизнесмен на България за 2019 г.

От 16.00 часа на „Дондуков" 2 държавният глава ще бъде домакин на церемонията по връчването на четиринадесетите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител".

От 17.00 часа в зала 1 на НДК вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на концертспектакъла „Празника на доброто".

*** Бургас

От 17.30 часа в зала "Георги Баев" на КЦ "Морско казино" ще се проведе информационна среща по проекта за подмяна на „дървените печки" с екологично отопление.

*** Видин

От 10:30 часа в офиса си на пл. „Бдинци"-2 екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе информационна среща по процедури „Споделена визия за екологичната мрежа Натура 2000 в България" и „Изготвяне/актуализиране на планове за действие за видове", финансирани от Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020 г.

*** Велико Търново

От 9.30 часа в голяма зала на Община Велико Търново продължава Трета национална среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините - дискусионен форум през целия ден.

От 11.00 часа в читалище „Надежда 1869" ще бъде отбелязан Деня на Християнското семейство концерт.

От 12.00 часа пред сградата на Общината ще се проведе кампания „Аз не пуша" по повод Международния ден без тютюнопушене.

От 16.00 часа в Ритуална зала на Общината ще бъде отбелязан Деня на Християнското семейство.

От 17.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на IV Национално биенале на рисунката - Велико Търново 2019.

*** Златоград

От 15.00 часа ще се проведе тържествено заседание на Общински съвет - Златоград, посветено на освобождението на Златоград.

От 16.00 часа ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметниците и паметните плочи в града.

От 17.00 часа на централния площад ще има тържествен ритуал и проверка-заря, с участие на 101 Алпийски полк и представителния духов оркестър на Военновъздушните сили град Пловдив.

*** с. Момчиловци

От 17.00 часа в ритуалната зала на кметство Момчиловци ще бъде отбелязан празникът Въведение Богородично, като четири двойки, празнуващи златни сватби, ще подновят обетите си.

*** Перник

От 9.30 часа в зала "Панорама", ще се проведе заседание на Общинския съвет.

От 13.00 часа ще даде пресконференция ПП АБВ - националният лидер на партията Румен Петков и областният лидер Цветан Антов.

*** Пловдив

В 11.30 часа пред храм „Свето Преображение Господне" ще бъдат раздадени около 300 порции риба по повод Деня на християнското семейство.

В 15.30 часа в Комплекса за социални услуги за деца и семейства ще се проведе заключително събитие от Информационна кампания по приемна грижа „Приеми ме с обич".

В 18.00 часа в изложбената зала „2019" Областният координатор на ГЕРБ и кмет на Пловдив в периода 2011 - 2019 г. инж. Иван Тотев ще направи отчет на своята дейност.

*** с. Полковник

От 09.00 часа в село Полковник, Серафимово архиерейският наместник на Смолянска духовна околия Негово Високопреподобие архимандрит Висарион ще отслужи светата божествена Литургия по повод храмовия празник на църквата „Въведение Богородично".

*** Стара Загора

От 12.30 часа в офиса на местния обществен посредник Надежда Чакърова - Николова, омбудсманът Диана Ковачева ще проведе изнесена приемна в града.

*** Троян

От 10.30 часа в хотел „Балкан", курорт „Чифлика" заместник-министър Вергиния Кръстева ще открие 5-то издание на ежегодния форум-семинар на производителите на малини и ягодоплодни.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.